Konu: Oyun Modlarının Rollere Etkisi  (Okunma sayısı 112 defa)

#0 - 05.11.2019 01:05
Başlığı okuduktan sonra içeriğinin az çok ne olduğunu tahmin edebileceğiniz bir konu, lafı fazla uzatmadan konunun içeriğine geçmek istiyorum, bunu yaparken ise bazı örneklendirmeler yapacağım.

SENARYO-1
A kişisi faction tanıtımı için ekran görüntüsü editlemek istiyor, oyununda ise herhangi bir skin modu, araç modu, texture modu vs. yok, oyunu temiz oynuyor. Rolde ise çok kaliteli bir konuşma yapıyor ve bunu editliyor, editlerken yöntem olarak LSRP+'yı tercih ediyor ve resmi kötü şekilde kırpıyor, hiç özen göstermeyip faction tanıtımında paylaşıyor.

Benim gözlemlerim kadarı ile S1 gerçekleştikten sonra insanlar o ekran görüntüsüne bakınca o oyuncu için direkt olarak kötü rolcü damgası yapıştırıyor.

SENARYO-2
B kişisi faction tanıtımı için ekran görüntüsü editlemek istiyor, oyununda skin modları, araç modları, oyunu daha gerçekçi yapan texture modları vs. var, görüntü olarak zengin bir içeriğe sahip. Rolde ise A kişisinin aksine hiç anlamı olmayan, imla kurallarına uymayan abuk subuk bir rol gerçekleştirip ekran görüntüsüne ise çok özenip paylaşıyor.

S2 durumunda ise insanlar bu ekran görüntüsünü gördükten sonra chatlog'u okumadan bile o kişinin çok iyi rolcü olduğunu düşünüyor ve savunuyor. Ben kişisel olarak ekran görüntüsü editlemekte sıkıntı yaşamayan birisiyim, gece gece bu konu aklıma geldi ve bu konuyu açıp sizler ile görüş paylaşmak istedim. Sizce bu olay doğru mu? Rol seviyesi gerçekten ekran görüntüsü ile mi ölçülüyor? Yorumlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 05.11.2019 01:13 Prometheus »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

elv

*
v2 Oyuncusu
#1 - 05.11.2019 01:22
Ekran görüntüsüne verilen özen, yaptığın işi ciddiye aldığını gösterir. En iyisi her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmak. Artı olarak LSRP+ olayına gelecek olursak, kişinin chatlogu istediği gibi değiştirme özgürlüğü var, hiç yapmadığı bir roleplayi yapmış gibi chatlog da hazırlayabilir, kimse o kişinin o rolü gerçekten yaptığını bilemez. Ben bu durumadn dolayı LSRP+'nın kullanımını pek etik bulmuyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 05.11.2019 01:35
İkisinin ucu tutturulursa tadından yenmez. Kötü ekran görüntülerinin olduğu oluşum konuları ister istemez bir tık kötü duruyor. Kalitesiz resimler/yazılar/hatalı shoplar/kocaman harfle yapılan LSRP+ eklentileri vb.
Mesela tüm resimler aynı hizada/boyutta, forumun genişliğini aşmadan, biraz emek verilirse çok daha iyi. Üstüne tabii bu karakter rolde yaptığı şeyleri katıyorsa çok daha iyi.

Ancak bir senaryo daha var, SS'ler harika evet ama rol? Oyuna giriş saati 20:00, oyundan çıkış saati 20:10, Photoshop'tan çıkış saati 23:00 olunca haliyle, tüm şehri Photoshop üzerinden feth ediyorsun. Önceden yazdığın senaryoyu oyuna girip 10 dakika boyunca herkes görevine düşeni yazarak ortaya koyuyor. Burası da bir tık kötü.

İkisinin ortası en iyisi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.11.2019 02:57
Ekran görüntüsüne verilen özen, yaptığın işi ciddiye aldığını gösterir. En iyisi her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmak. Artı olarak LSRP+ olayına gelecek olursak, kişinin chatlogu istediği gibi değiştirme özgürlüğü var, hiç yapmadığı bir roleplayi yapmış gibi chatlog da hazırlayabilir, kimse o kişinin o rolü gerçekten yaptığını bilemez. Ben bu durumadn dolayı LSRP+'nın kullanımını pek etik bulmuyorum.

İkisinin ucu tutturulursa tadından yenmez. Kötü ekran görüntülerinin olduğu oluşum konuları ister istemez bir tık kötü duruyor. Kalitesiz resimler/yazılar/hatalı shoplar/kocaman harfle yapılan LSRP+ eklentileri vb.
Mesela tüm resimler aynı hizada/boyutta, forumun genişliğini aşmadan, biraz emek verilirse çok daha iyi. Üstüne tabii bu karakter rolde yaptığı şeyleri katıyorsa çok daha iyi.

Ancak bir senaryo daha var, SS'ler harika evet ama rol? Oyuna giriş saati 20:00, oyundan çıkış saati 20:10, Photoshop'tan çıkış saati 23:00 olunca haliyle, tüm şehri Photoshop üzerinden feth ediyorsun. Önceden yazdığın senaryoyu oyuna girip 10 dakika boyunca herkes görevine düşeni yazarak ortaya koyuyor. Burası da bir tık kötü.

İkisinin ortası en iyisi.

San Andreas Multiplayer içerisinde elinden geldiği düzeyde ekran görüntüsü editleyip pek iyi bir görüntü elde edemeyen, ama rollerinde harikalar yaratan bir sürü insan tanıyorum. Ben şimdi C kişisi ile basit bir selamlaşma rolü yaptıktan sonra bunu cafcaflı modlarım eşliğinde bir güzel editleyip forumda paylaştığımda insanlar benim rolde ne konuştuğumdan çok rolümün nasıl göründüğüne, rolümün resmine bakıyor sadece ve ona göre bir sürü övgü yağdırıyor. Roleplay platformu eskiden sadece karakterin yaşantısını, hikayesini ve rollerine önem verirdi ancak şimdi ne yaptığından çok işin görsel tarafına önem veriliyor.

LSRP+ konusunda hem fikir olabiliriz bazı şeylerde, ancak normal bir ekran görüntüsünün chatbox ekranını transparent şekilde CS6 ile editlemek yerine biraz bozuk ama anlaşılır şekilde bile paylaşırsan bu seni ne yaparsan yap gene aşağıya çekiyor.

Alıntı

Konudan bağımsız bir yorum ama biraz da bağlantılı olduğu için buna da kendi çapımda bir cevap vermek istiyorum. Burada da yapılan serzeniş doğru ve bu insanların ismi ekran görüntüsü mafyası olarak geçiyor maalesef, 2-3 kişiyi vurduktan sonra bunu videoya almak, faction tanıtımına vurduğu kişilerin fotoğraflarını abarta abarta, sıralı sıralı ve bol tahrik edici içerik ile atmak bir roleplaying kültürü haline gelmiş artık. Umuyorum ki bu tür şeyler yakın zamanda düzelir. Bu yazıda irdelenen şeyler bir kişiye veya bir topluluğa yazılan bir şey değil, gene de kim üstüne alınır kim alınmaz bilmiyorum ama cidden bu olayların kesilmesi için dur tabelasının göstermenin vakti bence geldi de geçiyor @Manifesto @loko mosquito
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

elv

*
v2 Oyuncusu
#4 - 05.11.2019 03:06
LSRP+ ile ediltenmiş kaliteli bir roleplayin ekran görüntüsü ile orijinal chatlog ile editlenmiş orta düzey bir roleplayi karşılaştırıp, modifikasyon kurulu olan roleplayi LSRP+'ye nazaran sırf kurulu olan modlardan ve ekran görüntüsü düzenleme şeklinden dolayı daha iyi diye ayırt eden kişiler kendilerini sorgulamalı, kendi fikrim şu ki günümüz roleplayinde insanlar atılan ekran görüntülerinde chatlogları bile okumuyor, sadece kurulu olan modlara bakıp ekran görüntüsünün düzenine bakıp geçiyor, vay a*k bu kişiler ne kadar iyi roleplayerler diyorlar. Kendi adıma konuşayım, ben düzenlediğim ekran görüntüsüne en az rolüm kadar dikkat ederim çünkü günümüz SAMP Türkiye platformunda bunun çok önemi var malesef, ama bu benim bıkarak yaptığım bir iş değil. Ayrıca LSRP+ ile ekran görüntüsü editlemek daha zor bir olay. Photoshop CS4 üzerinden standart bir ekran görüntüsü en abartı bir dakikada editlenirken, LSRP+ ile editlenilen ekran görüntüleri daha uzun sürüyor.

LSRP+ ile editleyenler için konuşacağım, kimse kendini kandırmasın yok normal ekran görüntüsü editlemek çok zor, yapamıyorum diye. Tek yapmanız gereken şey ekran görüntüsünü kırpıp arkasını beş saniyede sildiğiniz chatlogu oraya yapıştırmak, bunu bile yapamıyorsanız trilyonlarca rehberden yardım alabilirsiniz. Yine de en iyisi roleplayi de ekran görüntüsü düzenini de en üstte tutmaktır, beş dakikalık bir ekran görüntüsü düzenlemesi size bir şey kaybettirmez.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 05.11.2019 03:19
LSRP+ ile ediltenmiş kaliteli bir roleplayin ekran görüntüsü ile orijinal chatlog ile editlenmiş orta düzey bir roleplayi karşılaştırıp, modifikasyon kurulu olan roleplayi LSRP+'ye nazaran sırf kurulu olan modlardan ve ekran görüntüsü düzenleme şeklinden dolayı daha iyi diye ayırt eden kişiler kendilerini sorgulamalı, kendi fikrim şu ki günümüz roleplayinde insanlar atılan ekran görüntülerinde chatlogları bile okumuyor, sadece kurulu olan modlara bakıp ekran görüntüsünün düzenine bakıp geçiyor, vay a*k bu kişiler ne kadar iyi roleplayerler diyorlar. Kendi adıma konuşayım, ben düzenlediğim ekran görüntüsüne en az rolüm kadar dikkat ederim çünkü günümüz SAMP Türkiye platformunda bunun çok önemi var malesef, ama bu benim bıkarak yaptığım bir iş değil. Ayrıca LSRP+ ile ekran görüntüsü editlemek daha zor bir olay. Photoshop CS4 üzerinden standart bir ekran görüntüsü en abartı bir dakikada editlenirken, LSRP+ ile editlenilen ekran görüntüleri daha uzun sürüyor.

LSRP+ ile editleyenler için konuşacağım, kimse kendini kandırmasın yok normal ekran görüntüsü editlemek çok zor, yapamıyorum diye. Tek yapmanız gereken şey ekran görüntüsünü kırpıp arkasını beş saniyede sildiğiniz chatlogu oraya yapıştırmak, bunu bile yapamıyorsanız trilyonlarca rehberden yardım alabilirsiniz. Yine de en iyisi roleplayi de ekran görüntüsü düzenini de en üstte tutmaktır, beş dakikalık bir ekran görüntüsü düzenlemesi size bir şey kaybettirmez.

Ekran görüntüsü editlemek yazdığı gibi zahmetli bir iş değil, kendi sözlerim ile çelişiyor gibi olmasın ama ben bırakın herkes F8 basıp rol görüntüsü yollasın, hiç kimse hiçbir şeye özenmesin de demiyorum, isteyen 800x600 editler isten 1920x1080 çözünürlüğünde bir görüntü editler, bahsettiğin gibi yapılması da öğrenilmesi de zor ve zahmetli bir iş değil, olursa olur olmazsa olmaz. Ama burada benim söylemek istediğim şey senin dediğin gibi hiç kimse kimse chatlog okumuyor artık, yok yani rollerin bir önemi kalmadı artık. Olay artık rolüme ne katabilirimden çıktı ve nasıl daha kaliteli görüntü editlerim, nasıl kendi çapımda görüntüleri kurup diğerlerinden daha önde oluruma, kısaca sidik yarışına dönüştü. Beni de üzen şey temeli rol yapma üzerine kurulu sunucuların forumları artık rol alanından çıkıp showroom alanına döndü.

Başka platformlarda tanık olmuşluğum var, elemanın birisi masanın üstüne mod ile dergi koymuş, ufak tefek masa dekorasyonu, i playstation kolu vs cart curt görünüm olarak göze hoş gelen bir sürü şey koymuş,yazdığı emotelar ise sadece"Etrafına bakar, masaya gidip akıllı telefonunu alıp kurcalar, yarım saat oturur sonra odasına gider"
...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok