1)Belediye çalışanları, yol düzenleme, teknik roller vb.Herkese günaydın! bugün aslında bu olsa harika olacağını düşündüğüm bir ar-ge olacak. Belediye çalışanları (teknik destekler) arada sırada eyaleti turlayıp elektrik direklerinin, sokak lambalarının tamir rollerini ve hatta günlük bakım rolleri, yol çalışması veya bakım gibi rollerde yapabilirler. Emin olun güze görüntüler çıkacaktır, buna inanıyorum.
Destekleyen ve desteklemeyen arkadaşlara teşekkürler.
2) *Yerel* siyaset, valilik, mahalle sorumlusu rolleri[KIŞ GÜNCELLEMESİNDEN SONRA GELDİ] Sunucuda yayınlarda aldığımız siyaset rollerinin geleceği sözleri sürekli rafa kalkıyor, 6-7 ay manifesto yayında yazın düşünüyoruz demişti fakat yine kısmet olmadı, bence genel siyaset rollerinden sadece Vice City odaklı roller gerçekleştirirsek daha kolay ve sürdülebilir olacağını düşünüyorum. Eğer gerçekleşirse nasıl bir rol oluşacağına dair detay verecek olursam ufak çaplı vaatler, imza toplama rolleri, partilerin sokakları gezip insanların durumunu sorması, televizyonda tartışma rolleri, mitingler, genel merkez binası rolleri gibi gibi. Aklıma gelen bunlar fakat detaylandırılabilir.
3)Açık arttırma-müzayede rolleri Bu rol daha önce oğulcan_ko'nun sunucusunda gerçekleşmişti ve renkli görüntüler çıkıyordu. Nasıl olacağına gelirsek, yönetim tarafından bir bina belirlenecek ve orası müzayede-açık arttırma salonu yapılacak. Her haftada birkaç gün banlı karakterlerin ya da yönetimin kendi seçtiği evler, araçlar ve iş yerleri açık arttırmaya çıkacak herkes canlı bir şekilde teklif verecek. Bu rol mafyalar arasında anlaşma rollerini doğurabilir diye düşünüyorum. Bu rolü aylar önce birlik olarak yapmıştık fakat maalesef olmadı, o yüzden en mantıklısı rolün yönetim tarafından gerçekleştirilmesi.
4)Kasaba rolleri için teşvik yapılması Sunucu malum artık 500 kişinin üstünde, şehirde aşırı fazla bir araç-insan kalabalığı var, bence kasabalara ufak ufak mapler-sistemler(halihazırda olan çiftlik sisteminin gelişmesi vb) yapılıp insanların o bölgeleri hood olarak seçmesine teşvik edilebilir, hatta imkanı varsa şerif departmanı bile açılabilir diye düşünüyorum.
5)Sendika/örgüt rolleriSendika, çalışanların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme amacı ile kurulmuş ekonomik öğeler taşıyan, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız örgütlerdir. Örgütleri ve sendikaları oyuna uyarlayarak çok güzel görüntüler çıkabilir. Örneğin "Offroad severler, Bağımsız Kadınlar, Polis Sendikası, ASGH Sendikaları, Sosyalist Düşünce Topluluğu, İtalyan-Amerikan Sendikası, Yahudi Birliği, Göçmen Karşıtı Örgütler vb. Bu örgütler/sendikalar sokaklarda yürüyüş yapabilir, protesto yapabilir, karakterleri bir araya gelerek eğlenebilir, ne bileyim iş sendikaları yayına çıkıp açıklama yapabilir. Nasıl hayata geçeceği konusunda da foruma Örgüt/Sendika Tanıtımları adında bir sayfanın yeterli olacağını düşünüyorum, sistemsel birlik gibi olmasına gerek yok.
Benim aklıma gelenler bu kadar, postu bitirmeden önce şunları söylemek istiyorum. Vice Roleplay diğer 6-7 aylık-yıllık sunucuların aksine sivil rolleriyle, alışılagelmiş, robotlaşmış ve sıradan kafe aç club aç işlet kapat araba sür balık tut rollerinden farklı bir sunucu, insanlar bu sunucunun sivil rolleri ön planda tutmasıyla, meslek kassınlar elegy alsınlar ev alsınlar araba sürsünler modunda olmadığı için seviyor. 2-3 gün önce yapılan basketbol turnuvası gibi oyun içerisinde sürekli dinamik ve kreatif roller dönüyor, ben de bunlara birkaç ekleme yapmak istedim. Bence oyuncular ve yönetim olarak sürekli "böyle bir event yaptık, bunun üzerine yaratıcı olarak başka neler yapabiliriz?" diye düşünmemiz gerekiyor, o zaman harika sonuçlar çıkabilir, saygılar efenim.