Konu: Rol Bilmeyen Kişilere Yardım  (Okunma sayısı 656 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.12.2020 19:35

Animasyonlar
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| /sit [Oturmak için bu komutu kullanın.]
|  /crack [Yere yatıyorsunuz ve titriyorsunuz.]
| /yarali [Yaralı gibi yatıyorsunuz.]
| /fall [Yere düşme animasyonudur.]
| /soluklan [Yorulduğunda karakteriniz soluklanır.]
Eklemek isteyen altta eklesin :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                                                 Komutlar

| ./me
| /do
| /sme 10-300
| /hudkapat
| /araclarim
| /aracliste
| /karakter
| /baliktut
| /meslekyardim
| /fmenu
| /birlik
| /birlikaktif
| /arac far
| /arac motor
| /acam 1-4
| /arac kilit
| /rapor
| /soru
| /telsiz veya /t
| /isimlerigizle
Eklemek istenler altta eklesin :)
                                                                                                                                                 Rol Destek

IC ve OOC olmak üzere iki kavramımız bulunmaktadır. IC, In Character yani oyun içinde karakterimizin ağzından konuştuğumuz platformdur. “T” tuşuna bastığımızda yazacağımız her şey (kodlar ve bazı durumlar hariç) IC yani karakterimizin ağzından çıkan sözler kapsamına girmektedir. OOC ise oyun dışı yani günlük hayatımızdan bahsettiğimiz yerdir. OOC’nin anlamı Out Of Character yani karakter dışı anlamına gelmektedir. Genelde bu kanal PM (Özel Mesaj)  “B” kanalı genellikle bir sorunumuz olduğunda admin çağırdığımızda yanımıza bir admin geldiğinde konuşulur. Diğer gibi sunucularda durduk yere “B” kanalı yasaktır. Belli bir hapis cezası vardır.

Emoteler hakkında biraz bilgi vereceğim.
./me ile bir emote verdiğinizde büyük harf ile başlanmaz /do verdiğinizde ise büyük harf ile başlanır bunu çoğu kişi bilmiyor ve hata yapıyor.

Örnek me : ./me sağ elinde bulunan sopayı yavaşca yere bırakır.

./me sol elini cebine atar ve çakmağını çıkartır.

Örnek do : /do Vücudunun bel kısmında pegasus dövmesi bulunmaktadır.

/do Sağ cebinde cep telefonu bulunmaktadır.
                                                                                                                                                 Terimler

1-DeathMatch

Roleplay’de anlamı şuna gelmektedir. Siz gerçek hayatta yanınızdan geçen birisine, eğer tanımıyorsanız ya da aranızda bir hukukunuz yoksa durduk yere yumruk atmazsınız, onu orada hırpalamazsınız. İşte bu kuralda oyunda bununla ilgili. Oyunda sebepsiz yere ya da emote vermeden birisine eylemsel olarak saldırabilirsiniz fakat mantıksal olarak saldıramazsınız. Bu kuralı çiğnemenin belirli jail yani hapis süreleri vardır. Eğer bu işlemi daha da fazla ugularsanız ban yiyebilirsiniz.

2 – Car Jacking
Bu kuralda oyunda sahipsiz ya da oyunculardan anlaşmalı rol sergilemeden araç çalmaktır. Oyunda boş bulduğunuz aracı çalıp gidemezsiniz. Bir aracı rolsel olarak çalsanız bile onu götürdükten sonra geri getirmelisiniz. Şundan da bahsetmiyorum, emote verip adamı araçtan at kendin bin, bundan bahsetmiyorum. Oyuncu ile anlaşırsınız, rolü güzelce anlatırsınız ve karşıdaki kişi buna izin verirse rolünüzü uygularsınız. Rolünüz bittikten sonra bu aracı sahibine geri getirmek zorundasınız. Getirmezseniz jail cezası yersiniz. Bu kurala daha da uymazsanız ban yiyebilirsiniz.

3 – Refuse RP
Olması gereken bir rolü beğenmeyip ya da kendinizi karakterinizle birleştirip kendinizi küçük gördüğünüz durumlarda yapılan rolü kabullenmeme durumudur. Yani bu uygulanacak rolün olmaması için elden gelen her şeyin yapılmasıdır. Bu kuralda da yukarıdakiler gibi ilk yapışınızda jail, diğer uygulamalarınızda ban yiyebilirsiniz.

4 – Revenge Kill
Bu kuralda da bir rolden sonra bayıldınız ve aradan sunucuya göre değişen istenilen zaman geçmeden oyuncuya tekrar saldırma durumudur. Bu oyunda yasaktır. Kişi sizi bayılttıktan sonra belirli bir zaman geçmeli ve daha sonra ona saldırmalısınız fakat ben çok zor durumlarda kalınmadıkça saldırmayı uygun görmüyorum. İlk diplomasi yolunu denemelisiniz. Bu kuralda da ilk yapışınızda jail, diğerlerinde ban riski bulunmaktadır.

5 – Powergame
Bu kuralı fazla açıklamama gerek yok gibi görüyordum fakat açıklayayım. Oyunda abartılı rol sergilemenizdir. Bu kuralı aşağıda vereceğim emotelerde de ne anlama geldiğini anlayacaksınız zaten

./me sağ eliyle dağı kaldırır ve San Francisco’ya fırlatır.
Bu ve buna benzer emoteler roleplay sunucularında yasaktır. Cezası da yukarıdakiler gibidir.

6 – Metagame
Oyun dışından öğrenilen bilgileri oyun içine aktarmaktır. Örnek verecek olursak, oyunda kişilerin üzerinde isimleri yazmaktadır. Bu ismi okuyarak IC olarak tanışmadan ismini IC platformdan söylemektir. Bu kurala daha bir çok örnek verilebilir.

7 – Fear RP
Korku rolü sergilemektir. Örneğin karşınızda sizden daha yüksek sayıda kişiyle yada sizden daha güçlü bir kişiye artistlik taslayamazsınız. Bunu yaparsanız kurallardan sonra bahsedeceğim “CK” işlemi gerçekleşebilir. Ayrıca aşırıya kaçarsanız jail yiyebilirsiniz.

8 – Bunny Jumping
Ulaşacağınız bir yere zıplayarak gitmektir. Oyunda koşmaya göre zıplayarak daha hızlı gidiliyor. Bu işlem de realizmi bozduğu için roleplay sunucularında yasaktır.

9 – Retarted RP
Fazla uzatmadan açıklayayım, anlamı saçma rol sergilemektir.

10 – IC & OOC Mixing
Şimdi geldik Roleplay sunucularında en çok çiğnenen kurala. Bu da Discord veya TeamSpeak gibi programlardan oyuna aktarılan bilgilerdir. Oyundaki bilgileri sadece IC yollarla diğer kişilere aktarabilirsiniz.

Vice Roleplay'ın resmi kanalında bir kaç videoya bakıp nasıl bir sunucu olduğunu görebilirsiniz.

1.

2.

3.

4.

* kedireiz | GENEL OLARAK YAPTIM TERİMLERİ VİCE ROLEPLAY SUNUCUNA GÖRE YASAK OLANLARI AŞŞAĞIDA YAZARSANIZ MUTLU OLURUM.
« Son Düzenleme: 25.12.2020 21:23 kedireiz »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 16.12.2020 20:48
yararlı bir konu
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
kedireiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.12.2020 04:16
Rehberler bölümüne açsan daha iyi olurdu, eline sağlık.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
kedireiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.12.2020 08:56
Rol bilmeyen kişinin sunucuya başlayamaması lazım, başlıyorsa büyük bir sıkıntı var zaten. Komut kısmı faydalı.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lazia, millionenimperium, VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.12.2020 11:46
Rol desteğin faydası
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 18.12.2020 09:55
Rol bilmeyen kişinin sunucuya başlayamaması lazım, başlıyorsa büyük bir sıkıntı var zaten. Komut kısmı faydalı.
@darkangel07 aslında sorulara bakip oyun icin rol destek ekibine başvurabilir
« Son Düzenleme: 18.12.2020 11:11 VictoryTR »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.12.2020 12:21
Dostum gerçekten, 1-2 gündür gözüme çok takılmaya başladın. Sürekli olarak yeni başlayan oyunculara bir ön yargıya sahipsin. Sen kaç yıldır rol yapıyorsun, nerede oynadın, roleplay bilerek mi doğdun bilmiyorum ama herkes roleplay bilerek dünyaya gelmiyor. Rol bilmeyen kişiler için rol desteği ekibi var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Üç ayını doldurduğunda lütfen başvur ve gerçek bir roleplayer'dan roleplay yapmayı öğrensinler yeni başlayan arkadaşlarımız. Bu güzel yeteneğinden kimse mahrum olmamalı. @darkangel07

Rehberler kısmına açılabilirdi, ellerine sağlık.
100
1
Like
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
raistlinn,
Tepki yok
Tepki yok
itzniggaFedaisi, raistlinn, kedireiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 18.12.2020 13:40
Dostum gerçekten, 1-2 gündür gözüme çok takılmaya başladın. Sürekli olarak yeni başlayan oyunculara bir ön yargıya sahipsin. Sen kaç yıldır rol yapıyorsun, nerede oynadın, roleplay bilerek mi doğdun bilmiyorum ama herkes roleplay bilerek dünyaya gelmiyor. Rol bilmeyen kişiler için rol desteği ekibi var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Üç ayını doldurduğunda lütfen başvur ve gerçek bir roleplayer'dan roleplay yapmayı öğrensinler yeni başlayan arkadaşlarımız. Bu güzel yeteneğinden kimse mahrum olmamalı. @darkangel07

Sunucu Hard-RP belli bir rol bilgisi olmadan zaten sunucuya başlanmaması gerekiyor. Sunucuya yeni başlayan oyuncu daha /me /do komutu kullanmasını bilmiyorsa bırak başvuruyu geçemesin zaten. Sıfırdan rol öğretilmesine karşıyım, açıkçası beni rahatsız ediyor yeni başlayanlar en çok meslek alanlarında oluyor. Her kelimeye büyük harfle başlayan, imla kurallarını hiçe sayıp kullanmayan tarzında insan çok. Bunların sorunu öncelikle rol kavramı değil, Türkçe kavramanın eksik olması, kimseden mükemmel Türkçe beklemeyiz ancak basit hataların da yapılması Hard-RP'ye yakışmıyor. Balıkçı da rol yapan herkes bu dediklerimi fark eder. Hard-RP sunucular rol öğrenme yeri değil, rol bilgini geliştirme yeri. Ondan yeni başlayan oyunculardan rol bilgisi bekleniyor. Ayrıca cezalar katı olması gerekiyor ki kişiler hata yaptığında tekrarını yapmasın. Ben ilk Hard-RP'ye geçtiğim zamanlarda "/me sağ elindeki şişeyi adamın kafasına geçirir ve adamı bayıltır." tarzında emote verdiğim için Yetersiz RP'den ban yedim. O banı iyi ki yemişim, ciddi olarak roleplay kavramını o zaman anladım. Sunucuda bu tarz PG içerikli emoteleri saymama gerek var mı bilmiyorum. Gidip ince ayrıntılara takılıp insanları yargılamıyorum zaten, birebir rollerde /do'dan soru sorma gibi ufak hataları görmezden geliyorum.

Hard-RP demek her şeyin zor olduğu anlamına gelmez, belli bir kalite de rol bilgisi beklenir. Bu kaliteyi de oyuncu şikayetlerinden ölçebilirsin. Bakmanı tavsiye ederim Türkçe terim kullanan kişi sayısını oradan görebilirsin. Bu kişiler sunucunun Amerika'da geçtiğini ve orada yaşadığımızı bilmeyen kişiler. Türkiye kafasıyla rol yapan kişiler olduğunu gösterir. Bunların da rol desteği alması gerekiyor örnek vermek gerekirse. Zaten tüm Türk RP sunucularında çok fazla Türkiye kafasıyla rol yapılıyor, bunu biraz kırmaya çalışsak fena olmaz bence.

Son olarak, yeni başlayan oyunculara hiç ön yargım yok. Hatta seviye ile rol bilgisi ölçülmez diye savunan bir insanım. Ancak yeni başlayan oyuncuların (Eski oyuncuları çok bilmiyorum, ne yazık ki sunucuda çok fazla aktiflik sağlamıyorum. Başka şeylere de vakit ayırmam gerekiyor.) bu oyuncularında çoğunu balıkta olduğunu varsayarsak, rol bilgisi Hard-RP'ye uygun olmadığını düşünüyorum bir çoğunun. Bunu değerlendirmek bana kalmaz. Sunucunun ne kadar Hard-RP ilerlediğini bilemem ama ben yakıştıramıyorum ne yazık ki. Bu dediklerimi eski oyuncularda yapılabilir bilemem, şikayetlere baktığımda eski oyuncularında kural ihlallerini görüyorum. Bazıları çok basit kural ihlalleriyken bazıları olaylardan kaynaklı kural ihlalleri. Onlara lafım yok zaten, ben çok basit kural ihlallerine takılıyorum. Hard-RP'de olmasını uygun görmüyorum, o tarz hataların. Bu yeni oyunculara ön yargı değil, çok basit hata yaparak rol bilgisi Hard-RP'ye göre yetersiz olan oyunculara sitemim.
Tam süreç öyle ilerlememeli, bir şeyler okuyarak tam olarak RP öğrenmesi mümkün değil ne yazık ki. Ondan dolayı Hard-RP konseptleri bu iş için uygun değil. Ama öyle bir amaç varsa rol öğretme gibi, diğer oyuncuları mağdur etmeyecek şekilde yapılmalı. Rol destekteki kişi oyuna yeni başlayan ve başvuruyu bir şekilde tamamlayamamış ama başarılı olma potansiyeli olan kişi ayrılır.(Verdiği cevaptan belli oluyor zaten, başvuru süreci zorlaştırılması gerekiyor, sorular yetersiz.) O kişiyi 1-2 saat boyunca takip eder, ondan rol yapmasını ister. Her hatasında /pm kanalı ile uyararak kişiden hatasını söyleyip düzeltmesini ister. Zaten bir kişi 1-2 saat boyunca güzel bir yerde aktif role girerse (Kişinin ciddi anlamla aktif role girmesi gerekiyor öyle balıkçılarda ki gibi robot olanlar elenmeli. Aktif rol ortamında suskun suskun bekleyenlerde elenmeli örneğin, çekinme rolü falan yapıyorum diyebilirler zaten öyle bir rol bilgisi olsa rol desteğine başvurmaz.) rol bilgisi gelişir ve kafasında roleplay kavramı canlanır. Ardından kişiden tüm kuralları rol bilgisi ile okunması istenir ve kuralları anlaması beklenir, rol bilmeyen biri kurallara bakıp bir şey anlayamaz tam anlamıyla. Ardından kişi çok basit rol hataları yapmaktan kaçınır, ufak tefek hatalarda biz oyuncular olarak kişiyi düzeltiriz zaten ona da kimse itiraz etmez. (Gereksiz şikayet açanları saymazsak tabi) Kişi rollere girerek de kendini geliştirir. Böylece rol bilgisi gelişmiş olur. Yoksa sesli roleplay anlatayım falan olmaz o işler öyle. Öyle kimse de öğrenemez, sonra her kelimeye büyük harfle başlayan kişiler görmeye başlarız.
« Son Düzenleme: 18.12.2020 13:50 darkangel07 »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
imfinetoday, nevzvt,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 18.12.2020 15:10

Sunucu Hard-RP belli bir rol bilgisi olmadan zaten sunucuya başlanmaması gerekiyor. Sunucuya yeni başlayan oyuncu daha /me /do komutu kullanmasını bilmiyorsa bırak başvuruyu geçemesin zaten. Sıfırdan rol öğretilmesine karşıyım, açıkçası beni rahatsız ediyor yeni başlayanlar en çok meslek alanlarında oluyor. Her kelimeye büyük harfle başlayan, imla kurallarını hiçe sayıp kullanmayan tarzında insan çok. Bunların sorunu öncelikle rol kavramı değil, Türkçe kavramanın eksik olması, kimseden mükemmel Türkçe beklemeyiz ancak basit hataların da yapılması Hard-RP'ye yakışmıyor. Balıkçı da rol yapan herkes bu dediklerimi fark eder. Hard-RP sunucular rol öğrenme yeri değil, rol bilgini geliştirme yeri. Ondan yeni başlayan oyunculardan rol bilgisi bekleniyor. Ayrıca cezalar katı olması gerekiyor ki kişiler hata yaptığında tekrarını yapmasın. Ben ilk Hard-RP'ye geçtiğim zamanlarda "/me sağ elindeki şişeyi adamın kafasına geçirir ve adamı bayıltır." tarzında emote verdiğim için Yetersiz RP'den ban yedim. O banı iyi ki yemişim, ciddi olarak roleplay kavramını o zaman anladım. Sunucuda bu tarz PG içerikli emoteleri saymama gerek var mı bilmiyorum. Gidip ince ayrıntılara takılıp insanları yargılamıyorum zaten, birebir rollerde /do'dan soru sorma gibi ufak hataları görmezden geliyorum.

Hard-RP demek her şeyin zor olduğu anlamına gelmez, belli bir kalite de rol bilgisi beklenir. Bu kaliteyi de oyuncu şikayetlerinden ölçebilirsin. Bakmanı tavsiye ederim Türkçe terim kullanan kişi sayısını oradan görebilirsin. Bu kişiler sunucunun Amerika'da geçtiğini ve orada yaşadığımızı bilmeyen kişiler. Türkiye kafasıyla rol yapan kişiler olduğunu gösterir. Bunların da rol desteği alması gerekiyor örnek vermek gerekirse. Zaten tüm Türk RP sunucularında çok fazla Türkiye kafasıyla rol yapılıyor, bunu biraz kırmaya çalışsak fena olmaz bence.

Son olarak, yeni başlayan oyunculara hiç ön yargım yok. Hatta seviye ile rol bilgisi ölçülmez diye savunan bir insanım. Ancak yeni başlayan oyuncuların (Eski oyuncuları çok bilmiyorum, ne yazık ki sunucuda çok fazla aktiflik sağlamıyorum. Başka şeylere de vakit ayırmam gerekiyor.) bu oyuncularında çoğunu balıkta olduğunu varsayarsak, rol bilgisi Hard-RP'ye uygun olmadığını düşünüyorum bir çoğunun. Bunu değerlendirmek bana kalmaz. Sunucunun ne kadar Hard-RP ilerlediğini bilemem ama ben yakıştıramıyorum ne yazık ki. Bu dediklerimi eski oyuncularda yapılabilir bilemem, şikayetlere baktığımda eski oyuncularında kural ihlallerini görüyorum. Bazıları çok basit kural ihlalleriyken bazıları olaylardan kaynaklı kural ihlalleri. Onlara lafım yok zaten, ben çok basit kural ihlallerine takılıyorum. Hard-RP'de olmasını uygun görmüyorum, o tarz hataların. Bu yeni oyunculara ön yargı değil, çok basit hata yaparak rol bilgisi Hard-RP'ye göre yetersiz olan oyunculara sitemim.
Tam süreç öyle ilerlememeli, bir şeyler okuyarak tam olarak RP öğrenmesi mümkün değil ne yazık ki. Ondan dolayı Hard-RP konseptleri bu iş için uygun değil. Ama öyle bir amaç varsa rol öğretme gibi, diğer oyuncuları mağdur etmeyecek şekilde yapılmalı. Rol destekteki kişi oyuna yeni başlayan ve başvuruyu bir şekilde tamamlayamamış ama başarılı olma potansiyeli olan kişi ayrılır.(Verdiği cevaptan belli oluyor zaten, başvuru süreci zorlaştırılması gerekiyor, sorular yetersiz.) O kişiyi 1-2 saat boyunca takip eder, ondan rol yapmasını ister. Her hatasında /pm kanalı ile uyararak kişiden hatasını söyleyip düzeltmesini ister. Zaten bir kişi 1-2 saat boyunca güzel bir yerde aktif role girerse (Kişinin ciddi anlamla aktif role girmesi gerekiyor öyle balıkçılarda ki gibi robot olanlar elenmeli. Aktif rol ortamında suskun suskun bekleyenlerde elenmeli örneğin, çekinme rolü falan yapıyorum diyebilirler zaten öyle bir rol bilgisi olsa rol desteğine başvurmaz.) rol bilgisi gelişir ve kafasında roleplay kavramı canlanır. Ardından kişiden tüm kuralları rol bilgisi ile okunması istenir ve kuralları anlaması beklenir, rol bilmeyen biri kurallara bakıp bir şey anlayamaz tam anlamıyla. Ardından kişi çok basit rol hataları yapmaktan kaçınır, ufak tefek hatalarda biz oyuncular olarak kişiyi düzeltiriz zaten ona da kimse itiraz etmez. (Gereksiz şikayet açanları saymazsak tabi) Kişi rollere girerek de kendini geliştirir. Böylece rol bilgisi gelişmiş olur. Yoksa sesli roleplay anlatayım falan olmaz o işler öyle. Öyle kimse de öğrenemez, sonra her kelimeye büyük harfle başlayan kişiler görmeye başlarız.

Sizin sunucuda barınmasını istemediğiniz profilde insanların sayesinde Vice Roleplay şuan zirvede..

Bu sunucu her düzeyde oyuncuya açık bir sunucu ve biz rol destek ekibi ve elbette support ve staff ekibi olarak her düzeyde oyuncuya rol öğretmeye hazırız, bu yeterliliğe sahibiz. Diğer sunucuların yaptığı gibi direkt banlayarak insanların role karşı olan şevkini kırabilir, keyifle bağlandıkları bu oyundan onları mahrum bırakabilirdik ancak bizim amacımız her insanı kazanmak. Burada ekipteki insanlar dahil hiç kimse profesyonel düzeyde roleplay yaparak role başlamadı.

Roleplay'ın teorisi çok kısıtlıdır inanın. Biraz zaman ayıran birisi /me, /do komutlarını kullanmayı öğrenip tüm rol terimlerini hatmettikten sonra ''yıllarını role vermiş'' birisinden ayrılamayacak duruma gelebilir ancak roleplay'ın pratik bazında farkı açtıracak mevzusu ''Hayal Gücüdür''. Roleplay'da yansıtacağınız hayal gücü hem sizin kapasitenize hem de roleplay pratiğinize bağlıdır. Eğer hayal gücünüz kısıtlıysa yıllarca roleplay yapıp hala vasat düzeyde kalabilirsiniz veya hayal gücünüz çok genişse 1 aylık bir roleplayer olarak sunucuda şov yapabilirsiniz.

İnanın 0 rol bilen birisinin teoride roleplay öğrenmeye niyeti varsa öğrenmesi 1 hafta sürmez, roleplay düşündüğünüz kadar zor bir şey değil..

'' Ben ilk Hard-RP'ye geçtiğim zamanlarda "/me sağ elindeki şişeyi adamın kafasına geçirir ve adamı bayıltır." tarzında emote verdiğim için Yetersiz RP'den ban yedim.'' yazmışsınız.

Sizi bu sebepten dolayı banlayan sunucunun şuan akıbetini merak etmekteyim, eğer açıksa uzun vade de kimin zirvede kalacağını hep beraber göreceğiz.

Burası en nihayetinde bir ''Eğlence Platformu'' ne nizamiye ne de nazi kampı.
« Son Düzenleme: 18.12.2020 15:13 T0xic »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
itzniggaFedaisi, Thoros, kedireiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.12.2020 16:01

Sizin sunucuda barınmasını istemediğiniz profilde insanların sayesinde Vice Roleplay şuan zirvede..

Bu sunucu her düzeyde oyuncuya açık bir sunucu ve biz rol destek ekibi ve elbette support ve staff ekibi olarak her düzeyde oyuncuya rol öğretmeye hazırız, bu yeterliliğe sahibiz. Diğer sunucuların yaptığı gibi direkt banlayarak insanların role karşı olan şevkini kırabilir, keyifle bağlandıkları bu oyundan onları mahrum bırakabilirdik ancak bizim amacımız her insanı kazanmak. Burada ekipteki insanlar dahil hiç kimse profesyonel düzeyde roleplay yaparak role başlamadı.

Roleplay'ın teorisi çok kısıtlıdır inanın. Biraz zaman ayıran birisi /me, /do komutlarını kullanmayı öğrenip tüm rol terimlerini hatmettikten sonra ''yıllarını role vermiş'' birisinden ayrılamayacak duruma gelebilir ancak roleplay'ın pratik bazında farkı açtıracak mevzusu ''Hayal Gücüdür''. Roleplay'da yansıtacağınız hayal gücü hem sizin kapasitenize hem de roleplay pratiğinize bağlıdır. Eğer hayal gücünüz kısıtlıysa yıllarca roleplay yapıp hala vasat düzeyde kalabilirsiniz veya hayal gücünüz çok genişse 1 aylık bir roleplayer olarak sunucuda şov yapabilirsiniz.

İnanın 0 rol bilen birisinin teoride roleplay öğrenmeye niyeti varsa öğrenmesi 1 hafta sürmez, roleplay düşündüğünüz kadar zor bir şey değil..

'' Ben ilk Hard-RP'ye geçtiğim zamanlarda "/me sağ elindeki şişeyi adamın kafasına geçirir ve adamı bayıltır." tarzında emote verdiğim için Yetersiz RP'den ban yedim.'' yazmışsınız.

Sizi bu sebepten dolayı banlayan sunucunun şuan akıbetini merak etmekteyim, eğer açıksa uzun vade de kimin zirvede kalacağını hep beraber göreceğiz.

Burası en nihayetinde bir ''Eğlence Platformu'' ne nizamiye ne de nazi kampı.

O zamanlar sunucular kalıcı olmuyordu, kalıcı olmayı başarabilen bir tek sunucu var o zamanlardan oda Manifesto'nun eski oynadığı sunucu. Oda zaten 2015-2016'den sonra bozdu, yani oda saçmalamıştı. Önemli olan ne oyuncu sayısı ne kalıcılık, önemli olan şey kalitedir. Türkçe de iki nokta yan yana bulunmaz, gözüme çarptı yorumdan uyarıyım dedim. Buda örneğin basit hatalardan. Zaten roleplayın zor olduğunu belirtmedim, sende aynı şeyi savunmuşsun. Roleplay yazıyla, sesle anlatılacak bir şey olmadığını. Pratik gerektiğini bunu da en iyi oynayarak elde edileceğini. Bunları belirttim zaten buraya kadar hem fikiriz.Benim farklı gördüğüm senin farklı gördüğün konu o o ilk aşama roleplay terimlerini öğrenme aşamasının Hard-RP'de yapılmasına karşı olmak. Bu sunucu görüşüdür değildir buna bir şey demem. Benim gözümde bir hata. Rol destek ekibinin yada bu işle ilgili kişilerin kimler olduğunu bilmiyorum, eğer böyle bir öğretme amacı varsa oyuncuları saldım çayıra mevlam kayıra mantığı yerine kontrol altında tutup onları üstte de belirttiğim gibi 1-2 saat boyunca izleyip, yaptığı hatalarda uyarırsanız zaten genel olarak roleplay konusunda bilgi hakimi olur. Gerisi de kişiye kalmış zaten Hard-RP sunucuları rol bilgisini geliştirmek için var. Bunu da belirttim. Çünkü diğer türlü oyuncuların rol yapma isteğini elinden almış alıyorsunuz. Açıkçası kendimden örnek verirsem roleplay konusunda hata yapanlara PM'den yardımcı olmaya çalışırım ama basit hata yapanlarla uğraşmam, uğraşmak istesem onu Hard-RP konsepti olan sunucuda yapmam. Tercih meselesi yani. Neyse konu çok yerinden saptı, tartışmak sunucu anlayışını değiştirmek gibi amacım yok. Ben kendi rolüme bakarım, rolünü sevmediğim birisiyle de role girmem. (Burası benimde hatalı olduğum konu ancak eğlenmeye giriyorum ve vaktim yok açıkçası birilerine bir şey öğretecek kadar, ancak hataları söyleyebilirim o kadar karşılaşırsam. Eleştiriye açık bir konu tabii ki de.)

Son olarak özetleyim, benim kafamdaki Hard-RP konsepti anlayışı  buradaki ile çok farklı. Ondan dolayı yeni başlayan oyunculara ön yargılıyım gözükebilir ancak üstlerde durumu açıkladım öyle bir şey söz konusu değil. Sadece hoşuma gitmediği için fikrimi belirtmekte sakınca görmüyorum. Fikrimi severseniz sevmezseniz orası ayrı konu ama saygı duymanızı beklerim. Bende sunucunun bu şekilde anlayışını sevmiyorum, ama saygı duyuyorum gidip bir yerde kötülemiyorum. Tercih meselesi yani. Ben sadece kendi rolüme bakıyorum, eğlenmek için giriyorum. Günde az bir süre aktiflik sağlıyorum. (Oyunda online gözükmem aktif olduğum anlamına gelmez.) Sunucunun uyguladığı politikaları, konsept anlayışı çok benim için önemli de değil. Ben kendime göre insanlarla rol yapmaya devam ederim, gerisi beni ilgilendirmiyor. (Bencilce gözükebilir ama bu tarz şeyleri ciddi ciddi oturup konuşacak tartışacak vaktim yok ne yazık ki. ) Artık konu uzamasını istemediğimden dolayı herhangi bir yoruma cevap vermeyeceğim, konu da amacından sapıyor çünkü. Arkadaşımız rehber hazırlamış uğraşmış emek vermiş, gerekli midir değil midir orası ayrı bir tartışma konusu ama teşekkür etmek düşer bize. Ondan tekrardan arkadaşa teşekkür ediyorum ve bu konuyu benim açımdan burada kapatıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok