| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Robert_Knight @r3nZZers - Louis Bradshaw @xiayou Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bölgeye ara ara oyuncular geldi,rollere etki eden durumda bulunmadılar. Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.11.2020 15:00 Saatlerinde. |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:3-) POWERGAMING
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.
Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.
Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.
CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
5-) 3. PARTİ YAZILIMLAR
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.
6-) DEATHMATCH
Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.
CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.
Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.
Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.
Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.
Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Verona Beach-Trucker arası otoyolda kişiler Non-RP araç sürüşü yaparak(meslek araçlarına vurarak,direklere çarparak,drift atıp duvarlara çarparak) ilerliyorlardı. Devamında ise yanıma gelerek benim aracıma da çarptılar ve araçlar kayarak spin attı. Araçtan inip camını tıklattım ve kişi hiçbirşey yokmuşçasına telefonu açıp konuşmaya başladı,bunun üzerine tepkimi gösterdim ve yanındaki kişi (Louis karakteri) küfür etmeye başladı,karakterim bir anlık sinirlenip (emote vererek) kişiye 2 yumruk attım ve yaralıya düştü. Devamında Robert araçtan inip hiçbir emote vermeden bana saldırmaya başladı.
Robert'e en az 30-40 yumruk atmama rağmen hiçbir şekilde canı azalmadı ve devamında 3-5 yumrukla beni yaralıya düşürdü. Kişiye /pm ve /b kanalından durumu belirttim ve "samp bugu" diyerek geçiştirdi.
Fakat samp'ın saldırı bugunda böyle birşey söz konusu değil,can az gidebilir veya nadiren yumruklar sayılmaz. 40 yumruğun hiçbiri can alamaz gibi bir durum yok.(Karakterimin kas seviyesi 20) Olayın devamında sürekli RP ihlali yapmamak adına yaralı rolümü gerçekleştirdim,rol esnasında
kişiler başka biriyle uğraşırken karakterim polisi arama fırsatı buldu ve kısa iki cümleyle saldırı alıp tır parkının orada olduğumuzu belirttim. Bu sırada yaralıya düşürdüğüm Louis karakteri hiçbir şekilde yaralı rolü yapmadan,hiçbirşey yokmuş gibi kalkıp devam etti. Devamında hiç izin almadan sürekli beni bağlama/araca bindirme gibi rollere devam ettiler. IC olarak araca binmek istemediğimi belirttiğimde /do kanalından
"David Walker Fear RP'ye devam ediyor mu? CK sı mı verilsin?" diye sormaya başladı. Bir yumruk için izinsiz CK edicek arkadaş beni

.. Rol bölünmesin diye bağlanıp araçlarına bindim ve beni Blueberry'de köprü altına götürdüler,orada da dövüp tekrardan bağlama rollerini yapıp tehtid ettikten sonra rolü bitirdiler. Rolü tek başıma devam ettirip,iplerimi çözüp polis karakoluna sığındım(Ek kısmına ekran görüntüsü atıcam).
Robert karakterinin ; 3. parti yazılım,Non-RP araç sürüşü,Emotesiz saldırı,Power Gaming ihlallerinden,
Louis karakterinin ; Non-RP araç sürüşü,Yaralı kural ihlali suçlarından ceza almasını talep ediyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Ek açıklamalar(varsa):*Kişiler rol esnasında hiçbir şekilde alt+tab'a geçmeden o anda benim forum profilimi,birliğimi ve sicil kaydımı incelemiş(!) Daha önceden kin tutup veya başka bir şekilde bunu öğrendikleri ortada.
*İkinci olarak bulunduğum birlik pasif durumda. Sunucuya ilk başladığımızda ooc arkadaşlarımla /f kanalı kullanmak için kurduğumuz öylesine sistemsel bir birlik,birlikteki hiçbir karakter illegal roller yapmadı ve yapmamakta. Birliğin tüm üyeleri aylardır pasif durumda,profillerine girip bakılabilir. David Walker karakteri dahil tüm karakterler LEGAL'dir.Sicil kaydımda ki suçlar kavgada kendimi savunmadan indirimli suç ve alkollü araç sürerken polisten kaçtığım için polisten kaçmaktan işlenmiş suçlar.Konu kapandıktan sonra sürekli bu sorunla karşılaştığım için birlikten çıkıcam.
Ek açıklama 2(Rolün devamı):