Konu: [18:06:06] Ramon Hernandez @BullarD | Trolling, NonRP, Sahte ihbar  (Okunma sayısı 377 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.10.2020 19:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ramon Hernandez @BullarD

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Nasmier , @bakhtiyar , @bakhtiyaryaveri , @Fabrodo , @ElnombreLatino , @santet

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18:06:06

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Trolling, NonRP, Sahte ihbar

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 18.00 sularında Danny Wheeler ekibi ve Silas Isıah ile rol gerçekliştiriyorduk. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra 54.st'teki bloods (?) gibi sözde çeteci rolü yapan adamlar girmeyin dediğimiz halde eve girmişlerdir. Onları çıkardıktan sonra rolümüze devam ettik. Aradan birkaç dakika sonra aralarından "Ramon Hernandez" adlı arkadaş durduk yere, bir kanıtı olmadan, sadece trolling içeren davranış polislere "İçeride silahlı" adamlar var demiştir. Oysaki içeride hiçbir şekilde silah veya başka birşey çıkarmamıştık, bunu ElnombreLatino ve santet onaylayacaktır. Bunu dedikten 1 dakika sonra kendisi evin içine girip "Abiler polis var dışarıda." diyerek bize seslendi. Hem polise söyleyip, hemde niye söylersinki? Dışarı çıktığımızda sıra sıra polis araçlarının olduğunu gördük. OOC bir zorluk çıkarmadan rolümüze devam ettik. Polisler Pakrad'ı tutukladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
@Nasmier'in chatlogu:
[18:05:56] Ramon Hernandez: Hey

[18:06:02]  [CH: 911 - S:1] Ju Ferrell: BECKETT-5; sarı Elegy için bilgi talep ediyor.

[18:06:06] Ramon Hernandez (kısık ses): Şurdaki evde silahlı abiler var.

[18:06:07] Jake Winters (bağırır): Uzaklaş aracın önünden.

[18:06:11] Tommy McWilson: Hangi ev?

[18:06:13]  [CH: 911 - S:1] Matthew Roberts: B4 '99 olağan devriyemize devam ediyoruz, '20 Jefferson '08.

[18:06:20] Ramon Hernandez: Bu.

(İhbardan 2 dakika öncesi, kimsenin elinde silah falan yok)

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş sadece trolling amacı taşıyarak rol zevkimizi kaçırmıştır. Onlar içeri girdikten ne önce ne sonra elimize silah v.b birşey almadık. Şikayetin dakikalara dikkat edilerek incelenmesini talep ediyorum. Attığım chatlog Nasmier'e aittir. Bunu onaylayacaktır.
Rolün iptal olmasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 11.10.2020 19:37 satori »

#1 - 11.10.2020 19:17
Chatlog'un bana ait olduğunu onaylıyorum. Etrafta fazlasıyla hatalı park görünce megafondan uyarı geçtim ve kişi bir anda önümüze atlayarak; "Şu evde silahlı abiler var" dedi ardından ben de görevim gereği kişinin söylediğini değerlendirdim ve supervisor çağırdım.

#2 - 11.10.2020 19:25
Şahıslardan birisi eve direkt olarak giriş yaptı, onun ekran görüntüsünü alamadım. (Herhangi bir role girmeden veya emot vermeden.) İçeride bir iki saniye aralığında durdu ve geri interiordan çıkış yaptı. Bu durumun tekrarlanmaması için Sarhad Veziryan dışarıya çıkıyor ve kişiler ile role giriyor, bu sefer kişiler toplu olarak içeriye giriyor kendilerini sert bir dille dışarıya çıkartılıyor. Ramon_Hernandez, polislere asılsız bir ihbar veriyor (kişilerin silah olduğunu iddia ediyor, polislerin üst aramasında hiç bir oyuncuda silaha rastlanmadı bunu oradaki polislerde onaylayabilir.) ihbar sonrasında polisler eve girmeden önce Ramon_Hernandez, tekrar eve girerek polislerin geldiğini haberdar ediyor.

Sarhad Veziryan'ın dışarıya çıkması ve şahıslarla arasında geçen diyalog:
Spoiler: GösterGizle

Kişinin içeri gelip bizi haberdar etmesi:
Spoiler: GösterGizle

Eklemek istediğin diğer şeyler: Kişi bizi şikayet ediyor (sistemsel silahımız olmamasına rağmen) sonrasında olaydan bizi haberdar ediyor. Kişinin herhangi bir rol amacı olduğunu düşünmüyorum ve cezalandırılmasını talep ediyorum.

#3 - 11.10.2020 19:32
Olay anına dair birkaç görüntü daha:

#4 - 11.10.2020 19:34
Rol iptal olmuş. Fakat bu arkadaşın yaptığı kural ihlalini değiştirmiyor. Gereken ne ise yapılmasını istiyorum.
« Son Düzenleme: 11.10.2020 19:36 satori »

#5 - 11.10.2020 19:39
Merhaba. Pakrad Kasparov'a silahı iade edildi ve rol iptal edildi. Ekran görüntülerinde @BullarD'ın karakterinin legal olmadığı zaten anlaşılır düzeyde. Bu kapsamda savunma bekleniyor.

#6 - 12.10.2020 00:42
Karakterin o rolü gerçekleşmesi şu yönlüdür karakter 16 17 yaşlarında yani bir liseli 10 tane takım elbiseli görünce ne düşünürse realistik olarak onu yaptım,İçeriye ilk 3 arkadaşla girip ne oluyor diye bakmaya girdik.Sonra çıkarıldık, Ardından bir kaç dakika denilen yerde polis bizi kenara çekti içeri de neler olsuğunu sordu biz ise içeri takım elbiseli adamlar var silahlılar dedik.Sonrasını biliyosunuz ardından Pekrad tutuklandı.Silah gitti, admine yazarak silah alındı.Tutuklanan kişiye pmden yazıldı oda SORUN DEĞİL ROL İPTAL OLDU SİLAH ALINDI DEDİ.Buda bizim yaptıklarımızın hiçbir ifade etmediğini ve zarar olmadığını açıklar.Rol olarak ise liseli çocuk evim önündd 4 5 düz araba,evde 10 kişi takım elbiseli kapıda iki koruma gibi duran adam görünce polise yumurtlar.buda bir liseli polise yok bişi içeride konuşuyolar demez çocuk aklıyla lafa birkaç şey ekler"silahlı takım elbiseli"der gerisi poliste savunmam bu kadar dediğim gibi PEKRAD KASPAROV DA şikateçi değil hatta bu olaydan dolayı atıldığım bieliğe geri alınmamı sağladı.Savunmam bu kadar zarat gören taraf=PEKRAD KASPAROV şikayetçi olmamıştır ve zatende buda 54.cadde liselilere göre bir rol olmuştur trolşing yoktur.

#7 - 12.10.2020 00:44
Eğer içeride Pekrad Kasparov dışında rahatsız olan kişiler varsa özür dilerim.Savunmam bu kadardır tekrar belirtmek isterim silahı giden Pekrad Kasparov şikayetçi olmamış bu olaydan atıldığım birliğe alınmamı sağlamıştır.İyi roller.

#8 - 12.10.2020 01:00
Karakterin o rolü gerçekleşmesi şu yönlüdür karakter 16 17 yaşlarında yani bir liseli 10 tane takım elbiseli görünce ne düşünürse realistik olarak onu yaptım,İçeriye ilk 3 arkadaşla girip ne oluyor diye bakmaya girdik.Sonra çıkarıldık, Ardından bir kaç dakika denilen yerde polis bizi kenara çekti içeri de neler olsuğunu sordu biz ise içeri takım elbiseli adamlar var silahlılar dedik.Sonrasını biliyosunuz ardından Pekrad tutuklandı.Silah gitti, admine yazarak silah alındı.Tutuklanan kişiye pmden yazıldı oda SORUN DEĞİL ROL İPTAL OLDU SİLAH ALINDI DEDİ.Buda bizim yaptıklarımızın hiçbir ifade etmediğini ve zarar olmadığını açıklar.Rol olarak ise liseli çocuk evim önündd 4 5 düz araba,evde 10 kişi takım elbiseli kapıda iki koruma gibi duran adam görünce polise yumurtlar.buda bir liseli polise yok bişi içeride konuşuyolar demez çocuk aklıyla lafa birkaç şey ekler"silahlı takım elbiseli"der gerisi poliste savunmam bu kadar dediğim gibi PEKRAD KASPAROV DA şikateçi değil hatta bu olaydan dolayı atıldığım bieliğe geri alınmamı sağladı.Savunmam bu kadar zarat gören taraf=PEKRAD KASPAROV şikayetçi olmamıştır ve zatende buda 54.cadde liselilere göre bir rol olmuştur trolşing yoktur.

yapma ya sen takim elbiseli adamlar görünce bunlarda kesin silah var mıdır diyorsun. iyiymiş.

#9 - 12.10.2020 01:03
Öncelikle iyi geceler,ben dışarıdan sizi izlerken bir arkadaş sabahda ceset getirdiler dediği için içeri girmem ölmek idtemiyorum gibi bir cümle kullandım ondan dolayı arkadaş silahınız olduğunu varsaymış olabilir.

(Sadece dile getirmek istedim şikayetle alakam bulunmamaktadır.)

(Ayrıca ben roleplayde il-legalin il-legali şikayet edemediğini biliyorum ancak sahte polis ihbarının ooc hapisle alakası olmadığını biliyordum eğer böyle bir kural varsa okumak isterim.Çünkü sahte polis ihbarı polise yakalandıktan sonra hapis yemesidir.)
« Son Düzenleme: 12.10.2020 01:09 Vortex »