Konu: Taksicilikte taksiden inince taksinin kaybolması  (Okunma sayısı 318 defa)

#10 - 25.12.2020 01:33
Taksicilik sunucuda en ama en çok suistimal edilen sistemlerden biri. Çıkış noktanı doğru ve haklı buluyorum fakat gideceğim yere gittikten sonra araçtan indim, 5 dakika sonra durağa ışınlanacağımı bildiğim için /q atıp tekrar girdim, bu durumda mevcut yerimde kalacağım durağa tekrar ışınlanmayacağım. Yani sistemin hiçbir faydası kalmadı önüne de çabucak geçildi. Anlayacağın bu gibi girişimlerin devreye girmesi için taksiciliğin sistemden çıkıp oyuncuların eline verilmesi şart. Şu haliyle çok sinir bozucu ve işlevsiz halde zira.

Sende o açıdan haklısın dostum, bunun için cezalandırılmaya gidilebilir. Sunucuda farklı roller için uğraşıyoruz :)

Meslek araçlarının kişisel kullanımı cezaya tabi ama sabah akşam video açık gezmen veya taksi süren kişiyi kovalaman gerekiyor. Rapor attığında her zaman anlık geri dönüş alamıyorsun doğal olarak. Bu sebeple böyle bir sistemi desteklemiyorum. Ha belki verilen ceza katlanarak arttılırsa bahsettiğim durum azalma gösterir ama pek sanmıyorum.

Trolleyen insanlar yüzünden rollerimizden geri kalmamıza gerek yok bence. Cezalar 120-180 dakika atılmak yerine 800-900 dakikaya çekilsin gerekirse.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 25.12.2020 14:57
Taksimetre kapalıyken inince de-spawn durumu gerçekleşmiyor.
Bence taksimetre açıkken inmeye çalıştığımızda Trucker araçlarındaki gibi emin olup olmadığımızı soran bir sistem gerekli.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
itznigga,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 25.12.2020 15:00
Taksicilik sunucuda en ama en çok suistimal edilen sistemlerden biri. Çıkış noktanı doğru ve haklı buluyorum fakat gideceğim yere gittikten sonra araçtan indim, 5 dakika sonra durağa ışınlanacağımı bildiğim için /q atıp tekrar girdim, bu durumda mevcut yerimde kalacağım durağa tekrar ışınlanmayacağım. Yani sistemin hiçbir faydası kalmadı önüne de çabucak geçildi. Anlayacağın bu gibi girişimlerin devreye girmesi için taksiciliğin sistemden çıkıp oyuncuların eline verilmesi şart. Şu haliyle çok sinir bozucu ve işlevsiz halde zira.

Sende o açıdan haklısın dostum, bunun için cezalandırılmaya gidilebilir. Sunucuda farklı roller için uğraşıyoruz :)

Meslek araçlarının kişisel kullanımı cezaya tabi ama sabah akşam video açık gezmen veya taksi süren kişiyi kovalaman gerekiyor. Rapor attığında her zaman anlık geri dönüş alamıyorsun doğal olarak. Bu sebeple böyle bir sistemi desteklemiyorum. Ha belki verilen ceza katlanarak arttılırsa bahsettiğim durum azalma gösterir ama pek sanmıyorum.

Trolleyen insanlar yüzünden rollerimizden geri kalmamıza gerek yok bence. Cezalar 120-180 dakika atılmak yerine 800-900 dakikaya çekilsin gerekirse.

Sen de haklısın ama buna 800-900 dakika gibi absürd cezalar verirsek cinayet suçlarına 3000-4000 dakika falan vermemiz gerekir iş iyice çığırından çıkar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 25.12.2020 15:44

Sende o açıdan haklısın dostum, bunun için cezalandırılmaya gidilebilir. Sunucuda farklı roller için uğraşıyoruz :))
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 27.12.2020 16:39
Ben taksicilik yapmayı gerçekten hobi olarak çok seven birisiyim, ve böyle olması çok güzel olur. Suistimal edilmemesi için senin de dediğin gibi belli bir mesafe uzaklaştıktan sonra sadece taksi değil bizde onunla beraber durağa gidebiliriz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 28.12.2020 04:07
Kaufman taxi kaldırılmalı bence, oyuncular taksi durağı kurup daha fazla rollerin önünü açabilir
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 28.12.2020 12:38
Kaufman taxi kaldırılmalı bence, oyuncular taksi durağı kurup daha fazla rollerin önünü açabilir

Bunun için taksiciliğin bir nebze önünün açılması gerekir. Şu anki durumda 5 tane taksi alarak kimse açmaz gibime geliyor. Taksiciliğe bir revizyon gerektirir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 28.12.2020 16:51
Taksicilik mesleğinde araçla şehir içinde turlamaya başlıyoruz. İlerleyen vakitte unutularak araçtan inilebiliyor, yanlışlıkla inilebiliyor. Ekstra olarak taksiciler meslek başındayken ekstra herhangi bir rol yapamıyorlar. Yeni gelen tezgah sistemiyle şehrin farklı yerlerinde kahve stantları görülmeye başlandı. Taksicilerin yapabileceği rollerden bir tanesi olarak kenara çekip kendisine sıcak bir kahve almak olabilir. Sürekli taksiye ihtiyaç duyulmadığı için aracın tekerinin patlaması, motorun hararet yapması, kişinin bankamatiğe uğraması gibi rollerin yapılabileceğini düşünüyorum.

Sunucudaki meslek aracının kişisel kullanımını azaltmak, bu tür faaliyetlere izin vermemek üzere düzenlenmiş bir sistem olsa da sistem düzenlenebilir.

Çözüm önerileri:
1. Yeni gelen tezgah sisteminde kişiler tezgahtan uzaklaşamıyorlar. Böyle bir sistem yapılarak taksi şoförlerinin aracından uzaklaşması engellenebilir ya da belli bir miktarda taksiden uzaklaşınca taksi otomatik olarak spawnlanabilir.
2. Belli bir süre dahilinde araçtan inmek serbest olabilir. Örneğin bu süreyi 10 dakika ile kısıtlı tutarsak, araçtan indikten sonra kişinin 10 dakikalık süresi başlamış olur. On dakika sonrasında araç yeniden taksicilik mesleğinin bulunduğu bölgeye spawn olabilir.
Destekliyorum, ama beş dakika süreç olmalı. Bu sefer aracı meslekte olanlar çalıp ihlal yapar bla bla, ama destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 29.12.2020 10:10
Taksicilik mesleğinde araçla şehir içinde turlamaya başlıyoruz. İlerleyen vakitte unutularak araçtan inilebiliyor, yanlışlıkla inilebiliyor. Ekstra olarak taksiciler meslek başındayken ekstra herhangi bir rol yapamıyorlar. Yeni gelen tezgah sistemiyle şehrin farklı yerlerinde kahve stantları görülmeye başlandı. Taksicilerin yapabileceği rollerden bir tanesi olarak kenara çekip kendisine sıcak bir kahve almak olabilir. Sürekli taksiye ihtiyaç duyulmadığı için aracın tekerinin patlaması, motorun hararet yapması, kişinin bankamatiğe uğraması gibi rollerin yapılabileceğini düşünüyorum.

Sunucudaki meslek aracının kişisel kullanımını azaltmak, bu tür faaliyetlere izin vermemek üzere düzenlenmiş bir sistem olsa da sistem düzenlenebilir.

Çözüm önerileri:
1. Yeni gelen tezgah sisteminde kişiler tezgahtan uzaklaşamıyorlar. Böyle bir sistem yapılarak taksi şoförlerinin aracından uzaklaşması engellenebilir ya da belli bir miktarda taksiden uzaklaşınca taksi otomatik olarak spawnlanabilir.
2. Belli bir süre dahilinde araçtan inmek serbest olabilir. Örneğin bu süreyi 10 dakika ile kısıtlı tutarsak, araçtan indikten sonra kişinin 10 dakikalık süresi başlamış olur. On dakika sonrasında araç yeniden taksicilik mesleğinin bulunduğu bölgeye spawn olabilir.
Destekliyorum, ama beş dakika süreç olmalı. Bu sefer aracı meslekte olanlar çalıp ihlal yapar bla bla, ama destekliyorum.

Süreyi zaten ekledim dostum sıkıntı yok, bunun için bir çare gerekiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 29.12.2020 10:43

Kaufman'ın kaldırılması yerine özelleştirilebilir. Zamanında Sunshine'da rolsel bir işleyişe geçilmişti. Bunun gibi Kaufman herkesin kullanabileceği sistemsel bir meslek olması yerine, rolsel olarak işletilen bir işletme haline gelebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok