Konu: [27.11.2020 Cihad_Yasir - Chilly_Marino ] Trolling  (Okunma sayısı 213 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.11.2020 00:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cihad_Yasir @Zaharyas - Chilly_Marino @SloVe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Non-Rp Araç sürüş, Rol baltalama, Trolling, Yetersiz Rol Bilgisi, Car Parking, Yaralı kural ihlali, Revenge kill, Emotesiz saldırı, hatalı roleplay.

Alıntı
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

9-) CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdırin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Hapis.

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.

Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.           

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Brawl rolünde arkadaşını bayıltıyorum, sonra bundan on dakika felan geçiyor hiç bir şekilde kurallara uymadan on dakika geçtikten sonra saldırmaya başlıyor Cihad_Yasir. İkiside beraber olup beni arabayla eziyorlar, hiç bir şekilde bir şey demiyorum ve yaralı rolüme uyuyorum /hurt 1 çekiyorum ve hurt 1 çekmeme rağmen üzerimden geçiyorlar. Rol zevkimi çok bozdular, hani böyle insanlar suncuuda tutulmamalı nasıl bu bilgilerle, nasıl buraya girmiş onu aklım elvermiyor arkadaşlar trolling için geldiklerini bildiğime rağmen /hurt 1 çekip rolümü yapacekken halen arabayla eziyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-REVENGE KİLL YAPTIĞININ FOTOĞRAFI, YERDE BAYGIN-

Ek açıklamalar(varsa): Şahısların en ağır cezayı almasını istiyorum, tüm rol zevkimi aldılar. Sunucuya trollemeye gelmiş insanlar.

#1 - 28.11.2020 12:32
Selamlar, şahıs ilk olarak Car Jack yaparak Chilly'nin arabasını çaldı. Sonrasında ise kişiyi yakaladık, brawl rolü gerçekleştirdik. Şahıs beni düşürdü, emote vererek yerden kalktım. Arkadaşlarım tarafından şahıs düşürüldükten sonra hiçbir şey yokmuş gibi kanalizasyona doğru atladı. Kişi düştükten sonra direkt kaçıyor, arabayı önünde durduracakken /hurt çekiyor. Sütten çıkma ak kaşık değilsin dostum, sürekli olarak bisiklet sürerek milletin arabalarını çalıp toxic oyunculuk sergiliyorsun. Rk kural ihlali yapmamın sebebi kişinin yaptığı ihlallere dayanamadım, yönetim kararını bekleyebiliriz.

#2 - 28.11.2020 13:12
Selamlar, şahıs ilk olarak Car Jack yaparak Chilly'nin arabasını çaldı. Sonrasında ise kişiyi yakaladık, brawl rolü gerçekleştirdik. Şahıs beni düşürdü, emote vererek yerden kalktım. Arkadaşlarım tarafından şahıs düşürüldükten sonra hiçbir şey yokmuş gibi kanalizasyona doğru atladı. Kişi düştükten sonra direkt kaçıyor, arabayı önünde durduracakken /hurt çekiyor. Sütten çıkma ak kaşık değilsin dostum, sürekli olarak bisiklet sürerek milletin arabalarını çalıp toxic oyunculuk sergiliyorsun. Rk kural ihlali yapmamın sebebi kişinin yaptığı ihlallere dayanamadım, yönetim kararını bekleyebiliriz.
Her hangi bir şekilde fotoğrafınız varsa şikayet şablonu oluşturabilirsiniz, yetkili kararına bırakıyorum.

#3 - 28.11.2020 14:39
Her hangi bir şekilde fotoğraflarda bir şey  göremiyorum, iki kişi bana saldırıyorsunuz düzgünce bende emote vererek kalkıyorum ardından koşmuyorum sadece w-w-w yapıyorum refleks olarak aracı üzerime doğru sürüyorsun ve bende ufaktan koşuş sergileyerek aracından kaçıyorum. Bunny yapıyor falan demişsiniz arkadaşlar hiç bir fotoğrafınız yokken öyle boş bir yere suç atmak size yakışmıyor. Zaten trolling'e geldiğiniz videolarda belli oluyor sadece CR yapıyorsunuz brawl rolümü bozuyorsunuz artı olarak CJ yapıyor demişsiniz gene herhangi bir şekilde fotoğrafınız yok, fotoğrafınız yokken neden şikayet altına böyle yorumlar atıyorsunuz gerçekten aklım elvermiyor. O fotoğraflarda PM üzerinden mixing yaptığınız belli oluyor /pm'den arkadaşını çağrıyorsun GELSENE diye, kendi fotoğrafında bile hatan bulunuyor nasıl bunu savunma olarak atıyorsun anlamıyorum. Emoteli bir şekilde vuruyorum diyorsun, hiç bir şekilde bana vurduğuna dair fotoğrafın yok sadece emote veriyorsun. Cihad içinde şöyle bir şey diyeyim brawl rolünde düşüyor ve ardından yarım saat sonra gelip beni bayıltıyor bu durumda bir şey demiyorum şikayetimi oluşturuyorum ardından iki kişi olup bana araçla çarpıp bayıltıyorsunuz, rol yapmaya kalkıyokrum hurt 1 çekiyorum gene bayıltıyorsunuz anlam veremiyorum size arkadaşlar. Akşam sunucuda eğlenmeye geliyorum böyle toxic insanlar geliyor discord üzerinden nasıl kahkaha atıyorlar bilemiyorum, arkadşalar hiç bir şekilde İC şekilde anlaşmadan beraber ilerliyorlar Mixing olduğu buradan belli zaten PM üzerinden yaptığı Mixing'de belli oluyor böyle fotoğrafları neden savunma olarak koyuyorsunuz anlamıyorum.

/me aracı üzerine sürer diye bir emote vermiş ve hiç bir şekilde vuramadığına dair video.

&feature=youtu.be

Arkadaşlar şunuda belirtmek istiyorum, siz herhangi bir şekilde beni silah ile vurmuyorsunuz. Bende emotemi verip ayağa kalkıyorum ardından yoluma devem ediyorum diyecekken... Sen gene CR yaparak rolümü baltalıyorsun. Yumruk attığınız için kalkmam normal oluyor zaten.

#4 - 29.11.2020 23:37
Şahıs ile bir anlaşmaya varabiliriz, süreç uzatılabilir mi? Savunmam yeterlide benim için, diğer arkadaşın neti kötü Google'da çok yavaş, o yüzden yazıyorum.
« Son Düzenleme: 29.11.2020 23:43 SloVe »

#5 - 30.11.2020 00:22
Dostum buraya yanıtlar mısın yazacağını?

#6 - 30.11.2020 00:32
Her hangi bir şekilde fotoğraflarda bir şey  göremiyorum, iki kişi bana saldırıyorsunuz düzgünce bende emote vererek kalkıyorum ardından koşmuyorum sadece w-w-w yapıyorum refleks olarak aracı üzerime doğru sürüyorsun ve bende ufaktan koşuş sergileyerek aracından kaçıyorum. Bunny yapıyor falan demişsiniz arkadaşlar hiç bir fotoğrafınız yokken öyle boş bir yere suç atmak size yakışmıyor. Zaten trolling'e geldiğiniz videolarda belli oluyor sadece CR yapıyorsunuz brawl rolümü bozuyorsunuz artı olarak CJ yapıyor demişsiniz gene herhangi bir şekilde fotoğrafınız yok, fotoğrafınız yokken neden şikayet altına böyle yorumlar atıyorsunuz gerçekten aklım elvermiyor. O fotoğraflarda PM üzerinden mixing yaptığınız belli oluyor /pm'den arkadaşını çağrıyorsun GELSENE diye, kendi fotoğrafında bile hatan bulunuyor nasıl bunu savunma olarak atıyorsun anlamıyorum. Emoteli bir şekilde vuruyorum diyorsun, hiç bir şekilde bana vurduğuna dair fotoğrafın yok sadece emote veriyorsun. Cihad içinde şöyle bir şey diyeyim brawl rolünde düşüyor ve ardından yarım saat sonra gelip beni bayıltıyor bu durumda bir şey demiyorum şikayetimi oluşturuyorum ardından iki kişi olup bana araçla çarpıp bayıltıyorsunuz, rol yapmaya kalkıyokrum hurt 1 çekiyorum gene bayıltıyorsunuz anlam veremiyorum size arkadaşlar. Akşam sunucuda eğlenmeye geliyorum böyle toxic insanlar geliyor discord üzerinden nasıl kahkaha atıyorlar bilemiyorum, arkadşalar hiç bir şekilde İC şekilde anlaşmadan beraber ilerliyorlar Mixing olduğu buradan belli zaten PM üzerinden yaptığı Mixing'de belli oluyor böyle fotoğrafları neden savunma olarak koyuyorsunuz anlamıyorum.

/me aracı üzerine sürer diye bir emote vermiş ve hiç bir şekilde vuramadığına dair video.

&feature=youtu.be

Arkadaşlar şunuda belirtmek istiyorum, siz herhangi bir şekilde beni silah ile vurmuyorsunuz. Bende emotemi verip ayağa kalkıyorum ardından yoluma devem ediyorum diyecekken... Sen gene CR yaparak rolümü baltalıyorsun. Yumruk attığınız için kalkmam normal oluyor zaten.

Emote ile çarpmışım, benlik tek yer burası, belirtmek istedim. Dostum seni bekliyorum... (Bir ihlal yapmadığımı düşünüyorum.)
« Son Düzenleme: 30.11.2020 01:53 SloVe »

#7 - 30.11.2020 13:10
Merhaba,

Atılan kanıtlar titizlikle incelendi. 27 Kasım 2020 tarihinde saat 23.19 sularında Cihad Yasir karakteri brawl sonucu yaralı duruma düşüyor. Ondan sonraki kanıtlara bakıldığında karakterin hiçbir şey olmamış gibi iki dakika sonra tekrar şahısa saldırdığı görülüyor, bu da yaralı kural ihlali oluyor. 27 Kasım 2020 saat 23.21'de Cihad Yasir karakteri ve Chilly Marino karakteri herhangi bir emote vermeden kanalizasyon bölgesinde Leonardo Jefferson adlı karaktere karşı Car Ramming yapıyor, videoda her şey gözüküyor. Bu durumda iki karakterde cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.