Konu: Joaquin_Olivarez DM FEAR-RP NON-RP SİLAH KURALI İHLALİ  (Okunma sayısı 228 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.12.2020 18:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Joaquin_Olivarez @et yiyen çiçek

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.12.2020   17.47

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

NON-RP

FEAR-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Benim rolle silah çıkarmam bile 10 saniye sürüyorken adam 1 saniyede aracın tavanına zıplayıp silah çıkardı.  Evimin bahçesinin içinde kapımın önünde bir şeyler yaparken gördüm sonra kaçmaya başladı. Kovaladım bağırdım. Sonra bana cevap vermeyince ROL YAPARAK ve EMOTE VEREREK aracımın bagajından silah çıkarttım. Önce ateş etmeden Korkutma amaçlı silahı doğrulttum. Evimin bahçesinde bir daha görmeyeyim yazdım. Sonra adam koşarak aracının TAVANINA ZIPLADI VE 1 SANİYE içinde silah çıkartıp direkt bana ateş etmeye başladı. Rol ve emote yazmadı ki yazsa görebileceğim bir uzaklıktaydım. Direkt ARACININ TAVANINA ZIPLADI TAVANDAN SİLAH ÇIKARDI.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Silah tuttuğum için korkması gerekirdi ancak korkmadı gidip aracından ROLSÜZ VE EMOTESİZ silah çıkartıp beni öldürdü. Hem DM Hem FEAR-RP hem aracın çatısından silah çıkartma NON-RP hem de silah kuralı ihlali yaptı.

#1 - 19.12.2020 18:27
5 dakika sonra savunmamı yapacağım.

#2 - 19.12.2020 18:43
Öncelikle selam, kısaca olaya değinmek istiyorum. Florencia'da çeteci bir karakter canlandırıyorum ve mahallede geziniyorum, birden bire sen çıkıyorsun ve "Orospu çocuğu, siktir git" gibi ithamlarda buluyorsun. Dahil olduğum birlik yeni açıldığı için 10 gün illegal rol yapmama yasağım var ve sana hiçbir şekilde cevap vermiyorum, yoluma devam ediyorum(Videoda da hiçbir şey söylemediğim belli oluyor). Sen cevap vermediğim için gidiyorsun ve aracından silah alıp bana ateş ediyorsun (0:42) bende artık rolde bu hareketlere dayanamıyorum (küfürler ve ateş edilmeye) gidip silahımı alıp sana ateş ediyorum.

Benim aldığım ssler:
Spoiler: GösterGizle

2. sste canımın düştüğü fark edilebilir.

Burada DM'lik hiçbir şey söz konusu değildir, 10 günlük yasağım dolayısıyla sakinliğimi koruyorum ve sana cevap vermiyorum ama sen bana ATEŞ açınca karakterim artık dayanamıyor ve silahı ile kendini korumak için sana geri ateş açıyor.

#3 - 19.12.2020 18:51
Öncelikle selam, kısaca olaya değinmek istiyorum. Florencia'da çeteci bir karakter canlandırıyorum ve mahallede geziniyorum, birden bire sen çıkıyorsun ve "Orospu çocuğu, siktir git" gibi ithamlarda buluyorsun. Dahil olduğum birlik yeni açıldığı için 10 gün illegal rol yapmama yasağım var ve sana hiçbir şekilde cevap vermiyorum, yoluma devam ediyorum(Videoda da hiçbir şey söylemediğim belli oluyor). Sen cevap vermediğim için gidiyorsun ve aracından silah alıp bana ateş ediyorsun (0:42) bende artık rolde bu hareketlere dayanamıyorum (küfürler ve ateş edilmeye) gidip silahımı alıp sana ateş ediyorum.

Benim aldığım ssler:
Spoiler: GösterGizle

2. sste canımın düştüğü fark edilebilir.

Burada DM'lik hiçbir şey söz konusu değildir, 10 günlük yasağım dolayısıyla sakinliğimi koruyorum ve sana cevap vermiyorum ama sen bana ATEŞ açınca karakterim artık dayanamıyor ve silahı ile kendini korumak için sana geri ateş açıyor.

''birden bire sen çıkıyorsun ve "Orospu çocuğu, siktir git" gibi ithamlarda buluyorsun.'' Demişisin ben birden gelmedim. Evimin kapısnın önündeydin sana dur dedim ve bahçe duvarın atlayıp kaçtın peşinden koştum kovaladım durmadın.

[size=0px]'[/size][/color][/size]'Dahil olduğum birlik yeni açıldığı için 10 gün illegal rol yapmama yasağım var ve sana hiçbir şekilde cevap vermiyorum, yoluma devam ediyorum'' Rol yapmama yasağın varsa milletin evine hırsız olarak girme ve suçlu gibi kaçma. Rol yasağın varsa karakterini evinin içine oturt bekle. Senin yaptığın illegal rol yapmamak değil dilsiz taklidi yapmak. [size=0px][/color]

[/size]''Sen cevap vermediğim için gidiyorsun ve aracından silah alıp bana ateş ediyorsun (0:42) bende artık rolde bu hareketlere dayanamıyorum (küfürler ve ateş edilmeye) gidip silahımı alıp sana ateş ediyorum.'' Dayanamayıp bunları yapıyorsun ama kesinlikle rolsüz ve emotesiz bir şekilde.[size=0px]

#4 - 19.12.2020 18:54
Ayrıca İLLEGAL ROL yasağın varsa neden LEGAL olarak rol yazmıyorsun ? Sen illegal yapmamam lazım diyerek hiçbir şey yazmayıp DİLSİZ rpsi yapıyorsun sanki. VE  illegal rol yasağın varsa silah da taşıyamazsın. Shotgun illegal bir silah ve sen illegal olamam diyip silah taşıyorsun.
« Son Düzenleme: 19.12.2020 18:55 Dhuzumir »

#5 - 19.12.2020 19:05
Telefondan yazıyorum yazım hatası yaparsam affola.
"milletin evine hırsız olarak girme ve suçlu gibi kaçma. Rol yasağın varsa karakterini evinin içine oturt bekle" Milletin evine "hırsız" gibi girdiğinin kanıtı var mı dostum? Şikayeti inceliyorum ve yok burası şirket bölümü varsayımlar ile değil kanıtlar ile şikayetini aç.

Evinin kapısının önünde olduğuma dair bir kanıt yok burada birbirimizi kandırmayalım, ortada hiçbir şey yok iken yanıma gelip küfür edip ateş ediyorsun.

Silahımı yanımda değil aracımın bagajında taşıyorum, çatışma rollerinde çatışmayı veren taraf emote vermesi lazım ben senin emote verdiğini düşünerek sana geri ateş açıyorum lakin videoda görüldüğü üzere bana ateş ederken emote vermemişsin.

#6 - 19.12.2020 19:12
Telefondan yazıyorum yazım hatası yaparsam affola.
"milletin evine hırsız olarak girme ve suçlu gibi kaçma. Rol yasağın varsa karakterini evinin içine oturt bekle" Milletin evine "hırsız" gibi girdiğinin kanıtı var mı dostum? Şikayeti inceliyorum ve yok burası şirket bölümü varsayımlar ile değil kanıtlar ile şikayetini aç.

Evinin kapısının önünde olduğuma dair bir kanıt yok burada birbirimizi kandırmayalım, ortada hiçbir şey yok iken yanıma gelip küfür edip ateş ediyorsun.

Silahımı yanımda değil aracımın bagajında taşıyorum, çatışma rollerinde çatışmayı veren taraf emote vermesi lazım ben senin emote verdiğini düşünerek sana geri ateş açıyorum lakin videoda görüldüğü üzere bana ateş ederken emote vermemişsin.

Ben sana silahı doğrulttum sen koşup aracına ''emotesiz bir şekilde'' silah almaya koşuyorsun. Gerçek hayatta birisi sana silah doğrulttuğunda koşup arabandan silah almaya gitmezsin. Ellerini kaldırırsın ve korkarsın. Ama sen FEAR-RP uymayıp koştun uzaktaki aracından silahını aldın. VE ROLSÜZ ALDIN. Ayrıca olay hırsızlık değil. Hırsızlık yapmanı şikayet etmiyorum burada. Yaptığın rolsüz silah çıkarma DM FEAR-RP ve NON-RP yi şikayet ediyorum. Aracının tavanına zıplayıp tavandan silah çıkartıyorsun bagajdan bile çıkartmıyorsun.

#7 - 19.12.2020 19:22
Telefonumun ekranı kırık olduğu için yazmakta zorlanıyorum bilgisayara geçince tekrardan yazarım.

#8 - 24.12.2020 16:00
Savunma yeterli görünüyor, önce silahı çeken sizsiniz(DM iddiası burada çürüyor.), kaldı ki kendisi kaçmış ve uzakta silahı çekmiş. Sizde silahı çektiğini görerekten üzerine gidiyorsunuz ve haliyle düşüyorsunuz. Baktığımız zaman burada herhangi bir problem yok. K&A.