Konu: Lise Rolleri Hakkında  (Okunma sayısı 1725 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 20.07.2021 18:34
Daha normalde dersi asmak için her şeyi yapıyorsunuz, okula gidip ders dinleme rolü mü yapacaksınız? Akademide bile konu anlatılırken AFK bırakmıyor musunuz? :-\ Çok fazla anlık heves olduğunu düşünüyorum. Çok düşmanım bu fikre, çoook…
Haha
6
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, Myrtle, brystalaskeri.cs, Mirmanu, AllMighty, nautical,
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, brystalaskeri.cs, nautical,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 20.07.2021 18:42
Üzgünüm ama bu roller geçici, çok geçici. Yönetim dediğini dikkate alıp gerçekleştirse bile sonu hüsranla bitecek, ne yazık ki. Ben bunu "gelip geçici istek" olarak nitelendiriyorum.

Alıntı
heves
1.
bir şeye karşı duyumsanan istek, eğilim, arzu.
2.
gelip geçici istek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 20.07.2021 18:49
Pandemi döneminde eve kapanmak insanlarda okula gitme isteği yaratmış. Kimse bilgisayar başında oturup 50 dakika ders görmek istemez, dürüst olalım şurada online derslere katılıp hocaları dinleyen çok az insan vardır. En fazla ders aralarındaki goygoyu yapmak istiyorsunuzdur. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 20.07.2021 18:52
Güzel ve alışılmışın dışında bir rol olur, çok abartmadan ders olaylarına girilse de keyifli olur. Sosyal bir ortam olarakta artık müzik+dans işinden sıkılanlar için hoş. İlk yapılan bu tarz bir role dahil olmuştum, fazlasıyla keyifli ve farklıydı sadece kasıntı ve uzun soluklu dersler yerine belirli aktiviteler ile şekillendirilir ve teenage karakterler için ekstra güzel roller, etkinlikler düzenlenirse keyifli bir ortam yaratır. Çoğu kişide geçici bir heves olsa bile 1-2 ay hatıralarda kalacak keyifli zamanlar olur ki hevesi geçenlerin yerini başkaları ileriki aşamada tazeleyecektir ama iyi düzenlenmesi ve çok sıkmadan yapılması gerekiyor.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 20.07.2021 19:04
Ders rolleri tutmaz, sıkıcı olur. Yine de temsilen bir lise eklenip isteyen içerisinde takılabilir. Sürekli teneffüs kafasında olabilir. Onun dışında pek ömrü olacağını sanmıyorum.

Haha
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Yiğido,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rousseau,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 20.07.2021 19:12
Ders rolleri tutmaz, sıkıcı olur. Yine de temsilen bir lise eklenip isteyen içerisinde takılabilir. Sürekli teneffüs kafasında olabilir. Onun dışında pek ömrü olacağını sanmıyorum.

Dediği gibi temsili bir yer olabilir. En azından bu rolü yapmak isteyenler hevesini alana kadar takılır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 21.07.2021 11:23
Lise rolleri SAMP'a uyarlanması birebir gerçekle aynı olmayacağı için ders dinleme düşünceleri gereksiz görüyorum. Amerika'da eğitim sisteminde her öğrencinin en az bir kulübe dahil olması istenir beklenir. Bu kulüpleri Türkiye'deki gibi düşünmememiz gerekiyor. Bunlar sosyal aktive sağlayan bir kulüp. Örnek vermek gerekirse zamanında Vice News resim yarışması düşünüyordu. Fotoğrafçılık kulübündeki öğrenciler kendi aralarında rollerini yaparak güzel kare yakalayarak bunlara başvurabilir. Belediye gençlere destek olmak amaçlı sahilde öğrencilerin konser vermesine olanak sağlayabilir, buda müzik kulübü ve öğretmenin rehberliğinde olur. Öğretmenleri Belediye ile görüşme sağlar. Okulun spor takımı maçlar yapabilir. 3X3 Streetball başvuruları devam ediyor örneğin. Okul rolleri şu an sunucuda olan birçok role dahil edilebilir. Okulda kimse size matematik, türev, iki katlı integral anlatmayacak. Teori dersi zaten maksimum 30 dakika olacak, 20 ideal. Teori derslerinde de sadece öğretmenler konuşmayacak, soru cevap şeklinde etkileşimli ilerlenecek. Öğretmenler ödev verecek, ödevler git şu kadar soru çöz tarzında olmayacak. Örneğin bir konu hakkında araştırması istenilecek.  Örneğin şehirde öğrencilerinin çektiği zorlukları, zamanında onlar liseye giderken çektiği zorlukları araştırması istenilecek, sokakta insanlarla konuşup bu konuda sunum yapacaklar, sokakta gezinirken tedirginleştiği yerler var mı? Ne gibi sıkıntı hissediyorsunuz, hangi caddeler/sokaklar gibi öğretmenlerinin gözetiminde araştırma yapacaklar, ardından bu araştırma sonucunda bunların sunumları öğretenleri tarafından Belediye'ye sunulacak, meclis rollerine katkı sağlayacak. Yani Lise rolleri aslında birçok legal birliklere yardımcı/destekleyici güce sahip olabilecek. Lise rollerini Türkiye gibi düşünmemeniz gerekiyor. Çok daha genişletebilir, geniş bir rol yelpazesi var. Okul rolleri sadece okuldan ibaret değil. Bu açıdan bakılmaması gerekiyor.

Anlık hype olaylarına kesinlikle inanmıyorum. Anlık hype dediğiniz şey şu oluyor, birlik bir anda 50 kişi oluyor sonra 10 kişiye düşüyor. Zaten her legal birlikte böyle değil mi? Şu an hangi legal bir oluşum bir 40-50 kişi ile hizmet verebiliyor, PD hariç? Önemli olan kişi sayısı değil çıkarttığı rollerin kalitesidir. 10 kişi ile kaliteli rol oluşturabilir. Sadece kemik kadro ile bile bu roller sürdürebilir. Okul rollerinin tek sıkıntısı öğretmen rolü yapacak kişiler, insanları sıkmadan bu rolleri yapabilecek kişiler. Öğretmenler pasif olursa, okul pasif olur. Zaten okul rolleri çok kalabalık olmaması gerekiyor. 20-30 kişiyi geçerse sıkıntılar doğabiliyor. Onun için herkes rastgele değil, forumdan başvuru ile kayıt olmalı diye belirtmiştim zaten ARGE'de de.

Şu an iki farklı sunucu da okul rolü yapılıyor. Bu sunuculardan birinde okul rolleri öğretmenlerin pasif olması sebebiyle kapandı birkaç ay sonra tekrar açıldı. Sanılan gibi bir anlık hype düşüncesi olsa ikinci/üçüncü kez kimse açmaya çalışmazdı. SAMP'da ciddi bir teenager, okul rolü yapan ve bunu seven bir kitle var. Maalesef öğretmen sorunu mevcut.

Daha normalde dersi asmak için her şeyi yapıyorsunuz, okula gidip ders dinleme rolü mü yapacaksınız? Akademide bile konu anlatılırken AFK bırakmıyor musunuz? :-\ Çok fazla anlık heves olduğunu düşünüyorum. Çok düşmanım bu fikre, çoook…
Akademi de konu anlatılırken AFK atılmasının üstte de belirttiğim gibi teori olmasından kaynaklı. Uygulamalı eğitimlerde akademi de AFK atan bir kimse olduğunu sanmıyorum. Ayrıca akademi bir sınıf havasından çok 100/150 kişinin olduğu bir ortam hangi birini kontrol edilebilir ki. Akademi olayı ile lise rolleri olayı çok farklı bence, bir sınıf zaten 20 kişiyi geçmemeli. Taş çatlasa 30.
« Son Düzenleme: 21.07.2021 11:39 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 24.07.2021 16:30
Destekliyorum ancak benim de eklemek istediğim birşeyler var, lise her zaman açık olursa zamanla kimse kalmaz ve sıkılır. Ancak lise prison haftası gibi belirli dönemlerde açılıp 1 hafta, 2 hafta açık kalıp geri kapanırsa herkes daha aktif olur. Anlatımlı ders yerine aktivite dersi getirilebilir örneğin matematik, edebiyat dersi yerine beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik dersi gibi. Akademi ile lisenin aynı olmayacağına ben de katılıyorum. Ayrıca okulun açık olduğu bu 2 haftalık sürede farklı yerlere geziler düzenlenebilir. Üzerine düşünülüp güzel bir şekilde getirilirse çok iyi olacağını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 06.08.2021 10:40
Destekliyorum ancak benim de eklemek istediğim birşeyler var, lise her zaman açık olursa zamanla kimse kalmaz ve sıkılır. Ancak lise prison haftası gibi belirli dönemlerde açılıp 1 hafta, 2 hafta açık kalıp geri kapanırsa herkes daha aktif olur. Anlatımlı ders yerine aktivite dersi getirilebilir örneğin matematik, edebiyat dersi yerine beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik dersi gibi. Akademi ile lisenin aynı olmayacağına ben de katılıyorum. Ayrıca okulun açık olduğu bu 2 haftalık sürede farklı yerlere geziler düzenlenebilir. Üzerine düşünülüp güzel bir şekilde getirilirse çok iyi olacağını düşünüyorum.
Okulun gezi kulübü gibi bir şeyi olup, okul yönetiminden izin alıp tekne kiralayıp bir gece orada kalmalı şeklinde kamp yapılabilir.(Ada için örneğin) Burada öğrenciler kaynaşmış olur, kendi aralarında eğlenirler. Bir tane de gözetmen öğretmen olur. Adaya yağmur yağar, denizde dalga çıkar geri dönemezler. Panik havası yaratılır, 1-2 saat. Sonra yağmur dindikten sonra kamplarını tamamlayamadan geri dönerler. Ada dışında kamp yapılacak bir çok alan var LS dışında hepsinde kamp yapılabilir. Çeşitli oyunlar var kampta oynanabilecek sıkıcı olmayan, onları oynayabilirler.

Sayı açısından şu şekilde olacağı için sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Okulun her zaman okul rolü yapacak 5-10 kişi oluyor zaten. Onların dışında roller aktif sürdükçe yenileri gelir, eskileri gider mantığıyla ilerleyeceği için kimse sıkılacağını sanmıyorum, sıkılan giden yenisi gelir. Okul rolü yan karakterlerde yapılabilir olur zaten. Ana karakter şartı aranmasına gerek yok, böylece insanlar günde 1-2 saatini okul karakterinde geçirebilir, isteyen. Zaten okul karakterleri sürekli aktif olan biri için uygun değil. Okulun günde maksimum 1-2 saat rol kapasitesi olur, ama kaynaşanlar devam etmek isteyenler sosyal RP yapmak isteyenler arkadaşlarıyla okul saatleri dışında da rol yapabilir. Zaten temel mantığı teenager gruptaki insanları birbiriyle kaynaştırmak, tanıştırmak. Onları okul dışında sosyal RP'ye itmek. Bunu sağlarken de belli bir düzenle ilerlemesi için okul mantığında ilerlenir.

Ders konusunda zaten ilk etapda etkileşimli ders olması şart. ARGE'de de belirttim zaten kimse türev, integral falan anlatmayacak. Derslerin etkileşimli olması şart.
« Son Düzenleme: 06.08.2021 10:42 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 18.08.2021 17:30
Bir süre sonra sıkar açıkçası onun yerine çocuk rolleri çeşitlendirilebilir.
« Son Düzenleme: 18.08.2021 17:33 AVCI »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok