Merhabalar Santos! Ben Tom, Tom Andersson. 2019 Cambridge Üniversitesi/Bilgisayar Mühendisliği' Bölümünden yüksek lisans mezunuyum, eğitim hayatım beni ne kadar zorlasada sonunda emeklerimin karşılığını almıştım, alanında en iyilerinden biri olan 'BAS' yapay zeka, robot üretim merkezinde yazılım sorumlusu olarak görevime başlamıştım, herşey o kadar mükemmel, o kadar pürüssüz ilerliyordu ki... tâaki o güne kadar. BUM! yaptığım bir satır hatası yüzünden robotların yapay zekaları alt/üst hâle gelmişti, bir süre sorunsuz çalışan robotlar her ne kadar görevlerini yerine getiriyormuş gibi gözüksede belli bir süre sonra sahiplerini tanımaz, verilen görevleri yerine getirmez hâle geldiler. Bunun üzerine sert geri dönüşler alan 'BAS' şirketi bu hatamdan dolayı beni meslekten mên ettiler. Ne yapacağım bilmiyordum, bir süre ailemin yanında kalsamda onlara yük olmak hoşuma gitmiyordu, artık büyümüştüm. Çalıştığım 'BAS' şirketinden aldığım son tazminatla birşeyler yapmalıydım, uzun bir yolculuğun sonunda Los Santos'a geldim, burada hayallerim var, bir süre ticaretle ilgilenip hayatta kalma hikayemi sürdürsemde... bu şehirde bir şeyler başarmak istiyordum. Bunun yanı sıra bir kafeterya işletmeciliği, güzel bir eş ve hayat hayalim var.
Birazda çocukluğumdan bahsedelim, babam. Babam Thony Andersson, 1971 İsveç doğumlu, Annem Mia Smith' ise devletine bağlı bir ABD vatandaşıydı, uzunca bir tanışmışlık hikayesinden size özetlemem gerekirse, iş hayatı için bir kaç gece Amerika/Florida'a geliyor, orada annemle tanışıyorlar falan işte.