Öncelikle selam. Olayı çok keserek ve sadece kendi kısımlarını anlatarak şikayeti oluşturman beni bir tık üzdü. Olayı baştan itibaren, zaman örgüsü ile anlatacağım.
Pat Nixon dediğimiz köşedeki elektrik direğinin yanında lag sebebiyle yavaş bir hızda çarpıştık ve aracının ön tamponu hasar gördü. Sonrasında ben yavaşça Idlewood Complex'in bulunduğu kaldırıma doğru motorumu çektim, kaskım bulunduğu ve son derece yavaş bir hızda çarpıştığımız için motorumu yaptırıp rutin rollerime devam edecektim. Tam bu esnada aracınla beraber yanıma geldin ve küfürler/lanetler eşliğinde aracından inerek yanıma geldin. Rolsel olarak sana, arkamdan çarptığını ve bunun senin sorumluluğun olduğunu anlatmaya çalıştım fakat aracının ön tamponu hasarlı olmasına rağmen benim arkadan vurduğumu iddia etmeye devam ettin. Olayı uzatmadan çözebilmek için çaba sarfetsem de bir karşılık göremedim. Daha sonrasında, aktif rol bölgemiz olan Pat Nixon'da bulunan ve olayı gören kişiler de yanımıza geldi. Sana olayı detaylı olarak anlatmama ve ortak yol bulmaya çalışmama rağmen bir karşılık alamadığımdan dolayı, kişi üstünlüğü elde ettikten sonra seni zorlayarak konumdan uzaklaştırmaya ve olayı bitirmeyi denedim.
Rolsel olarak baktığın zaman, etrafında pek de masum görünmeyen ve seninle çarpıştığımız sokakta legal işler çevirmeyen insanlardan hiç de korkmadan çarpışmada haksız olmana rağmen hala paranı almakta kararlı olman ve direnmen sence ne kadar mantıklı? Burada bariz bir Fear-RP ihlali görmüyor musun? SS'lere sadece benim agresif kısımlarımı koyarak bunu geçiştirmeye çalışmak sence ne kadar mantıklı? Böyle bir şikayeti forumda göreceğimi düşünmediğim için SS almaya gerek duymamıştım, beni şaşırtan bir şikayet oldu.
Nitekim, bu rolün devamında aracına binerek bölgeden uzaklaştın. Ben de hasarlı motorumu bölge sınırlarına bırakarak köşedeki karakterlerle sohbet etmeye başladım. Tam bu esnada, ikinci kez sokağa girdiğini gördüm. Etrafın sarılarak uzaklaştırıldığın sokağa neden tekrar girmeye karar verdin? Yaklaşık 12 saat önce SWAT tarafından baskın yapılmış bir sokakta tehdit edilip kaçma fırsatını bulduktan sonra tekrar sokağa girmenin mantığı sence nedir? Pekala, bunları geçerek anlatmaya devam ediyorum. Aracınla Pat Nixon'un doğu kısmındaki kaldırımında durduktan sonra yanımdaki arkadaşıma "teke tek konuşmayı" istediğin söylemlerde bulundun. Sokağa ikinci kez gelip, içimizden biriyle "teke tek" konuşmayı neden istedin? Hem de agresiflik, hiçbir sonuç doğurmadan bitmiş ve sen de oradan uzaklaşmışken. Sokağındaki arkadaşları/kardeşleri için gerektiğinde kurşun atan ve kurşun yiyen karakterlerin arasında böyle bir söylemde bulunmanın yaratacağı sonuçların farkında değil miydin? Yaklaşık 3 gün önce sokağımızda çıkan çatışmada, sokaktaki Requan_Jennings karakteri için kurşun yiyen ve yoğun bakım gören bir karakteri yönetiyorum. Sence senin "teke tek" konuşmana nasıl bir tepki vermeliydim?
Pekala, anlatıma devam ediyorum. Sen daha aracından inmemişken sana söylenilen sözlerde, zaten sağlıklı bir konuşma olmayacağı ve sorun çıkacağı son derece belli olmaktaydı. Bunu bilerek neden aracından indin? Hatta aracından inmekle kalmayıp, aracının bulunduğu kaldırımdan, diğer kaldırıma geçtiniz. Seni tuzağa düşürdüklerinin farkında değil miydin, neden aracına binip kaçmak varken seni aracından uzaklaştırıp kaçmanı engellemek istediklerini bilerek kendi rızanla karşı kaldırıma yürüdün?
Kaldırıma geçtikten sonrasında, senin son ss'inde görülen chatlog'da kişiler sana legal olmadıklarını belirtiyor ve yine bölgeden uzaklaşman için gerekli fırsatı verip, sana saldırmıyor veya ofansif yapmıyor. Kişilerin açıkça illegal olduklarını sözleriyle belirtmesi üzerine ben de daha fazla bilgi vermelerini önlemek için hızlıca çembere katılıp senden uzaklaşmanı ve bunu beş saniye içinde yapmanı istiyorum. Çünkü dakikalarca sokağı meşgul ediyor ve olayı gereksiz yere uzatıyorsun. Köşeci karakterlerin zamanını yememen için hızlı bir çözüm yöntemi olarak bunu buluyorum. Sonrasında yavaşça saymaya başlıyorum ve etrafın sarılmışken hiçbir Fear-RP göstermeyip orada kalmaya devam ediyorsun. Etrafını sarmış haldeki illegal şahıslar, saniyelerini sayıyor. Neden hala soğukkanlılıkla orada beklemeye devam ediyorsun? Orada bekleyecek kadar soğukkanlı isen, bunu neden rolde değil de forumda çözüyoruz?
Sana verdiğim süre bitiyor, ve karşımda hiçbir tepki göremiyorum. Sonrasında, ben sana bakarak beklemeye devam ederken bölgede bulunan diğer karakterler üstüne saldırmaya başlıyor. Ben ne olduğum konumdan hareket ediyor, ne de sana bir yumruk sallıyorum. Diğer karakterlerin seni kovalamasını izliyorum. Sen ise ilk yumrukları yedikten sonra kaçmaya başladığın halde, karşı kaldırıma kadar koşup arkanı dönerek ilk karşına gelen karakterlere yumruk sallamaya başlıyorsun. Orada sana ilk yumruklar atıldıktan sonra yine kaçmak için fırsatın doğuyor. Neden kaçmak yerine arkanı dönüp tek başına herkese yumruklarını sallamaya çalışıyorsun? Üzgünüm ama bu soruların cevabı yok. Olayda hiçbir DM bulunmuyor, her şey rolle gerçekleşti. Sana, bu olayın yaşanmaması için fazlasıyla fırsat verildi. O kadar fırsatın hepsini elinin tersiyle itip, yere düşünce soluğu forumda alman beni üzdü. Rolle çözülebilecek problemleri, forumda çözmeye çalışmak sana neden mantıklı geliyor anlamış değilim.
DM dediğin olaya baktığımızda, ben yumruk sallamamış veya kovalamamış olmama rağmen şikayette benim adımı geçiriyorsun. Ayrıca bunun da sebebini anlamış değilim. Eğer her şeyi forum üzerinden çözmek istiyorsan, benim kafamdaki soru işaretlerini çözmek adına senden "neden fear-rp yapmaktan bu kadar çekindiğinin" sebebini sormak istiyorum. Eğer bu olayda bir defa bile Fear-RP uygulayıp geri adım atsaydın, hiçbiri yaşanmamış olacaktı. Etrafın sarılmış haldeyken korku rolü sergilemeyip, olayın devamında yaşanacak agresif rollere DM demeyi lütfen bırakalım. Sana, bu olayın yaşanmaması için defalarca fırsat yarattım. Keşke birini değerlendirseydin.
Şikayetin diğer kısımlarına bakıldığında, GOOA ve emote'suz saldırı eylemleri görüyoruz. Bunların benimle alakası yok, diğer karakterleri oynayan oyuncular gerekli savunmalarını yapabilir, beni ve benim karakterimi etkileyecek bir kısım yok.
Ben kendi savunmamı yaptım ve olayı, senin yaptığının aksine objektif bir anlatım oldu. Eğer başka bir şikayetin yoksa, adminlerden gelecek kararı bekleyelim. Saygı ve seviyeli ("Isaiah denen arkadaş" tarzı söylemler bulunmayan) forumlar dilerim.