Konu: Oscar_Duarte - 06.12.2020 - 15.15 | Dolandırıcılık Şikayeti  (Okunma sayısı 141 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.12.2020 15:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Oscar_Duarte - chas

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Taro Shinzo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.12.2020 - 15.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ile bir kaç el kumar oynadık sahilde, su süreçte benim de onun da kazandığı zamanlar oldu. Son elde ilse büyük oynadık ve ben kazanınca kişi kaçmaya başladı. Şikayet oluşturacağım ile ilgili bilgi verdiğim zaman "Hiç birşey yapamazsın" Birşey olmaz" ve "Bu yasak değil" gibi sözler söyledi. Dolandırıcılığın OOC ve IC olarak yasak olduğunu beyan ettikçe kaçmaya devam etti. Kişinin gerekli cezaayı almasını ve, hakkımın bana iade edilmesini talep ediyorum. İyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıtlar, SS: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kanıtlarım, yukarıda bulanan spoilerin içinde mevcuttur.

#1 - 06.12.2020 16:53

#2 - 06.12.2020 17:23
Savunmam yok bilmiyordum ic dolandırmanın yasak olduğunu teşekkürler.

#3 - 06.12.2020 17:29
Gün içerisinde para iadesini sağlamanız gerekiyor. @chas

#4 - 06.12.2020 21:32
Arkadaşa verdim parasını ekran görüntüsü: https://hizliresim.com/qhBza0

#5 - 06.12.2020 21:37
Merhaba,

Para iadesi sağlandığına göre şikayet kapatıldı. Tekrarı halinde cezalandırılabilirsiniz, dikkat edin lütfen. @chas