Konu: Dil alanı için tavsiyeleriniz.  (Okunma sayısı 129 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.10.2020 14:00
2020-2021 eğitim & öğretim yılıyla birlikte dil alanında eğitime başladım. Paragraf, anlam bütünlüğünü sağlayan cümleyi bulma, boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük veya ifadeyi bulunuz vs. gibi soruların çözümü için taktikleriniz vs. var mı? Nasıl çalışmalıyım, soruları çözerken nelere daha çok dikkat etmeliyim, bu sorular için bir yol, yöntem vs. var mı? Aldığım her bir bilgi benim için kâr niteliğinde olacak. Yardımcı olan dilcilere şimdiden teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.10.2020 04:22
Öncelikle hayırlı olsun, başarılı seneler diliyorum.

Sözcük için kelime ezberi gerekiyor. Hiçbir taktiği yok. Sınavda çıkan sözcüklerin türü hep aynı oluyor, isimse hepsi isim, sıfatsa hepsi sıfat. Kelimeleri bilmeden yapman mümkün değil yani. Kelime öğrenimi için naçizane tavsiyem aşağıdadır.
Dil öğrenmek için benim görüşümce en iyi yol o dildeki kelimelere hakim olmaktan geçiyor. Dil bilgisi falan bir yere kadar hikaye yani.

Bu yüzden, evde İngilizce öğrenmek için her gün çeşitli kelimeler ezberlemek/öğrenmek gerekiyor. Bunun için de bir tavsiyem var.

İlk etapta 50 kelime mi öğrenmek istiyorsunuz? Bir kağıdı 50 parçaya bölün. Her parçaya bir kelime yazın. Katlayın, bir kutuya ya da torbaya atın. Her gün, boş olduğunuz her dakika o kutudan/torbadan birkaç kağıt çekip bakın. Kelimenin anlamını bilmiyorsanız önce zargan vb. gibi sözlüklere girip anlamına bakın. Sonra kağıdı tekrar torbaya geri atın. Bir süre sonra aynı kağıdı çektiğinizde o kelimenin anlamını biliyor olacaksınız. Zamanla kağıt sayısını arttırabilirsiniz. Ben bu şekilde sınav öncesi yüzlerce kelime ezberlemiştim. Unutmamak için ara sıra tekrar tekrar çekip bakarım hatta.

Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulmak gayet basit, paragrafı oku, okurken temasını, konusunu kafana kazı. Zaten fark etmen gerekiyor, eğer fark etmezsen bulduğun konuya aykırı geleni ele. Mesela gemilerin yapısından bahsederken gemi turizminden bahseden bir cümle olabilir ya da gemilerin yapısından bahsederken teknelere laf girebilir. Paragrafı tam olarak kavramak bu noktada çok önemli. Buna ek olarak bazı şıkları bir önceki cümleyle bağlantılı olduğunu saptayarak eleyebilirsin. Bu noktada yine zamirler mühim. Sadece zamirlere bakarak soru kaptığım oluyordu.

Cümle tamamlama sorularına çok dikkat et. Bazen ÖSYM fake atıyor. He-she-it-his-our vb. tüm ismin yerine geçen tüm referanslara dikkat etmelisin.  Yine cümle tamamlamada boşluktan sonranın çevirisini yaparak vakit kazanabilirsin. Ben yapabiliyordum. Nadiren cümlede bağlaç olduğunda yanlış çıkabiliyordu. Try at your own risk.

Çevirilerde bağlaçlara, yüklemlere ve öznelere bakarak çok seri soru kapabilirsin. Elbet cümlenin genel yapısına da bakmak zorundasın, zarftır, sıfattır vb. atlayarak yaparsan riskli olacaktır fakat yine de hız kazanmak için bağlaç/yüklem/öznem der tek geçerim.

Yalan konuşmaya gerek yok. Muhteşem bir İngilizcem yok. İngilizceyi oyunlardan öğrendim. Üstüne pek bir şey koymadım. Üniversite sınavı senemde Feliron ile SA-MP oynardık. Aksan desen yarım yamalak, dil bilgisi desen... İngilizce dil bilgim rezalettir. Bana çık present perfect anlat de anlatamam sana. Ama işin tekniğini çözünce istersen en kral dil bilgisi olan soru çıksın karşına çözebiliyorsun.
« Son Düzenleme: 14.10.2020 04:28 Diversa »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.10.2020 04:54
Konuya bir dilci kadar hakim değilim fakat önceki mesajda tavsiye edilen matematik çalışmasını şiddetle öneririm aynı şekilde. Dil sınavına daha az kişi girdiği için 1 matematik neti bile seni yüzlerce kişinin önüne atabilir.

Ayrıca C2 eğitimimi tamamladığım kursun MyKelime diye bir lisansı vardı. Faydalı olabilir senin için. Başarılar dilerim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.10.2020 16:48
Teşekkür ederim hepinize. Başka da yanıt gelmeyecek sanırım. Konu arşive alınabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 18.10.2020 22:15
Konu sahibinin isteği üzerine Kilit ve Arşiv.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok