Konu: ViceRP'de aradığınız roller  (Okunma sayısı 365 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 12.12.2020 14:18
Farklı sunucularda uzun süre kadın rolleri yaptım. Kadın rolleri hakkında, "Kadınlar kötü rol yapıyor." "Kezban Rollleri." yapıyorlar gibi bir çok tepki görüyorum. (Bana karşı değil, genel forum tepkileri) Bu tepkileri bir kenara bırakıp şunlarla her gün karşılaştığınızı düşünün. "Merhaba taltım. Tatlım bu gece takılalım mı? Bunları kendin çalışıp mı aldın? Yoksa kalçarını mı pazarlıyorsun? Hey, tatlım gece bana eşlik etmek ister misin?" İnsanların kafasında "Amerikada rol yapıyoruz movuk herkes istediği gibi davranır." diye bir kafa yapısı var. Ama bilmiyor ki orda da bunların bir suçu var. Evet kadınlar rahat ama hepsi fahişe değil. Son bir kaç haftadır sunucuda kadın rollerine geri döndüm. Açık konuşmak gerekirse, 2 kelimeyi bir araya getireyemeyen, rollerde çoğu zaman sıkıldığım için alt-tab attığım bir kitle var sunucuda. Çünkü konuşmak bilmiyorlar, daha önce hiçbir kadınla muhabbet etmemiş 15 yaşındaki çocuğa bir kadın verince. Eline şişe alıp, doğruluk mu cesaretlilik mi oynuyalım falan diyor. Bundan 1.5 yıl önce bir sunucuda kadın bir karakter yönetiyordum. Örnek olması açısından anlatıyorum bunu. Karşımdaki karakterin inancı Deizm'di bende Agnostik bir karakter yönetiyordum. Dinler tarihi hakkında çok tatlı bir rol dönmüştü aramızda. Şuanda bunları bırakın konuşmayı, role döktüğümüzde utanmasa ben Müslümanım diyecek bir rolcü kitlesi yetişiyor. İşin garip kısmı da bu insanlar kendinin iyi rol yaptığını falan sanıyor. Burada kimseye sallamıyorum, herkesin rolü kendine. Sadece yapılan rolün daha realistik olmasını ve eski tadı geri almak istiyorum. Açık konuşayım, "Adabıyla yapabilen yok" diyip kestirip atmanız hiç hoş değil. Adabıyla erkek rolü yapan oldu mu ki? Kadın karakterler rolleri ile ön plana çıkabilsin.

Diğerlerini bilemem, benim konuşmam kendime. -ki- ben şahsen bu sunucuda yapılan kız rollerini sevmiyorum, dediğim gibi rahatsız olduğum içinde rollere girmiyorum. Şöyle bir gerçek var, ben bir zenci karakterimi yönetiyorum diye bütün kız karakterler bu zenci "tek gecelik ilişki seviyor" gibi bir algı oluşmuş. Buda ap ayrı bir konu, bu algınında yıkılmasını istiyorum. Her zenci tek gecelik ilişki sevmeyebilir, bunu göz önünde bulundurarak rol yapmıyorlar. Ben zenci olan karakterimle bir "Merhaba" diyipte düzgünce rol yaptığım 1-2 kişi hatırlıyorum. Kalan kişiler ya artık rol yapmak istemedi, ya da karakteri beni takmadı. Toparlamak gerekirse; Kız rollerini yapan kişiler OOC olarak önyargı yapıp IC karakterine bunu döküyor ((bu benim tahminim)) ve rollerine böyle şekil veriyor. Burda herkesin konuşması kendisine, benimde görüşüm bu şekilde. Belki bu algı yıkılıp rol yapılırsa daha iyi olur.
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ahesta,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 12.12.2020 14:31
Farklı sunucularda uzun süre kadın rolleri yaptım. Kadın rolleri hakkında, "Kadınlar kötü rol yapıyor." "Kezban Rollleri." yapıyorlar gibi bir çok tepki görüyorum. (Bana karşı değil, genel forum tepkileri) Bu tepkileri bir kenara bırakıp şunlarla her gün karşılaştığınızı düşünün. "Merhaba taltım. Tatlım bu gece takılalım mı? Bunları kendin çalışıp mı aldın? Yoksa kalçarını mı pazarlıyorsun? Hey, tatlım gece bana eşlik etmek ister misin?" İnsanların kafasında "Amerikada rol yapıyoruz movuk herkes istediği gibi davranır." diye bir kafa yapısı var. Ama bilmiyor ki orda da bunların bir suçu var. Evet kadınlar rahat ama hepsi fahişe değil. Son bir kaç haftadır sunucuda kadın rollerine geri döndüm. Açık konuşmak gerekirse, 2 kelimeyi bir araya getireyemeyen, rollerde çoğu zaman sıkıldığım için alt-tab attığım bir kitle var sunucuda. Çünkü konuşmak bilmiyorlar, daha önce hiçbir kadınla muhabbet etmemiş 15 yaşındaki çocuğa bir kadın verince. Eline şişe alıp, doğruluk mu cesaretlilik mi oynuyalım falan diyor. Bundan 1.5 yıl önce bir sunucuda kadın bir karakter yönetiyordum. Örnek olması açısından anlatıyorum bunu. Karşımdaki karakterin inancı Deizm'di bende Agnostik bir karakter yönetiyordum. Dinler tarihi hakkında çok tatlı bir rol dönmüştü aramızda. Şuanda bunları bırakın konuşmayı, role döktüğümüzde utanmasa ben Müslümanım diyecek bir rolcü kitlesi yetişiyor. İşin garip kısmı da bu insanlar kendinin iyi rol yaptığını falan sanıyor. Burada kimseye sallamıyorum, herkesin rolü kendine. Sadece yapılan rolün daha realistik olmasını ve eski tadı geri almak istiyorum. Açık konuşayım, "Adabıyla yapabilen yok" diyip kestirip atmanız hiç hoş değil. Adabıyla erkek rolü yapan oldu mu ki? Kadın karakterler rolleri ile ön plana çıkabilsin.

Diğerlerini bilemem, benim konuşmam kendime. -ki- ben şahsen bu sunucuda yapılan kız rollerini sevmiyorum, dediğim gibi rahatsız olduğum içinde rollere girmiyorum. Şöyle bir gerçek var, ben bir zenci karakterimi yönetiyorum diye bütün kız karakterler bu zenci "tek gecelik ilişki seviyor" gibi bir algı oluşmuş. Buda ap ayrı bir konu, bu algınında yıkılmasını istiyorum. Her zenci tek gecelik ilişki sevmeyebilir, bunu göz önünde bulundurarak rol yapmıyorlar. Ben zenci olan karakterimle bir "Merhaba" diyipte düzgünce rol yaptığım 1-2 kişi hatırlıyorum. Kalan kişiler ya artık rol yapmak istemedi, ya da karakteri beni takmadı. Toparlamak gerekirse; Kız rollerini yapan kişiler OOC olarak önyargı yapıp IC karakterine bunu döküyor ((bu benim tahminim)) ve rollerine böyle şekil veriyor. Burda herkesin konuşması kendisine, benimde görüşüm bu şekilde. Belki bu algı yıkılıp rol yapılırsa daha iyi olur.

Yukarıda da belirttiğim gibi, kimseye sallamıyorum. Herkesin rolü kendine, konu bir zenci veya beyaz karakter değil. Sadece yapılan rolün kalitesizleşmesi, yeni başlayan kitle roleplay kavramını tam anlamıyla oturtamadığı için. Kadın karakterlerin herkese karşı ön yargısı oluyor. Bu demek değil ki benimde bu şekilde bir ön yargım var. Aksine sunucu üzerinde, kendimden çok insanlara rol paslamayı seviyorum. Bunu her zaman yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Ben sadece fikrimi beyan ettim. Attığım ssleri incelerseniz, ben gidip insanlarla sataşarak, burdaki sataşmadan kastım. Tatlı laf sokma vesaire, insanlarla güzel bir şekilde role giriyorum. Hatta çoğu insan samimi bir kadın karakter gördüğü için sevgiliyiz falan sanıyor. Kast ettiğim şeyde bu, sadece insanların kafa yapısının gelişmesini bekliyorum yeni yılda. :) 
Hmmm
2
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ahesta,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 13.12.2020 08:33
Benim de rahatsız olduğum çok şey var, sadece boş veriyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 13.12.2020 17:26
Ben daha çok illegal rollerden yakınacağım. İnsanlar illegal rollerde alttan almayı bilmiyorlar. Gerçekçi düşünmek gerekirse gerçekten illegal olan biri çoğu zaman sadece gelen paraya bakar. Boşuna kavga aramaz. Kazandığı parayı arttırmaya çalışırken beladan uzak durmaya çalışır. Daha önce yaşadığım bir olayı örnek vereyim. Şuanda büyük birliklerin birinde yüksek rütbeli bir oyuncu hapise girerken polise köpek muamelesi çekiyordu. Yani tamam, polisle dost olmak zorunda değilsin. Dalga geç ama bildiğin polise "Gel kuçu kuçu, hadi oğlum ...." diye rol yapmak aşırı saçma. Adamı duvara yaslamışlar ve hapise girecek, polise köpek muamelesi çekiyor. Örneğin bir kafede adamın yanına gidip /ame adamı süzer emotesi verdiğinde "Hayırdır birader? Neye baktın?" gibi bir role giriliyor. Can sıkıcı bir durum bence. Daha gerçekçi roller yapılması gerektiğini düşünüyorum. Her dayak yediğinde gidip intikam almak zorunda değilsin mesela. İstisnai durumlar hariç gidip birilerini dövmeye gerek yok. Daha çok gelen paraya bakılmalı bence. Bahsettiğim para konusu tüm illegaller, alttan alma konusu ise düşük rütbeli (outsider, associate vs.) illegal oyuncular için geçerli.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
balvenie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 14.12.2020 00:45
Kesinlikle, Hippi rolleri. Çok fazla saracağını düşünüyorum, çünkü rol imkanı çok fazla. Bir karavan alıp şehir şehir dolaşılabilir, boombox'a Bob Marley gibi Rastafaryanizm'i benimsemiş kişilerin şarkılarını açıp masa kurabilir, marijuana tüketme rolleri, hükümeti ve ya bir topluluğu protesto etme rolleri düzenlenebilir. Şehire ve rollere renk katılacağını umuyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok