Konu: [10.10.2020] /q  (Okunma sayısı 532 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.10.2020 20:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Igor_Bakaev @DuranEmmi, Ivan_Bakaev @DAY1
Olaya dahil olan şahit karakter adı: VCPD Üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Silahla ateş edildiği hakkında ihbar geldi ve ihbara yöneldik. Yöneldiğimizde ihbarı doğruladık ve şahıslara araca binerek kaçmaya başladılar. Daha sonra kaçamayacaklarını anlamışlar olsa gerek durup ateş ettiler. Çatışma ortamına girdiğimizde birisini düşürdük. Diğer arkadaş köşeye sıkıştı. Etrafını memur arkadaşlarla birlikte sardık ve /q attı. Daha sonra düşürdüğümüz arkadaşa ilkyardım rolü yaparken o da /q attı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahısların silahlarının silinmesini talep ediyorum. Ayrıca oyunumuz crash yedi diye bahaneler sunmasınlar çünkü yaklaşık olarak 6-7 dk boyunca aynı bölgede EMT ekipleri ile birlikte rol yaptık.

#1 - 10.10.2020 20:53
Öncelikle merhabalar,başımıza gelen bu olaydan bende şu an çok rahatsız durumdayım. Arkadaşım Igor ile beraber ortak bir skin mod paketimiz var ve sanırım etraf bi anda farklı kişilerle kalabalık hale geldiği için oyunum resimde ki gibi çöktü. Defalarca girmeyi denedim olmadı. Daha sonrasında tekrar girmeye çalıştım tam düzeldi mi diye kontrol edip rapor atıp olayı izah edecektim ki yine aynı şekilde bozuldu. Tekrar çıktım ve giriş yapamıyorum. Ancak sizi temin ederim ki en geç yarın geceye kadar en kötü ihtimal gtayı silip tekrar yükleyerek,yarım kalmış rolümüzü tamamlatacağım. Igor arkadaşım da aynı neden olsa gerek relog için çıktı sanırım ancak o da giremiyor. İkimiz adına tekrardan sizden anlayış bekliyor ve rolü kesinlikle en geç yarına kadar tamamlayacağımıza dair söz veriyorum.

#2 - 10.10.2020 21:24
Ivan_Bakaev @DAY1'nın oyunu crashlenmiş olabilir chatlogda kendi isteğiyle ayrıldı yazmıyor, fakat Igor_Bakaev @DuranEmmi kendi isteğiyle sunucudan ayrılıyor bu da onun elinde olan bir şey. Şikayette Ivan_Bakaev karakterini yöneten kişiyle ilgili sorun kalmamıştır.
« Son Düzenleme: 10.10.2020 21:45 Reich »

#3 - 11.10.2020 11:00
dostum şikayet açmakta haklısın eyvallah ama ben ve @DAY1 zaten dün oyuna tekrar girip gereken rolü tamamladık aslında. Q ATMa olayı ise sebebim arkadaşımın anlattıgından farkli degildir evet bağlantım kopmadı çünkü sizle çatışmam esnasında bir anda chate erişimim kayboldu ve görüntü renkleri (yangın varmış gibi belki gta da başına gelen vardır) değişti. Bende tekrar gireceğimi düşünüerek relog attım ve devamında giriş yapamadım. Arkadaşım sorunu bulduğunda bana da haber verdi ve zaten girip rolümüzü yaptık. Cidden kasıtlı durup dururken q çekecek bir trollüğe sahip olsam emin ol hiç bu kadar savunmalar yapmazdım ya da oyuna girip rolü tamamlamazdım. İşte yakalnaşımızın resmi

#4 - 11.10.2020 15:09
 Bakın sizi dün akşam kovalama sonrasında yakaladık, aracınızda veya üstünüzde silah var mıydı ve silahlarınıza memurlar tarafından el konuldu mu? Silahlarınıza el koyulduysa rolü gerçekleşmiş sayacağım, fakat silahlarınıza el koyulduğuyla ilgili bir bilgiye sahip olmadığım için şikayeti çekmeyeceğim. Şikayet geçerliliğini hâlâ sürdürüyor.

#5 - 11.10.2020 15:50

Şimdi IC siciller üzerinden rolün yapılması gereken kısmının yapılmadığını açıklıyorum.
 Spoiler içinde görüldüğü gibi Ivan karakteri 1.4 "Kolluk Kuvvetlerine Saldırı" sebebiyle hapse atılmış. Eğer rolü tam anlamıyla, yapılması gerektiği gibi yapmış olsaydınız IC sicilinizde 1.23 "Ruhsatsız Silah Bulundurmak" suçu da yazardı. Fakat siz silahlı bir şekilde kaçmadığınız için sadece kovalama sonrası bir memura saldırdığınız için 1.4'ten hüküm giydiniz. Bu da rolün tam anlamıyla yapılmadığı anlamına gelir. Gerekli IC kanunlar ve IC siciller spoiler içerisinde.
Spoiler: GösterGizle

Geliyoruz Igor karakterinin IC sicil kısmına.
  Aslında burada da işler Ivan karakterininkiyle benzer. Igor karakteri 1.26 "Kolluk Kuvvetlerine Direnmek" suçundan hüküm giymiş. Bunun sebebi ise polisten kaçtığınız için. Rolü gerçekleştirdik dediniz fakat IC sicilinizde yine 1.23 "Ruhsatsız Silah Bulundurmak" suçu yok. Rolün gerçekleşmiş sayılması için sicil kaydınızda olması gerekirdi. Fakat yok. Gerekli IC kanunlar ve IC siciller spoiler içerisinde.
Spoiler: GösterGizle

Ayrıca "El Koyulan Silahlar" bölümünde de Ivan ve Igor karakterine ait herhangi bir rapor bulunmuyor. Her memur bu raporları gün sonunda eksiksiz ve atlamadan giriyor. Sanmıyorum ki "Silah" gibi önemli bir mevzuda bu raporu atlayacaklar.

#6 - 11.10.2020 15:53
Önce memurlarla çatışma, sonrasında oyundan düşme (?). Bana masum gelmiyorsunuz. 12 saat içerisinde şikayet sahibi Katie Lott'a ulaşarak silahlara oyun içerisinden el koymasını isteyin. Aksi halde ben sileceğim ve jail işlemi uygulayacağım. Şikayet açık. Tekrar bu ve benzeri şeyleri de yapmayın.

@DuranEmmi
@DAY1

#7 - 11.10.2020 16:17
@DuranEmmi, @DAY1 forumdan özel ileti göndermeyip buraya gerekli bilgileri atarsanız sevinirim. Özel konuşma olduğu için ss alıp atamıyorum.

#8 - 11.10.2020 16:24
Şikayet sahibi siz olduğunuz için direk sizinle uzlaşma yoluna gitmek amacıyla size atmıştım..buraya da atarım sorun yok. Ss'lerde görüldüğü gibi benim ve arkadaşımın herhangi bir silahı bulunmuyor.

#9 - 11.10.2020 16:55
@DAY1 farkında mısınız bilmiyorum ama şu anda yönetimi kandırmaya çalışıyorsunuz. Polislerle çatışmadan sonra quit atıyorsunuz, sonrasında oyuna girip teslim oluyorsunuz, IC hapis alıyorsunuz ama silahınız yok. Üstelik silahları teslim edin dememe rağmen "sslerde gördüğünüz gibi benim ve arkadaşımın silahı yok" cevabını veriyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz arkadaşlar? Silahları bir yere koydunuz veya sakladınız. Bu konu hakkında doğruyu söyleyip silahları teslim etmezseniz log kontrolünü biz sağlayacağız ve gerekli yaptırımları uygulayacağız.