Konu: Karakterlerin ağır yaralandıktan sonra CK olması.  (Okunma sayısı 474 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.12.2020 08:10
Öncelikle Merhabalar,Bu anlatmak istediğim sistem otomatik ck olma sistemi.İl-legal rol yapan arkadaşlar için bu konudan bahsetmek istiyorum.Oluşumlar içerisinde savaş rolleri gerçekleşebiliyor, onlarca birlik üyesi savaşıyor ve mermiler havada uçuşuyor. Ya da oluşumlar bir karar alıp PD'ye saldırdığında ya da PD oluşumlara büyük makinalı silahlarla ateş ettiğinde "MP5,M4,AK47" gibi büyük makinalı silahlar oluşum ya da PD'ler bir kişiyi vurduğunda, şahıs karşı taraftaki kişiyi 10-20 mermi attığında bile karşıdaki şahıs ağır yaralanma rolü yapıyor, hastaneye gidiyor ve aradan 15-20 dakika sonra turp gibi yaşamaya devam ediyor.Bu sebeple ağır makinalı silahlarda karşıdaki kişi vurulduğunda CK olması bence şart olsun, çünkü 15-20 AK47 mermisi yedikten sonra IC olarak düşünürsek karakterinizin yaşama ihtimali var mı sizce? Bu sebeple  M4,AK47 gibi silahlarda ateş edildiğinde karşı tarafın "CK" olması sistemi getirilsin, bu sisteme karşı çıkanlar olabilir ama ben kendi fikrimi sundum kabul edilir ya da edilmez, bunu mantık çerçevesinde düşünün lütfen.Bu sistemi yetkililer nasıl yapar bilemem ama bu sistem getirilirse yani benim düşüncem olarak rollere zevk katar,yeni sabit karakterlerin değişip başka bir karakterle rol yapmasına imkan sağlar ve Vice şehrinin hayatını değiştirmeye, yeni isimler görmeye bir adım daha atar diye düşünüyorum, bu sistemin getirilmesini 30 tane mp5 mermisi yedikten sonra ağır yaralanıp birde aradan iki saat sonra karakterinizin turp gibi yaşamasını engeller diye düşünüyorum, ben bu sistemi IC'ye gerçeklik katmak için istiyorum. Biraz uzun anlatmaya çalıştım ama umarım anlatabilmişimdir, iyi günler diliyorum. :)
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
itznigga, Celik,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.12.2020 08:47
Dediğin şey mantıksız. Neden AK47 seni CK edebiliyor. Kafadan mermi yiyen herkes CK olsun daha güzel? ARGE çok saçma desteklemiyorum. Ağır yaralı rolünü 15-20 dakika sonra iyileşsen de etkisine devam etmiyorsa kişinin RP bilgisinin düşük olduğunu gösterir. Yetersiz RP'den kişiye şikayet edebilirsin. CK etmek için sebebin olmalı. Çatışma bölgesinden yanlışlıkla geçtin mermi isabet etti direk CK mi olacağız? Yada DM'ci biri geldi taradı CK olup şikayet açıp, birde sonuçlanana kadar 2-3 gün bekleyecek miyiz? Çok fazla suistimal edilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.12.2020 09:21
Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.12.2020 09:55
Dediğin şey mantıksız. Neden AK47 seni CK edebiliyor. Kafadan mermi yiyen herkes CK olsun daha güzel? ARGE çok saçma desteklemiyorum. Ağır yaralı rolünü 15-20 dakika sonra iyileşsen de etkisine devam etmiyorsa kişinin RP bilgisinin düşük olduğunu gösterir. Yetersiz RP'den kişiye şikayet edebilirsin. CK etmek için sebebin olmalı. Çatışma bölgesinden yanlışlıkla geçtin mermi isabet etti direk CK mi olacağız? Yada DM'ci biri geldi taradı CK olup şikayet açıp, birde sonuçlanana kadar 2-3 gün bekleyecek miyiz? Çok fazla suistimal edilir.
Dediğin ARGE daha da mantıklı aslında gerçekçilik bakımından, Şimdi bu sisteme tek kişiye bakıp yargılama,bu ihlali "DM" yiyen, "Oluşum savaşında" olan adamda uymuyor, iki mermi ile yere düştükten sonra /me doğrulur. emotesini atıp kaldığı yerden mahallesinde rol yapmaya devam ediyor, neden desteklemediğinizi örnekler yazarak değil, gerçekçilik çerçevesine uyarak yorum yapın lütfen arz ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.12.2020 10:04
Dediğin ARGE daha da mantıklı aslında gerçekçilik bakımından, Şimdi bu sisteme tek kişiye bakıp yargılama,bu ihlali "DM" yiyen, "Oluşum savaşında" olan adamda uymuyor, iki mermi ile yere düştükten sonra /me doğrulur. emotesini atıp kaldığı yerden mahallesinde rol yapmaya devam ediyor, neden desteklemediğinizi örnekler yazarak değil, gerçekçilik çerçevesine uyarak yorum yapın lütfen arz ederim.
Gerçekliğe bakarsan sunucuda bir çok eksik var. Burası oyun sunucusu ne yazık ki sen bir sefer tır sürünce sana kimse 800$ dolar vermiyor. Bir tır seferi de 15 dakika sürmüyor. Yada IC jail yiyince 150 dakika kalmıyorsun. Aylar, yıllar kalıyorsun. Onlar da gerçekçi olmasını desteklersen, bu ARGE'yi destekleyeceğim. Gerçekçi düşünmek istersen her açıdan almalısın sadece bir pencereden bakmakla olmuyor. Burası oyun olduğunu da unutmayalım, bazı şeyler gerçekçi olamaz maalesef CK olayı da bu. Karakter birini CK ettiğinden dolayı 30 yıl gerçek zamanla hapis yatmayacağına göre kişi niye CK olsun? (30 yıl boyunca karakterin IC jailde olacak şu an 20 yaşındaysan OOC olarak, 50 yaşına geldiğinde o karakteri oynamaya devam edebilirsin şekilde yani.) Dipnot: NC atmak falanda olmayacak, gerçek hayatta NC atamıyorsun mal varlığın aktarılmıyor.
« Son Düzenleme: 17.12.2020 10:10 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.12.2020 10:09
Gerçekliğe bakarsan sunucuda bir çok eksik var. Burası oyun sunucusu ne yazık ki sen bir sefer tır sürünce sana kimse 800$ dolar vermiyor. Bir tır seferi de 15 dakika sürmüyor. Yada IC jail yiyince 150 dakika kalmıyorsun. Aylar, yıllar kalıyorsun. Onlar da gerçekçi olmasını desteklersen, bu ARGE'yi destekleyeceğim. Gerçekçi düşünmek istersen her açıdan almalısın sadece bir pencereden bakmakla olmuyor. Burası oyun olduğunu da unutmayalım, bazı şeyler gerçekçi olamaz maalesef CK olayı da bu. Karakter birini CK ettiğinden dolayı 30 yıl gerçek zamanla hapis yatmayacağına göre kişi niye CK olsun?
Kankam, olayı çok geniş düşünüyorsun ben sadece tek ARGE konusunda bir sistem düşündüm ve olmasını istedim, ben tüm gerçekçilik ARGE'sini yapsınlar,uysunlar demiyorum.Bunların yapılması imkansız zaten,role uymaz dediğin şeyler.Olaylara,sisteme çok geniş bakma.Ben sadece CK rollerinin olmadığını,mantık çerçevesine uymadığını ve CK rollerinin yapılmadığını düşünüyorum.Mesela bir çeteci oyuncu 4-5 kere silahlı çatışmaya girip yaralanıyor kaç kere ama ne hikmetse adam kendi OOC isteğiyle CK olmuyor ama? mantık çerçevesinde düşündüğüm olay tüm ARGELER değil, sadece bu CK sistemi.Emin ol bu sistem daha iyi olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.12.2020 10:18
Gerçekliğe bakarsan sunucuda bir çok eksik var. Burası oyun sunucusu ne yazık ki sen bir sefer tır sürünce sana kimse 800$ dolar vermiyor. Bir tır seferi de 15 dakika sürmüyor. Yada IC jail yiyince 150 dakika kalmıyorsun. Aylar, yıllar kalıyorsun. Onlar da gerçekçi olmasını desteklersen, bu ARGE'yi destekleyeceğim. Gerçekçi düşünmek istersen her açıdan almalısın sadece bir pencereden bakmakla olmuyor. Burası oyun olduğunu da unutmayalım, bazı şeyler gerçekçi olamaz maalesef CK olayı da bu. Karakter birini CK ettiğinden dolayı 30 yıl gerçek zamanla hapis yatmayacağına göre kişi niye CK olsun?
Kankam, olayı çok geniş düşünüyorsun ben sadece tek ARGE konusunda bir sistem düşündüm ve olmasını istedim, ben tüm gerçekçilik ARGE'sini yapsınlar,uysunlar demiyorum.Bunların yapılması imkansız zaten,role uymaz dediğin şeyler.Olaylara,sisteme çok geniş bakma.Ben sadece CK rollerinin olmadığını,mantık çerçevesine uymadığını ve CK rollerinin yapılmadığını düşünüyorum.Mesela bir çeteci oyuncu 4-5 kere silahlı çatışmaya girip yaralanıyor kaç kere ama ne hikmetse adam kendi OOC isteğiyle CK olmuyor ama? mantık çerçevesinde düşündüğüm olay tüm ARGELER değil, sadece bu CK sistemi.Emin ol bu sistem daha iyi olur.
Sen insanlara sık CK et ama sen 1000 dakika hapis yat. Adalet denen şey ortadan kalkmış olur. Herkes birbirilerini CK etmeye başlar. Zaten diğer şeyleri kabul etmesen bile CK eden kişi OOC zamanla 30 yıl hapse girmesini de desteklerdin. Anca o zaman adalet denen şey olurdu, ayrıca o karakterin mal varlığı jailden çıkana kadar aktarılamaz olacaktı. Senin ARGE'ne tek senin pencereden bakmam gerekiyorsa eklenmesi gereken şeyde kesinlikle bu. Zaten bazı durumlar için CK izni alabiliyorsun. Gayet yeterli fazlasına gerek yok desteklemiyorum. Daha fazla da yazmayacağım, tek pencereden bakılan bir bakış açısıyla açılmış bir ARGE. Zaten şu anki haliyle ARGE'in kabul görmesi mümkün değil.

Silahlı vurulduktan sonra ağır yaralı rolüne geçersin öyle kalkıp tekrar sıkmak kural ihlali. Öyle 15-20 dakika da iyileşip hiçbir şey yokmuş gibi davranmak kural ihlali zaten. Kural ihlallerini şikayet açarak engelleyebilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.12.2020 10:25
Sen insanlara sık CK et ama sen 1000 dakika hapis yat. Adalet denen şey ortadan kalkmış olur. Herkes birbirilerini CK etmeye başlar. Zaten diğer şeyleri kabul etmesen bile CK eden kişi OOC zamanla 30 yıl hapse girmesini de desteklerdin. Anca o zaman adalet denen şey olurdu, ayrıca o karakterin mal varlığı jailden çıkana kadar aktarılamaz olacaktı. Senin ARGE'ne tek senin pencereden bakmam gerekiyorsa eklenmesi gereken şeyde kesinlikle bu. Zaten bazı durumlar için CK izni alabiliyorsun. Gayet yeterli fazlasına gerek yok desteklemiyorum. Daha fazla da yazmayacağım, tek pencereden bakılan bir bakış açısıyla açılmış bir ARGE. Zaten şu anki haliyle ARGE'in kabul görmesi mümkün değil.

Silahlı vurulduktan sonra ağır yaralı rolüne geçersin öyle kalkıp tekrar sıkmak kural ihlali. Öyle 15-20 dakika da iyileşip hiçbir şey yokmuş gibi davranmak kural ihlali zaten. Kural ihlallerini şikayet açarak engelleyebilirsin.
Dostum ağır makinalı silahı eline almak o kadar kolay mı sanıyorsun hemde il-legal olarak? Ak47 maymuncuk gibi alabileceğin bir silah değil, IC'de de bunu çok zor elde ediyorsun zaten.Sisteme sadece bir silah üzerinden bakmamalısın.Ve bu söylediğim sistemden dışarı, kendi kafanda oluşturduğun ARGEleri burada yazmışsın,ben sadece "30-40 tane ağır makinalı tüfek mermisi yiyip" hala hayatta kalmış rolü yapan kişilere hitafen örnek olarak yazdım, adamın karakteri 30 level yeteneklerini fullemiş ama OOC olarak karakterine bağlanmış ve CK etmek istemiyor,maksat başka karakterle ve başka karakter hikayeleriyle rol yapabilmek.Sen kafandan geçen ARGEleride uzatıp, sistemin şeklini uzatmışsın dostum "Mantık" çerçevesi derken 50 mermi yedikten sonra kalkıp role giden şahısları belirtmek istedim örnek olarak.Her neyse destekliyor musun, desteklemiyor musun?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 17.12.2020 13:06
Her şeyi sisteme dökmeye gerek yok, tüm gerçekliği oyuna aktaramayız.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=86347.60
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok