Konu: Legal ortamda/partide silah kullanımı.  (Okunma sayısı 623 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 28.09.2020 22:30
Şahitliğimi Onaylıyorum Şahısın Rolü Bozduğu İçin Ceza Almasını İstiyorum Uraşılmış Bir Rol Yapılmış Şahıslar Silahla DM Attılar Rolü Bozdular.

#11 - 28.09.2020 22:32
Şahitliğimi onaylıyorum.

#12 - 28.09.2020 22:55
Selamlar. Başka şahit yoksa savunmaya geçmek istiyorum. Zahid Ceferov karakterimle yaklaşık bir aydır rol yapıyorum ve tek yaptığım oluşumlara rol çıkarmak, onlarla ortak rollere girmek. Normalde nefret ettiğim gece kulübü rollerinden kafamı bile kaldırmıyorum ki birilerine destek olsun. Bunun en yakın örneği sunucu bakımı öncesi Kasparov birliğinin açtığı kulübe gidip, bir gecede 100,000'i aşkın miktarda parayı çalışanlara dolaylı yollardan vererek rollerine teşvik ettim. Daha sonraysa Vice Limanı Kurtları oluşumu ile rollere girdim ve kendilerine de 100-120,000 dolarlık kazanç sağlayacakları roller çıkarmaya çalıştım. Bunları yazma sebebim "bakın ne kadar iyilikseverim" demek değil, ne ekerseniz onu biçersiniz demek.

Bu gece açılışınıza geldim ve locaya çıktım, biraz destek olmak için ücretsiz olan locaya bile bir çalışanınıza 10,000 ödeyerek kiralama rolü yaptım.  DJ kabinindeki Chiki karakterinin yanına gitmeye çalışıyordum, rolde bir vakıf olayından ötürü. Kulüpte çalışan hiçbir üye buna izin vermeyince locama geri döndüm. O sırada Pakrad Kasparov karakteri locaya geldi ve diğer loca sahibi olan biz kovulmaya çalışıldık. Ve bu kaldırış, kovuş düzgün bir üslupla olmadı. Bunun üzerine bizim karakterlerimiz de küfürler ederek mekandan çıktı. Çıkarken yanımıza Paddy karakterini almaya çalıştık ama karambolde onu almayı başaramadık. Açıkçası benim kafamda o mekana silahlarla geri dönmek vardı, ancak boşalmasını bekleyecektik. Derken içeriden Carmillo karakteri çıktı ve Vice Limanı kurtları üyeleriyle zıtlaşmaya başladılar. Ben yanımda silah olmasına rağmen bir şey yapmadan gidelim dedim, itişme kakışma oldu ama gidelim demekte ısrar ettim. Sonra ne mi oldu? içeriden sizin üyeleriniz gelip bize saldırdı. Evet, yumruk atarak saldırdınız ve silah çekmeyebilirdim. Ama çekmek istedim, zira içeriden bir ordu adamın çıkıp bizi tarayıp taramayacağı belli değildi. Daha sonra içeri kaçtınız, anladım ki silahınız yoktu. Hemen aklıma Paddy karakteri geldi, çünkü o karakter orada olmak istemiyordu ve ölümle tehdit ediliyordu. Silahla arkanızdan içeri girdim ve bana doğru koşan kim varsa ateş ettim. Hatta şikayeti açan arkadaşın videosunda da görüyorsunuz, yumruk atarak silahlı adama geliyor. Ben de ateş etmeye devam ettim elbette. Ta ki videoda görüldüğü gibi Granville Massimo sağ tık+f ile silahımı kullanabilmeme engel olana kadar. :) Şikayet ettim mi? Hayır.

Herneyse, daha sonra bir şekilde kaçabildim ve çıkarken Paddy'i gördüm. Kaçmasına sevindim. :)

Özet geç derseniz, herkese DM atma aşkıyla gezmiyorum. Tam tersi insanlara rol paslayarak ilerliyorum ama dövmeye çalışan kişilere silah çekme özgürlüğümün de olduğunu düşünüyorum. Bu akşamki tepki bu kadar kötüyse, sebebi sizin saldırmanız. Ayrıca içeride keyfi kaçan insanların keyfi kaçtıysa ne mutlu, çünkü gerçek hayatta da gece kulübünde silah patladığında insanların keyfi kaçar. Olması gereken budur. Önünüze geleni dövüp karşılık almamayı bekleyemezsiniz.

#13 - 28.09.2020 22:59
Selamlar. Başka şahit yoksa savunmaya geçmek istiyorum. Zahid Ceferov karakterimle yaklaşık bir aydır rol yapıyorum ve tek yaptığım oluşumlara rol çıkarmak, onlarla ortak rollere girmek. Normalde nefret ettiğim gece kulübü rollerinden kafamı bile kaldırmıyorum ki birilerine destek olsun. Bunun en yakın örneği sunucu bakımı öncesi Kasparov birliğinin açtığı kulübe gidip, bir gecede 100,000'i aşkın miktarda parayı çalışanlara dolaylı yollardan vererek rollerine teşvik ettim. Daha sonraysa Vice Limanı Kurtları oluşumu ile rollere girdim ve kendilerine de 100-120,000 dolarlık kazanç sağlayacakları roller çıkarmaya çalıştım. Bunları yazma sebebim "bakın ne kadar iyilikseverim" demek değil, ne ekerseniz onu biçersiniz demek.

Bu gece açılışınıza geldim ve locaya çıktım, biraz destek olmak için ücretsiz olan locaya bile bir çalışanınıza 10,000 ödeyerek kiralama rolü yaptım.  DJ kabinindeki Chiki karakterinin yanına gitmeye çalışıyordum, rolde bir vakıf olayından ötürü. Kulüpte çalışan hiçbir üye buna izin vermeyince locama geri döndüm. O sırada Pakrad Kasparov karakteri locaya geldi ve diğer loca sahibi olan biz kovulmaya çalışıldık. Ve bu kaldırış, kovuş düzgün bir üslupla olmadı. Bunun üzerine bizim karakterlerimiz de küfürler ederek mekandan çıktı. Çıkarken yanımıza Paddy karakterini almaya çalıştık ama karambolde onu almayı başaramadık. Açıkçası benim kafamda o mekana silahlarla geri dönmek vardı, ancak boşalmasını bekleyecektik. Derken içeriden Carmillo karakteri çıktı ve Vice Limanı kurtları üyeleriyle zıtlaşmaya başladılar. Ben yanımda silah olmasına rağmen bir şey yapmadan gidelim dedim, itişme kakışma oldu ama gidelim demekte ısrar ettim. Sonra ne mi oldu? içeriden sizin üyeleriniz gelip bize saldırdı. Evet, yumruk atarak saldırdınız ve silah çekmeyebilirdim. Ama çekmek istedim, zira içeriden bir ordu adamın çıkıp bizi tarayıp taramayacağı belli değildi. Daha sonra içeri kaçtınız, anladım ki silahınız yoktu. Hemen aklıma Paddy karakteri geldi, çünkü o karakter orada olmak istemiyordu ve ölümle tehdit ediliyordu. Silahla arkanızdan içeri girdim ve bana doğru koşan kim varsa ateş ettim. Hatta şikayeti açan arkadaşın videosunda da görüyorsunuz, yumruk atarak silahlı adama geliyor. Ben de ateş etmeye devam ettim elbette. Ta ki videoda görüldüğü gibi Granville Massimo sağ tık+f ile silahımı kullanabilmeme engel olana kadar. :) Şikayet ettim mi? Hayır.

Herneyse, daha sonra bir şekilde kaçabildim ve çıkarken Paddy'i gördüm. Kaçmasına sevindim. :)

Özet geç derseniz, herkese DM atma aşkıyla gezmiyorum. Tam tersi insanlara rol paslayarak ilerliyorum ama dövmeye çalışan kişilere silah çekme özgürlüğümün de olduğunu düşünüyorum. Bu akşamki tepki bu kadar kötüyse, sebebi sizin saldırmanız. Ayrıca içeride keyfi kaçan insanların keyfi kaçtıysa ne mutlu, çünkü gerçek hayatta da gece kulübünde silah patladığında insanların keyfi kaçar. Olması gereken budur. Önünüze geleni dövüp karşılık almamayı bekleyemezsiniz.
O brawl rolünü özetlersek dışarıda toplu olarak geldik sizde geldiniz bir brawl rolü döndü sizden bir yada iki kişi indirdikten sonra sen deagle ile ateş ediyorsun arkadaşın koşa koşa shotgun marka silahını alıyor ateş etmeye başlıyor ikinizde emote vermiyorsunuz. birliğin maddi bir çıkarı isteği olmadığı için sadece eğlence olsun ve sunucuda rol çıksın amacı ile orada marque adlı klübü alıyoruz ve işletiyoruz ve bize ve eğlenmeye gelen kişilere sıkıyorsunuz biraz garip bir davranış değil mi? arkadaşlarınız orada kavga çıkarmak için yere tükürme,milleti rahatsız etme gibi davranışlar yapıyor çıkarken garip bir davranış bunlar açıkcası... admin kararını bekliyelim
« Son Düzenleme: 28.09.2020 23:03 Slayer »

#14 - 28.09.2020 23:04

O brawl rolünü özetlersek dışarıda toplu olarak geldik sizde geldiniz bir brawl rolü döndü sizden bir yada iki kişi indirdikten sonra sen deagle ile ateş ediyorsun arkadaşın koşa koşa shotgun marka silahını alıyor ateş etmeye başlıyor ikinizde emote vermiyorsunuz. birliğin maddi bir çıkarı isteği olmadığı için sadece eğlence olsun ve sunucuda rol çıksın amacı ile orada marque adlı klübü alıyoruz ve işletiyoruz ve bize ve eğlenmeye gelen kişilere sıkıyorsunuz biraz garip bir davranış değil mi? arkadaşlarınız orada kavga çıkarmak için yere tükürme,milleti rahatsız etme gibi davranışlar yapıyor çıkarken garip bir davranış bunlar açıkcası... admin kararını bekliyelim
https://cdn.discordapp.com/attachments/746433476773019830/760210392835948584/sa-mp-233.png
Silah çekme emotem var. Tükürmeden önce 10k ödenilen locadan kovulduk, dışarıda da tehdit edildik. Silah çekme özgürlüğümüz vardı.

#15 - 28.09.2020 23:10
Savunmanı yazdığına göre tezini çürütmek adına tekrardan ileti atıyorum. Öncelikle üzerimde/üzerimizde silah yoktu. Sonuç olarak burada kimsenin silah çekmeyeceğini varsayarak yanımıza silah almıyor, mekanımızı işletiyoruz. Sen de söylüyorsun. "Ücretsiz loca" buraya girip, para ödemek ya da ödememek sana kalmış. Zaten biz locayı ücretsiz olarak misafirlerimize sunuduk. Evet söylediğin gibi, oradan/locadan sizi çıkartmak istendi. Bunun sebebi, sabah yapılan rollerde, oraya gelen misafirlere özel olarak (birlik liderlerine/yakın arkadaşlarımıza) özel kumar gecesi düzenlemekti. Bir takım aksaklıklar sonucunda kumar gecesi bozuldu ve kendilerini, ücretsiz bir şekilde locada ağrılanmalarını teklif ettim. Kendileri kabul ettiler ve locaya ilerlediler. Birlik üyelerime, benim emrim ile locada ki insanların oradan çıkartılmasını söyledim, onlar da gerekeni yaptı. Sizler rol paslamak isteyebilirsiniz bu gayet doğal bir şey fakat, bu tarz bir mekana gelip insanlara bu şekilde silah çekmeniz kesinlikle doğru değil.

Alıntı
23-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI
2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
Bunu da buraya bu şekilde bırakmak istiyorum. Bu yazdığım sunucu kurallarında yazıyor. Sizin de eski bir yetkili olduğunuzu göz önünde bulunduruyor ve bu kuralı bildiğinizi var sayarak size şikayet açıyorum.
Ek olarak ise bu tarz bir yerde yapılmaması gereken roller hakkında, hali hazırda yazılar bulunuyor. Hemen alt kısma onu da bırakıyorum.

Müsadeniz ile yazıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum.

Sizler locadan çıkartıldıktan sonra, bu tarz davranışlar sergilediğiniz için mekandan çıkartılmanız için emir veriyorum. Sizi mekandan çıkartıyorlar ve aranızda bir kargaşa/arbede yaşanıyor. Hemen sonrasında çıkan "Brawl" rolünde silah ile müdahale ediyorsunuz.
Bakın, aklınızda DM atmak gibi bir şey olmadığını söylüyorsunuz. Peki bu mekanda bu tarzda bir silah ile ne işiniz vardı acaba? Bizim de silahlarımız var, biz de bu tarz rollere, bu tarz toplu rollere partilere katılıyoruz. Biz neden yanımıza Deagle almıyoruz?
Sizi mekandan kovduk diye, size küfür edildi diye bir kişiye silah çekemez, bir kişiyi vuramazsınız. En fazla o kişiyi orada ya da dışarı da başka bir yerde dövebilirsiniz.

Paddy karakteri orada ölüm ile tehdit edilmiyordu. En azından, benim ya da birlik üyelerim tarafından böyle bir şey söz konusu değil. Keza kendisi orada bizim için çalışıyor, barmaid'lik yapıyordu. Sabah bunun da rolünü yapmıştık. Her neyse konuyu toparlamak gerekirse bu yaptığınızı kesinlikle desteklemiyor, doğru bulmuyorum. Ne olursa olsun orada kesinlikle ateş etmemeliydiniz.

Emote verdiğinizi söylüyorsunuz fakat, bir kişiye sıkarken yani bana sıkarken tekrardan emote vermeniz gerekiyor. Bu da kurallarda yazıyor ve alt kısma yazıyı bırakıyorum.

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Üst kısımda bu tarz rollerde yapılmaması gerekenleri içeren bir ekran görüntüsü bıraktım. İyi forumlar, savunmanızı devam ettirirseniz etiket atmanızı rica ediyorum. Savunmalar bittikten sonra şikayeti yönetime bırakalım.
« Son Düzenleme: 28.09.2020 23:14 Recoltt »

#16 - 28.09.2020 23:21
Mekana girdik, Zahid karakteri loncanın parasını vermiş çıkın oturun dedi, oturuyoruz. Otururken iki karakter shift basa basa geliyor ve /s hadi siktirin gidinh boşaltın burayı hızlı yazıyor. İki söylenip bir yere tükürüp çıkmamıza rağmen Carmillo karakteri bizi takip etti ve Lev Tkachenkov'a laf attı. Bunun üzerine kendisine gitmesine söyledim. Hemen ardından bir kişi fırlayıp adamlara girişir emoteu verdi, Zahid silahını çekti, kaçtım, sonra aracıma gidip tüfeğimi aldım ve silahlar patlamasına rağmen Vasili Sennaviev'e yumruk atan Robert Johnson'u vurdum.  Brawl kurallarından söz ediyorsunuz fakat bana vurarak beni sayıca çok az olduğumuz bir brawl rolüne zorlayamazsınız. Bunu kabul etmiyorum. Neyi yanlış yaptığımı ve bu şikayeti niye açtığınızı anlamıyorum çünkü siz partinin sahibi olarak agresif tavrınızla kendi ortamınızı bozdunuz. Bize küfür edildi veya kovulduk diye kimseyi vurmadık. Bize saldırıldığı için vurduk.

Emote vermediğimden söz etmişsiniz, aracımız uzakta olduğu için ekranınıza yansımamış çünkü verdim. Yetkililer dilerlerse loglara bakabilirler.

#17 - 28.09.2020 23:30
Selam dostum, senin de tezini çürütmek adına sana da ayrı bir şekilde cevap vermek istiyorum.

Şöyle bir durum var ki, hiçbir şekilde ekran görüntüsü atmıyor, sadece yazı ile cevap veriyorsunuz. Bizler video ve ekran görüntüleri ile şikayetimizi açıyor, savunmamızı yapıyoruz.

Şöyle bir şey var ki sizler orada Carmilo Carmella'nın ensesine şaplak vurur tarzı emoteler veriyorsunuz, bunun üzerine mekandan çıkıyorsunuz, sonrasında bana anlatılan şu.

"Arbede çıkıyor ve şahıslara saldırıyoruz, ardından silah çekip bizleri vuruyorlar"

Söyleyeceklerim bu kadardı, yönetici kararını beklemek istiyorum.

#18 - 28.09.2020 23:39
Selam dostum, senin de tezini çürütmek adına sana da ayrı bir şekilde cevap vermek istiyorum.

Şöyle bir durum var ki, hiçbir şekilde ekran görüntüsü atmıyor, sadece yazı ile cevap veriyorsunuz. Bizler video ve ekran görüntüleri ile şikayetimizi açıyor, savunmamızı yapıyoruz.

Şöyle bir şey var ki sizler orada Carmilo Carmella'nın ensesine şaplak vurur tarzı emoteler veriyorsunuz, bunun üzerine mekandan çıkıyorsunuz, sonrasında bana anlatılan şu.

"Arbede çıkıyor ve şahıslara saldırıyoruz, ardından silah çekip bizleri vuruyorlar"

Söyleyeceklerim bu kadardı, yönetici kararını beklemek istiyorum.
Görünen o ki silahımı ateşlediğim bir ekran görüntüsü paylaşmadan hakkımda şikayet açabiliyorsun, o zaman ben de ekran görüntüsü olmadan savunma yapabilirim.
Arbedeyi çıkaran oluşumundan şahıslar. https://cdn.discordapp.com/attachments/746433476773019830/760210392835948584/sa-mp-233.png  Juanfo, Carmilo, Robert. Ben küfür ettikten sonra yumruk atma emoteleri vermişler. Sana anlatmak yerine gelip burada herkese anlatabilirler, çünkü şahitler. Yazacağım bu kadar.

#19 - 28.09.2020 23:49
Merhaba, olayda bulundum bu nedenle bir iki kelam etmek isterim. Tüm olay şöyle gelişti. Zahid'in yanına locaya geldik. Oturduk ve kovulmamız bir oldu. Zahid kadına para veriyor, buna rağmen karakterlerimize "hadi kalk siktir git hadi" gibisinden sert bir muamele edilince karakterlerin sinirlenmesi, sayması sövmesi gayet doğal. Nitekim ezik memur tiplerini canlandırmıyoruz. Buna rağmen saya söve kalkıp gidiyoruz. Sizlerden birisi kapıya kadar kalıp bizi peşliyor ve "niye mekanmızda bize sövdün" diyor. Olayı uzatan biz değiliz, bize orada kimse karışmasaydı kalkıp gidecektik ama adamlar dışarıda bize gelip sorular vs. sorunca sinirlendik, Ivan da ensesine bir tane vurdu. Bu esnada o kişi mesaj çekti içeriden geldiniz ve bize saldırmaya başladınız. Biz de sayı olarak oldukça az olduğumuz için silahlarımızı çıkardık. (Sadece Ivan ve Zahid'in silahı vardı)
Şimdi size sormak istiyorum, bu kadar hızlı gelişen bir rolde neden ve nasıl ss alalım? Biz savcı değiliz ki her şeyi belgeleyelim. Ki ben şahsen burada bir kural ihlali görmediğim için o esnada ss alma gereği de duymadım. Sizi de anlıyorum, bir parti düzenliyorsunuz ve silahla vuruluyorsunuz. Ama böyle bir partiyi düzenleyen kişi her şeyin önlemini almalıdır ve de bir diğer tabirle "bu işin raconunu bilmelidir".  Gerçekte de birini locadan bu şekil sert bir tavırla kovarsanız ve kafası da iyiyse sizi kurşun manyağı yapar zaten, bu da bir gerçek. Sizin yapmanız gereken bu adamların küfürlerini sineye çekip gitmelerini izlemekken peşinden gelip "niye küfür ediyorsun mekanımda" gibi komik bir soru sorarsanız ve içeriden gelen adamlarla onlara saldırırsanız zaten sinirli olan adamların size bunu yapmaları doğal. Söyleyeceklerim bu kadar iyi geceler diliyorum.
« Son Düzenleme: 28.09.2020 23:51 leftyguns »