Öncelikle söylemeliyim, altı-yedi aydır PD'deyim, 30 dakikadan fazla izini kaybettirmeden kaçabilen kimse olmadı. Benzini bitip yolda kalanı da görmedim.
Şimdi maalesef oyundaki polis sayısı gerçekçi değil. Normal şartlarda bir suçlu polisten kaçtığı zaman önce şehrin polis departmanı, eğer şehir dışına, anayollara çıkarsa state trooper, kasabalara kaçarsa da şerif bile devreye giriyor. Bizde ne eyalet polisi var, ne şerif departmanı. Ne de bu kadar fazla polis var. En basitinden yukarıdaki videoyu örnek alırsanız bir polis peşinize takıldığında on dakika içerisinde yirmi polis kruvazörü peşinize takılmış olur. Sunucuda(hatta ve hatta SAMP'ta) yirmi tane polis aracını dolduracak kadar polis üyesi olmadığı için bu konuda polisler aşırı dezavantajlı oluyor. Bu noktada her benzini biten polis geri dönüp konvoydaki polis sayısı azalmasın diye benzinlerinin bitmemeleri gayet doğru bir dengeleme.
Söylemeden edemeyeceğim. 2020 yılında polisten kaçmak, hele hele metropol bir şehirde polisten kaçmak mümkün değil. AR-GE'yi desteklemiyorum.
Öncelikle bu görüşe tamamen karşı olduğumu belirtmek istiyorum, izlediğim videolarda genelde kişilerin benzini bitiyor yüzerek veya koşarak başka türlü kaçmaya çalışıyor. Polis aracını doldurucak kişi sayısı olmayabilir fakat araçlar benzinle gidiyor, elektrikli araç olsa bile elektriği biter ve bu mantıklı değil. Departman bu yönden aşırı OP oluyor.
Aşırı OP oluyor dediğin şey bir şehrin en büyük güvenlik teşkilatı. Ordu gibi ağır teçhizata ve teknolojiye sahip bir kurum. Ne düşünceyle yazdığınızı anlamadım.
Mantıken bu araçlarında benzin deposu var yani kısaca ağır teçhizata sahip olsa bile benzin bitebilir, sizin ne mantıkla yazdığınızı bende anlamadım.
Okumamışsınız ki yazdığımı. O halde eyalet polisi için de bir oluşum, şerif departmanı için de bir oluşum açalım. Sunucuda yüz elli tane polis olsun, tam gerçekçi kovalamacalar olsun. Peşinize yirmi tane polis arabası takılsın, benzini biten geri dönsün diyorum. Eğer buna hayır derseniz benzine evet demeniz gerekiyor. Mantıksa bu da mantık.