CARTEZİER EKİBİ
Soğuk bir kış akşamı, ısıtıcın başında yan-yana gelen dört arkadaş, sürekli yaşadıkları maddi sıkıntılardan yakınmaktadır. Kısa süre içerisinde farklı hayallere dalıp hepsi bir kaç konuyu ele atmaya başlar.
Gecenin ise mükemmel fikri artık hayatlarına aynı şekilde devam edecekleri yönündedir, tabi herkes çalıştığı işletmeden habersiz, patronundan çalarak ilerlemeyi göze almıştır.Luis bir gece kulübünde dansçı olarak çalışmaktadır ama işini sevmediği için işinden ayrılmıştır ve bu sırada bir terzide işe girmiş yün, iplik gibi şeyleri çalıp satarak para kazanmaktadır. Sıra geldi William'a - William çalıştığı galeriden aksesuar, parça çalıp satmaktadır bu şekilde geçimini sağlayan Will çoğu zamanda dolandırıcılık yapmaktadır. Bir gün mal satmaya giden Garcia, orada Boris ile tanışır Boris, Garcia'nın motorunu çok beğenir ve orada olan muhabbet aralarında sıkı bir bağ oluşturur bunu üzerinede Borisi'de gruba dahil eden Garcia ve grubu artık 5 kişi olmuştur, yakın zamanda Luis'in işten çıktığı gece kulübünün sahibi batmıştır ve sadece dükkanı kalmıştır bu yüzden yardım isteyen dükkan sahibi Arev'e, Garcia dükkanını satıp parasıyla ticaret yapmasını önerir bunun üzerine Garcia'yı dinleyen Arev mekanını bir internet sitesinde satışa koyar kısa sürede alıcı bulan bu mekan satılır ve gelen parayı Garcia'ya verirler. Garcia kendilerine verdikleri parayla el altından yüklü miktarda uyuşturucu alır ve kendi motoru ve Boris'in motoruyla kurye olarak bir işte çalışırken, el atlından satmaya başlar ufakta olsa da kemik bir alıcı kitlesine ulaşan bu ekibin ufak ufak yükseldiği şehirdeki torbacılar tarafından belli olmuştur. Cartezier kibin isminin ufak çapta yayılmasından dolayı kolay para kazanmak isteyen herkes onlara danışır ve dostluk kurmaya çalışır. Bunun üzerine 5 kişilik grubunu toplayan Garcia, işlerini büyütmeye karar verir. Ekibine katılmak isteyen kişilerden ipotek alıp, hepsine ufak gramajlarda mal verip sokağa dökmüşdür sokak köşelerinde mal satan kişileri gören yerli kasaba halkı iyice ismini bile bilmedikleri grubu tanımaya başlamışlardır. Bir gün sokak köşesinde mal satan üyelere müşteri gibi yaklaşan şehrin en büyük uyuşturucu baronu uyuşturucu satan üyeleri görünce onların ölüm fermanını imzalamıştır.Bunun üzerine korkan ekip üyeleri Vice Şehrine taşınmaya karar vermişlerdir şehire taşınan üyeler oturup yeni yuvalarında ne yapacaklarını planlamaya başlamışlardır bu işi beceremeyen ekip ailenin nasıl geçim sağlıyıcağını bulmakta zorlanmıştır ve gün sonunda güzel sonuçlara varmışlardır. Yeni şehirlerinde nerede satış yapacaklarını düşünen aile yeni meskenler bulmuşlardır. Bunun üzerine üyelerin mutlu olmasına ve daha verimli çalışmasına neden olan bu durum Garcia'nın hoşuna gitmiştir fakat hala daha aralarında liderleri olmayan bu gruba bir yönetici lazımdır. Konu üzerine şömine başında tekrardan toplanan ekip liderlerini seçmek için fikirler sunmaya başlamıştır, ekibin oylar eşliğinde liderlerini Garcia olarak belirlenmiş, ailede her şey tamamiyle hazırdır. Konar-göçer yaşam hayatına adapte olamayan ve Amerikan rüyası ile kasıp-kavrulan bu ekip, şehirde henüz bir düzen oturtamazken, kopmalar ve çeşitli problemler ile bölünme yaşar. İpleri elinden kaybettiğini fark eden Garcia, büyük bir rest çekerek sadece kendi yolundan gelecek olanlarla devam etmeyi göze alır ve Vice şehrinde kendi ekibi ile yeni bir iş ağına yelken açar.

Garcia Ramirez 1984 İspanya'nın Madrid şehrinde doğmuştur.Babasının banka memuru olduğu bankada bir soygun gerçekleşmiştir ve babası orada yapılan soygundan yaralanmıştır,bunun için mesleğini bırakmıştır.Annesinin çalıştığı ufak bir fırın vardır ve oradan gelen gelirle geçimini sağlamaktadır.Garcia okulunda pek başarılı olmayan futbola ilgi duyan bir çocuktur ama bir maç sırasında ayağı kırılır ve Garcia futbola devam edememiştir.Bunun için markette dayısının yanında çalışmaya başlamıştır ve eve para getirmektedir.Amcası Garcia'ya pek para vermiyordur ve bu yüzden Garcia marketten yiyecekler çalıp eve götürürmektedir. ilk işlediği suç bu olan Garcia zamanla bunu alışkanlık haline getirip daha çok şey çalmaya başlamıştır.Bunun üzerine polisler tarafından 1 gece karakolda kalan Garcia işlerini bırakmaya karar vermiştir hapse girdiği için ailesi ve akrabaları tarafından istenmeyen Garcia kendisini İspanyanın dışına atmak istiyordur.Bunun üzerine Jack Knazz diye biriyle karşılaşır kısa sürede yakınlık kurarlar Jack bir gün Los Santosa gideceğini Garcia'ya söyler ve Garcia bunun üzerine onunla gitmek isteyen Garcia bunu Jack'e söyler bunun üzerine yola çıkarlar Jack ailesine Garciayı getireceğinden bahsetmez ve ailesi Garcia'yı istemez Jack Garcia'yı Vice Citye bırakır ve yoluna devam eder.Garcia şehire ayak basar ama ne yapıcağını bilemez ve kendine yeni arkadaşlar arar ve Luis'le tanışır onunla kısa sürede yakın bir ilişkileri olur ve hayatlarına orada devam etmeye karar verirler.

Cruz Lee 1988 doğumlu Amerikanın Vice City şehrinde doğmuştur.Cruz'un ailesinin maddi durumları iyidir ama Cruz kavgacı bir kişiliğe sahiptir.Oturdukları sitedeki çocuklarla her seferinde kavga etmektedir ve bu yüzden ailesi onu dışarı salmamaktadır.Cruz bu duruma çok sinirlenmiştir ve her seferinde evden kaçmaya çalışmıştır uzun zaman süresince büyüyen hala daha kavgacı kişiliğinden vazgeçmemiştir bu yüzden ailesi onu dövüş kursuna vermiştir ama Cruz sokakda dövüşmeyi daha çok seviyordur.Kurslara gitmeyen ailesiyle her gün tartışma yaşayan Cruz evini terk etmiştir.Artık yaşayıcak bir evi yoktur kendisini ait hissettiği sokakta yaşamaktadır. Bir gün sokaktan geçerken William diye biriyle tanışır ve kısa sürede aralarında bir arkadaşlık oluşur William Cruz'u evine alır ve birlikte kalmaya karar veririler.Bir gün yan binalarına taşınan birilerini görürler ve meraklanırlar,yan komşuları taşındıktan sonra yanlarına giden William ve Cruz Luis ile Garcia'yla tanışır,onlarla ilk başlarda pek yakın olamayan bu ikili zaman geçtikce yan komşularıyla yakınlık sağlar ve bu süreç içerisinde iyi bir arkadaş ortamı kurmuşlardır.Bu grup yaşamlarını Vice şehrinde devam ettirmektedirler.

Alexander Demarcus 1987 doğumludur Rusya'nın Moskova şehrinde doğmuştur. babasının patronluğunu yaptığı bir şirket vardır.Annesi ise ev hanımlığı yapmaktadır.Alexander okul hayatı boyunca başarılı bir kariyer gerçekleştiren Alexander üniversitesini okumak için Vice şehrine gidecektir,hem dil hemde kültür anlamında yabancılık çeken Alexander orada bir yurtta kalmaktadır,ortaokul ve lise hayatını başarılı geçiren Alexander Vice şehrine geldikten sonra derslerinde düşüş yaşamıştır ve bu durum ailesinin kulağına gitmiştir şehrin hareketli hayatına kendini kaptıran Alexander okulunu tamamiyle unutmuştur ailesi ona Rusya'ya gelmesini istemiştir ama kendini bu şehire kaptrıan alexander Rusya'ya gitmemiştir.Alexander'ın yurt paralarını karşılamayan ailesi yüzünden Alexander artık yurtta kalmıyordur,gidip bir petrol ofisinde çalışmaya başlayan Alexander ailesinden gördüğü maddi manevi ilgiyi göremediği için parayı az bulmuştur ve ufak bidonlara benzin doldurup satmaktadır bu şekilde hırısızlık yaparak cebine para atıyordur.Patronunun bunu farketmesinden dolayıda o işindende kovulan Alexander artık çareyi hırsızlıkta bulmuşdur Bir gün bir eve giren Alexander eşyaları çalarken ev sahibine yakalanır,ev sahibi durumu anlayınca Alexander ile konuşmaya başlamıştır. Alexander olanları anlatınca ev sahibi onun bu işlere girmemesi için evine almıştır ev sahibinin adı Garcia'dır, Garcia Alexander'a sahip çıkmıştır ve evinde misaafir etmiştir bu şekildede hayatlarını devam ettirmektedirler.

Boris Wayne 1976 yılında Amerikanın Vice City şehirinde doğmuştur. Çocukluk hayatında motorlara ilgi duymuştur ortaokul ve lise yıllarında para biriktirip motor almak isteyen Boris parasını bir türlü tamamlayamamıştır. Boris bir gün sanayiye gidip araç parçaları alıp satmaya başlamış bu sayede ilk motorunu alan Boris ilk iş olarak'' Vice City Motor Çetesi'ne' 'katılmıştır,uzun yıllar boyunca oradaki çeteye üye olan Boris bir gün çeteden biriyle kavga yaşamıştır ve çeteden uzaklaştırılmıştır. Bu süre boyunca kendisini sadece motora vermiştir ve çok iyi bir sürücü olmak için çalışmıştır.Bir süre sonra motorundan başka elinde bir şey kalmayan Boris küçükken yaptığı gibi parça çalıp satmaya başlamıştır, ama bu sefer yaşca büyük olduğu için çalışanlar tarafından fark edilmiştir polise vermek yerine Boris'i döven çalışanlar, Boris'in motorunu alıp parçalara ayırmışlardır, bu sayede Boris'in artık hiç bir şeyi kalmamıştır. Aylarca sahilde yatıp balık tutan Boris durumunu balık tutarak düzeltmeye çalışmıştır,kısmen başarılı olsada hala maddi durumu iyi değildir kazandığı ufak miktar para ile kendine tekrar motor alan Boris bu sefer motoruyla uyuşturucu satmaya başlamıştır bu sürede bolca para kazanan Boris geçimini bu şekilde sağlamaya çalışmaktadır.

Arev Merujan 1989'da Amerikanın Los Angeles şehrinde doğdu. 9 yaşında idi Annesi çalıştığı gündelik işten gelirken acıklı trafik kazasında hayatını kaybetti. Kimsesiz kalan Arev Merjan geçimini sağlamak için sokak köşelerinde bir şeyler satmaya başladı, sattığı yerin karşısındaki iş yeri sahibi onun sattığı şeyleri alıyor parasını vermiyordu bu yüzden Arev bu duruma çok sinirleniyordu bu yüzden Arev Merujan onu bıçaklayıp öldürdü ve korkudan kaçtı, ama kısa sürede polisler tarafından yakalandı ama yaşı küçük olduğu için serbest kaldı ve 6 yıl sokakta kaldı bir gün uyuşturucu satarken babası ondan uyuşturucu istedi verdi babasına kinliydi onu terk etmişti işi bitince otele doğru yol aldı yolda otel borcunu düşünerek giderken babasını yerde ölü buldu komaya girmişti bir süre cesete baktı ve kaçtı oradan 11 yıl boyunca aylak aylak torbacılık yaptı. Bir gün kendi kendine dedi "San Francisco'ya gidip kendime güzel bir iş ayarlıyıcam" ki yapmıştım elimde kalan son paralar ile San Francisco'ya gitmiştim. Biraz şanslıydım orada Cruz Lee isimli arkadaşım ile tanıştım onunda yakın bir arkadaşı vardı bir pastane'de çalışıyormuş beni oraya aldılar artık orada çalışıyordum bir gece pastanenin önünde cinayet olmuştu Cruz Lee ise oradaydı fakat kaçmıştı cinayeti işleyen Cruz'un en yakın arkadaşı Mark Miller'idi ben onunla ne tanışıp ne konuşmuştum hiç tanımıyordum o günden sonra pastane kapanmıştı ve benim işimede son verilmişti. Yeterince param vardı bir işte çalışmak için girdim 2 3 ay çalıştım. Cruz'u aramak istedim bir gün fakat hiç ulaşamadım ne kadar arasamda ulaşamamıştım. Bir sabah Cruz'un çalıştığı işyerinin patronun yanına gidip sordum, Cruz nereye gitti diye patron bana "Cruz Vice şehrine gitti evlat" dedi. O gün hiç durmadım, kaptım bir bilet ve Vice şehrine uçtum işte o günden sonra her şey değişmişti...