Konu: [20.01.2021 - Vladimir_Alexandrov] Retarted, Refuse, Fear...  (Okunma sayısı 247 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.01.2021 01:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vladimir Alexandrov - @Ykumru

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dante Cappa - @vito_scallete

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20/01/2021, 00:10 suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Retarted-RP
Sebebi bulunmaksızın rollere kalkışmak veya mantığa aykırı hareket etmek.
Aşırı agresiflik dahil.

Refuse-RP
Yapılan rolü cevaplamamak, karşılamamak.

Powergaming
İnsanüstü rollere kalkışmak veya emote kullanmadan birtakım işlemler yapmak.

Fear-RP
Karakterin doğal olarak korkması gerektiği durumlarda korku rollerine başvurulmaması ihlalidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bir barda roldeyken sarhoş olan Dante karakteri karakterimi sinirlendirecek davranışlar sergiliyor, IC dostum olmasına rağmen onu ayıltmak için bardan çıkartıyorum ve karakterin agresifliğini göz önünde bulundurarak mekandan uzaklaşıp ona vuruyorum. Bu süreçte sebebini anlamasam da barın çalışanlarından biri olan Vladimir bizi takip ediyor. Onu bir müddet göremeyince takibi kestiğini düşünüyoruz fakat bu sefer bir Premier ile gelip köşebaşına park ediyor. Mekanın önünde olmamamıza rağmen araçtan inip hemen kapı önünde kavga ediyormuşuz gibi Polat Alemdar edasıyla sert bir çıkış yapıyor, tehditler savurup sürekli /incele atıyor. O gereksiz agresiflik sergileyince benim karakterimin anlık siniri depreşiyor ve brawl başlatıyorum. Dante de ona vurarak bana yardım ediyor fakat Vladimir canı azalınca aracına emote'suz binip kaçıyor. Üstelik geri dönüyor ve beni ezme rolü yapıp başka araçlara çarpıyor. Dante'nin de desteğiyle onu emotelarımı verip araçtan atıyorum, motoru da kapatıp iniyorum lakin emote dahi vermeden aracına binip bu sefer kilitleyip tekrar kaçınca elimden bir şey gelmiyor. Hâliyle PM'den şikayetçi olacağımı belirtiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Anlam veremiyorum, Rus rolünü yapmak karşıdakine sert olmak sanılmamalı. Karşıdaki izbandut gibi heriften ve onun yanındakinden korkmaya teşebbüsü dahi yok.

#1 - 20.01.2021 02:01

#2 - 20.01.2021 11:24
Öncekile merhaba, rolde kişi bizim barımızdan adamla tartışıp, adamın yakasından tutuyor, dışarı sürüklüyor, ben ise kişileri uzaktan izliyorum. Kişiler kendi arasında kavga ederken, bende ayırmak için aralarına girdim, Dominic adlı arkadaşımız bizim barımızın, önünde gelip bana saldırmaya başladı, ben ise araçıma adımlarım, sonra Dominic adlı kişi ne hikmetse ben araçla ortamdan uzaklaşırken "/me kişiyi araçtan atar" tarzında bir emote attı, sonra ise dene izni alınmadan CJ yaparak araçtan attı, ben ise yerden kalktım araçıma bindim, ortamdan uzaklaştım.

Fear-rp ihlali bulunmamakta, kendi mekanımızdayım, hatta uzaktan bizi izleyen arkadaşlarımda mevcuttu.

Refuse-RP be Retarted-RP ihlalide bence bulunmamakta, kişi rol ihlali yaptığı için, (CJ ile beni araçtan attı), ortamdan uzaklaşmak istedim, araçıma binip, kilitlemek REFUSE-RP ve Retarted-RP kapsamına girmiyor.  :P

PowerGaming (PG) Pg'lik bir durum yok, kanıt yok, göremiyorum...

Savunmam bitmiştir, teşekkür ederim, iyi forumlar, iyi roller...

#3 - 20.01.2021 12:59
Öncekile merhaba, rolde kişi bizim barımızdan adamla tartışıp, adamın yakasından tutuyor, dışarı sürüklüyor, ben ise kişileri uzaktan izliyorum. Kişiler kendi arasında kavga ederken, bende ayırmak için aralarına girdim, Dominic adlı arkadaşımız bizim barımızın, önünde gelip bana saldırmaya başladı, ben ise araçıma adımlarım, sonra Dominic adlı kişi ne hikmetse ben araçla ortamdan uzaklaşırken "/me kişiyi araçtan atar" tarzında bir emote attı, sonra ise dene izni alınmadan CJ yaparak araçtan attı, ben ise yerden kalktım araçıma bindim, ortamdan uzaklaştım.

Fear-rp ihlali bulunmamakta, kendi mekanımızdayım, hatta uzaktan bizi izleyen arkadaşlarımda mevcuttu.

Refuse-RP be Retarted-RP ihlalide bence bulunmamakta, kişi rol ihlali yaptığı için, (CJ ile beni araçtan attı), ortamdan uzaklaşmak istedim, araçıma binip, kilitlemek REFUSE-RP ve Retarted-RP kapsamına girmiyor.  :P

Dene izni aldığıma dair kanıt kendi sslerimde mevcut, emote dahi vermeden araca binip kaçmak, araçtan atmama rağmen düşme kalkma rolü bile yapmadan üstüne tekrar atacağımı bilerek kilitlemek hem Refuse hem de PG oluyor. Üstüne emote verdiğimi dahil söylemişsin, yine de CJ yaptı diyorsun ki emote verdiğim de /dene kullandığım da sslerde bariz gözüküyor.

Üstelik belirttiğin gibi CJ yapmamama rağmen senin beni ihlalde bulunmuşum gibi iftiralayıp rol ortamından kaçmak adına OOC bir bahaneden yararlanamazsın. OOC bir sebepten dolayı rolden kaçmanın da aynı şekilde Refuse veya Meta olarak değerlendirilebileceğini bildiğini düşünerek konuşuyorum.

Mekanınızda adamla tartıştım doğrudur ama ne bağırdım ne kırıp döktüm. Oradakileri rahatsız edecek tek davranışa dahi kalkışmadan işimi mekandan çıkıp uzaklaşarak yaptım. Yanında ne birisi var, ne senin hoodun ne de onaylı bir hood. Bu karşındaki iki kişiye karşı fear yapmayacağın anlamına gelmez. Feardan kastım ise ortamı sakinleştirmek yerine ne tepki alacağını bilerek sert çıkıyorsun. Ayırmaya gelen birisi o burnunu koparırım yerine nazikçe olayı sakinleştirir.

Dipnot: Olaylar barın önünde gerçekleşmedi, özellikle sorun çıkartmamak için bardan çıktım ve uzaklaşıp hallettim fakat gittiğim yere kadar Vladimir takip etti. Retarted olarak bunu ve aşırı agresifliğini varsayıyorum.
« Son Düzenleme: 20.01.2021 13:11 ilkergers »

#4 - 21.01.2021 18:06

Dene izni aldığıma dair kanıt kendi sslerimde mevcut, emote dahi vermeden araca binip kaçmak, araçtan atmama rağmen düşme kalkma rolü bile yapmadan üstüne tekrar atacağımı bilerek kilitlemek hem Refuse hem de PG oluyor. Üstüne emote verdiğimi dahil söylemişsin, yine de CJ yaptı diyorsun ki emote verdiğim de /dene kullandığım da sslerde bariz gözüküyor.

Üstelik belirttiğin gibi CJ yapmamama rağmen senin beni ihlalde bulunmuşum gibi iftiralayıp rol ortamından kaçmak adına OOC bir bahaneden yararlanamazsın. OOC bir sebepten dolayı rolden kaçmanın da aynı şekilde Refuse veya Meta olarak değerlendirilebileceğini bildiğini düşünerek konuşuyorum.

Mekanınızda adamla tartıştım doğrudur ama ne bağırdım ne kırıp döktüm. Oradakileri rahatsız edecek tek davranışa dahi kalkışmadan işimi mekandan çıkıp uzaklaşarak yaptım. Yanında ne birisi var, ne senin hoodun ne de onaylı bir hood. Bu karşındaki iki kişiye karşı fear yapmayacağın anlamına gelmez. Feardan kastım ise ortamı sakinleştirmek yerine ne tepki alacağını bilerek sert çıkıyorsun. Ayırmaya gelen birisi o burnunu koparırım yerine nazikçe olayı sakinleştirir.

Dipnot: Olaylar barın önünde gerçekleşmedi, özellikle sorun çıkartmamak için bardan çıktım ve uzaklaşıp hallettim fakat gittiğim yere kadar Vladimir takip etti. Retarted olarak bunu ve aşırı agresifliğini varsayıyorum.

SS'lerinde dene izni aldığının kanıtını göremiyorum? /do /dene? atmamın amacı /dene izni almadan beni araçtan açmam için attım.

#5 - 23.01.2021 22:35
Hadi sslerde görmedin, rolde de mi görmedin?

#6 - 30.01.2021 18:14
Fear-RP yapmasını gerektirecek bir şey yok, Zetnikov Brigade adlı birliğimizde benimsediğimiz bölge içerisinde olan bölgede olan bir olay. Aktif bir birliktik ve her köşeden Rus çıkıyordu, kardeşlik rol yapıyorduk yani, olası bir kavgada bağırsa on tane adam gecelek bir yerde, bu yüzden Fear-RP'ye gerek oyk.

#7 - 06.02.2021 09:39
Savunma yeterli görünüyor, K&A.