Sunucuda bir çok kişinin kullanabileceği, her türlü rol yapan insana uyacak bir sistem düşündüm. Bir çok kişinin beğeneceğini, bir çok kişinin de gereksiz bulacağını bile bile bu AR-GE için uğraştım.
Bize ne katacak? : Sunucudaki rol çeşitliliğini artıracak, ekstradan sunucuya bir meslek gelmiş olacak.
Nasıl işleyecek? : Dövme stüdyosu için bir interior bildiğim kadarıyla var, o interiora sahip olan kişiler /dövmeyap komutunu kullanabilecek. Diğer kişilerde dövme stüdyolarına giderek dövmelerini yaptıracaklar. Yönetim dövme yapım kuralları olarak en üst düzey fiyatı belirleyebilir. Bu sayede en çok çeteci rollerinde öne çıkan dövmelere bir nebze renk katmış olacağız. Legal rol yapan insanlarda dövme yaptırarak rollerini tatlandırabilir. Mesela polis olacak karakterlerin dövmesi olmaması şartı gibi bir şart bile getirilebilir. Neyse anlatıma geçelim.
Dövme yapma:Evet /dövmeyap komutu ile açılacak ilk penceremiz bu arkadaşlar, görüldüğü üzere üç farklı işlem sunulacak. Dövme yapma işleminden devam edelim, diğerlerine de değineceğim.
Hiç dövmesi olmayan ve ilk defa dövme yapılacak bir kişi için dövme yap seçeneğini seçtik. Dövmeci olarak karşımıza böyle bir ekran gelecek. Sistemin devamında daha net kavrayacağınız gibi farklı bölgelere dövmeleri yaptırabilecek, buna göre değerlendirileceğiz.
Devamında dövmecinin ekranına gelen bu pencereyle dövme işlemine devam edilecek. Bu aşamada bilgileri doldurduktan sonra karşı tarafa bir onay sunulacak.
Onaylar için önerilen sistemi de bırakıyorum, karşı taraf onaylandığında da dövme yapımı başlayacak.
Evet onayı da alıp işleme başladığımıza göre chatloga bildiri mesajları düşebilir. Bu bildiri mesajlarını 100'e tamamlamayı düşündüm, bu rakam oynanabilir. 1/100'ün her parçası için 10 saniye düşündüm. Toplamda 1000 saniyede dövme işlemini tamamlanması bana uygun gibi geldi, ortalama 15-16 dakika yapıyor. Ne bir rol için kısa, ne de uzun bir süre.
Evet işlemleri takip ettik, dövme yapım işlemi burada tamamlandı. Peki biz bu dövmeleri nasıl kontrol edeceğiz ya da başka oyuncular nasıl kontrol edecek?Bu sistem için iki önerim var. Ya /incele komutundan yola çıkarak /dövme [ID] komutu eklenebilir. Ya da kişinin üzerinde belirli aralıklarla /ame komutu belirebilir. Ama ikinci yol biraz daha karmaşık geldiğinden, ben ilk yoldan giderek hazırladığım sistem önerisine devam ediyorum.
]

Bu komutla birlikte /aksesuar sistemi gibi bir menü eklenerek kişilerin kendi dövmelerini kontrol etmesi sağlanabilir.
Şimdi buraya kadar her şey tamam, peki ilk menüde gözüken rötuş ve silme işlemleri neler? Bunlara değinelim.Bu menüde belirttiğim gibi dövmeler zamanla canlılığını kaybedecekler. Dövmeler ilk yapıldıklarında Canlı olarak gözükürlerken bir hafta sonrasında Bakımlı derecesine düşecek, bir hafta daha geçtikten sonra Soluk olacak. Bu sistem sayesinde bir kez dövme yaptırıp bir daha dövmeciye uğramamak gibi bir durumda olmayacak. Dövmeciler sürekli müşteri bulabilirken, oyuncular içinde devamlılığı süren bir rol kaynağı oluşacak.
Rötuş:İşi zorlaştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum basit bir menü ile bu işlemi tamamlamayı düşündüm.
Devamında az önceki gibi bilgilendirme mesajları ile dövmeyi Canlı'ya geri döndürdük.
Silme işlemi:Eveet dövmemizi yaptırdık, bakımını da takip ettik her şey güzel hoş. Ama bir gün oldu bu dövmelerden sıkıldık ve sildirmek istedik. Sistemde bunu da düşündüm, bunun içinde /dövmeyap menüsüne dövme silme işlemini ekledim. Bu işlemde diğerleri gibi aynı mantıkla devam edecek. Şöyle bir menüyle açılışı yapacağız.
Aynı şekilde onayı gönderiyoruz, karşı taraftan onay alıyoruz.
Yine diğer tarzda bu süre işliyor, sonrasında işlem tamamlanıyor.
Sistemi yönetimi zorlamayacak düzeyde olabildiğince basitleştirerek düşünmeye çalıştım. Sistemi geliştirmeye açığım, önerilerinizi lütfen bildirin