Konu: Stephan Petrosian - Martin Sarafian GASP İHLALİ  (Okunma sayısı 268 defa)

#0 - 20.10.2020 21:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stephan Petrosian Martin Sarafian- @Senseii @Nanopat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.10.2020 20:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Alıntı
1-)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Montgomery Intersection bölgesindeki petrolde   "* Leon Lascaris çöp kovasına saklı içeceği alır." şeklinde emote attığım sırada Stephan Petrosian ve Martin Sarafian IC adlı karakterler yanıma gelip beni sorgulamaya başladılar. Ardından bende karşılık verdiğim sırada " * Stephan Petrosian Leon'un ensesinden kavrar." şeklinde bir emote attı ve normal bir şekilde fight rolüne girdik ve sistemsel olarak düşürüldüm. Ancak arkasından kurallar bölümünde belirtildiği gibi pasif olan gasp rolüne girildi ve belirtilen miktarın üzerinde para aldılar. Hem gasp rolleri İNAKTİF konumda ve AKTİF olsaydı bile gasp rollerinin gereğinde belirtilen miktarın üstünde param alındı.

Spoiler: GösterGizle
[20:05:43] * Stephan Petrosian çıkardığı içeceği ondan hızla kapar.

[20:05:47] Stephan Petrosian: Bu ne ha?

[20:05:50] Leon Lascaris: İç.

[20:05:57] Martin Sarafian: Ne yapıyorsun burada?

[20:06:01] Leon Lascaris: Burnout Enerji içeceği.

[20:06:06] Leon Lascaris: Takılıyorum.

[20:06:15] Leon Lascaris: Siz ne yapıyosunuz?

[20:06:22] Stephan Petrosian: Neden saklı bu burada?

[20:06:24] Stephan Petrosian: Konuş.

[20:06:29] Leon Lascaris: Canım saklamak istedi.

[20:06:39] * Stephan Petrosian Leon'un ensesinden kavrar.

[20:06:43] Stephan Petrosian: Benimle doğru konuş, çocuk.

[20:06:44] * Leon Lascaris adamın elini iter.

[20:06:47] Leon Lascaris: Rahat dur.

[20:06:49] * Stephan Petrosian Leon'a tekmeyi sallar.

[20:06:52] Leon Lascaris: Ah.

[20:07:00] [VC] {C8C8C8}Yaralandın. 90 saniye bekledikten sonra ayağa kalkacaksın.

[20:07:06] Stephan Petrosian: Sikerim seni.

[20:07:08] Leon Lascaris: Baylar.

[20:07:11] Stephan Petrosian: Rahat durmanı söyledim.

[20:07:15] Leon Lascaris: Kaçar mısınız yoksa sikeyim mi?

[20:07:20] Leon Lascaris: Ahh.

[20:07:24] * Leon Lascaris karnını tutar.

[20:07:24] (( >> Stephan Petrosian (290): Fear uygulaman gerekiyor. ))

[20:07:34] [UYARI]{C8C8C8} Stephan Petrosian adlı kişinin üst arama talebini reddettin.

[20:07:37] * Stephan Petrosian sağ ve sol elleri ile onun üstünü aramaya başlar.

[20:07:44] Leon Lascaris: Amacınız ne amına?

[20:07:47] Leon Lascaris: Bırakın beni.

[20:07:56] Stephan Petrosian Leon Lascaris'nin üstünü aramaya başlar.

[20:07:59] [UYARI]{C8C8C8} Martin Sarafian adlı kişinin üst arama talebini reddettin.

[20:08:04] * Cüzdanı nerede buldum? (( Stephan Petrosian ))

[20:08:09] * İç cebinde. (( Leon Lascaris ))

[20:08:18] (( << Stephan Petrosian (290): paranın hepsini vermem söyleyim. ))

[20:08:22] Leon Lascaris: Ahh.

[20:08:32] * Stephan Petrosian sağ elini Leon'un iç cebine atarak cüzdanın içerisinden 5.000$ kavrar.

[20:08:36] * Stephan Petrosian cüzdanı ona fırlatır.

[20:08:42] Leon Lascaris adlı kişi Stephan Petrosian adlı kişiye bir miktar para uzatır.

[20:08:42] Stephan Petrosian adlı kişiye $5,000 para verdiniz. [20:09:24] Leon Lascaris: Bitti mi?

[20:09:26] Stephan Petrosian: Kimsin, burada ne işin var.

[20:09:28] Stephan Petrosian: Konuş.

[20:09:32] * Leon Lascaris cüzdanı alıp cebine atar.

[20:09:32] Stephan Petrosian: Neden saklıyorsun bunları. [20:09:37] Leon Lascaris: Saklamıyorum.

[20:09:44] Leon Lascaris: Burada düşürdüm gelip aldım.

[20:09:48] Leon Lascaris: İstersen sana da vereyim.

[20:09:50] * Stephan Petrosian elini onun iç cebine atar cüzdanı kavrayıp Martin'e atar. [20:09:54] Stephan Petrosian: Martin, sende al iki bin dolar.

[20:09:58] Stephan Petrosian: Cüzdanın içinden.

[20:10:04] * Martin Sarafian cüzdanın içerisinden 2500 dolar alır.[20:10:16] * Stephan Petrosian Martin'den cüzdanı kavrar Leon'un cebine atar.

[20:10:18] Leon Lascaris adlı kişi Martin Sarafian adlı kişiye bir miktar para uzatır.

[20:10:18] Martin Sarafian adlı kişiye $2,500 para verdiniz.

[20:10:33] Leon Lascaris: Uyuşturucu falan değil.

[20:10:37] Leon Lascaris: İçecekseniz vereyim.

[20:10:41] Leon Lascaris: Enerji içeceği.

[20:10:45] Stephan Petrosian: NEDEN BURADA SAKLANIYOR, OĞLAN.

[20:10:54] Leon Lascaris: Saklanmıyo amına koyim düşürdüm diyorum

[20:11:08] * Stephan Petrosian Leon'un çenesinden tutar, bir yumruk sallar.

Ek açıklamalar(varsa): Oyun sırasında ss alamadığım için chatlogu atacağım. Herhangi bir durumda sistem üzerinden log kontrolü yapılabilir.

#1 - 20.10.2020 21:39
Merhaba, böyle bir durum ile karşı karşıya kalacağımızı biliyordum. Üzerinde 57.000$ para vardı. "Sen bana hepsini vermem ona göre." diye bir pm attın. Senin de dediğin gibi log kontrolü yapılabilir bunun için. Gizli bir şekilde orada durmuş, çöp tenekesinden bir şeyler çıkarıyorsun. Biz de gelip bu ne diye sorduk. Ters ters cevaplar verip, "Sikerim seni, canım istedi." gibi cevaplar verdiğin için karakterler seni düşürüp üzerinden bir miktar para aldı. Sen bana paranın hepsini vermem dedin, zaten aldığım para 5.000$ itiraz etseydin verirdim, etmedin şimdi burada gelmiş şikayet açıyorsun. Kendin söyledin hepsini vermem diye zaten. Gerekli tüm log kontrolleri yapılabilir. İyi forumlar!

#2 - 20.10.2020 21:41

Şunları da şöyle bırakayım.

#3 - 20.10.2020 21:48
Eeee yani rolü mü bölseydim? Siz belki itiraz etmez diye herkesten böyle paraları topluyorsunuz sanırım. İtiraz eden olursa da şikayet açmasın diye iade ederek zengin olmaya mı çalışıyorsunuz?
Belki ben o uyarıda bulunmasaydım siz paranın tamamını alacaktınız.
Gasp rolü ihlal ediyosunuz ve bunun üstüne çıkmaya çalışıyosunuz.
Evet loglar kontrol edilebilir ve benim "Sikerim" gibi bir ifade kullanmayıp basit bir şekilde "Canım İstedi" dediğimde agresif role girip küfür eden de sizsiniz.
« Son Düzenleme: 20.10.2020 21:51 JustStrider »

#4 - 20.10.2020 22:15
Eeee yani rolü mü bölseydim? Siz belki itiraz etmez diye herkesten böyle paraları topluyorsunuz sanırım. İtiraz eden olursa da şikayet açmasın diye iade ederek zengin olmaya mı çalışıyorsunuz?
Belki ben o uyarıda bulunmasaydım siz paranın tamamını alacaktınız.
Gasp rolü ihlal ediyosunuz ve bunun üstüne çıkmaya çalışıyosunuz.
Evet loglar kontrol edilebilir ve benim "Sikerim" gibi bir ifade kullanmayıp basit bir şekilde "Canım İstedi" dediğimde agresif role girip küfür eden de sizsiniz.
:P Dostum sen şaka mısın ya? Seni bıraktığımızda telsizinden arkadaşlarına haber verip peşimize bile düştünüz, sizi atlattık. Para konusuna gelince zaten işte arkadaşlarını falan da çağırdın, peşimize düştün. PM'den bana yazdığını da yazdım oraya. Kimseyi gasp etmem kolay kolay , hatta hiç etmem. Çünkü pasif duruma getirilmiş. PM'den yazdın sen razı oldun, ben napayım? Seni sadece bayıltıp bırakacaktım
,ama pmden yazdığını görünce bende gasp ettim, rolü de devam ettirdiniz peşimize düşerek zaten. Başka savunma gelmeyecek tarafımca. İyi forumlar!
« Son Düzenleme: 21.10.2020 09:48 Senseii »

#5 - 22.10.2020 04:08
Gasp rolleri inaktif ve böyle bir rol yapılamaz. Parayı 24 saat içerisinde iade edin. Cezalandırılmaya gidilmeyecek. Konu aktif, güncellemeleri belirtin.

#6 - 22.10.2020 09:06
Akşam saatlerinde iade gerçekleşecek.

#7 - 30.10.2020 16:56
Selamlar en son yanıtın üzerinden 8 gün geçmiş durumda. Gereken sebeplerden dolayı forumda AKTİF olamadım fakat Stephan Petrosian karakterinin sahibi arkadaş "Admin Heavenly" 'nin uyarısının üzerine  yanıt verip paranın teslim edileceğini belirtmiş. Ben bu 8 gün boyunca oyunda yeterince aktiftim ve bana herhangi bir iade veya bir haber için pm gelmedi.  Hala paramı almış değilim.
Burdaki derdim alınan para miktarı değil, evet hakkımı geri istiyorum fakat burada bir kural ihlali var.
Tekrardan yönetime de belirtmek isterim ki Forumda aktif olamadığım için gerekli sebeplerden ötürü Heavenly'nin ve karakter sahibi arkadaşın yanıtlarını çok geç gördüm.
İyi roller.  :)

#8 - 30.10.2020 18:09
Selamlar en son yanıtın üzerinden 8 gün geçmiş durumda. Gereken sebeplerden dolayı forumda AKTİF olamadım fakat Stephan Petrosian karakterinin sahibi arkadaş "Admin Heavenly" 'nin uyarısının üzerine  yanıt verip paranın teslim edileceğini belirtmiş. Ben bu 8 gün boyunca oyunda yeterince aktiftim ve bana herhangi bir iade veya bir haber için pm gelmedi.  Hala paramı almış değilim.
Burdaki derdim alınan para miktarı değil, evet hakkımı geri istiyorum fakat burada bir kural ihlali var.
Tekrardan yönetime de belirtmek isterim ki Forumda aktif olamadığım için gerekli sebeplerden ötürü Heavenly'nin ve karakter sahibi arkadaşın yanıtlarını çok geç gördüm.
İyi roller.  :)
Merhaba, biz de bu sunucuda bütün gün rol yapıyoruz, sen alacaklı olduğun için bana PM atıp paranı isteyebilirdin. 8 gündür oyunda yoksun. Kaç gün bekledik gelmedin. Sunucuya girip offtransferi gerçekleştiriyorum. Purad_Vosgeperan pasif, yarın sabah o da yapar. İyi forumlar.

#9 - 30.10.2020 18:17

Transferim gerçekleşti.