Konu: [10.11.2020 Pablo Wheeler] IC/OOC Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 422 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.11.2020 01:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pablo Wheeler

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kalle Birlik Üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.11.2020 18:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam, bugün Wheeler bölgesine attığımız baskında Pablo Wheeler karakterini kaçırıyorum. Aramızdaki sorunların çözülmesi için ona bir teklif sunuyorum. Teklifim kendine ait bölgeden bir mekanı bana devretmesi. Bunu kabul ediyor, hem IC olarak hem OOC olarak. /do kanalından da bunu belirttiğini aşağıda bırakacağım SS'lerde görebilirsiniz. Çok ilginç bir şekilde anlam veremediğim bir durum var. PM kanalından sistemsel üzerime geçirmesi gerektiğini söylüyorum. Aramızdaki savaş bitmedi daha 48 saat var cevabını alıyorum. Ne alakası olduğunu anlamadım  :-\ Daha sonra ise benden mülk ve araba talep edemezsin diyor. Fakat biz bunun rolünü yapmışız, kendisi vereceğini onaylamış. Şikayet açma taraftarı hiçbir zaman olmadım kendisi ile PM kanalından konuşmayı denedim şikayet açabilirsin tarzı bir cevap aldım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Transfer işlemlerinin gerçekleşmesini talep ediyorum.

#1 - 11.11.2020 02:29
Dostum sanırım yeni başladınız roleplay'e beni kaçırdınız ve mekanımı istediniz bunu zorla imzalattınız ve yaptırdınız FEAR RP kuralı kapsamı içerisinde bende imzaladım, imzalamak zorunda kaldım. Sonra /do dan imzaladığımı onaylamak için sordunuz ve bende rolsel olarak imzaladığım için + verdim. Bir kişiyi kaçırıp zorla imzalatıp mekanını sistemsel olarak alamazsın bu yasak ki bana (/do sistemsel olarak vermeyi kabul ediyor musun) gibi bir soru yöneltmediniz bende + vermezdim zaten. Madem böyle bir şey varsa ve şikayete bakan yetkili mekanımı vermem gerektiğini ve mümkün olduğunu söylerse bende bundan sonra kaçırdığım her adamın tüm mal varlığını fear rp kuralı ile imzalatıp sistemsel alırım. böyle bir şey mümkün değil daha fazla savunmama gerek yok admin kararı. İyi roller dilerim.

#2 - 11.11.2020 02:39
Dostum sanırım yeni başladınız roleplay'e beni kaçırdınız ve mekanımı istediniz bunu zorla imzalattınız ve yaptırdınız FEAR RP kuralı kapsamı içerisinde bende imzaladım, imzalamak zorunda kaldım. Sonra /do dan imzaladığımı onaylamak için sordunuz ve bende rolsel olarak imzaladığım için + verdim. Bir kişiyi kaçırıp zorla imzalatıp mekanını sistemsel olarak alamazsın bu yasak ki bana (/do sistemsel olarak vermeyi kabul ediyor musun) gibi bir soru yöneltmediniz bende + vermezdim zaten. Madem böyle bir şey varsa ve şikayete bakan yetkili mekanımı vermem gerektiğini ve mümkün olduğunu söylerse bende bundan sonra kaçırdığım her adamın tüm mal varlığını fear rp kuralı ile imzalatıp sistemsel alırım. böyle bir şey mümkün değil daha fazla savunmama gerek yok admin kararı. İyi roller dilerim.

Yeni başlamadım, sen yokken de biz buralardaydık. Oyuna yeni başladığınızda sürekli RK ihlali yapıp tekrar ayağa kalkıp vurmaya, sağa/sola koşturmaya çalışanlar sizlerdiniz  :D Roleplay kavramını bilmeyenler, şu anda da öğrenmemek için direnenler bana yeni başladın diyor, komik. (?)

Küçük bir hatırlatma.
Spoiler: GösterGizle

Her neyse, konumuza dönelim. İmzaladığın evraklar işletmeyi bana devrettiğinin kanıtlarıdır. Orada Fear-Rp yapmak zorundasın, doğru. Ancak ben sana orada iki teklif sunuyorum. "Anlaşma için ya bana bir işletme verirsin, ya da bu şehirde iş yapmana izin vermem." Sen de işletmeyi vermeyi seçtin ve bunu onayladın. Bu kadar basit.

#3 - 11.11.2020 02:57
Dostum sanırım yeni başladınız roleplay'e beni kaçırdınız ve mekanımı istediniz bunu zorla imzalattınız ve yaptırdınız FEAR RP kuralı kapsamı içerisinde bende imzaladım, imzalamak zorunda kaldım. Sonra /do dan imzaladığımı onaylamak için sordunuz ve bende rolsel olarak imzaladığım için + verdim. Bir kişiyi kaçırıp zorla imzalatıp mekanını sistemsel olarak alamazsın bu yasak ki bana (/do sistemsel olarak vermeyi kabul ediyor musun) gibi bir soru yöneltmediniz bende + vermezdim zaten.
Roleplay kavramına eski misiniz yeni misiniz pek bir bilgim yok fakat konuyu tam olarak idrak edemediğinizi düşünüyorum.
Organize suç ailesi rolü yapıyorsunuz, ailenizin bir adet bossu iki adet underbossu üç adet caposu üç adet soldierı var. (?) sslerinizi çok fazla inceleyemedim, gördüğüm kadarı ile Türkçe yazarken dahi zorluk yaşıyorsunuz. Kadınlarınızın patron rolü yapması, göğüsüme baktın, bacağıma baktın gibi sebeplerden oluşum savaşları çıkarmanız maalesef ortadoğu rollerini andırıyor. İki bin yirmi yılında elinizde silahlar ile şehirde gezebiliyorsunuz, tanımadığınız herkese ben Wheeler ailesinin boss'uyum demeniz bile gülünç bir durum.;') Öncelikle birisine oyunu öğretmeden önce tam olarak oyunu anladığımızı idrak etmemiz gerekiyor.Asıl konu ise her ne kadar oyun oynasak da gerçekçiliği yansıtmaya çalışıyoruz, bir senet imzaladınız ve bunun karşılığında da mekanı devir etmeniz gerekiyordu. Çünkü rolün senaryosu, gidişatı bunu gösteriyordu. Belki sunucuda böyle bir olay yasak olabilir, fakat şahsi olarak bize karşı yapılsaydı aynı rol, gerçekçiliği yansıtabilmek adına verecektik tabii ki. Ayrıca IC olarak seneti imzaladınız, OOG olarak da tekrarladık bunu yaptığınızı doğruluyor musunuz anlamında, siz de onayladınız. Peki tam olarak sorun nerede burada?

#4 - 14.11.2020 16:33
Öncellikle hepinizin yazdıklarınızı ve şikayeti detaylı bir şekilde inceledik. İnceleme sonucunda anlaşılıyor ki Wheeler birliğindeki Pablo Wheeler'ın kendi isteği üzerine mekanı vermediği net ve açık bir şekilde görülüyor. Kişi Fear-RP kuralını göz önünde bulundurup imzaladığından dolayı orayı rolsel olarak sizin işletmenize bırakmış durumda. Kendi rızası olmadığı sürece size orayı sistemsel olarak vermek zorunda değil. Kimse bu tür zorla mülklere imza rolüyle alı koyma işlemi gerçekleştirmez. Kişi kendi rızası olmadığı sürece sistemsel olarakta vermek zorunda değil.