Konu: [01.11.2020] Desmond Pansford SA:MP F. K. K. + Powergaming + Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 89 defa)

#0 - 02.11.2020 21:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ralph Castucci @Helosamo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.11.2020 14.48

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.

Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Taksimi çaldı ve onunla kavgaya giriştikten sonra yaralanınca arabamın üzerinde kalarak Car Surfing yaptı. Bir süre sonra arabama tekme atarak gerçek dışı bir şekilde arabama hasar vermeye başladı. İlk ss'te PM'den beni kışkırttı Ortak Nezaket ihlali yaptı. Ceza almalı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıtlar için spoilere tıklayın: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): 1. SS'te PM'den "Sana sövmemem için bir neden söyle" diyor beni resmen kışkırttı ve ailevi küfüre zorladı.

#1 - 02.11.2020 21:35
Desmond Pansford kişinin yeni karakteridir. Ralph C. olan karakterini CK ettirmiş muhtemelen, yeni karakterinden ceza almasını istiyorum.

#2 - 03.11.2020 18:24
Savumam şöyle, kişiye açılmış olan bir şikayetimden dolayı kişi ooc kinlenim şikayet açmış.

Şimdi şöyle taksisini çaldığımı söylüyor fakat taksisini çalmadım. Balıkçının önünde müşteri beklerken taksiyi alıyım mı dedi, hayır diyince taksimi çalmış dedi, taksisini çaldığıma dair bir kanıtı bile yok. , agresif rp yaptı. Sonra kişi taksimi çalıp bugdan bayıldım. Yolun yarısına kadar taksinin üstünden gittim rapor attım.  rapora  gelmesine rağmen "rapor iptal" dedi. Sonra admine tekrar rapor attım, adama pm den küfür etmemem için bir sebep söyle dedim, sonra taksiyi duvara çarptı bende durması için vurudum. Durunca beni bayılttı sonra kaçtı gitti. aDmin geldi taksimi tamir etti.

https://cdn.discordapp.com/attachments/749595869845782628/772428528637575178/sa-mp-032.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/749595869845782628/772428564372521000/sa-mp-036.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/749595869845782628/773205893697241098/sa-mp-038.png

#3 - 03.11.2020 18:25

#4 - 03.11.2020 18:50
Benim ihlal yapmış olmam senin de mi yapma hakkın olduğunu gösteriyor? Savunmacı tarafın verdiği kanıtlar olayla alakalı değildir, olaylar çok farklıdır. Ayrıca kişi hala üslubunu düzeltmiyor, cezasının forum yönünden de artmasını talep ediyorum.

#5 - 03.11.2020 18:53
Her ne olmuş olursa olsun, bir saldırının gerçekçi şartlarla yapılması gerekmekte. Ben geçerli sebebi olmadığını düşündüğüm için değil, gerçekçi şekilde arabama hasar vermediği için şikayetçiyim. Gerçekte hareket halindeki bir arabanın üzerinde ayakta durup bir de üstüne arabayı tekmelemek çok mantıksız. Hem Car Surfing hem de Powergaming ihlalinden bahsediyoruz.

#6 - 03.11.2020 19:04
Üslubumda hata görmüyorum, tek yaptığım hata denilen şey carsurfing dir. O da baygınken üstünde gittim, sen durmayınca bende rapor attım, duvara çarpa çarpa arabayı bozup beni düşürdüğün için.

#7 - 03.11.2020 21:33
Ralph Castucci Car Surfing yaptığı için cezalandırılacak.