Konu: [11.10.2020 - Carlos William] DM - GBI - Metagaming  (Okunma sayısı 316 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.10.2020 16:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Carlos William @ramazan4434

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.10.2020 14:05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) 6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aramızda IC olarak tartışma yaşandı. Sonrasında balık tutmaya devam ettim ve yem alıyordum. Yumruklayarak beni öldürdü(Loglar incelenebilir) Daha sonra pm atarak beni rahatsız ettiği için pmi kapattım. Pm ile cevap yazamayınca bunu role yansıtarak kapat kapat aferin yazdı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 11.10.2020 17:47
Karşılık verdiğim için GBI nedeniyle ceza aldım ve alay etmeye çalıştı.

#2 - 11.10.2020 23:37
Şahıs yaklaşık 2.3 saat boyunca bizimle uğraştı admin roderick recon daydı zaten şahıs kaç kere geldi gbi da vurdu admin recondaydı hepsini gördü şahıs car jack felan attı bize ben ve arkadaşımla bekledik şahıs servere huzur bozmaya troll yapmaya gelmiş biz balik tutarken teknede tanımadığı kişinin teknesine binip tanımadığı bize yumruk felan salladı kaç kere herşeyi admin roderick gördü o ıc konuşma konusuna gelir isek orada arkadaşıma bana yolu kapat demek istedim şahıs bunu ooc olarak algılıyor ooc bir kin besledi herhalde jail yedikten sonra herşey recondaydı zaten şahıs gelip kaç kere bize vurdu sonra ben balıkdan arkadaşlarımla rolsel olarak eğlenmeye gidecektik balıkçıdan çıktık şahıs bizi araçtan car jack ile attı arkadaşlarım ss aldı forum da açtı zaten onun için şahıs ya rol bilmiyor ya da servere milletin huzurunu bozmaya geldi rol ortalarında b bölme noob dm ve arkası gelmeyen birçok şey admin roderick 2 saat boyunca aralıklı olarak izledi zaten şahsı iyi forumlar dilerim.

#3 - 11.10.2020 23:41
Hadi gbi da 3 kişiye vurmanı geçtim dostum 3 kişiye karşı bir iki level iken sen nasıl vurabiliyorsun fear rp diye bir kural var eğer ki bakmak istersen vice forumunda var kurallar fear rp hakkında biraz bilgi almanı tercih ederim dostum.

#4 - 11.10.2020 23:45
Şahısın yaptığı trollere bakarmısınız admin zaten hepsini gördü de ben gene atayım.
Car jack yapıyor arkadaşıma araca atlıyor.
https://hizliresim.com/R1aMXw
ardından aracımızı alıyor sağa sola vura vura vura vura motorunu patlatıyor.
https://hizliresim.com/OS5egO
ardından inip gidiyo.
https://hizliresim.com/vmvSkU
admin olanları bir bir izleyip gördü zaten ardından aracımızı fixledi zaten herşey recondaydı.

#5 - 12.10.2020 09:45
Yaptıklarımdan dolayı ceza aldım karşılık vereceğinize benim gibi şikayet açabilirdiniz. Admin kararı

#6 - 12.10.2020 09:48
Attığın sslerle şikayet açıldı ve admin ceza verildiğini söyledi

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=91037.0

#7 - 12.10.2020 15:01
Attığım ss ler için dedim zaten şikayet açıldığını şahıs zaten gbi ve noob dm yaptığını kabulleniyor ic karakterime vurulunca boş boş izlicek hali yok değil mi en baştan gelip gbi da izin almadan illegal rolünü sergileyip yıktın o duvarı dostum admin gördü zaten herşeyi Roderick bey recon daydı biliyorlar iyi forumlar dilerim.

#8 - 12.10.2020 15:48
Ben balıkları satarken vurarak öldürdün. Beni öldürmek yerine şikayet açabilirdin.

#9 - 12.10.2020 15:54
Ben kişiye karşılık verdiğim için ceza aldım. Onunda cezalandırılmasını istiyorum.