Konu: Kişisel taksi sahipliği, işbaşı hk. düzeltmeler  (Okunma sayısı 374 defa)

#0 - 14.12.2020 12:54
Geçtiğimiz günlerde gelen kış güncellemesi getirdiği onca yeniliğin yanı sıra birkaç gerçekçilik dışı durumlar da getirdi. Bu konu altında sadece taksicilik güncellemeleri üzerine öneride bulundum.

1) Taksilerin kişi adına sahiplenilmesi
Sunucuda taksiler belirli bir ücret karşılığında kişinin adına alınabiliyor fakat Kaufman'daki meslek araçları hâlen ücretsiz kullanıma açık.
Bu durumda kullanıcılar para vermediği için taksiyi bizzat satın almanın pek önemi kalmıyor.

Birlikçe taksi üzerinde birkaç fikre sahiptik fakat bu durum bize engel oluyor. Çözüm olarak öncelikle taksicilik mesleğinin kaldırılması(veya düzenlenmesi), taksi satın almanın yanı sıra kendi araçlarımızı da belge sahipliği ile modifiyeciler aracılığıyla(sadece sistemsel de uygun) taksiye çevirme gibi yenilikler getirilebilir.

2) Reklam kanalından taksici işbaşı bildirisi
Bu özelliğin doğrudan değişime uygulanması taraftarıyım. Aktif taksici bulunduğunda 5-10 dakikalık aralarla insanları 444 taksi çağrı merkezine yönlendirecek bir bildirge alabiliriz. Sunucu sistemleri birebir gerçek hayat uyarlaması değil fakat ben gerçekte bir taksicinin işbaşına geçtiği reklamına rastlamadım. Düzeltilebilir.

ek madde, 3) Taksi durağı türü firma
Genel olarak haritaya bakıldığında durak türü roller yapılmaya uygun, değerlendirilebilecek çok yer bulunuyor. Elbette bu tür roller firmasız da yapılabilir fakat araç slotu meselesinin sıkıntı çıkartabileceği kanısındayım, sistemle desteklenmesi bütün taksicilerin yararınadır. Meslek kullanımı daha kapsamlı olarak IC bir şekilde firmaya aktarılabilir. Buna kişisel taksiler ve taksiye dönüştürülmüş araçlar da dahil olabileceğinden firmalar kendi taksimetre sınırlarını kendisi belirler. (>$50)
Taksi durakları yerine eğer olacaksa uber türü oluşumların da önü açılır.

Durak sisteminin eklenmesiyle taksiciler /tamirci veya /avukat komutları gibi listelenebilir, bir firma mensubu olmayan üyeler ise Kaufman olarak geçebilir.

Yeni başlayan oyuncular için OOC taksicilik rehberi. (bütün credit: @JSW ) https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=6519.0
« Son Düzenleme: 17.12.2020 14:05 ilkergers »
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
AzwRight, Klauf, JSW,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.12.2020 13:01
Destekliyorum Taksi firmaları açılabilir,
Örnek vermek gerekirse dükkanın türünü seçerken Taksi durağı yapıp, ardından da dükkana araçlar eklenir.
Bunun takibinde ise dükkanın ismi örnek veriyorum; Bocelli Taksi'dir. alınan taksi araçlarının lamba kısmında dükkanın ismi çıkar.
Bunun örneği başka bir sunucuda vardı. Rol çeşitliliği açısındna mükemmel bir olay olabilir.
Şehirden birden fazla taksi durağının olması ve rakebet. Sunucuda ki player sayısı arttmışken başka rol yolları yapılmalı.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
ethereal,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.12.2020 13:10
Bu özelliğin doğrudan değişime uygulanması taraftarıyım. Aktif taksici bulunduğunda 5-10 dakikalık aralarla insanları 444 taksi çağrı merkezine yönlendirecek bir bildirge alabiliriz. Sunucu sistemleri birebir gerçek hayat uyarlaması değil fakat ben gerçekte bir taksicinin işbaşına geçtiği reklamına rastlamadım. Düzeltilebilir.
Bu reklam yerine daha önce taksi aramış/çağırmış kişilerin cep telefonuna mesaj gelmesi daha iyi olabilir. Bir karakter daha önce 444'ü arayıp taksi çağırdıysa o telefon numarası taksi durağında olacağı için ona mesaj atılabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.12.2020 13:16
Bu reklam yerine daha önce taksi aramış/çağırmış kişilerin cep telefonuna mesaj gelmesi daha iyi olabilir. Bir karakter daha önce 444'ü arayıp taksi çağırdıysa o telefon numarası taksi durağında olacağı için ona mesaj atılabilir.
Bunun otomatiğe kolaylıkla bağlanacağını sanmıyorum, bence kullanıcının bunu kendisi yapması gerekir. Onun yerine taksi çağrıldıktan sonra çağrının iptali eklenebilir veya ana iletide belirttiğim gibi aralıklı reklama rastlanıldığında tekrar çağrı atılabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.12.2020 13:18
Gelmesiyle oluşumlara katkıda bulunacağını düşündüğüm 3.madde(ek madde) eklendi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.12.2020 13:54
Destek. Kauffman'da bulunan taksilerde benzin/sigorta/vergi/bakım/tamir/ceza/kilometre artması/ gibi problemlerin hiçbiri yok. Bunlar kauffman'da ücretsizken insanlar niye taksi alsın ki? Meslek olan Taksi kaldırılsın yerine Taksi firması getirilsin. Böylece de meslek aracı kişisel kullanımın önüne geçilmiş olunur. Taksicilik yapmak isteyenler firma bünyesinde çalışıp para kazanabilirler, paranın yüzde 30'u firmaya yüzde 70'i taksiciye gider. Veya isteyen gidip firmalardan taksiyi kiralayabilir de  günlük 1500 dolar gibi.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
ba2handro, ethereal, Jesswyn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.12.2020 14:32
Destek. Kauffman'da bulunan taksilerde benzin/sigorta/vergi/bakım/tamir/ceza/kilometre artması/ gibi problemlerin hiçbiri yok. Bunlar kauffman'da ücretsizken insanlar niye taksi alsın ki? Meslek olan Taksi kaldırılsın yerine Taksi firması getirilsin. Böylece de meslek aracı kişisel kullanımın önüne geçilmiş olunur. Taksicilik yapmak isteyenler firma bünyesinde çalışıp para kazanabilirler, paranın yüzde 30'u firmaya yüzde 70'i taksiciye gider. Veya isteyen gidip firmalardan taksiyi kiralayabilir de  günlük 1500 dolar gibi.
duygularıma tercüman oldun kral  ??? :-*
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok