Konu: [Özlediğiniz SAMP Dostlarınız]eski dostumu arıyorum, neredesin sen  (Okunma sayısı 7315 defa)

#140 - 12.07.2024 05:08
2011-2016 arası prime dönemi özlüyorum.
gtaturk roleplay, 99, reality gaming, breeze, rennie... çok güzel zamanlardı; o eski ortam, sabaha kadar süren teamspeak sohbetleri, düzenlenen zirveler pek kalmadı şimdi.
eskilerin hatırlayacağı diamonique -alperen- nocturna -murat- ve ezgi, çise pelin, hippstract -doğuş- ile yaptığımız scandinavians oluşumu; sonrasında 99, breeze ve rennie'de arka arkaya lspd oluşumunda kurguladığım paul "sarge" mcfloyd karakteri, bir dönem 99'a damgasını vurmuş "/do federico marcello tanrıdır." olayının çıktığı marcello mob'da albert "al boy" mazzanti. vatansever -meriç- ve pugute -seçkin- ile reality gaming'de fbi oluşumunu kurmamız.
gerçekten çok güzel zamanlardı, o dönem ki roleplay evrenin geçen olayları bugün netflix dizisi yapsan imbd yerinden oynar.
baktığımızda 13-14 yıl geçmiş üstünden, bazen eskilerden bir kaç kişi toplanıp iki bira sallıyoruz; çoğumuz kendi hayat derdine.. evlenenler, ölenler, başa saranlar, çocuğu olanlar..
eğer eskilerden hatırlayanlar varsa bir selam çaksın, seviliyorsunuz.
unutmadan; huzur içinde uyu interesting -utku-

Küçük bir anektoda değineceğim @Thosy.

Söylediğin çoğu şeye katılmakla beraber hatta utku harika bir insandı ve 2019'da sunucuyu açarken PD Social Club'ının girişine (hala duruyordur model değişmediyse) kendisine atıf olarak bir küçük taş bırakmıştık. Evet herkes herkesi seviyor ama 5 yıldır açık olan Vice Roleplay da SAMP'ta "PD Yöneticisi" olarak isim yapmış bu kişinin (birebir tanımazdım, aynı ortamda bulunduk, bir ekipte beraber yöneticiydik ama çok iletişimimiz olmadı)  adını yaşatmak istedi, ekibimizde de ona yakın isimler vardı ve bu fikre hayır demedik. Çok da memnun olduğum bir durumdur halen daha.

Bunun yanı sıra bahsettiğin olaya daha önce de başka yerlerde değinmiştim bence bahsettiğin durum o an bizim samp'a daha soft bakmamız, hep aynı isimlerin 5-6 yıl boyunca birbirini tanıyarak büyüdüğü, çocukluk dönemlerinin ortak olduğu (20-18 yaş altındayken haliyle hayatta derdin tasan geleck kaygın çok olmuyor) bir dönem olduğundan nostalji bize her zaman süpermiş gibi gelir, bu gerçek. Şu an platforma 19-20 yıllarında, 11-12 yaşındayken başlamış çocuklara da mesajlarda görürsün, onun kendi "çocukluk nostaljisine özlem" yılları "prime" geliyor aynı seninki gibi.

Ama bu platformda 2008'den beri ara ara bıraksam da her dönemını görmüş birisi olarak şunu sana diyebilirim ki, 2013 sonrası Vendetta'nın 2016-17'e kadar yaşattığı, 17-19-20 civarı ufaktan bittiği dönemindeki prime'dan sonra Vice'ın 2019- 24 arasında yaşattıklarını sayarım sadece o yıllara. Hatta 2012'de dahi son kez samp'ta gördüğümüz isimler korona nedeniyle döndü, 2020-21 yıllarında genel bir samp primeı yaşandı Vice üzerinde eski/yeni isimler harmanlanarak. 700-800 online gördük aylar boyunca.

Bunun yanında bahsettiğin dönemlerle ilgili bugüne kadar yazılmamış bir eleştiriye değineceğim. Ne yazık ki o isimlerin birçoğu, hepi topu 100-120 online'ın olduğu ve tüm adminlerin admin olunca herkesle iletişimini kestiği, tabiri caizse bir tarafının kalktığı, profesyonellikle yakından uzaktan alakası olmayan, her adminin kendine/ çevresine silah bastığı, sevmediği oyuncuları dışladığı/rolde yenik duruma düşürdüğü, founderların çoğunun el altından M4 / Silah / Araba sattığı (hepsine şahidiz) bir dönemdi. Tüm tayfalar birbiriyle düşman, kaotik ortam, herkes en iyi olduğunu düşünür, diğeriyle kavga eder, her forum max. 1-2 ay dayanır patlar, patlayınca diğer tayfa oyuncu olmayı bırakır sunucu açar 3 ay sonrao  patlar vs vs. 3 tane LSRP çakması / buglı / çalıntı sistemi alıp editleyince, hepi topu 1 veya 2 ay süren (bahsettiğim profesyonelsizliklerden kapanıyordu hepsi) ekip kavgalarıyla vs. dağılan sunucuları, o zamanlar sunucu açmak çok über bir şeymiş gibi gördüğümüzden, kimse bir şeyi bilmediği için harika dönemler sanıyorduk.

FBI oluşumuyla ABD gibi bir ülkede tüm mafyaları bir gecede infaz edip öldürenler, kendine m4, roket basıp diğerlerini yok edenler, parayla el altından bir ton şey satanlar, buglı sistemler bla bla bla.

Ama şu an aynı hareketlerin bırak admin olarak yapılmasını, support 1 olarak ekipte tutmuyoruz benzer işlere girenleri örneğin. Yine o ortamlardan gelen skywalker - vengeance da goat ile birkaç yıl sürmesine rağmen bile o ortamın 3-5 gömlek üstü iş yaptı 1-2 yıl boyunca goat'ı açık tutarak, mevzunun 2010'lardaki büyüklük/harikalık değil de o zamanlar dediğim gibi kimsenin bu işe iyi kötü girişemiyor olmasından kaynaklandığını kanıtlamış olduk bu sayede.

O yüzden dediğim gibi bu konuda prime hakkı verilecekse, evet 99-br-darkness vb. günleri bizim için çocukluk romantizmi ve nostalji olarak iyidir, ama isim bazında hamachi serverından öte isimler değildir %90'ı, yetki için bir yerlere giden, diğerini satan, torpil geçen, adam kayıran, lsrp özentisi içeriklerle rol bildiğini sanan bir kitle sadece. Bu yüzden de verdiğim vendetta örneğinde hiçbiri sanırım barınamamıştır. Çünkü Vendetta'ya da rol yapmaya değil, "şurdan geldiğimi söylesem aykut bize ne verir?" kafasıyla gitttiler. Biz gittik rol yaptık, Vice yokken de adımız binlerce insan tarafından duyuldu bu sayede. Örnek oyuncu olarak gösterildik, Valachi'ye yazdığım ita-ame rehberi platform bazında 150 200 birlikte kullanıldı.

Olay bundan ibarettir bana sorarsanız.

Bir de şöyle community böyle ihtişam cart curt diye gezerlerdi, ona da burada değindik;
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=425.msg1215234#msg1215234

5 yılda 500 insanı bir araya getirmiş, kitlesinin kendi sunucusunu yönetmesini sağlayan bir sunucuyuz mesela  :manifdog

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#141 - 12.07.2024 13:59
@Valentino dostumu çok özledim, piyasaya geri dön can kardeşim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#142 - 24.07.2024 04:05
@tillahbabamercedes yeter salda şuraya yazalım seni :-[
late
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
late tepkisini veren kullanıcı(lar):
tillahbabamercedes222,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#143 - 11.08.2024 04:23
 :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#144 - 13.08.2024 03:24
2011-2016 arası prime dönemi özlüyorum.
gtaturk roleplay, 99, reality gaming, breeze, rennie... çok güzel zamanlardı; o eski ortam, sabaha kadar süren teamspeak sohbetleri, düzenlenen zirveler pek kalmadı şimdi.
eskilerin hatırlayacağı diamonique -alperen- nocturna -murat- ve ezgi, çise pelin, hippstract -doğuş- ile yaptığımız scandinavians oluşumu; sonrasında 99, breeze ve rennie'de arka arkaya lspd oluşumunda kurguladığım paul "sarge" mcfloyd karakteri, bir dönem 99'a damgasını vurmuş "/do federico marcello tanrıdır." olayının çıktığı marcello mob'da albert "al boy" mazzanti. vatansever -meriç- ve pugute -seçkin- ile reality gaming'de fbi oluşumunu kurmamız.
gerçekten çok güzel zamanlardı, o dönem ki roleplay evrenin geçen olayları bugün netflix dizisi yapsan imbd yerinden oynar.
baktığımızda 13-14 yıl geçmiş üstünden, bazen eskilerden bir kaç kişi toplanıp iki bira sallıyoruz; çoğumuz kendi hayat derdine.. evlenenler, ölenler, başa saranlar, çocuğu olanlar..
eğer eskilerden hatırlayanlar varsa bir selam çaksın, seviliyorsunuz.
unutmadan; huzur içinde uyu interesting -utku-

Küçük bir anektoda değineceğim @Thosy.

Söylediğin çoğu şeye katılmakla beraber hatta utku harika bir insandı ve 2019'da sunucuyu açarken PD Social Club'ının girişine (hala duruyordur model değişmediyse) kendisine atıf olarak bir küçük taş bırakmıştık. Evet herkes herkesi seviyor ama 5 yıldır açık olan Vice Roleplay da SAMP'ta "PD Yöneticisi" olarak isim yapmış bu kişinin (birebir tanımazdım, aynı ortamda bulunduk, bir ekipte beraber yöneticiydik ama çok iletişimimiz olmadı)  adını yaşatmak istedi, ekibimizde de ona yakın isimler vardı ve bu fikre hayır demedik. Çok da memnun olduğum bir durumdur halen daha.

Bunun yanı sıra bahsettiğin olaya daha önce de başka yerlerde değinmiştim bence bahsettiğin durum o an bizim samp'a daha soft bakmamız, hep aynı isimlerin 5-6 yıl boyunca birbirini tanıyarak büyüdüğü, çocukluk dönemlerinin ortak olduğu (20-18 yaş altındayken haliyle hayatta derdin tasan geleck kaygın çok olmuyor) bir dönem olduğundan nostalji bize her zaman süpermiş gibi gelir, bu gerçek. Şu an platforma 19-20 yıllarında, 11-12 yaşındayken başlamış çocuklara da mesajlarda görürsün, onun kendi "çocukluk nostaljisine özlem" yılları "prime" geliyor aynı seninki gibi.

Ama bu platformda 2008'den beri ara ara bıraksam da her dönemını görmüş birisi olarak şunu sana diyebilirim ki, 2013 sonrası Vendetta'nın 2016-17'e kadar yaşattığı, 17-19-20 civarı ufaktan bittiği dönemindeki prime'dan sonra Vice'ın 2019- 24 arasında yaşattıklarını sayarım sadece o yıllara. Hatta 2012'de dahi son kez samp'ta gördüğümüz isimler korona nedeniyle döndü, 2020-21 yıllarında genel bir samp primeı yaşandı Vice üzerinde eski/yeni isimler harmanlanarak. 700-800 online gördük aylar boyunca.

Bunun yanında bahsettiğin dönemlerle ilgili bugüne kadar yazılmamış bir eleştiriye değineceğim. Ne yazık ki o isimlerin birçoğu, hepi topu 100-120 online'ın olduğu ve tüm adminlerin admin olunca herkesle iletişimini kestiği, tabiri caizse bir tarafının kalktığı, profesyonellikle yakından uzaktan alakası olmayan, her adminin kendine/ çevresine silah bastığı, sevmediği oyuncuları dışladığı/rolde yenik duruma düşürdüğü, founderların çoğunun el altından M4 / Silah / Araba sattığı (hepsine şahidiz) bir dönemdi. Tüm tayfalar birbiriyle düşman, kaotik ortam, herkes en iyi olduğunu düşünür, diğeriyle kavga eder, her forum max. 1-2 ay dayanır patlar, patlayınca diğer tayfa oyuncu olmayı bırakır sunucu açar 3 ay sonrao  patlar vs vs. 3 tane LSRP çakması / buglı / çalıntı sistemi alıp editleyince, hepi topu 1 veya 2 ay süren (bahsettiğim profesyonelsizliklerden kapanıyordu hepsi) ekip kavgalarıyla vs. dağılan sunucuları, o zamanlar sunucu açmak çok über bir şeymiş gibi gördüğümüzden, kimse bir şeyi bilmediği için harika dönemler sanıyorduk.

FBI oluşumuyla ABD gibi bir ülkede tüm mafyaları bir gecede infaz edip öldürenler, kendine m4, roket basıp diğerlerini yok edenler, parayla el altından bir ton şey satanlar, buglı sistemler bla bla bla.

Ama şu an aynı hareketlerin bırak admin olarak yapılmasını, support 1 olarak ekipte tutmuyoruz benzer işlere girenleri örneğin. Yine o ortamlardan gelen skywalker - vengeance da goat ile birkaç yıl sürmesine rağmen bile o ortamın 3-5 gömlek üstü iş yaptı 1-2 yıl boyunca goat'ı açık tutarak, mevzunun 2010'lardaki büyüklük/harikalık değil de o zamanlar dediğim gibi kimsenin bu işe iyi kötü girişemiyor olmasından kaynaklandığını kanıtlamış olduk bu sayede.

O yüzden dediğim gibi bu konuda prime hakkı verilecekse, evet 99-br-darkness vb. günleri bizim için çocukluk romantizmi ve nostalji olarak iyidir, ama isim bazında hamachi serverından öte isimler değildir %90'ı, yetki için bir yerlere giden, diğerini satan, torpil geçen, adam kayıran, lsrp özentisi içeriklerle rol bildiğini sanan bir kitle sadece. Bu yüzden de verdiğim vendetta örneğinde hiçbiri sanırım barınamamıştır. Çünkü Vendetta'ya da rol yapmaya değil, "şurdan geldiğimi söylesem aykut bize ne verir?" kafasıyla gitttiler. Biz gittik rol yaptık, Vice yokken de adımız binlerce insan tarafından duyuldu bu sayede. Örnek oyuncu olarak gösterildik, Valachi'ye yazdığım ita-ame rehberi platform bazında 150 200 birlikte kullanıldı.

Olay bundan ibarettir bana sorarsanız.

Bir de şöyle community böyle ihtişam cart curt diye gezerlerdi, ona da burada değindik;
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=425.msg1215234#msg1215234

5 yılda 500 insanı bir araya getirmiş, kitlesinin kendi sunucusunu yönetmesini sağlayan bir sunucuyuz mesela  :manifdog

kesinlikle, profesyonelliğin veya gri adam olmanın söz konusu olmadığı bir dönemdi. kesinlikle taraf tutma, adam kayırma veya benzer şeyler oldu. o dönem bu kadar kurumsal, bu kadar objektif veya bu kadar bilinçli bir rol ortamı da yoktu. los angeles'ın göbeğinde kurtlar vadisi tripli mafya babalarının rolleri dönerdi, bir mekana skin id 120'li 10 tane bodyguard ile giden ita-ame veya rus karakterler olurdu. şu an baktığımızda komik ama o dönem çok tatlı bir durumdu.
20-21 döneminde kısa bir süre sunucuda mc rolü yaptım;  Omerta, Mysticsteylez ile birlikte senin de olduğunu hatırladığım Gtaturk Roleplay veya 99/BR'de hep hayalini kurduğumuz "ulan şöyle bir 700 kişi olsa." fantezisini bizzat yaşadım, her an sokakta birilerinin olduğu; Los Santos'un ilk kez yaşayan bir şehre benzediği ve 120 kişinin haritanın farklı noktalarında kaybolmadığını görmek güzeldi.
umarım pandemi olmadan eski tayfa bir gün dönerde hep beraber jubile yaparız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#145 - 04.09.2024 11:01
2013'te beni bu oyuna başlatan Rutless vardı nickini tam yazamamış olabilirim. Adı Onur, bir ara buralarda da gördüm onu. Clark Shanches'ler falan kimleri gördük. Brando vardı mesela Mcrea diye güzel bir birlik ile uzun süre çevirdi. Leke vardı. Bir hanım arkadaşımız vardı Antalya da yaşadığını hatırlıyorum nick'ini dahi unuttum. Abergeven  sonra Redline falan çok güzel roller çok eğlenceli vakitler geçirdim. O taraflar şuan kapalı sanırım ama burada da aynı şekilde eğlenceli vakit geçiriyorum. Ben lordvoly80 nickİ ile sunucudaydım. Torosidis diye bir yunan mafyası yönetiyordum. Star Caddesini aktif tutuyorduk öncesinde Dillimore SOMİCK PETROL ile hem pompacılık araba yıkama kafeterya falan yapıyorduk. Petrolden mafya işlerine girerken bir arnavut mafya liderini kaçırıp Rosetti'e teslim edince Brando ile yollarımız kesişmişti. O ara Vallachi'de vardı hatta benden haraç alıyorlardı 90 kişi ile hood'umu basınca abi büyüksün dedim ne yapayım  :) Belki aranızda o zamanlar benimle takılan rol yapanlar vardır diye söylüyorum. Tabi şimdi biraz büyüdük yaş 30 oldu evli ve bir minik kız babasıyım. (ellerinizden öper)  işten gücten vakit buldukça geliyorum yine buralara 40 yaşımda bırakırım heralde rol yapmayı  :D Veya eşim evden atar artık şu oyunu bırak diye flört döneminden beri bu oyunu oynadığım için bana çok kızıyor  :)

@soldier1 Allah analı babalı büyütsün :) Yazdığın dönemleri okuyunca gözümün önünde canlandı o dönemler. O hikayeden bir tek Valachi kaldı sanırım artık 90 kişiyle hood basmıyor ama Vice şehrini yönetiyor :)

LeKe vs. sanırım bırakalı çok oldu platformu o jenerasyon yaş olarak hep büyüktü. 30'dan aşağı yoktur muhtemelen artık tek tük oynayanlarında da, arada gelip gidenler oluyor laflıyoruz. Ruthless de Vendetta'da bir dönem admindi sanırım öncesinde de 99 RP'de vs. de sıkça gördüğümüz isimlerdi. Torosidis mafyanı hatırlıyorum az çok.

LeKe ile hala görüşüyorum, kendisi çok başarılı bir fine dining şefi, sektöre ileride yön verecek insanlardan, yolu ve bahtı açık olsun. Rasim, Cyrambel, Kea, Que, Hmm, BlackMillitant, LapsekiliCangene, Mayroser (Denedik başaramadık), Eddard, Mokoko, Cache, Khaleesi, Mitsu, Itachi gibi isimleri görmeyi çok isterim buralarda... Ses verin buradaysanız alooo

eddard ve kardeşi kappa vardı diye hatırlıyorum, kea abim ile yakından rol arkadaşlarıydı ppsinde elinde uzili bi gangsta vardı. LeKe'nin o askerlik fotoğrafını unutamıyorum o ayrı. Mayroserde affetsin ismini çaldığım bir kraldır. bu adamların yanında KABAK ve quagmire, clark sanchezin etkisi büyüktür bana. Aradığım bir arkadaş yok ama kendi neslimden, hâlâ daha hepsiyle dc, steam, wp, haber hâlinde olduğumdan da mutluyum. SAMP TR RP sunucuları insanlara güzel insanlar katıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#146 - 04.09.2024 12:23
@Oliver_Danger Neredesin kardeş,o kadar arıyoruz insan bi açar telefonumuzu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#147 - 24.09.2024 13:52
Corona döneminde farklı platformda yönettiğim birlikte David Lizman diye ufak yaşta bir kardeşimiz vardı. Yüzümüzü baya güldürürdü. Sesli sohbete girip heyecanlı bir üslupla; "PATROOOON BENİ GASP ETTİLER HEPSİNİ VURMANI İSTİYORUM" gibi cümleler kurup yerlere yatırırdı bizi. Ha birde arabasını, evini satan oyuncuları Ic'den arayıp;
"Ben Kaida Noa'nın adamıyım, şu saatte şu işyerine gelip tapuları bana devret yoksa o anneni bilmem ne yapar, şu şekle sokarım." Gibi rollere başvurup kaç defa milletle başımızı belaya soktuğunu anlatamam bile. Çok cana yakın bir çocuktu, tatlı bir kardeşimizdi. Haliyle biz oralardan ban yiyince bir daha ulaşamadık. Discord sunucusunda bulunuyordu fakat pat diye ortadan kayboldu. İlk sesli sohbete geldiğinde ciddi bir tavırla; "Patron ben David Lizman seni tanımak benim için bir şeref." Gibi cümleler kullanırdı. Başta dalga geçtiğini düşündük fakat çocuğun ciddi ciddi böyle tavırları vardı. /lay gibi saçma sapan animler yazıp hoodun, sokağın ortasında afk bırakmalarını saymıyorum bile. Bir ara polis peşimizdeyken birkaç gün önce ki çatışmadan ötürü verdiğim Colt 45'le teğmene ateş açıp dikkatini dağıtarak kaçmamızı sağlamıştı. (Farkında olmadan birliğin kaderini değiştirdi amk, üstümüzde bi' dünya silah vardı) kısacası bu kardeşimiz eğer roleplay kariyerine devam ediyorsa bana ulaşmasını istiyorum. Tanıyanınız edeniniz varsa bilgilendirsin lütfen. Nick name: David_Lizman
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#148 - 08.10.2024 11:51
sorumluluk ve hayatın zorluklarıyla karşılaşmadan önce gayet güzel ve samimi ortamım vardı özlüyorum ama özlediğim dostumun nickini bile hatırlamıyorum.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok