Konu: [05.12.2020 - Vice_Roleplay] Geri çekildi.  (Okunma sayısı 242 defa)

#0 - 05.12.2020 16:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  @NakreS - Yefrem_Zaystev / @Rick_Balloni - Sergeyev_Kalashnikov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @vroxy3 @eren2525

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05/12/2020 15:53

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Rolde bağlantısını koparmak,/DO'dan konuşmak,illegal yasağı kuralını çiğnemek,emotesiz silahla vurmak

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

20-) İLLEGAL BİRLİK KURALLARI

İllegal birliklerin kuralları alttaki konuları içermektedir. Ulaşmak için https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=92366.0

— Genel Kurallar ve Konu Düzeni
— Bölge Onayı, Bölge Savaşları, Bölge Sistemi ve Bölge Kuralları
— Onaylı Oluşum
— Brawl, Çatışma ve CK Kuralları/PK
— Birlik - Faction Management Etkileşimi
— Birliklerin Kapatılması Hakkkında
— Senaryo Birlikleri Hakkında
— Sıkça Sorulan Sorular

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şikayet edilen karakterler yanımıza gelip direkt olarak silah çektiler.İllegal yasağımızın olduğunu pm yoluyla hatırlattım,nazikçe problemin ne olduğunu söylemelerini ve konuşarak halletmemiz gerektiğini söyledim.Konuşurken bir anda ateş etmeye başladılar,hem PM hemde /b yoluyla bir çok sayıda ihlal yaptıklarını,ve devam etmemeleri gerektiğini belirttim.@Rick_Balloni direkt olarak bağlantısını kesti,diğeri de bizi bir kez daha tarayarak bayılttı.Ve sonrasında basıp gittiler.Israrla bizden bir arkadaşın onlara sataştığını söylediler.Biz onlara hiç bir şekilde karşılık vermedik.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Burada İllegal yapamadığımızı,yaklaşık 4-5 gün daha beklemeleri gerektiğini söylemeye çalıştım.

Burada ise emote vermeden direk bayıltıyorlar,ve kucaklayıp götürmeye kalkıyorlar.Ve bana kaba tabirle RACON kesmeye çalıştılar,bende gitmelerini söyledim.

Burada da sanırım polislerden korkup bağlantısını kesiyor veya yaptığı hatanın farkına varıyor ve bağlantısını kesiyor

Ek açıklamalar(varsa): Yaptıkları çok saçmaydı,yapılan yanlış hangi tarafın olursa olsun teklif ettiğim gibi nazikçe oturup konuşmalıydık ve problemi çözmeliydik fakat direk ateş etmeye başladılar silah bizde de var ama bagajlardan çıkarmadık.

« Son Düzenleme: 06.12.2020 12:37 LogaN »

#1 - 05.12.2020 16:50
Öncelikle selamlar, ilk geldiğimde ben silahımı çıkartmıyorum ssde görüldüğü gibi arkadaş pmden 10 gün illegal rol yapamaacağını söylüyor Sabah Guzman Andersson adlı arkadaşıma gitmesini söylüyorlar gitmeyince de silah sıkıyorlar madem illegal kural yapamıyorsunuz sabah neden sıkıyorsunuz dostum, bende buna göre rolümü şekillendirdim ''Q'' atmadık kesinlikle internetim bu arlaar kötü olduğu için bağlantım kopuyor Sergeyev adlı arkadaşımda ''Q'' atmadı ondan sonra biz rolümüze devam ettik iyi roller iyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 05.12.2020 16:51 NakreS »

#2 - 05.12.2020 16:52
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 05.12.2020 16:56
Size karşılık vermedik,hatta bizimkiler karşılık verelim diyor ve ben haksız çıkmamak için silah çıkarttırmıyorum.Yumruk bile atmadık size

#4 - 05.12.2020 17:51
Size sıkmamızın sebebi, sabah bizim arkadaşa sıkmanız ve illegal 10 gün rol yapamazken bize sıkmanız.

#5 - 05.12.2020 18:04
Ölye birşey olmadı olduysa da benim bilgim dahilinde değil,hepsini geçtim sana konuşarak haleldelim diyorum sen silah çekip vuruyorsun fotoğraflarda görüldüğü gibi kaç tane ihlal yaptın yetkililer karar verirler zaten.SS aldıysanız atın bende göreyim öyle bir şey olmuşsa konuyu açıklığa kavuştururuz

#6 - 05.12.2020 18:10
Bana hatta pm'den ''bizim salaklar sıkmiş'' gibi bir tabir kullanıp burada bana yalan söylemeniz saçma, sıktığınız kişide eğer kanıt var ise açıklığa kavuşturacağım. Hatta role dahil olanlardan biri sarı elegyli arkadaş mıydı diye sordu bana bende evet demiştim, yalan söylemeye gerek yok.

#7 - 05.12.2020 18:15
Katılıyorum tabiki yalan söylemeye gerek yok konuyu sonradan öğrendim gelip troll hareketler sergilemişsin bizim ofisimizin önünde drift atmışsın seni uyarmışlar ve uyarılarını dinlemeyip terslemişsin ardından gelip sıktınız misafirleri iyi ağırlayın diye.

#8 - 05.12.2020 18:23
Bana sıkmadılar bunu belirtmem gerekiyor, Guzman Andersson adlı arkadaşa sıktınız, arkadaş dönünce size eğer kanıtı var ise ss atacağım merak etmeyin.

#9 - 05.12.2020 18:29
Selam ! arkadaşların illegal kuralı olmasına rağmen silah ile atış talimi yapıyorlarmış ve mekana giren arkadaşımıza sıkmışlar ve Yefrem Zaytsev isimli karaktere küfür etmişler bundan dolayı kuralı çiğnemiş oluyorlar elimde kabul ettiğine dair SS var atarım gerekliyse..