Kardeşimin eline telefonu veriyim bu müziği açayım. Ağlamaması için onu 1 dakika tutar. Çocuk müziği gibi.
Eleştirilere açık bir konu ancak gerçekten olaya lirikal açıdan bakmamak gerekiyor, devir maalesef söz yazayım anlam kazanayım devri değil. Bunu birçok eski mc'de görebiliyoruz, Sansar Salvo, Joker, Allame gibi adamlar eskisi gibi ün kazanamıyor. Çünkü sebep sürekli protest, anlamlı söz yazma çabalarından kaynaklanıyor, Herkesin ezberleyebileceği, konserde haykırabileceği sözlerin devri gibi. Festivallerde bu sebeple artık bu adamlara yer yok. Devir bence tam olarak bu müziğin devri ve istemesem de istemesek bile elimizdeki en iyi şey bu. Bu kültür yıllar önce Amerika'ya geldi, ülkemize yeni yeni türüyor. Amerika'da yapılan şarkılara baktığınızda da aynı söz dizimi mevcut. Örnek vermek gerekirse; DaBaby-BOP, bu şarkıda DM atmam oğlum kadına diye bir söz geçiyor. Sıfır anlam, millet artık bunlardan hoşlanıyor, millet çünkü sürekli bu psikolojide takılıyor, bu devire alışmak gerek.
- Sözleri kötü (!)
- Kültür bu mu? Rap bu mu beyler? (!)
Diye eleştiri yapmadım, yazdığım yazı farkındaysan bununla ilgili değil. Önyargısal bir cevap olmuş. GOSTOSO da lirik bakımından çöp ama beğeniyorum, gerçekten kaliteli iş. İmdat'ı beğenmiyorum. Şimdi bir daha düşün, benim anlattığım şey lirikler kötü demiş olmam mı, kültür bekçiliği mi yaptım gerçekten? Çocuk müziği derken
sadece sözlerden bahsetmiyorum altyapı çocuk müziği gibi, zaten o altyapıya anlamlı söz yazılması imkansız. O derece vasat bir müzik. Dediğimden sadece lirik olduğunu nereden çıkardın bilmiyorum. Derin analize girmek isterdim, "Neden GOSTOSO iyi İmdat kötü" gibisinden ama Cakal için derine inmeye gerek yok, her işi yüzeysel zaten.
Sen her Cakal ve Lvbel C5 fanının dinozorlara karşı verdiği cevabı bana aktarmışsın müşteri hizmetleri gibi. Fakat ben her dinozor fanına benzemiyorum, kaliteli iş sevicisiyim. Bana kalırsa Cakal'ın GOSTOSO şarkısı 2022'nin en iyi rap parçalarından bir tanesi, ilk üçe sokarım.