Konu: Reklam ücretlerinin yeniden 350$ yapılması.  (Okunma sayısı 797 defa)

#10 - 06.01.2021 12:08
Desteklemiyorum, gereksiz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 06.01.2021 12:20
Thoros'um haklı, tam destek:) :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 06.01.2021 12:35
Desteklemiyorum,her gün onlarca aynı reklamları görmekten bıktık. Mekan girişleri 300-500 dolar. Her bir kişide reklam ücreti çıkıyor diyerek işin cıvkı çıkmış durumda. 800$ gayet makul oldu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 06.01.2021 12:53
Mekan fiyatlarının pahalı olmasının sebebi zaten reklam fiyatlarını karşılamak için. Ama şimdi 800 olunca bir yandan mekana müşteri çekmek zorlaşacak bir yandan reklam parasını çıkarmak zorlaşacak. Çoğu mekanda sanatçı oluyor hepsi 5-15k arası alıyor buna reklam parasıda eklenince 13-23k gibi büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Zaten bir mekan gecede ne kadar kazanıyor ki? Yarısından fazlası masrafa gidecek o halde. Fiyat bu şekilde kalırsa, fake çekilişler görmeye devam o zaman...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 06.01.2021 12:58
Beş dakikada bir aynı mekanın reklamlarını görmekten gına gelmişti, bu zam yerinde bir zam oldu. Hiç kimse reklam paraları yüzünden iflas falan etmeyecek, gereksiz yere kendinizi acındırmayın. Ufak bir öğle yemeği rolü için mekana gireyim diyorum minimum giriş ücreti 250-300$. Kimileri 750$ falan yapmış. Tuhaf yani. Para kazanırken hem kapıdan hem içerideki hizmetlerden maksimum ücreti almayı biliyorsanız reklam için birazcık kesenin ağzını açacaksınız demektir. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 06.01.2021 13:02
Reklamlardan kimin hangi mekanın ne yaptığı takip edilemiyor. Bu hem reklam sayısını azaltır hem de reklamdaki mekanın göz önünde biraz daha durmasını sağlar. Mekanım reklama harcadığım paranın 25-30 katını bana getiriyor. Emin olun bu durum hepimizin işine yarayacak. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 06.01.2021 13:09
Reklam ücreti 400-500 arası kalıp, sadece ruhsatlı mekanlar reklam atabilirse daha güzel bir sistemin ortaya çıkacağını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 06.01.2021 13:17
Beş dakikada bir aynı mekanın reklamlarını görmekten gına gelmişti, bu zam yerinde bir zam oldu. Hiç kimse reklam paraları yüzünden iflas falan etmeyecek, gereksiz yere kendinizi acındırmayın. Ufak bir öğle yemeği rolü için mekana gireyim diyorum minimum giriş ücreti 250-300$. Kimileri 750$ falan yapmış. Tuhaf yani. Para kazanırken hem kapıdan hem içerideki hizmetlerden maksimum ücreti almayı biliyorsanız reklam için birazcık kesenin ağzını açacaksınız demektir. Desteklemiyorum.

Ufak bir öğle yemeği rolü için girdiğin mekanın iç dizaynı ve emlak fiyatı toplam 100.000 $'dan fazla olduğu için olabilir mi? Restoranda da çalıştım. Herkes senin gibi değil, senin yaptığın gibi genelleme yapamayacağım burada. İşlettiğim mekandan örnek vereyim. Emlak fiyatı 250.000 $, iç dizayna da IC olarak çok fazla para verdik. Strip Club olduğundan içeride 4-5 tane dansçı kadın çalışıyor. Garsonu, barmen ve barmaidi de eklediğimdeki fiyatı bir tahmin et. Madem o kadar az reklam istiyorsunuz, bir tane reklam attığımızda niye kimse gelmiyor?  Sebep-sonuç ilişkisi vardır her şeyde. Demek ki az reklam atılan yerlere kimse gelmiyor da ondan işyeri sahipleri fazla reklam atıyor. Bu durumun da bir anda düzeleceğini sanmıyorum. Az reklam atılan mekanlara yine kimse gelmemeye devam edecek yani.

Eğer reklamları görmek istemiyorsanız /reklamkapat kullanabilirsiniz. Hep aynı reklam çıkıyor diyorsanız da okumazsınız, gayet basit. Sunucuda birebir rolleri bölebilecek kadar fazla reklam atılmıyor zaten. Ocean Bar gibi yerlerde de chat çok hızlı akıyor. Chat hızlı akıyor, chat kirleniyor diyenler kalabalık ortamda /ame, /c, /l kullanarak bu durumu düzeltmeye çalışacağına reklam fiyatının inmesini istiyor.

Unutmadan, kimsenin kendini acındırdığı yok dostum. Bu oyuna rol yapmak için giriyorum ben. Mekan açacağım ve biraz kafa dağıtacağım. Bir reklam için 800$ ödeyemem. Az reklam atsam mekana az kişi gelecek, çok reklam atsam yine aynı kapıya çıkacak, kârım azalacak ve siz her beş dakikada bir benim attığım reklamı yine göreceksiniz. Bahsettiğiniz şeyin çözümü reklam fiyatını yükseltmek değil. Payday başına üç reklam hakkı tanırsınız bir kişiye örneğin. Bu bir çözümdür, hem az para gider hem de her beş dakikada bir chatboxunuza aynı reklam düşmemiş olur. Orta yol budur.

Reklamlardan kimin hangi mekanın ne yaptığı takip edilemiyor. Bu hem reklam sayısını azaltır hem de reklamdaki mekanın göz önünde biraz daha durmasını sağlar. Mekanım reklama harcadığım paranın 25-30 katını bana getiriyor. Emin olun bu durum hepimizin işine yarayacak. Desteklemiyorum.

Bahsettiğin olayda birçok değişken var. Şehirde tanınan, bağlantıları kuvvetli biriysen birkaç telefonla bile mekanı doldurabilirsin. Biraz öznel bir yaklaşım olmuş. Reklamlar arası bir bekleme süresi bulunuyor, rahatça okunabilir. Hepimizin işine yarayacağını sanmıyorum. Umarım dediğin gibi olur. İnsanların gözlerine bir şeyi sokmamıza gerek kalmaz. Kastettiğim, insanların birkaç reklamı dahi görüp bir mekana gelmeleri. Maalesef çoğu kişi bunu yapmıyor, burada yakındığım durum da zaten bu.
« Son Düzenleme: 06.01.2021 13:21 Thoros »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
fenderist, whiterose,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 06.01.2021 16:38
Mekanların saatlik ve giriş ücretleri çok yüksek. Bu konuyla ilgili Thoros bir şeyler yazmış fakat ben katılmıyorum. Bir mekanın iç - dış ve hizmet sektörünün değeri içeri girerken değil, içerde karşılaştığım rol ortamıyla olmalı. Ne demek mi istiyorum? Sen aynı anda 10 tane spam atmışsındır, arkadaşlarının arabalarını mekanın önüne çekmişsindir reklamı gören birisi şöyle bir dışardan bakar ve içeri girer. İçerisi boş. Eee bu adamın parasını kim ödeyecek? Fakat rol yapmak isteyen bir oyuncu reklamını görür, reklamın ilgi çekicidir ve mekana bakmak ister. Mekana makul bir giriş ücreti öder ve girer, içerisi eğlencelidir. Bara gider alkolünü ister ücret öder. Yemek sipariş verir aynı şekilde ücretini öder. Masasına dansçı çağırır parayı peşin öder. İçeride dansçı var diye girişte 750$ ödemez, bu saçmalık.

Özetle: Mekanların giriş fiyatları bu derece yüksek tutuluyorsa, reklam fiyatları şuan ideal. Giriş ücretlerinin maksimum limiti 750$'dan aşağıya çekilirse aynı şekilde reklam fiyatlarının düzeltilmesi mantıklı olacaktır. Şehri turlayın cafe, pub, gece kulübü, striptiz kulübünden tut pizzacısına kadar giriş ücreti en en az 300$. Fiyatlar buysa, giriş ücreti de bu olmalı. Her zaman kazanmayı verin, 1-2 gün mekanınız zarar etsin ve düşünün neden zarar ettik. Yenilikler getirin, o zaman insanlar tekrar tekrar gelecekler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 06.01.2021 17:47
Mekanların saatlik ve giriş ücretleri çok yüksek. Bu konuyla ilgili Thoros bir şeyler yazmış fakat ben katılmıyorum. Bir mekanın iç - dış ve hizmet sektörünün değeri içeri girerken değil, içerde karşılaştığım rol ortamıyla olmalı. Ne demek mi istiyorum? Sen aynı anda 10 tane spam atmışsındır, arkadaşlarının arabalarını mekanın önüne çekmişsindir reklamı gören birisi şöyle bir dışardan bakar ve içeri girer. İçerisi boş. Eee bu adamın parasını kim ödeyecek? Fakat rol yapmak isteyen bir oyuncu reklamını görür, reklamın ilgi çekicidir ve mekana bakmak ister. Mekana makul bir giriş ücreti öder ve girer, içerisi eğlencelidir. Bara gider alkolünü ister ücret öder. Yemek sipariş verir aynı şekilde ücretini öder. Masasına dansçı çağırır parayı peşin öder. İçeride dansçı var diye girişte 750$ ödemez, bu saçmalık.

Özetle: Mekanların giriş fiyatları bu derece yüksek tutuluyorsa, reklam fiyatları şuan ideal. Giriş ücretlerinin maksimum limiti 750$'dan aşağıya çekilirse aynı şekilde reklam fiyatlarının düzeltilmesi mantıklı olacaktır. Şehri turlayın cafe, pub, gece kulübü, striptiz kulübünden tut pizzacısına kadar giriş ücreti en en az 300$. Fiyatlar buysa, giriş ücreti de bu olmalı. Her zaman kazanmayı verin, 1-2 gün mekanınız zarar etsin ve düşünün neden zarar ettik. Yenilikler getirin, o zaman insanlar tekrar tekrar gelecekler.

750$ olan hiçbir mekan görmedim dostum. Ortalama mekan giriş ücretleri 350-200 arası değişiyor. %95 bu böyledir. Yazdıklarına tek tek cevap vereceğim.

1- Mekanın giriş ücretleri yüksek demişsin. 200-300 $'a yüksek diyen birisi reklam ücretinin 800 $ olmasına destek veriyor, işte bunu anlamıyorum. Bir kişiye 200-300 $ pek etki etmez ama bir mekan için reklam ücretinin 800 $ olması demek büyük bir etki yaratır. Mekanlarda tek kişi çalışmıyor. Doğru düzgün bir mekan açmak (sana göre içinde rol olan, yani insanları çeken.) nereden bakarsan en az yüz elli bin dolar. Mekan sahibi her şeye tek başına koşamaz. Barmeni var, DJ'i var, çeşitli konseptlere göre (sana göre yenilik, yenilik bedava olmuyor maalesef dostum (: ) dansçı kadın olsun, stand-up guy olsun bunların hepsi de ekstra para. Her mekan da tek açılışta yüz bin dolar kâr etmiyor sonuçta. Bu kadar insana para dağıtınca mekan sahibi tek açılışta beş, taş çatlasa on bin kazanır. Yüz elli bin bir mekana verip bir açılışta bu kadar az kazanmak oldukça kârsız oluyor.

2-"Dışarıdan bakıp içeri girer, içerisi boş." buna güldüm biraz. Neden mi? Mekan başta tabi ki boş olacak. Bu mentaliteye herkes sahip olsaydı hiçbir mekan dolmazdı. Mekan açıyorsam arkadaşlarımı da çağırırım, başlangıçta dolu görünmesini de sağlarım içeri giren insanların mekanı boş sanmamaları için. İşte dostum, bu zihniyet yüzünden zaten mekanlar onar yirmişer reklam atıyor. Herkes görsün, mekan açılış saatinde herkes aynı anda girsin diye. Mekan boş diye çıkan kişiler olursa zaten hiçbir mekan dolmaz, burada kendinle de çelişiyorsun. Dolu mekan isteyip boş mekan görünce çıkıyorsun. Zaten mekanı dolduracak olan sizlersiniz. Her şeyi mekan sahibinden beklemeyin.

3-70 karakterlik bir metin sınırında reklamı ilgi çekici yapmak maalesef kolay olmuyor. Sıradan barlar için belki ama bahsettiğin "yenilik" getiren mekanlar için bu iş kolay değil. Ama seni de anlıyorum. Muhtemelen bir gecede on tane mekan dolaşıyorsun, boş olanlarda durmuyorsun. Dolu bir mekan bulana kadar gezdiğin için ve giriş ücretleri 200-300 olduğu için cebinde para kalmıyor. Bu durumda mekanlara suç atmak yerine biraz beklesen, birkaç arkadaşını çağırıp o boş mekanda rol yapsan belki canlandırabilirsin orayı.

Son yazdığın şeyse "Birkaç gün zarar edin...". Açıkçası mekanın dizaynı olsun, konumu olsun o kadar para verdikten sonra kimse zarar etmek istemez. Ben şahsen, açtığım veya işlettiğim mekanlarda yenilikler getirmeye çalışan birisiyim. Biraz IG bir durum bu ama böyle. Yenilik dediğiniz şey de bedavaya gelmiyor tabi ki. Bu arada ufak bir dipnot geçeyim, reklam ücretleri arttığı için mekan giriş ücretleri (şu şikayet ettiğiniz.) daha da artacak. Bilginize...

Konuyu açmamdaki amaç konu altında tartışmak değildi ama gördüm ki konuyu okuyan/okuyacak kişiler alıntıladığım ve cevap yazdığım kişilerin iletilerini görebilir, (bence) yanlış fikirlere kapılabilirler. Herhangi bir tartışma amacım yok. Kullandıkları üslupla yanıt vermeye çalıştım herkese. İyi forumlar.  :)
« Son Düzenleme: 06.01.2021 17:54 Thoros »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
fenderist, whiterose,
Tepki yok