Geçtiğimiz günlerde gelen kış güncellemesi getirdiği onca yeniliğin yanı sıra birkaç gerçekçilik dışı durumlar da getirdi. Bu konu altında sadece taksicilik güncellemeleri üzerine öneride bulundum.
1) Taksilerin kişi adına sahiplenilmesiSunucuda taksiler belirli bir ücret karşılığında kişinin adına alınabiliyor fakat Kaufman'daki meslek araçları hâlen ücretsiz kullanıma açık.
Bu durumda kullanıcılar para vermediği için taksiyi bizzat satın almanın pek önemi kalmıyor.
Birlikçe taksi üzerinde birkaç fikre sahiptik fakat bu durum bize engel oluyor. Çözüm olarak öncelikle taksicilik mesleğinin kaldırılması(veya düzenlenmesi), taksi satın almanın yanı sıra kendi araçlarımızı da belge sahipliği ile
modifiyeciler aracılığıyla(sadece sistemsel de uygun) taksiye çevirme gibi yenilikler getirilebilir.
2) Reklam kanalından taksici işbaşı bildirisiBu özelliğin doğrudan değişime uygulanması taraftarıyım.
Aktif taksici bulunduğunda 5-10 dakikalık aralarla insanları 444 taksi çağrı merkezine yönlendirecek bir bildirge alabiliriz. Sunucu sistemleri birebir gerçek hayat uyarlaması değil fakat ben gerçekte bir taksicinin işbaşına geçtiği reklamına rastlamadım. Düzeltilebilir.
ek madde, 3) Taksi durağı türü firmaGenel olarak haritaya bakıldığında durak türü roller yapılmaya uygun, değerlendirilebilecek çok yer bulunuyor. Elbette bu tür roller firmasız da yapılabilir fakat araç slotu meselesinin sıkıntı çıkartabileceği kanısındayım, sistemle desteklenmesi bütün taksicilerin yararınadır. Meslek kullanımı daha kapsamlı olarak IC bir şekilde firmaya aktarılabilir. Buna kişisel taksiler ve taksiye dönüştürülmüş araçlar da dahil olabileceğinden firmalar kendi taksimetre sınırlarını kendisi belirler. (>$50)
Taksi durakları yerine eğer olacaksa uber türü oluşumların da önü açılır.
Durak sisteminin eklenmesiyle taksiciler /tamirci veya /avukat komutları gibi listelenebilir, bir firma mensubu olmayan üyeler ise Kaufman olarak geçebilir.
Yeni başlayan oyuncular için OOC taksicilik rehberi. (bütün credit:
@JSW )
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=6519.0