Konu: Teknelerin ya da botların sınırsız şekilde kiralanması  (Okunma sayısı 294 defa)

#0 - 21.11.2020 01:17
Neden araçlar sınırsız kiralanmıyor da tekneler ya da botlar sınırsız kiralanıyor?
Öncelikle bu konuya baktığımda kendimce bir sorun olduğunu görebiliyorum. Nedenini açıklamak gerekirse, oyunun bize sunduğu sistem ile araçlar saatlik 400$ civarında kiralanabiliyor fakat tekneler ya da botlar kişiler tarafından satın alınınca, ilandan teknelerini 2.500$ dan "satışa" sunarak kiralama gerçekleştirebiliyorlar fakat sorun kiralamak değil, sınırsız kiralamak. Kişiler 2.500$ dolar karşılığında araçlarını satana kadar başkalarına verebiliyor ya da kiralıyorlar, bunun kendimce saçma olduğunun kanaatindeyim. Madem sınırsız kiralanıyor, o zaman kiralama mantığı neden var? Bir bota 30.000$ vereceğime 2.500$ a kiralar, sınırsız bir şekilde balık tutabilir ya da kullanabilirim. Bu konuya bir el atılmasını istiyorum. Sınırsız kiralamanın mantıksız olduğunu savunarak en azından saatlik, günlük veyahut haftalık kiralama vs. getirilmesi ayrıyeten oyuncuların da bu konuda uyarılmasını rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 21.11.2020 01:33 batu3492 »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
UGURBEY, GoldenHorn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 21.11.2020 01:20
Kanka rolüne gir anahtarını geri al illaki bişeylerin sistem olması gerekmiyor, Troll kural ihlali yaparsa cezalandırılır zaten
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 21.11.2020 01:26
Kanka rolüne gir anahtarını geri al illaki bişeylerin sistem olması gerekmiyor, Troll kural ihlali yaparsa cezalandırılır zaten
Burada önemli olan anahtarı almak değil. Adamlar sınırsız kiralıyorlar yani adam tekneyi satmadığı sürece 5 yıl dahi kullanabilirler. Sisteme gerek yok sadece sınırsız kiralamaya karşıyım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 21.11.2020 18:31
Kilit değiştirirsin .d
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.11.2020 00:08
Kilit değiştirirsin .d
Arkadaşlar galiba siz benim dediğimi anlamadınız. Burada ki problem insanların araçlarını sınırsız birilerine kiralaması, benim birilerine anahtarını vermem ya da almam değil. Konu "SINIRSIZ KİRALAMA" yani bir aracın 2.500$ gibi meblağlarla sonsuz bir şekilde bir kişiye verilmesi. Bu kiralamak değil resmen satmak. Oyunda bile siz bir aracı saatliğini 400$ kiralarken sonsuz diye bir seçenek yok, olsa bile bu miktar 400xsonsuz olur ve siz sürekli bir yere para vermek zorunda kalırsınız. Umarım anlatabilmişimdir derdimi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 22.11.2020 01:58
Madem sınırsız kiralanıyor, o zaman kiralama mantığı neden var? Bir bota 30.000$ vereceğime 2.500$ a kiralar, sınırsız bir şekilde balık tutabilir ya da kullanabilirim.
Bunu yapabilecek birisi bulursanız zaten anlaşıp kullanırsınız.

Teknem olsa adama kiraya verip ilk hafta sistemden kesen 2.5k'yı alıp sonraki haftalarda  para alırdım.
(Yanlış anlamış olabilirim, derdiniz karmaşık geldi biraz)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 22.11.2020 15:24
Madem sınırsız kiralanıyor, o zaman kiralama mantığı neden var? Bir bota 30.000$ vereceğime 2.500$ a kiralar, sınırsız bir şekilde balık tutabilir ya da kullanabilirim.
Bunu yapabilecek birisi bulursanız zaten anlaşıp kullanırsınız.

Teknem olsa adama kiraya verip ilk hafta sistemden kesen 2.5k'yı alıp sonraki haftalarda  para alırdım.
(Yanlış anlamış olabilirim, derdiniz karmaşık geldi biraz)
"Teknem olsa adama kiraya verip ilk hafta sistemden kesen 2.5k'yı alıp sonraki haftalarda  para alırdım."
Bu dediğiniz olayı kastediyorum bende. Fakat kişiler 2.5k verip sonsuza dek kiralıyorlar yani 1 hafta da geçse de 2 hafta da geçse de değişmiyor. Adam 2.5k veriyor sonsuza kadar verdiği 2.5k ile tekneyi kullanmaya devam ediyor. Ben bu duruma karşıyım. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 22.11.2020 15:26
AR-GE konusunu gerçek manası ile incelediğim zaman şunu anlıyorum. "Sınırsız ve Kiralama" kelimelerini incelediğimde sınırsız bir şey nasıl kiralanır? Bu kiralama değil bu satın almak. Bu sonsuz kiralama yapılmasının nedeni teknelerin bir gideri olmaması. Burada mantıksal olarak kiralama şöyle yapılabilir. Günlük - Aylık veyahut rolsel olarak sen bana şu parayı ver ben bu tekneyi satana kadar anahtarı sende kalsın rolü yapılabilir. Sonuç olarak sonsuza kadar kiralıyorum rolünü yapmaktansa biraz daha gerçekçi aklın mantığın yolunu tercih edersek her şey daha iyi olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 22.11.2020 17:20
"Teknem olsa adama kiraya verip ilk hafta sistemden kesen 2.5k'yı alıp sonraki haftalarda  para alırdım."
Bu dediğiniz olayı kastediyorum bende. Fakat kişiler 2.5k verip sonsuza dek kiralıyorlar yani 1 hafta da geçse de 2 hafta da geçse de değişmiyor. Adam 2.5k veriyor sonsuza kadar verdiği 2.5k ile tekneyi kullanmaya devam ediyor. Ben bu duruma karşıyım. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Sonsuza kadar kiraya vermek isteyen verir, istemeyen adamla anlaşıp parasını haftalık alır.  Çok önemli bir şey değil gibi geldi...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 22.11.2020 23:48

Sonsuza kadar kiraya vermek isteyen verir, istemeyen adamla anlaşıp parasını haftalık alır.  Çok önemli bir şey değil gibi geldi...
Şimdi sen bir tekneyi sınırsız 2.5k ya kiralamak mı istersin? Yoksa haftalık 2.5k ya mı? Şimdi benim teknem varsa ben haftalık kiralamak isterim ama müşteri kiralamak istediğinde sınırsız kiralamak ister. Sonuçta kiralama mantığına baktığımızda, kelimenin tam manasıyla yapmak için belirli bir süre lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok