Konu: [16.08.2021 - Anthony Bruno] Korku Rolü İhlali ve Deathmatch.  (Okunma sayısı 237 defa)

#0 - 17.08.2021 04:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Anthony Bruno @DODOpro

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Donald Cohen @cante

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.08.2021, 22:47 - 17.08.2021, 00:09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yahudi-Amerikan Yardımlaşma Derneği'nin önünde yaklaşık beş birlik üyesiyle beraber rol yapıyordum. Anthony Bruno karakteri taksisini park etti ve yanımıza geldi. "Buraya bir müşteri bırakmıştım, fakat paramı vermedi. Ona iyi bir yara açacağımı bilin isterim." gibisinden agresif bir rol sonucunda karakterlerimizle brawla giriyor. Sistemsel olarak düştüğünde de karakterlere hakaretler, onur kırıcı roller yapmaya devam ediyor. Karakterinden üstün durumda öfkeli ve büyük adamlar var, buna rağmen korkusuzca insanları aşağılamaya çalışman epey hatalı bir davranış. Brawl rolünün üzerinden birkaç saat geçiyor, sonra da silah ile gelip hiçbir sebebin yokken ateş açıyorsun.
Spoiler: GösterGizle

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 17.08.2021 15:23
1. olarak keşke rolün tamamını atsaydın dostum, yara açıcağım ona dediğim söylemden önce arkadaşlar bana onun onlardan olmadığını ve vanness'e gitmemi söyledi hatta Peter dışındaki arkadaşlar dostça bir yaklaşım sergiledi. Sonrasında Peter'in yaptığı agresif role karakterimin yapısı gereği agresif cevaplar verdim. Bir insan sert çıkıştı diye sokağın ortasında onu dört kişi dövmek? Benim yaptığım rol mantıksız ise maalesef buda mantıksız fakat ben role uydum. Ayrıca brawl bildiğim kadarıyla teke tek oluyor fakat siz 4 kişi saldırdınız ve ben fear rp yapmam gerektiği için bir yumruk bile salamadım ve kaçmaya çalıştım. Arkadaş ssleri kırpmasa rolü daha detaylı görüp adminler daha detaylı anlıyabilirlerdi. DM şikyatine gelirsek, adamlar beni 4 kişi dövüp aşağlıyor, bu arada sslerde çoğu aşağladıkları kısımıda göremiyorum :) Her neyse İtalya'da sokaklarda büyüğen gangster tarzı bir adam rolü yapıyorum bir nevi tetikçide denebilir. Bir tetikçiyi dört kişi dövüyorlar ve sonra onlara bir şey yapmamamı bekliyorlar? Ben gittim ilk yaralı rolümü yaptım sonrasın'da 30 dakika kadar mekanlarının ilerisinde pusup izledim, ayrıca bunu IC'de rolede döktüm fakat şikayeti ilgilendirmediği için paylaşmıyorum, eğer paylaşılması gerekiyorsa SS'im duruyor paylaşabilirim. Onları gördüğümde ise uzakten bir kaç el ateş ettim ve uzaklaştım olay budur.
[Not: Arkadaşın kırptığı SS'lerden 1-2 tanesini buldum. Olayın başını SS almamıştım başıma böyle bir olay gelceğini tahmin etmediğim için fakat sonda bana saldırdıkları bölümü buldum. Ben onlar gibi SS'i kırpmıyacağım buyrun olduğu gibi görebilirsiniz. SS'ler : https://www.hizliresim.com/ttior87 SS2: https://www.hizliresim.com/ijcgyqv SS3: https://www.hizliresim.com/ne0knlh

#2 - 17.08.2021 21:19

rol arkadaşım Randall'a boş vermesini söylüyorum, gitmeden önce isimleri tek tek öğrenmeye çalışıp "Seninde yanına uğrayacağım Randall." diyerek açık açık karakterleri tehdit ediyor. Doğal olarak brawl başlıyor ve karakterin sistemsel yaralıya düşüyor. Buna rağmen silahını ateşleyemezsin, ek olarak sürenin bitmesini beklemeliydin, aradan iki saat geçmiş.

#3 - 17.08.2021 21:41
Brocum hastaneye gidip yaralı rolümü yaptım silahla sıksaydınız RK ya girebilirdi fakat silahla sıkmandınız, ayrıca dediğim gibi rolün tamamını atman daha iyi olurdu fakat sorun değil :) Daha fazla dialoğa girmeye gerek yok sözü yetkililere bırakıyorum. İyi roller dilerim herkese.

#4 - 17.08.2021 23:10
Kısa bir şeyler yazıp gideceğim, 4 kişilik bir ekibin önünde açıkça Randall karakterini tehdit ediyorsun bit tetikçi olduğunu söylüyorsun fakat daha outsidersın ve taksicilik yapıyorsun(?) Randall Pritchett karakteri bulunduğu oluşumda soldier rütbesinde, yani ağırlığı olan bir tipleme. Bir taksici ve outsider tarafından tehdit edilince seni dövüyor ve düşüyorsun. Aradan çok bir zaman geçmeden silahla gelip mahalle basıyorsun. Önce outsider rollerini öğren, daha sonra tetikçiyim de.

#5 - 18.08.2021 03:19
Kısa bir şeyler yazıp gideceğim, 4 kişilik bir ekibin önünde açıkça Randall karakterini tehdit ediyorsun bit tetikçi olduğunu söylüyorsun fakat daha outsidersın ve taksicilik yapıyorsun(?) Randall Pritchett karakteri bulunduğu oluşumda soldier rütbesinde, yani ağırlığı olan bir tipleme. Bir taksici ve outsider tarafından tehdit edilince seni dövüyor ve düşüyorsun. Aradan çok bir zaman geçmeden silahla gelip mahalle basıyorsun. Önce outsider rollerini öğren, daha sonra tetikçiyim de.

1. Olarak bulunmuş olduğum birliğe daha dün akşam katılım sağladım bir önceki birliğimden ayrılarak bu yüzden outsider rütbesiyim, taksiciliğe gelirsek rol yapmak için yapıyorum amacım para kasmak olsa trucker giderim ve parayada ihtiyacım yok IC'de dediğim gibi taksicilk yaparken insanlarla sohbet ederek güzel roller çıkabiliyor. 2. Olarak tetikçi rolünden kastım karakterin hikayesin'de İtalya'dan gelmiş zamanın'da oralarda iş yapmış yani anlicağın rol konseptimden bahsediyorum "Tetikçi" kavramını kulanırken.
3. Olarak bir kişiyi sokak ortasında dövmeyi biliyorsunuz 2-3 tane mermi yiyince IC rolünüze yapmaya devam etmek yerine şikayet açıyorsunuz, bu durum gerçekten komik bana göre madem ağırlığı var Randall arkadaşımızın SOLDİER'ya kendisi Soldier'ın türkçesi Asker demek. Soldierlığını yapsın ve bunu role dökün karşılık verin veya uzlaşmaya gidin neyse ben gerçekten daha fazla dialoga girmek istemiyorum keşke herkes rolüne devam etseydi ve OOC katılmasaydı olaylara fakat birliğinizde genel olarak bir OOC katma durumu var her şeye bu duruma Peter dostumda şahit oldum habire Pm'den rol bölmesiyle, neyse konuyu farklı yerlere çekmek istemiyorum daha fazlada bir şey yazmıyorum cevabı yetkililere bırakıyorum, tekrardan herkese iyi roller diliyorum.

#6 - 18.08.2021 08:20
"Soldierlığını yapsın ve bunu role dökün karşılık verin" yapılan ihale ihlal ile mi karşılık verelim? Suçunu kabul etmek yerine hala daha üste çıkmaya çalışıyorsun, kavga rolünden sonra silah sıkmak dm olur hele bir outsiderın bunu yapması daha bir absürt, yetkili kararı.

#7 - 18.08.2021 14:28
"Soldierlığını yapsın ve bunu role dökün karşılık verin" yapılan ihale ihlal ile mi karşılık verelim? Suçunu kabul etmek yerine hala daha üste çıkmaya çalışıyorsun, kavga rolünden sonra silah sıkmak dm olur hele bir outsiderın bunu yapması daha bir absürt, yetkili kararı.
Brom gerçekten ikili dialog yaratmak istemiyorum bu yüzden bu son cevabım olucak. Size sıkarken bulunduğum birlikte değildim başka bir birlikteydim, ayrıca onu geçtim rütbenin önemi sadece birlik arasındaki kişiler için var belki sen kendi birliğinde en yüksek rütbesindir ben bulunduğum bir birlikte en düşük rütbeyimdir fakat IC'de senden daha fazla ağırlığım vardır.( Bunu örneklendirmek amacıyla sölyüyorum, senden daha çok ağırlığım var niyetiyle söylemiyorum) Ayrıca bu işler rütbeyle olmuyor bu oyun gerçek hayata uyarlanmaya çalışan bir Roleplay oyunu, benim rolümü yukarda dediğim gibi anlattım eğer anlamadıysan tam olarak sana özelden detaylı şekilde açıklıyabilirim burada daha fazla münakaşaya girmeye gerek yok. Siz bir kişiyi 4-5 kişi sokak ortasında dövüp aşağlıyabiliyorsunuz ki swnin en aktif caddelerinden birinde yapıyorsunuz bunu, aşağlanan kişi yaralı rolünü yapıp sonra kendince intikam almak için hazırlık rolü yapıyor ve bu kural ihlali diyorsun. Eğer siz bana orda silahla sıkmış olsaydınız RK'ya girer ve kural ihlali olurdu, yinede DM katogorisine girmezdi. Fakat siz bana silahla sıkmadınız. Bu son cevabımdı yetkili arkadaşlara yaşanan bu 2li dialog için özür dilerim, iyi roller dilerim.

#8 - 18.08.2021 15:39
tartışma çıkartmaktansa şikâyetin sonuçlanmasını bekleyebiliriz. basit bir rol içeriğinde agresif yaklaşıp dört birlik oyuncusunu önümde tehdit ederseniz seve seve kavganın ortasında kalırsınız. bu kavganın sonucu ne olursa olsun, sizin lehinize de olsa aleyhinize de olsa silah kullanamazsınız.

#9 - 18.08.2021 18:52
Kişi FearRP'den cezalandırılacak.