Konu: [18.07.2025 - Basten_Schalk ] İhlaller Zinciri  (Okunma sayısı 177 defa)

#0 - 18.08.2025 14:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @YMZ Basten_Schalk

Olaya dahil olan şahit karakter adı: ss

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.07.2025 ve SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ile IC bir münasebet yaşıyorum, verdiği bir reklamda "İlanlar" sözcüğünü yanlışlıkla "İtalyan" olarak algılayıp kişiyi arayip küfürler ediyorum, ve rol olması gerektiği gibi ilerliyor önce kişi 872 kapı numaralı hood bölgemize ulaşıyor ve kalabalık olduğumuzu görmesine rağmen ((ileride değineceğiz bu arada valachi hoodu olmasını bilmesine rağmen)) fear rp yapmadan onca kişinin arasında bana yumrukla saldırıyor haliyle bizde kişiyi yumrukla düşürüp rolümüze devam ediyoruz, ancak işin tadı bundan sonrasında kaçmaya başlıyor.

EK-1: https://hizliresim.com/bhbxb6p <- Burada kişiyi bayıltıyoruz 6 karakterden dayak yiyor, 6 karakterin 2 si 20-20 1 i 13-10, yani bayağı şiddetli bir saldırıya uğruyor.
Can barımdan giden canı göreceksiniz ki kişi saldırıda bulunmuştur, burada hem fear ihlali vardır çünkü kişi onaylı birliğin hood bölgesinde tek başına baskın atıp saldırı düzenlemeye çalışmıştır, hem de yaralı kural ihlali vardır yerdeyken "Beklediğim gibi" şeklinde üst perdeden konuşamazsınız.

EK-2: https://hizliresim.com/a2sv872 Kişiye PM'den fear rp kuralına uyması için suflede bulunuyorum ancak kişi sorumlulukları kabul edip "kendince" tersliyor.
EK-3: https://hizliresim.com/7lh2gqy Kişinin kabul anı.

EK-4: https://hizliresim.com/cjl9wes kişiyi interiorumuzda bir odaya alıyoruz, üstünü aradığıma dair emote gönderiyorum kişi sebep belirtmeden tekrar tekrar red etmektedir, role uymamaktadır ((Refuse RP))

EK-5: https://hizliresim.com/ko5gkcs Kişi 13.08.2025 tarihinde profili incelendiğinde "Sivil" idi dolayısı ile Valachi bağlantılı rollere girişmesini elbette kabullenemeyiz bu konu ile alakalı logların IFM tarafından da kontrol edilmesini rica ederim, kişi yaralı olduğu esnada "Siz valachisiniz böyle şeyler yapmamalısınız" gibi hem konuşmakta ayrıca hiç yaralanmamış gibi rahat sohbet edebiliyor.

EK-6: https://hizliresim.com/hfrxuw1 Kişi hala fear-rp ve yaralı kural ihlaline defalarca uymayıp üstüne karakterimi bu şekilde tehdit etmeye devam ediyor.

EK-7: https://hizliresim.com/kugzehs DO kanalını OOC şekilde kullanıyor MIXING.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kanıtlar gönderildi. EK ve AÇIKLAMA şeklinde.

Ek açıklamalar(varsa): Kişi kuralların gayet farkındaydı, PM'den uyarı almasına rağmen bunları yapmaya devam etti. Ceza almasını talep etmekteyim.

YMZ

*
v3 Oyuncusu 2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#1 - 18.08.2025 14:40
Falacer arkadaşım geçtiğimiz hafta yaşanan rolü bu hafta şikayet açarak beni şaşırttı fakat sorun değil, kendiside söylüyor İlanlar yazısnı İtalyanlar olarak okuyup beni arayıp ailevi küfürler ediyor. Karakterim ilk ne olduğunu anlamıyor aradığımda açmıyor sms attığımda tehdit ederek bir işletme kapı numarası veriyor. Gittiğimde kapı önünde 5-6 kişi var ve karakterim o bölgedeki kimseyi tanımıyor... Bu yüzden önce beni arayıp küfür eden kişiyi arıyorum ve telefonu çalan kişiye saldırıyorum ki oradaki adamların beni döveceğini hatta silahla ateş edeceğini bilerek bunu yapıyorum. Öylede oldu Brawl rolü dönüyor ve yaralıya düşüyorum. Yetkili arkadaş beni içeriye almalarını telefonuma el koymalarını istiyor bende telefonumu bizzat veriyorum + olarak rol bozulmasın diye telefonumu pasife çekiyorum. Falacer kardeşim telefonu vermeme rağmen üst ara atıyor. Rolde telefonu verdiğimi söylememe rağmen inatlaşmasından kaynaklı onun üst ara talebini kabul etmeyip diğer arkadaşın üst arasını anında kabul ediyorum. İsimleri aklıma gelmiyor birliğin diğer üyelerinide şahit sayabilirsiniz. Ek olarak Fear kısmında kusur yok, gayet normal sorulan soruları cevaplıyorum hatta başıma bir iş gelmemesi adına yalvarıyorum. İşin sonunda "Geçici hasar alarak bölgeden atılıyorum." Arkadaşlardan biri silahı ile bacağıma sıktı.

Şimdi tek tek ihlalere karşı verdiğim tepkileri yazacağım.

-Fear rp olmadan yumruk atmam: Tanımadığım bir topluluk hepinizin aynı birlikten olduğunu bilemem. Belkide bir işletme açılışıdır ki: Sen bir reklam için neden bu kadar agrasif rol yapıyorsun?

-Orası Valachi'nin hood bölgesi değil, Crew'in hood bölgesi. Ben oluşumun yetkili isimleri ile konuştum bu konuyu bana bu rolü yapan arkadaşın rütbesi gereği Valachi ile bir bağının olmadığını dile getirdiler.

-Sunucuya kayıt olurken bile sorusu sorulan rolde hata kısmını kopyala yapıştır yapman üzücü. Rolde bir hata olduğunda pm atmak veya rolü bölmek başlıca bir ihlaldir. Hata görürsen şikayet açarsın dostum. Buda senin ihlalin, ben rolde pm böldüğü için arkadaştan şikayetçiyim.

-Üst ara kısmında yetkili isim telefonumu istiyor, bende veriyorum zaten. Israrla üst ara atmanda kişisel sebep arayıp kabul etmedim, oluşum içinden bir başkasının attığı üst arayıda kabul ettim. Hatta arkadaş üstümdeki parayı görünce pm den iyi para yazdı :D

-Karakterim bir oluşum lideri olarak şehire indi, illegal birlik tanıtımımız onay almadı fakat biz şehire indiğimizde bağlantılar yapmaya başladık bile... Gerek idlewood bölgesindeki arkadaşlarım, gerekte senin Crew'inde tanıştığım isimler. Hatta diğer Crew'de bile çoğu isim ile tanışma fırsatım oldu.

-Yaralı olmasına rağmen rahat konuşuyor diyor, ortada bir brawl döndü ben yaralıya düşmüş olsam bile sizlerde benden yumruk yediniz. O halde hepimiz sızlanalım, bizzat kendin bana yumruk attı diyorsun fakat rolde hiçbir şekilde yediğin yumruğun rolünü göremedim.

-Stefana Bellamo ile rolümdeydim, chattede gözüküyor öncelikle tehdit olarak alma diyorum ve ben beni arayanın kim olduğunu bilmiyorum. Beni arayıp ailevi küfürler eden birinede saldırmam gayet doğal. Arkadaş bana soru yönetiyor işte niye yaptın bunu gibisinden bende önce ondan izin istiyorum sonrada işte ettiği küfürler zoruma gitti, inan üstüm dolu olsa sıkardım diyorum... Yani ileriye dönük bir tehdit ortada yok.

- Fear rp kısmında ic cezalandırıldım, ss'de de gözüküyor Stefano bellomo silahını çekip bana ateş açıyor.

- Do kanalını kullanma sebebim hiçbir şekilde işlem yapamıyorum pm ve b chat düşmeyince ic chatti bozmamak adına do kanalını kullandım.

Diğer iletimde üstümü arayan arkadaşı, role şahit olan arkadaşları, fear rp yapmadığımı düşünmesemde cezamı kesen arkadaşı etiketliyeceğim. Hepside aynı oluşumda bulunan isimler. Şimdiden keyifli forumlar dilerim.

YMZ

*
#2 - 18.08.2025 14:45
Üstümü arayan kişi - Antonio Martinelli. @atomfurki

Fear RP kısmında ic cezamı kesen kişi. Stefano Bellomo. @throvision

Bu arkadaşlar rolde mevcutlardı, yaptığım tüm role şahitlerdi. Beni arayıp ic ailevi küfür eden Falacer arkadaşımızın tek zoruna gitmiş bu yaptıklarım fakat şahitlerim onun birlik üyeleri. Ooc bir kin varsa bilgi almak istiyorum.

#3 - 18.08.2025 15:00

Bu arkadaşlar rolde mevcutlardı, yaptığım tüm role şahitlerdi. Beni arayıp ic ailevi küfür eden Falacer arkadaşımızın tek zoruna gitmiş bu yaptıklarım fakat şahitlerim onun birlik üyeleri. Ooc bir kin varsa bilgi almak istiyorum.

Merhabalar, ooc kin söz konusu olamaz sizinle ooc olarak bir kere bile münasebetim bulunmamıştır ne discord üzerinden ne de bu platform üzerinden hatta sizinle tek bir rolüm bile bulunmamaktadır.

Sonuçlanabilir, ileti gelmeyecek.

YMZ

*
#4 - 18.08.2025 15:04

Merhabalar, ooc kin söz konusu olamaz sizinle ooc olarak bir kere bile münasebetim bulunmamıştır ne discord üzerinden ne de bu platform üzerinden hatta sizinle tek bir rolüm bile bulunmamaktadır.

Sonuçlanabilir, ileti gelmeyecek.

Ooc kin söz konusu değilse mutlu oldum :D. Şahitlerden ileti geldikden sonra sonuçlanabilir, tarafımca daha fazla ileti gelmeyecek.

#5 - 18.08.2025 17:00
Haberim olmadan şikayete şahit olarak eklendim sanırım, bu konuda tarafsızca olarak bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

YMZ'nin rolünde bi hata söz konusu değildi, Bölgeye gelip başlattığı Brawl'da dayak yiyerek cezasını aldı, sonraki konuşma tarzının bedelinide geçici hasar ile ödedik, daha doğrusu ayağına sıkmamla bedelini almıştır. Üst ara kısmınıda Antonio Martinelli yaptı zaten.

İyi forumlar.

YMZ

*
#6 - 18.08.2025 17:41
Haberim olmadan şikayete şahit olarak eklendim sanırım, bu konuda tarafsızca olarak bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

YMZ'nin rolünde bi hata söz konusu değildi, Bölgeye gelip başlattığı Brawl'da dayak yiyerek cezasını aldı, sonraki konuşma tarzının bedelinide geçici hasar ile ödedik, daha doğrusu ayağına sıkmamla bedelini almıştır. Üst ara kısmınıda Antonio Martinelli yaptı zaten.

İyi forumlar.

Şikayeti açan arkadaşın şahit olarak eklediği ve ek oraya tek gittiğim içinde benim şahit olarak eklemem gereken isimlerdiniz. Objektif olup doğruları yazman sevindirdi... Hem benim hemde olaya şahit olanlarında söylediği gibi tüm olanlar rolde yaşandı ve rolde bitti. Benim hatam olduysa bunun ic cezasını ödedim. Sadece sizlerden ricam sunucuya kayıt kısmında ve karakter açarkenki kısımdaki soruları dikkate alın, rol ortasında insanların hataları ile rol akışını bozmayın. Sorun varsa şikayet açın, rolün ortasında pm almak tüm rol keyfimi kaçırıyor ve pm e "Varsa ihlalim şikayet oluşturabilirsin" yazmamı kabulleniş olarak nitellendirmen üzücü. Şikayet sonuçlanabilir, keyifli ve iyi forumlar dilerim.

#7 - 18.08.2025 17:45
meraba arkadaşlar

#8 - 18.08.2025 19:12

İyi forumlar.

Antonio'dan önce aramayı ben gerçekleştirdim.
Ek olarak şikayet şablonunda Thorovision isimli kişi şahit olarak eklenmemiştir ek olarak MEA'nın ilgilendiği ancak bizim K&A'ya attığımız şikayetten anlaşıldığı üzere Stefano ile OOC Husumetimiz bulunmaktadır, dolayısı ile kişi objektif değildir.

YMZ

*
#9 - 18.08.2025 19:17

İyi forumlar.

Antonio'dan önce aramayı ben gerçekleştirdim.
Ek olarak şikayet şablonunda Thorovision isimli kişi şahit olarak eklenmemiştir ek olarak MEA'nın ilgilendiği ancak bizim K&A'ya attığımız şikayetten anlaşıldığı üzere Stefano ile OOC Husumetimiz bulunmaktadır, dolayısı ile kişi objektif değildir.

Dostum şahit kişiler ss demişsin, senin ciddi anlamda dışarıya çıkıp bir hava alman lazım... Çok kasıyorsun yapma böyle şeyler burası bir oyun platformu :D.