Merhaba, ikinci kez bu argeye yorum atacağım ama önce şunu belirteyim. Arge konusu açılır, insanların fikirleri alınır. Desteklenir veya desteklenmez, daha sonra yönetim gelip eklenecek veya eklenemeyecek şeklinde argeyi bitirir. Gördüğüm üzere Arge 9 sayfa olmuş. Bunun sebebide yapılan her yoruma arge sahibinin yanıt yazması. Şunu belirteyim hiç hoş bir davranış değil, açılan argeyi herkes desteklemek zorunda değil.
Daha sonra gelelim arge ile ilgili yoruma. Sunucuda silah elde etmenin 2 yolu var. 1. yolu craftlamak. 2. yolu craftlayanlardan satın almak. Şimdi şöyle bir şey var. Bir oyuncu 1 ayda sadece 1 silah elde edebiliyor. Ve bu silahı elde edebilmesi için craft seviyesinin 6 olması gerekiyor. Bunu yapana kadar zaten büyük bir zaman geçiyor. 6. seviye crafta ulaşan oyunuda craft yapıp CPT. Vice'a gidiyor ve buradada 1 aylık bekleme süreci oluyor. Bu sistem gayet yerinde ve oturaklı bence. Pmlere kabaca göz gezdirdiğim üzere DM konusunda bir rahatsızlığınız var. DM diye tabir edilen kuralın silahla bir alakası yoktur. Kuralın açıklamasını aşağıya bırakıyorum.
Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir.
Kuraldada belirtildiği üzere DM olarak geçen ihlal silahlada yapılabilir, sopaylada, yumruklada. Eğer bir olayda DM olduğunu düşünüyorsanız bu konuda şikayet açabilirsiniz. Şikayet açmak zor bir şey değil, maksimum 5 dakikanızı alır. Silah kullanımından şikayetçi durumdaysanızda bunu rolde devam ettirin. Gidin oluşum liderinize şu bana sıktı diyin, IC olarak sıkan adam bulunsun, birlik lideriyle görüşme sağlansın, olay çözülsün. Ben illegal rolü yaparken böyle bir yol izliyordum. Ha çevrem yok diyorsanızda VCPD var, gelin ifade verin gereken zaten yapılır. Çözümü çok yanlış yerlerde arıyorsunuz. Argeyi
DESTEKLEMİYORUM.