Konu: ŞİKAYET GERİ ÇEKİLDİ  (Okunma sayısı 220 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.11.2020 03:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Will_Geralt @yusufeser6464 , Jonathan Parker @velorr     

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gaetano_Leotardo @RobertoSteffano , Petrio_Bendetto @Dovahkiin1 , Giampiero_Giacomello @egemenltnlmz

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.11.2020 ∿23.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 23.00 sularında Verdant Bluffs-Airport arasındaki tünelde üç kişi araçlarımız ile ilerliyorduk. Aracıyla yolun ortasında -kazaya sebebiyet verecek şekilde- park halinde duran Will Geralt ile Gaetano Leotardo arasında sözlü tartışma gerçekleşti. Ben olay yerine bir kaç saniye sonradan geldim, geldiğimde Will Geralt'ın aracı yanıyordu. Yanan aracın patlaması sonucu Gaetano Leotardo'nun aracı hasar aldı. Gaetano Leotardo öfkeyle adama saldırdı. Bizde kavgaya karışarak adamı etkisiz hale getirmeye çalıştık. Gerek araç ile adamı yere düşürme emote'u vermeme, gerek Petrio Bendetto'nun sopa ile Will Geralt'a saldırmasına rağmen şahıs bu emoteların hiç birine uymadı. Üstelik  arkasından üç kişinin koşmasına ve sopadan hasar almasına rağmen -fear rp ihlali gerçekleştirerek- çok normal bir şekilde telefon görüşmesi yapmaya devam etti. Bir süre sonra adamı etkisiz hale getirdik. Ellerini ve ayaklarını bağlama emote'u verip araca bindirme emote'u verdim. El dışında bu emoteların hiç birine uymadı, araca binmedi. Ardından Power Gaming yaparak elleri ve kolları bağlı olmasına rağmen zıplar emote'u verdi ve etrafta koşmaya/zıplamaya başladı. Hatta bariyerlerden bile atladı :D Uyarmama rağmen emote verilmedi dedi ve bunlara devam etti.Kısa bir süre sonra telefon ile çağırdığı arkadaşları geldi. İlk gelen Jonathan Parker oldu ve etrafta bir süre garip şekilde dolaşmaya başladı. Ortam kalabalıklaşmaya başladığında tam dağılırken yetersiz bir silah emote'u ile ateş etmeye başladı. Yaralanan Gaetano Leotardo'yu beraberlerinde götürdüler biz kaçmayı başardık. Daha sonra Gaetano Leotardo'yu saldılar ve olay burada bitti.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Maalesef olay anının SS'i yok... Gerekirse loglara bakılabilir. Yetersiz silah emote'una ekleme yapmak istiyorum; silahı belinden çıkarttığını belirttin fakat, "ateşe hazır hale getirir" "ateş eder" gibi emoteları neden vermedin? Birazda DM'e giriyor doğrusu. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.                                                           

« Son Düzenleme: 16.11.2020 21:54 zonWe »

#1 - 16.11.2020 11:54
Şahitliğimi onaylıyorum, emotesiz mermileri ben yedim neler olduğunu anlamadan kendimi yerde buldum...

#2 - 16.11.2020 14:44
Olayı kendi açımdan anlatacağım, motorum ile şehirde gezerken arkadaşımın biri beni arıyor ve yetiş diyor konum bildiriyor, bende olay yerine gittiğimde kalabalık olduğunu görüyorum ve adamları oyalamaya çalışıyorum, bu sırada Will Geralt yapılan rollerde uymuştur, bir kere arabaya bindirilmiş ve tarafımca aşağı indirilmiştir. Daha sonrasında arkadaşlarımın geldiğini görünce emote mi vererek ateş etmeye başlıyorum. Şikayete bakınca gerçekten komik geliyor, önümüze gelen ile trafik kavgası çıkaralım, yetmesin kaldıralım. Ama arkadaşları size ateş açınca DM olsun neyse herkese iyi roller. Admin kararı.

#3 - 16.11.2020 15:10
Şahitliğimi onaylıyorum, emot vermeme rağmen hiçbirine uygun haraket etmedi.

#4 - 16.11.2020 15:22
Olayı kendi açımdan anlatacağım, motorum ile şehirde gezerken arkadaşımın biri beni arıyor ve yetiş diyor konum bildiriyor, bende olay yerine gittiğimde kalabalık olduğunu görüyorum ve adamları oyalamaya çalışıyorum, bu sırada Will Geralt yapılan rollerde uymuştur, bir kere arabaya bindirilmiş ve tarafımca aşağı indirilmiştir. Daha sonrasında arkadaşlarımın geldiğini görünce emote mi vererek ateş etmeye başlıyorum. Şikayete bakınca gerçekten komik geliyor, önümüze gelen ile trafik kavgası çıkaralım, yetmesin kaldıralım. Ama arkadaşları size ateş açınca DM olsun neyse herkese iyi roller. Admin kararı.

Araçtan indirdiğine dair emote'un SS'i veya chatlogu var mı? Ben görmedim gözümden kaçmış olabilir. Buna dair kanıtın varsa, atarsan sevinirim. Ayrıca Will Geralt, çok basit bir şekilde chatbox'u yukarıya kaydırıp emoteları kontrol edebilirdi. Kontrol etmesini söylememe rağmen etmeyip, emoteları inkar etmesi ve verilmemiş gibi role devam etmesi... Size de iyi roller.

#5 - 16.11.2020 15:46
Asıl komedi olan, Will isimli oyuncunun kafasına sopa yerken + Emoteli bir şekilde kaçarken araba çarpmasına rağmen telefonla sizi arayıp konum göndermesi. Böyle bir şey mümkün mü sizce? Ayrıca arabadan onu indirdiğinize dair bir kanıt yollarsanız çok memnun oluruz, bizim attığımız SS'lerde her türlü kanıt mevcut. Ek olarak silahı çıkarmakla ateşlemek çok farklı şeyler, iyi roller :)

#6 - 16.11.2020 17:32
Öncelikle selamlar, yolun ortasında aracım ters döndü ve patladı, sonra koşarak şehire gitmeye çalışırken bir anda önüme doluştular ve tanımadığım kişiler beni kaldırmaya çalıştılar bu benim suçum yaptığım hataların farkındayım,fakat bu seferlik yönetim ekibinin affetmesini diliyorum bir daha bötle bir şey yaşanmayacak hepinizden özür diliyorum iyi forumlar.

#7 - 16.11.2020 21:53
Tamam, şikayetimi geri çekiyorum. Rollerinde daha dikkatli olursan sevinirim. Herkese iyi roller.  :) :o   K&A

#8 - 17.11.2020 00:12
Şikayetin geri çekilmesiyle K&A.

Tamam, şikayetimi geri çekiyorum. Rollerinde daha dikkatli olursan sevinirim. Herkese iyi roller.  :) :o   K&A
:-X