Konu: Silah elde etmenin çok kolay olması.  (Okunma sayısı 1975 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 01.12.2020 03:41
Son zamanlarda çok fazla silah yakalamaya, "yakalayabilmeye" başladık. Ortada tam olarak aktif, sıradan memurların bildiği bir şehir içi savaş da yok, savaş olduğunu bilsek eskiden yakaladıklarımız oluyordu fakat şimdi normal Memur II bile silah bulup yakalar hale geldi, bir şeyler ters gidiyor. Destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 01.12.2020 04:00
Bence önemli olan oyun içi silaha sahip olup olmamak değil, silahı kullanmanın sonuçlarını düşünmek. Baron sistemi de gelse cpt vice da kalksa saçma çatışmalar bitmeyecek. Çok fazla silaha erişmenin kolaylaşmasını ya da zorlaşmasını destekleyen Ar-ge ile karşılaştım ama hiçbiri yaptırımdan değil materyale sahip olmaktan bahsediyor.
Bence olması gereken silahı elde etmek değil kullanıldığında olası sonuçları göze almak ve buna göre hareket ettirmeyi sağlamak.
Sonuçta gerçek hayatta silah bulmak o kadar da zor değil. Ama kullanıp yakalanan 300dakika değil seneler yiyor. Bir şekilde yaptırımların daha caydırıcı olması lazım. Yoksa kalkıp çatışmada yakalanan 1 ay jail yesin demiyorum

Neler yapılabilir?
Karakterler 5. seviyeden sonra silah elde edebiliyor. Bu, 8-10'a çıkabilir.
Hapishanede geçen zaman diliminde afk modu kısıtlanılabilir.
Valachi gibi üst yönetimler bu tarz olaylarda illegal oluşumlardan desteğini esirgeyebilir geri çekebilir, ki sanırım ortalık cozuttuğunda bunu zaten yapıyorlar. Bu tarz birliklere ya da kişilere silah talep ederek el koyma cezası uygulayabilir.
En ufak olayda silaha davranan karakterler için zaten OOC ceza veriliyor. Cezası arttırılabilir.

Elbette bu bir oyun, insanlar keyif almalı. Önemli olan iki tarafı da mağdur etmeden orta yolu bulmak. Genel olarak Ar-ge'nin amaca hizmet edemeyeceğini düşündüğümden desteklemiyorum.
« Son Düzenleme: 01.12.2020 04:09 Sefil Por Vida »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 01.12.2020 04:11
Kesinlikle sistem olarak CPT.Vice'ın eski halini özlüyorum. Bir silah alırdık, kaptırmamak için iki kez silah çekmeyi düşünürdük. Eski halinde, savaş zamanında maksimum 3 kere silah çekmişimdir ve ortalıktan bir süre kaybolmuşumdur. Şimdi ise kaybetme korkusunun geçtiğini düşünüyorum, bu konuyu o yüzden destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 01.12.2020 05:03
Bence önemli olan oyun içi silaha sahip olup olmamak değil, silahı kullanmanın sonuçlarını düşünmek. Baron sistemi de gelse cpt vice da kalksa saçma çatışmalar bitmeyecek. Çok fazla silaha erişmenin kolaylaşmasını ya da zorlaşmasını destekleyen Ar-ge ile karşılaştım ama hiçbiri yaptırımdan değil materyale sahip olmaktan bahsediyor.
Bence olması gereken silahı elde etmek değil kullanıldığında olası sonuçları göze almak ve buna göre hareket ettirmeyi sağlamak.
Sonuçta gerçek hayatta silah bulmak o kadar da zor değil. Ama kullanıp yakalanan 300dakika değil seneler yiyor. Bir şekilde yaptırımların daha caydırıcı olması lazım. Yoksa kalkıp çatışmada yakalanan 1 ay jail yesin demiyorum

Neler yapılabilir?
Karakterler 5. seviyeden sonra silah elde edebiliyor. Bu, 8-10'a çıkabilir.
Hapishanede geçen zaman diliminde afk modu kısıtlanılabilir.
Valachi gibi üst yönetimler bu tarz olaylarda illegal oluşumlardan desteğini esirgeyebilir geri çekebilir, ki sanırım ortalık cozuttuğunda bunu zaten yapıyorlar. Bu tarz birliklere ya da kişilere silah talep ederek el koyma cezası uygulayabilir.
En ufak olayda silaha davranan karakterler için zaten OOC ceza veriliyor. Cezası arttırılabilir.

Elbette bu bir oyun, insanlar keyif almalı. Önemli olan iki tarafı da mağdur etmeden orta yolu bulmak. Genel olarak Ar-ge'nin amaca hizmet edemeyeceğini düşündüğümden desteklemiyorum.
Çok haklısın ama dediğim çözüm daha basit ve daha iş görür gibi geldi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 01.12.2020 05:06
Kesinlikle sistem olarak CPT.Vice'ın eski halini özlüyorum. Bir silah alırdık, kaptırmamak için iki kez silah çekmeyi düşünürdük. Eski halinde, savaş zamanında maksimum 3 kere silah çekmişimdir ve ortalıktan bir süre kaybolmuşumdur. Şimdi ise kaybetme korkusunun geçtiğini düşünüyorum, bu konuyu o yüzden destekliyorum
Aynı fikirdeyim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 01.12.2020 06:25
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 01.12.2020 11:49
Bencede Cpt.Vice bir sonraki güncellemede belirli süreliğine ortadan kaybolmalı, şu anda sunucuda yeteri kadar silah stoğu olduğunu düşünüyorum. Bir il-legal olarak bu yorumu yapıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 01.12.2020 13:11
Sonuna kadar bu fikri destekliyorum ne kadar az illegal rol o kadar kaliteli bir rol demektir bana göre.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 01.12.2020 14:30
Silahı elde edip adam akıllı roller yapanlar bence çoğunlukta,Cpt.Vice'nin şehirden gitmesi yerine DM cezasının çok daha caydırıcı olmasını yeğlerim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 01.12.2020 14:33
Silahı elde edip adam akıllı roller yapanlar bence çoğunlukta,Cpt.Vice'nin şehirden gitmesi yerine DM cezasının çok daha caydırıcı olmasını yeğlerim.
DM olmasa dahi, adamlar en ufak konuda silah çekiyorlar çünkü o silah onlar için feda edilebilir, ayrıca benim gibi illegal karakterleri olan kişiler polise falan şikayet edemediği için ortaya berbat ve saçma bir rol çıkıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok