Polis olmanın zorluğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, koordinasyonun en önemli etmen olduğu bu naçizane rol kategorisinde, sunucuda gördüğüm en büyük eksiklik 3. parti sesli iletişim uygulamalarının polisler tarafından kullanılmıyor olması. Gerek araçlı kovalamacalarda, gerek polislerin yakın mesafe iletişimlerinde böyle bir yenilik hem rolü zenginleştirecektir, hem polisler arasında ki IC iletişimin kuvvetlenmesine sebep olacaktır.
Tek yapılması gereken şey, yoğun kontrol altında tutulup denetime tabi tutulması, kanalın IC kurallar çerçevesinde kullanılmasını sağlamak. OOC sohbetlerden, rol dışı konuşmalardan bahsetmiyorum, kanalın sadece IC telsiz olarak kullanılıp, yazım zorluğu çekilen aciliyet bazlı rollerde polislerin işini kolaylaştırması adına faydalı olacağını düşünüyorum.
Aşağıya çoğunuzun adını duyduğu bir serverdan 20 dakikalık bir kovalamaca kesiti bırakıyorum. Şahsi düşüncem, bu olay sesli iletişim programları kullanılmayan bir rol sunucusunda yaşansaydı, bu arkadaşın işi videodakinden çok daha kolay olurdu. Gerçekçiliği yansıtması adına böyle bir sistemin getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sistem illegal rol yapan arkadaşların da eyleme geçmeden önce iki kez düşünmesini sağlayacaktır.