Anket

soğansız deyin nolur

soğanlı
soğansız

Konu: Soğanlı menemen mi, soğansız menemen mi?  (Okunma sayısı 4029 defa)

#150 - 13.11.2021 02:22
Soğanlı yenir mi? Bir de dişini fırçalamayan biriyseniz sakın insan içine çıkmayın.


Dünyanın her yerinde yemeklerin birçoğuna çok ağır tatlar, soslar ve sebzeler konulur. Sarımsak soğandan daha keskindir örneğin ama dünyanın en iyi şefleri kullanır. Burada olay yaptığın içeriği ne kadar iyi yedirdiğinle alakalı. Kuru soğanı olduğu gibi yersen evet ağır koku yapar. Ama menemen konusunda örneğin, ilk sayfadaki harika tarifimdeki gibi birçok yemekte(menemen yapanlar buna pek dikkat etmez, bir menemende soğan sertse o olmamıştır) soğanı önce öldürürsün. İyice erittikten sonra sadece tadı kalır, kokusu ya da acısı yok olur. Yemeğe tadı vermiş olur yani.

Ek olarak yediğiniz yemekler çok leş, kötü, küflü ya da kötü yapılmamışsa(üst cümledeki gibi) ağız kokusu yapmaz. Ağız kokusu soğandan değil bakımsızlıktan olur. Zaten diş fırçalamak da kokuyu geçirmez, dişleri temiz tutar. Beslenmen iyi değilse, dalağında böbreğinde sıkıntılar varsa, miden kötüyse, karnın açsa, dişinde çürük varsa ağzın kokar. Ama düzenli olarak dişçiye gidip bakım yaptırıyorsan, ağız bakımını eksik etmiyorsan(diş fırçalamak bunun küçük bir parçası) ne yersen ye üç öğün fresh gezersin.

Soğansız lobisi iş başında yine. Menemen soğanlı yenir, konu kilit. Soğansız menemen isteyen domates çorbası içsin. [/color]
Mükemmel
4
Like
6
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aureus, Gewf, marcus61, AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
BatuhanC the Emperor, Aureus, Gewf, marcus61, shotofwhiskey, AllMighty,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#151 - 23.11.2021 23:13

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#152 - 22.01.2022 11:56
soğan adamdır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#153 - 22.01.2022 16:07
Soğanlı yenir mi? Bir de dişini fırçalamayan biriyseniz sakın insan içine çıkmayın.


Dünyanın her yerinde yemeklerin birçoğuna çok ağır tatlar, soslar ve sebzeler konulur. Sarımsak soğandan daha keskindir örneğin ama dünyanın en iyi şefleri kullanır. Burada olay yaptığın içeriği ne kadar iyi yedirdiğinle alakalı. Kuru soğanı olduğu gibi yersen evet ağır koku yapar. Ama menemen konusunda örneğin, ilk sayfadaki harika tarifimdeki gibi birçok yemekte(menemen yapanlar buna pek dikkat etmez, bir menemende soğan sertse o olmamıştır) soğanı önce öldürürsün. İyice erittikten sonra sadece tadı kalır, kokusu ya da acısı yok olur. Yemeğe tadı vermiş olur yani.

Ek olarak yediğiniz yemekler çok leş, kötü, küflü ya da kötü yapılmamışsa(üst cümledeki gibi) ağız kokusu yapmaz. Ağız kokusu soğandan değil bakımsızlıktan olur. Zaten diş fırçalamak da kokuyu geçirmez, dişleri temiz tutar. Beslenmen iyi değilse, dalağında böbreğinde sıkıntılar varsa, miden kötüyse, karnın açsa, dişinde çürük varsa ağzın kokar. Ama düzenli olarak dişçiye gidip bakım yaptırıyorsan, ağız bakımını eksik etmiyorsan(diş fırçalamak bunun küçük bir parçası) ne yersen ye üç öğün fresh gezersin.

Soğansız lobisi iş başında yine. Menemen soğanlı yenir, konu kilit. Soğansız menemen isteyen domates çorbası içsin.

Konu kilitti hani, hortlatmışlar yine @Manifesto
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#154 - 22.01.2022 16:29
bu niye 16 sayfa olmuş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#155 - 23.01.2022 22:01
soğanlı kanka
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#156 - 24.01.2022 22:35
Soğansız tabii ki  :-\
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#157 - 26.01.2022 13:56
Menemen soğansız yenilir tabii ki. Soğanlı yumurta yersiniz o ayrı bir yemektir gayet de lezzetlidir. Ayrı bir tadı olur ama menemende asıl tadı veren domates ve biberin düzgün bir şekilde harç edilmesidir. Kısık ateşte pişirmek, ağzını yeterince kapatmak ve kendi buharıyla pişmesini sağlayacak zaman dilimini ayarlayabilmek marifettir. Soğan piştiğinde tatlı bir tada sahip olduğu için domates ve biberin ağırlıklı verdiği tadı ortadan kaldırır. Domates ve biber yumurtaya göre daha fazla kullanılmalı, yumurta az atılmalı, biberin acı dozu ayarlanmalıdır. Tıpkı sucuk da atılmaması gerektiği gibidir. Çünkü sucuk da ağırlıklı tadı kendine çeker. Kaşarlıyı tavsiye ederim fakat soğan ve sucuğu kesinlikle tavsiye etmem. Yani yenir ama ideal tadın alınacağına inanmıyorum. Daha önce birçok kez denedim ve tercih etmemeye karar verdim.

Nasıl ki gerçek kokoreçte ekmek içi alınır, kokoreçin içine bir kokoreççiye gittiğinizde malzemeyi doldurun denmez. Çünkü kokoreç de salatayla birlikte tüketilmez. Etin tadını keser. Bağırsağın yoğun tadını salata hafiflettiği için o tadı rahatlıkla algılayamazsınız. Onun yerinde öncesinde sebze tüketip sindirimi hızlandırıp akabinde içi alınmış yarım ekmekte kokoreçi sadece pul biber, kekik gibi birtakım baharatlarla tüketmek daha iyidir. 

O yüzden sucuklu yumurta, sucuksuz menemen, soğanlı yumurta, soğansız menemen, salatasız kokoreç tavsiyeler arasındadır.

Tabii ki herkesin damak zevki ama bu şekilde deneyin kaybetmezsiniz.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#158 - 27.01.2022 14:21
Soğanlı severim. Ama yalnızca zeytinyağı koyuyorsanız soğan ekleyin, zaten güzel pişirirseniz soğan yok gibi bir şey oluyor. Keyfi olarak azıcık sarımsak, peynir ve sucuk katılınca fena olmuyor ama menemenlikten çıkıp başka bir şeye dönüşmüyor da değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok


#159 - 27.01.2022 14:41
Ayrım etmem, her türlü gömerim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok