Sonunda New York dışına çıkıp tek başıma yaşayabileceğim, çocukluğumdan beri oynadığım voleybol bana bir geçim kaynağı oluyor, inanılmaz değil mi? Sanırım bu kadar antrenmandan sonra hak ettim. Bir ay sonra liseye gidiyorum, evime... Florida'ya geri dönüyorum. Vice şehrinde tekrar yaşayacak olmak heyecanlandırıyor ama ailemden uzakta olmak... Sanırım zamanla aşabileceğim bir şey. En azından yanımda Arya olacak, yeni arkadaşlar edinip belki ünlü bir voleybolcu olacağım ve tüm dünyayı gezme hayallerim gerçek olacak. Yine hemen heyecana kapıldım, frenle Sky... frenle. Bundan bir ay sonra bu yazdıklarına bakıp pişman olma, lütfen. Ailenle son günlerini iyi geçir.
Skyler aldığı spor bursuyla beraber özel eğitim veren bir lisede burs ile okumaya hak kazandı, bu yıllar önce Vice şehrinden New York'a taşınması gereken ailesinden ayrı kalacağı ilk an olacaktı. Skyler liseyi kaldırabileceğini düşünüyordu. Tek yapması gereken derslerine sıkıca sarılıp oyununu geliştirmesiydi, liseye başladığında ilk başta çekimser kalsa bile yıllar sonra bu anılarına bakıp sadece gülümseyecekti. Dünya turu hayalleri, voleybolcu olmak... Bunların hepsi kulağa harika gelen şeyler olabilir ama gerçek hayat öyle değil. Skyler acı gerçek ile lisede son yılında karşılaştı. Takıldığı erkek arkadaşından sonra dersleri önemsemeyi bırakan Skyler Arya'yı hiç dinlemeyip antrenmanları kaçırmaya başlamıştı. Ders notlarının düşmesi ve antrenmanlara gelmemesi koçunu yeterince kızdırdı, takımdan ve okuldan atılmasına az kalınca kendisine gelen Skyler hayata yeniden döndü ama yeterli olmadı. Çeyrek finalden önce bacağını kıran Skyler kalan maçlara çıkamadı. Yerine oynayan kızın harikalar yaratması üzerine kariyeri adeta balon gibi sönen Skyler hayallerinin elinden kayışını izledi. Okulunun ikinci olmasının ardından kolej sınavlarını geçemeyip üzerine hiçbir kolejden burs alamayınca Skyler'ın hayatı sarpa sarmaya başladı.
Skyler ve Arya'nın sahada olduğu bir voleybol maçından görüntü.: GösterGizle Son günüm, akademik hayatım bitti. Ne voleybol lisansım var artık ne başka bir şey, nasıl hayatımı devam ettireceğim? Milyonlarca evsizden bir tanesi olamam. Hayatımı bir hiç uğruna yaşayamam. Sorumluluk alıp çalışmalıyım, ailem hayal kırıklığına uğradı ama tek başıma yaşayabileceğimi, başarabileceğimi bilmeliler. Tanrım... Tek başıma olacağım için bu kadar sevinmemeliydim. Belki New York benim için daha iyi olacaktı, ünlü bir voleybolcu olmasam bile iyi para kazanabileceğim mesleğim olacaktı... Şimdi bırak dünyayı gezmeyi Amerika dışına çıkabileceğim bile belli değil. Belki kaçakçılık yapıp Meksikada yaşarım, ama aynı şey değil. Hayatım tamamen boş geçiyor, bir an önce çalışmam gerek.
Skyler kesin gözüyle baktığı bursu kaçırdıktan sonra ne yapacağına karar veremedi. Bulduğu ilk işe girdi, çalışmaya başladı. Bir süre Florida Vicebucksda çalıştıktan sonra hayatında sonsuza kadar insanlara kahve satamayacağını düşündü. Çalıştığı yerin görünümü dışarıdan epey havalı olsa bile sonuçta hayatını sadece kahve satmak uğruna geçindiremezdi, insanlara yararlı olabileceği zaten hakim olduğu bir alana yöneldi. O alan spordu, Elev8tion spor salonunda spor antrenörü olarak işe başladı. Geçirdiği zamandan memnundu ama bir otuz yıl daha insanların ter kokusu içinde ağırlık kaldırabilir miydi? Hayır. Yeni iş alanları ararken ailesi Orlando'ya, yani Vice şehrine yakın bir yere taşınınca Skyler havalara uçtu. Ailesinin yanına döndü ve tek başına Vice şehrinde yaşama hayalleri böylece son buldu.
Skyler'ın çalıştığı yerlerden birkaç fotoğraf: GösterGizle Çalıştığı spor salonu/Vice Çalıştığı Vicebucks
Uzunca zaman Orlando şehrinde part time işlerle gününü geçirip ailesiyle beraber mutlu bir hayat yaşayan Skyler Arya'nın daveti üzerine onda kalmak üzere Vice şehrine gelir. Arya ile beraber gezmek için geldiği Vice şehri yine evi olur. Bulabildiği part time işlerle beraber önce Arya'nın kaldığı dairede kalırken Jeffersonda Çavuş Denzel Kingston'ın evinin kiralık olduğunu fark eder. Bu süre boyunca Arya'nın arkadaş grubundan Nikolay, Gilbert, DeShaun ile tanışan Skyler Vice şehrini bir daha bırakmamak üzere geri döner ama bunu sadece kendisi bilmiyordur.
Hayatımda ilk kez değer verdiğim birisini kaybediyorum. Gilbert ilk aradığında şaka olduğunu düşünmüştüm, aradığımda açmayınca Nikolay şakaları sever demiştim kendi kendime. DeShaun ile beraberken öğrendik, Pakrad söyledi. Pakrad şaka yapacak bir adama benzemiyordu ama sonuçta onu tanımıyordum. Nikolay'ı aradım... aradım... aradım. Açmıyordu, ne büyük şakaymış dedim ama DeShaun'u öyle görünce... Yapacak bir şey bulamadım, sadece DeShaun'a sarılıp ağladım. En azından o güçlü kalabilmişti, bana güçlü kalmamı söyledi.Kalamadım, üzgünüm Nikolay. Onu kaybedeceğim aklımın ucundan geçmezken ilk kez birisinin kaybıyla bu kadar sarsıldım. Sanki Tanrı bize fısıldar gibiydi, "Siz çok eğlendiniz çocuklar, artık yas vakti. Nikolay ile artık ben eğleneceğim!" Diğerlerine söylemek en zor kısmıydı, Arya... Şef... Hep beraber toplandık, son günlerde öyle pek toplanamazdık işlerimizden ama... Kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Ben sadece İncil'e bakıyorum, gerçek olmaması için dua ediyorum. Olmuştu işte, Nikolay gitmişti. Son günleri olacağını bilseydim sarılırdım, bırakmazdım. Onunla beraber ölürdüm ama... Onu yalnız bıraktım. Cennette beni bekle Niko.
Eğlenerek geçirdiği günleri bitti, üzerinden aylar hatta günler geçti. Çevresi Nikolay'ı unutmuş bile olsa Gilbert'in unutmadığı belliydi. Skyler'ın ise elinden bir şey gelmiyordu, ne medyumdu ne ölüyü canlandırabilirdi. Gilbert ile beraber tatile çıktılar, beraber vakit geçirip onun atlatmasını sağlamaya çalıştı. Sonuç olarak bir günde bitirebileceği bir şey değildi bu, Gilbert'e ve kendisine zaman vermeliydi ki bunu atlatabilmelilerdi. Hayatının en boktan günleri geçtikten sonra kendisine gelmeye başladı. Gilbert ise o kadar hızlı dönemedi ama ona vakit ayırdı, yardımcı olmaya çalıştı.
Eğlenerek ve gezerek geçirdiği günlerinin sona ermesinin ardından Skyler sorumluluk almak istediği ve kafasına takılı olan "hayat değiştirme" felsefesini gerçekleştirmek üzere zaten yıllardır tanıdığı Denzel ve Webster ikilisinden ilham alarak VCPA'ya başvurmaya karar verdi. Nikolay'ın ölümünün ardından hayatın ne kadar kısa olduğunu ve dolu dolu geçirmesi gerektiğini anladı. Ya Niko gibi şehire iz bırakacaktı ya part time çalışıp ileride birini bulup evlenecekti, çocuklarından başka onu kimse hatırlamayacaktı. Skyler insanlara yön verebilmeyi seçti, VCPA başvurusu kabul edildi...
Bugün mülakattan çıktım, pek zorlayıcı geçmedi ama tuhaftı... Nasıl tanımlayabilirim ki, hayatının devamı biraz bu ana bağlı. Memur Murphy'nin sürekli olarak buna hazır olup olmadığımı sorması sanırım biraz haklı, kesin bir karara varmadan polis olmak... Mülakattan başarılı geçtiğimi düşünüyorum, Memur Murphy'ye kahkaha attırmayı bile başardım. İki kere mülakatım bölünmese... Neyse, sanırım akşam Ocean bara gidip son huzurlu günlerimden birisini yaşarım. Uzun süre ek mesai yapman gerek Skyler, o yüzden şimdiden eğlenebildiğin kadar eğlen.
Skyler'ın akademi eğitimi başladı, her gün günlüğüne notlar tutmaya ve öğretmenlerinin gözüne girmeye çalışıyor. İnsanların hayatını değiştirme çabasında başarılı olmak için büyük çaba gösteriyor.