Konu: Vice Sunucusunda Hukuk ve Avukatlık Rollerinin İşleyişi  (Okunma sayısı 455 defa)

#0 - 22.10.2020 14:54

Aşağıda okuyacağınız rehberin tamamı sunucudaki her oyuncunun hukuki süreç ve roller hakkında bilgi sahibi olması adına paylaşılmıştır.

Vice Barosu & Hukuki Süreç ve Sunucu Senaryosu
Vice Barosu, Vice Şehrine ait rol döngüsünde yardımcı yapı taşlarından birisi olarak yer alıyor, yapılacak olan mahkeme rollerinin temelinin oluşmasında büyük rol oynayacak avukatların lisanslandırılması ve işleyişinin kontrol altında tutulup, gözlenmesi için aktif bir yapı olarak sunucu içerisindeki rolünü koruyacak. Bu süreç içerisinde yapılacak olan mahkeme rollerinin yanı sıra Vice Şehri Polis Departmanı müdahale ve etkilerinde, Miranda Haklarında da sözü geçen "...sosyal bir devlet olan Amerika Birleşik Devletleri size bir avukat atayacaktır." ibaresinin sadece sözde kalmaması adına bir faaliyetin içinde geçen temel bir yapı taşı olan Vice Barosunun temel güdüsü yaptığınız rolün en gerçekçi sürecinin size sunulmasında en büyük katkıyı sağlamaktır.
Mahkeme ve Vice Şehri Polis Departmanı arasında bir köprü görevi gören Vice Barosu, iç prosedürleri dizayn edilirken hem bünyesi içerisinde rolünü gerçekleştiren avukat karakteri sahiplerinin, müvekkil rolünü üstlenen sivil karakter sahibinin de, departmanda rol yapan memur karakter sahibinin de rolünü kısıtlamaması göz önünde bulunduruldu.
Bunun yanı sıra çoğu avukatın dava ile ilgili işlemlerini forum üzerinden yapabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yaparak, özellikle avukat rollerinin engellenmesinin önüne geçildi.

Avukat Rolü Yapmak İsteyen Oyuncular
Karakterine avukat rolü biçecek ve bunun planlamasını yapan oyunculara önceden bir uyarı niteliğinde olan bu yazıyı dikkatli okumasını öneriyoruz. Vice sunucusunun hukuk konseptinin yüzde altmışlık bir oranı forum üzerinden sorumluluk gerektiriyor, gerek rapor yazmak gerekse prosedür ve rapor okumak konusunda. Dolayısıyla kendinizi tartarak bu role girişmeniz çok daha faydalı olur. Hukuk ve Avukatlık rolleri kurgulanırken, suistimale çok açık olması sebebiyle bir çok IC ve OOC kural tarafından korunuyor. Dolayısıyla, bunları okuyup anlamak büyük önem taşıyor. Avukat rollerine başlamadan önce bunu bilerek hareket etmenizde, karakterinizden ve rollerden soğumamanız adına bu uyarıyı burada yönetim ekibi olarak yapıyoruz. Bunun yanında yüzde kırklık bir oran sizin rol içeriğinizdeki üslupla akalı, avukatlık rolünü üstlendiğinizde özel hayat rolleriniz olmadığı süre boyunca rolünüzde resmi ve ciddi bir üslup benimsemeniz gerekiyor. Bu yüzden bu rolü kaldıracak bir oyuncu olup olmadığınızı kontrol etmeden avukatlık rolünü benimsememenizi öneriyoruz.

Kendinizi tarttıktan sonra bu rolü kaldırabileceğinizi düşünüyorsanız, ilk durağınız olan gerçek hayatta bir avukatın herhangi bir baroya kayıt olmadan hukuki ve adli eylem gerçekleştiremeyeceği doğrultusunda, yönetim adına sunucudaki tüm hukuki rollerin kontrol edildiği yer Vice Barosundan başlıyor. Avukat rolünü planlamış ve karakter organizasyonunu kafasında oturtmuş bir oyuncunun dönem alımlarını, alım prosedürünü ve sınav sistemini takip edebileceği tek yer Vice Barosu Lisanslama Prosedürü ve Sınav bölümüdür.

Lisanslama döneminin açık olması ve yeterli şartları karşılayıp VCLA'ya kabul edilen oyuncunun karakteri, gerekli forum izinlerinin ve sistemsel olarak oluşuma alınmasıyla beraber eğitim sürecine girer. Bu eğitim sürecinde VCLA dışında oyunculara kapalı olan bilgilerin, süreçlerin aktarılmasından faydalanarak bu eğitim sürecinde Stajyer Avukat pozisyonunda rol yapmaya başlayabilir. Eğitim süreci içerisinde kararnameleri, prosedürleri, yasaları ve davranış biçimlerini içerir. Eğitim süreci içerisinde absürt bir rol yapılmadığı sürece herhangi bir yaptırım ya da elenme durumları olmaz. Oyuncu Stajyer Avukatlık eğitimini tamamladıktan sonra ise eğitim sürecinin bitmesiyle Avukat ünvanını hak ederek, avukat rolünü yapmaya başlar ve sunucunun süreci kolaylaştırmak adına yaptığı firma, oluşum ve forum ((/avukat ve rapor girme izni)) sistemlerinden faydalanmaya başlar ve rollere katılım sağlar. Bu bölümün başında bahsettiğimiz üzere, katıldığınız her adli eylemin veritabanında bir rapor karşılığı oluyor, oyuncunun veritabanına raporlarını düzenli ve özenerek girmesi büyük önem taşıyor.

Oyuncu Avukatlık kariyeri doğrultusunda adım atıp adli eylemlerini arttırdıkça bunun karşılığını alarak Vice Barosu içerisinde kıdeme sahip olur, kıdem alımı doğrultusunda bazı haklar doğar. Bunlardan birine örnek verecek olursak oyuncularla yapacağı olan sözleşmelerde tavan fiyat uygulamasında daha fazla avantaja sahip olur.  Bu tür durumlar hem müvekkil rolü yapacak oyuncuyu hem de avukatı korumak için IC olarak Bölge Yüksek Yargı kurulu tarafından çıkarılan kararnamelerle korunur. Fakat bu tür durumların ileri seviye ihlali sonucu yönetimden IC bir tavır sergilenmesi beklenmez.

Avukatın Çalışma Alanları
Vice şehrinde bir avukatın çalışma alanları özel/kamu birliktedir. Vice Barosunun projelerinde yer almak, seminerlerinde eğitmen/kursiyer olarak yer almak ve Ücretsiz Adli Yardım Hizmetlerinde yer almak bir kamu hizmeti sayılırken. Çalıştığı Özel Hukuk Şirketinin kar amacını gözetmek de özel çalışma alanı olarak söyleyebiliriz. Özel Hukuk Şirketlerindeki çalışma içerikleri şirketten şirkete değişirken avukatların aldığı ücretlerin suistimal edilmemesi adına değişiklikler yine IC olarak kararname ve prosedürle korunmakta. Sivil bir oyuncuyu ilgilendirmeyen çoğu prosedür, hukuk rollerini değerli kılmak ve hukuk rollerine olan talebi azaltmamak amacıyla sadece VCLA oluşumun içerisinde bulunan oyuncularla paylaşılır. 
Hukuk firması kurma ruhsatını alabilecek tek kişi belirli şartlar doğrultusunda yine bir Avukattır. Hukuk firmasının kurulması için belirlenen şartlar ve prosedürler yine VCLA personeline açık kaynak şekilde paylaşılmakta.

Savcılık ve Hakimlik Rolleri ve Hukuk Firması Kurmak
Savcılık ve Hakimlik rolleri tamamen yönetimin kontrolü altında işlemektedir. Dolayısıyla avukat rolü yapan bir oyuncunun savcılık ve hakimliğe uygun görülmesi sadece bir çok değişken göz önünde bulunarak yönetim tarafından uygun bulunursa, sadece yönetim tarafından böyle bir teklifte bulunulabilir. Bunun temel sebeplerinden birisi ise çok güçlü roller olmasıdır, dolayısıyla böyle bir role uygun olunması için bir oyuncunun hukuki rollerindeki başarısının yanı sıra, yönetimin ona karşı güveni söz konusu. Dolayısıyla kısa vadeli bir süreçte hiç bir oyuncunun bu düşünce yapısına girmemesi önerilir.

Hukuk Firması ancak bir avukatın ruhsatı üzerine açılabilir, bunu açmak ve sürdürmek yine yönetim kontrolü altındadır. Hukuki rollerin suistimal edilmemesi amacıyla, Vice Barosunda bulunan Kıdem sistemin onay veya red konusunda büyük önem taşımaktadır. Bu talepte bulunacak avukatın IC sicili ve oluşum içerisindeki kalıcılığı bir hayli önemlidir.

Hukuk & Polis Departmanı İşleyişi
Tutuklunun Miranda Hakları doğrultusunda Ücretsiz Adli Hizmet talebinde, sadece Memur III ve daha üstü kıdemler vasıtasıyla avukatlarla iletişime geçilebilir. Bunun doğrultusunda avukat ve memurun tutuklu ile görüşme yapmadan önce aralarında briefing yapması zorunludur. Görüşme süresinin uzunluğu minimum on dakika olmak kaydıyla Memur III veya daha üstü bir kıdem tarafından belirlenir. VCPD ile VCLA personelinin temasa geçtiği bu rol IC olarak çıkarılan VCPD ve Baro Personellerine Dair Kararname ile korunsa da, rolün tüm bileşenleri için geçerlidir. IC olarak gözlemlense de OOC olarak da gözlem söz konusudur, absürt bir rol işleyişi durumunda yönetimden IC bir yaklaşım beklenilemez.

Ücretsiz Adli Yardım Hizmeti durumunda, avukat müvekkiliyle görüşür ve maksimum 1/3 oranında indirimde bulunmak üzere sorgu odasındaki en yetkili personelden talepte bulunur. Bu talebin red/onayını verecek yine sorgu odasındaki en az Memur III olmak şartıyla en yetkili personeldir. Fakat, farklı vakalarda mantıklı sebepler sunulduğu halde tekrarlı bir şekilde reddeden oyuncuda art niyet aranır ve IC bir yaklaşımda bulunulmaz. Eğer sorgu esnasında rol içi bir usülsüzlük söz konusuysa bu durum avukat tarafından yansıtılabilir ya da raporlanır.

VCPD, VCLA ve Tutuklu olmak üzere üç tarafında rollerinden keyif alması amaçlanmaktadır. Sürekli olarak bu tür rollerde üç taraf içinde kompleks bir tavır içerisine girmek rolün akışında problem yaratacağı için yönetim tarafından eylemi yapan kişiye OOC olarak yaklaşımda bulunulacaktır.
Ücretsiz Adli Yardım Hizmetleri Davalar bölümüne yansıtılmaz, sadece avukat tarafından veritabanında raporlanarak kayıt altına almak zorunludur.

Davaların İşleyişi
Avukat, aynı zamanda hukuki danışman ve temsilcidir. Dolayısıyla, anlaşma yaptığı müvekkilin işlemlerini yapma sorumluluğu avukata aittir. Bu doğrultuda dava öncesinde müvekkiliyle görüşerek fiyat belirleme sorumluluğu bazı şartlar doğrultusunda avukata aittir. Bu şartlar, her iki tarafı da koruma altına alarak hukuk sisteminin suistimal edilmemesi adına yine kararname ile korunmaktadır. Dava açılış talebini gerçekleştirecek olan avukat, eylemi gerçekleştikten sonra Vice Mahkemesinden davası için onay verilmesini bekler ve kısa sürede onay/red verilir. Dava açma dilekçesinde usülsüzlük söz konusuysa tekrardan düzelterek başvuruda bulunabilir.

Dilekle kontrolü ve davanın açılıp dava sonuçlanana kadar olayı kavrama ve davanın hangi süreçte işleyeceğinin karar yetkisi yönetime aittir. Bunları değerlendirirken öncelikli olarak, Vice Şehri Yasaları ve Kararnameleri, ardından Vice Mahkemesinde sonuçlandırılmış emsal davalar, son olarak Amerika Birleşik Devletlerinde sonuçlandırılmış davalara bakılıyor. Kısıtlı bir sistemde elimizden geldiğince realistik ve adaletli bir tutum içerisinde olunmaya çalışılıyor.

Avukatın istemi sonucunda açılan dava, Davalar bölümünde oluşturularak tüm taraflar dava başlangıcından dava kapanışına kadar tüm adli eylemlerde bilgilendirilir. Öncelikli olarak davanın işleniş biçimine karar verilir. İki biçimde davalar işlenir, bunlar;
Davanın işleniş biçimi kararlaştırıldıktan sonra dava süreci başlar. Çoğu dava Basit Yargılama Usülü üzerinden görülerek sonuca oluşturulur, fakat Basit Yargılama Usülünde görülen bir dava her an Olağan Yargı Usülüne dönerek duruşmalar yapılabilir. Bu karar tamamen Vice Mahkemesine aittir. Dava akış süreci içerisinde Vice Mahkemesinin değerlendirmesi ile beraber, iki tarafında avukatları ve müvekkilleri davanın sonuçlanması adına katkı sağlayabilir ve müdahale edebilir. Bu yüzden avukat müvekkil ve mahkeme arasında köprü görevi görmektedir.

Davanın sonuçlanarak yaptırımların takibini Vice Mahkemesi yapar. Yaptırımlarının belirli bir tarihe kadar uygulanmaması halinde misli yaptırım uygulanabilir. Bir kamu personeline dava açılması halinde, eğer personel iş başında eylemi gerçekleştirmişse Savcılık Ön Soruşturmasına tabii olur ve personelin kabahati halinde idari yaptırım yetkisi Savcılığın kontrolü altında bağlı olduğu kuruluşun iç işleri birimine aittir. Fakat personel özel hayatında bu eylemi yapmışsa, normal bir vatandaş gibi Vice Mahkemesi tarafından yaptırım yetkisi uygulanır. Ayrıca davalı ya da davacı taraflarından biriyseniz, bazı şartlara tabii olursunuz ve bunları ihmal etmeniz OOC yaptırıma sebebiyet verir.

Vice Şehri Yasaları ve Kararnameler
Vice Barosu Lisanslama Prosedürü ve Sınav
Özel Hukuk Büroları
Davalar
« Son Düzenleme: 22.10.2020 15:18 Bluff »
100
3
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
viekens, Flexman, AlyX,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
itzniggaFedaisi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 22.10.2020 14:55
Karakter yapılandırmaları için rehber gelecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok