Konu: Okul  (Okunma sayısı 554 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 15.12.2020 00:23
Çalışmanı öneriyorum. Gittiğin lise seni bir çok açıdan etkileyecek. Şu sıralar hepimiz evdeyiz. Evet biliyorum, sürekli evde olmak motivasyonunu etkiliyor ve bir nebze karamsarlığa sürüklüyor. Bulunduğumuz zaman da öyle, senin için önemli olan bir sınava online hazırlık yapıyorsun ama bunu avantaja çevirmek de senin elinde. Sonuçta herkes seninle aynı şartlarda. Bana kalırsa elinden geleni yapıp çalış. Bitirdiğin üniversite senin değerini belirler ama lise de üniversiteye hazırlandığın yerdir.  Sonradan pişman olacağın şeyler yapmamanı öneriyorum. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Sonuçta burada oynadığımız bir oyun, ben veya başkası ne derse desin gecenin sonunda sen tek başına kalacaksın. Bu seçimi senin yapman en doğrusu. Ben sadece sonradan pişman olacağın bir şey yapmanı istemem. Liseler hakkında araştırmanı yap, çevredekileri değerlendir ve sana en uygun olana gitmeye çalış.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 15.12.2020 23:15
Ortaokulda fen lisesine oynamıyorsan çalışma, git anadoluya bir hedefin varsa lisede çalış
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 15.12.2020 23:36
Kendimden örnek vermek isterim,
LGS nin ilk denekleri idik
Mal gibi bizi ağustosta okula çağırıp 1 ayımızı yiyip sonra da teog kalktı diyip bununla alay ettiler
Günlük 500 e yakın soru çözmeme rağmen sınavın kazıklığından dolayı 300 küsür puan aldım
Diyeceğim şu ki hiç çalışma biz çalıştık ta ne oldu, yazılılarını yüksek tut evine en yakın anadolu lisesine yerleş
ailenin durumu iyi ise özel okul tercihimdir ki ben öyle yaptım

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 15.12.2020 23:43
Mal gibi bizi ağustosta okula çağırıp 1 ayımızı yiyip sonra da teog kalktı diyip bununla alay ettiler
Günlük 500 e yakın soru çözmeme rağmen sınavın kazıklığından dolayı 300 küsür puan aldım
Diyeceğim şu ki hiç çalışma biz çalıştık ta ne oldu, yazılılarını yüksek tut evine en yakın anadolu lisesine yerleş

Sana katılmıyorum. Sen LGS'nin ilk deneği olabilirsin, çok çalışsanda başaramamış olabilirsin -ki ben şahsen senin günlük 500 soru çözdüğüne inanmıyorum. Ama sen neden çalışırsa kazanacağı bir sınavı olan çocuğa "Biz çalıştıkta ne oldu? çalışma" diyorsun? Çocuk sonuçta bu sınavın ilk deneği değil ve LGS sınavına çalışıp, LGS sınavına girecek. Çok saçma bir düşüncedesin, çık bu düşünceden derim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 16.12.2020 10:08

Sana katılmıyorum. Sen LGS'nin ilk deneği olabilirsin, çok çalışsanda başaramamış olabilirsin -ki ben şahsen senin günlük 500 soru çözdüğüne inanmıyorum. Ama sen neden çalışırsa kazanacağı bir sınavı olan çocuğa "Biz çalıştıkta ne oldu? çalışma" diyorsun? Çocuk sonuçta bu sınavın ilk deneği değil ve LGS sınavına çalışıp, LGS sınavına girecek. Çok saçma bir düşüncedesin, çık bu düşünceden derim.
.
Teşekkur ederim tavsiye icin
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 18.12.2020 23:02
  Liseye geçeceğim zaman teog vardı, hiç çalışmadan girmiş ve 400 civarında puan yapmıştım. Yaşadığım yerdeki anadolu liselerinden birine girdim ve milyar trilyon kere pişmanım. Buradaki meslek liselerinde kaptanlık bölümü okuyanlar okul bittiği gibi nispeten kolayca(günümüzde ne kadar kolay o tartışılır) iş bulabilecekken benim bir vasfım yok. Bununla benim yaşadığım yerin turistik bir yer olmasının da alakası var. Bu ayrı bir hikaye tabi...

Lise konusuna gelirsen anadolu, meslek, imam hatip fark etmez. Ortamı lisenin isminden ziyade bulunduğu muhit belirliyor. Türkiye'de fark yaratabilecek 10-15 tane lise var, onlar harici hepsi de aynı terhane. O yüzden büyük hedeflerin yoksa kendini çok kasmanı önermem. Önerebileceğim tek şey var o  da bu ülkede okul okuyarak değil tecrübe ederek bir şey öğrenebilirsin. O yüzden kafana göre takıl. Ben özel okulları sevmiyorum, toplumdan kopuk bireyler yetiştiriyorlar. Devlet okullarını da sevmiyorum, eğitim öğretim yok. Sanırım ben genel olarak okulu sevmiyorum.

« Son Düzenleme: 18.12.2020 23:05 leftyguns »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
VictoryTR, Lozarus,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok