Konu: [18.01.2021 - Brande_Calavera | Hillary_Calavera] Meta, Powergame, Fear, Non-rp.  (Okunma sayısı 256 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.01.2021 14:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brande Calavera @mathila , Hillary Calavera @mathilaninkarisi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vincent Palazzo @Lightnight , Bruno Masseria @Deuscanor

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.01.2021 20.30-21.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
Fear RP ihlali ve Non-RP ihlali.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler şirket binamızı soyuyordu. Kaldırımda saçma ve mantıksız şekilde park edilen bir araç gördüm ve araca doğru yaklaştım. Araç sürücüsü (Brande Calavera) dediklerime kulak asmadı. Aklıma mekanı soyabilecekleri geldi. O sırada Vincent Palazzo ve Bruno Masseria hood bölgemiz olan Little Fierro'daydılar, onları görüp çağırdım. İçeri girdik ve elinde çuval olan bir kadını (Hillary Calavera) gördüm. Kadını yere düşürdük, kaçmaması için yaralıyken kadını ellerinden ve ayaklarından bağladık. Yaralıdan çıkar çıkmaz kapıya doğru koşup kapıdaki araca bindi. PM'den gelmezse şikayet açacağımı söyledim ve geldi. Role devam ettik, kadını kendi aracımıza bindirip şehirdışına sürmeye başladık. O sırada Brande karakteri bir süre kendi aracıyla bizi takip etti ve sonra takibi bıraktı. Yolda ilerlerken Hillary karakteri korkusuzca söylediklerimize cevaplar verdi. Örnek vermem gerekirse: *Kahkaha atar.* "Terbiyesiz, ihtiyacım vardı çaldım, bir kadınla konuşmayı bilmiyorsunuz, insan değilsin..." (Bu diyalogların vs. hepsi aşağıdaki SSlerde.). Şehirdışına sürerken aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü üzere telefonunu çıkartıp yola fırlattım. Gişeden geçip Las Venturas'a doğru gittik. Arkamızda hiçbir araç yoktu. Las Venturas'ta bir dağa çıktık ve kadın ile konuşmaya başladık. Bir süre sonra (5-6 dakika.) Hillary'nin telefonunu yolda ilerlerken atmamıza rağmen bir anda arkadaşı beliriyor. Hillary de 2. defa ayaklarındaki ve ellerindeki ipleri hiçe sayıp araca doğru koşuyor. Devamında garip bir şekilde araca koşmaktan vazgeçip uçurumdan aşağı atlıyor ve yine yaralıya düşüyor. Biz de aşağı inip /B'den  arkadaşı yine uyarıyoruz. En sonundaysa gitmesine izin verip (sayamadığımız kadar ihlal yapmaları sonucu) şikayet açacağımızı söylüyoruz. Beş dakikalık rolü burnumuzdan getiriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Rolün başı: GösterGizle

Kadını yere düşürüp ayaklarını bağlamamız: GösterGizle

Powergame 1: GösterGizle

Telefon rolü ve Fear ihlali: GösterGizle

Yukarıdaki spoilerda bulunan ekran görüntülerinde görüldüğü üzere telefonunu atıyoruz ve dayak yemiş olmasına rağmen, kaçırılmasına rağmen korkusuzca rol sergiliyor. (Kahkaha atmak, "terbiyesiz, bir kadınla nasıl konuşulacağını bilmiyorsun, insan değilsin.")
Powergame 2 ve Non-rp: GösterGizle

Yukarıdaki ilk SSte arkadaki yola dikkatli bakarsanız gelen aracı görürsünüz. SSler arasındaki dakika farkını sağ alttan kontrol ettiğimizde ne hikmetse dağa kaçırdıktan yedi dakika sonra araç beliriyor. Devamında Hillary ayaklarında ve ellerinde bağlı olan iplerden nasılsa kurtulup koşmaya başlıyor, nonrp şekilde uçurumdan atlıyor.

Ek açıklamalar(varsa): Hayatımda geçirdiğim en can sıkıcı yarım saatti. Arkadaşları sayamadığım defa uyarıyoruz. Belli ki uyarıdan anlamıyorlar.

#1 - 20.01.2021 21:34
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 22.01.2021 12:58
Yaklaşık 48 saat oldu. Oyundan da pm atıp konu hakkında bilgilendirdim. Herhangi bir savunma gelmedi henüz. Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum.

#3 - 22.01.2021 15:49
KİŞİLER KIZ arkadaşıma ağır hakaretler ağxa alınmaycak küfürler ettiği için onu gelip oradan almak zorunda kaldım, hatta raporda attım role devam etmek zorunda değilsiniz dendi.

#4 - 22.01.2021 17:44
KİŞİLER KIZ arkadaşıma ağır hakaretler ağxa alınmaycak küfürler ettiği için onu gelip oradan almak zorunda kaldım, hatta raporda attım role devam etmek zorunda değilsiniz dendi.

Yaptığın kural ihlali. Gelip nasıl alıyorsun? Bir şikayetin varsa rolden sonra açarsın, kural budur. Karşı taraftan izin gerektirecek bir rol dönmedi. Bizim mekanımızı soyan ve dövmemize rağmen bizden korkmayan birine hakaret ettik (bkz: "terbiyesiz, insan değilsiniz" *kahkaha atar.*). Öyle roller döndüğünde de yapılacak şey meta değildir. Oyundan çıkıp şikayetini açarsın.

Yöneticiye nasıl bir rapor attın bilmiyorum ama kuralları okumadığın, anlamadığın belli. Aşağıya kuralların linki bırakıyorum, biraz zaman ayırıp okursan şikayet okuma zahmetinden kurtulmuş olursun.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0#post_mg

#5 - 22.01.2021 20:50
Öncelikle Hillary size konuşması gerektiği gibi konuşmuş, o gerçek bir kadın ve yeni bir oyuncu, gerçek hayatta dizilerde'de görüyoruz hatta size örneğinide gösterebilirim 365 filmini izlerseniz çok büyük bir  mafya kadını kaçırıyor, ama kadın adamaların suratına tükürmekten tutun, küfürlere kadar her şeyi yapıyor, bunu erkek bir karakter yapsaydı fear rp işlemiş olurdu, ama kadın size gayet kibar bir şekilde bir kadınla nasıl konuşacağınızı bilmiyorsunuz demiş.
Burada da
Burada adam kız arkadaşıma ağza alınmayacak bir laf ediyor bende yetkiliye soruyorum role uymak zorunda değilsiniz diyor bende arkadaşımı alıp gidiyorum
https://media.discordapp.net/attachments/794626691758555146/800787090312265758/image0.jpg?width=630&height=473
https://hizliresim.com/PJq6pe

#6 - 22.01.2021 21:42
Öncelikle Hillary size konuşması gerektiği gibi konuşmuş, o gerçek bir kadın ve yeni bir oyuncu, gerçek hayatta dizilerde'de görüyoruz hatta size örneğinide gösterebilirim 365 filmini izlerseniz çok büyük bir  mafya kadını kaçırıyor, ama kadın adamaların suratına tükürmekten tutun, küfürlere kadar her şeyi yapıyor, bunu erkek bir karakter yapsaydı fear rp işlemiş olurdu, ama kadın size gayet kibar bir şekilde bir kadınla nasıl konuşacağınızı bilmiyorsunuz demiş.
Burada da
Burada adam kız arkadaşıma ağza alınmayacak bir laf ediyor bende yetkiliye soruyorum role uymak zorunda değilsiniz diyor bende arkadaşımı alıp gidiyorum
https://media.discordapp.net/attachments/794626691758555146/800787090312265758/image0.jpg?width=630&height=473
https://hizliresim.com/PJq6pe

Kadın veya erkek, gerçek hayatta biri dayak yemişse, ayakları ve elleri bağlıysa, üç tane kendisinden katbekat güçlü kişiler tarafından kaçırılmışsa o kişilerin suyuna gitmeye çalışır. Realistik düşünürsek onu orada öldürebilirdik, bu yüzden bizden korkması ve buna göre rol yapması gerekir.

Zorla bir cinsel rol, fiziksel taciz vs. olmamış. IC olarak Vincent karakteri kadına bir soru yöneltmiş. Kabul edip etmemek de zaten kadının elinde. Yine söylüyorum, eğer böyle bir rol şayet olmuşsa yapılacak şey meta değildir. Hillary oyundan çıkar ve şikayet açar, bu kadar basit. Kadına orada mekanımızı soyduğu için beş bin ceza kesecektik. Vincent karakteri de eğer kendi isteğiyle cinsel role girmeyi kabul ederse üç bin ceza keseceğini söylüyor. Ağza alınmayacak bir şey yok, her şey IG, arkadaşınızın cinsiyeti de beni alakadar etmiyor. Birbirini tekrar eden ve mantıktan uzak yanıtlara geri dönüş yapılmayacak. Yeni bir savunma gelirse cevap yazarım.

NOT: PM'den soru sorduğunuz kişi admin de değil, support da değil. Bir PD üyesi.

#7 - 29.01.2021 18:27
Şikayet edilen taraf için, bilgi aldığınız / aldığınızı iddia ettiğiniz kişi yetkili değil. Ayrıca burada bir kaçırılma, bağlanma rolü yapılmış. Kadın karakterin rolde yaptıklarına karşılık olarak yapılan bir rol, kalkıp direkt koşarak kaçıyor sizde onu alıyorsunuz.

Bu tamamen bir OOC haberleşme üzerine kurulmuş bir durum, cezai işlem buradan olacak, K&A.