Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2070 defa)

#70 - 13.09.2020 14:02
Bence güzel bir hamle olacaktır, söylendiği gibi para kazanmak için yapılacak roller şekillenecektir. Şehirdeki işçi nüfusu neredeyse yok, işletmeme çalışan almak için haftalardır uğraşıyorum ama kimse çalışan rolü yapmak istemiyor. Fakat söylendiği gibi paradan bir sayı eksilirse örnek veriyorum balıkçılık mesleğinde saatlerce balık tutup (şansınıza oranla bu süre gerçekten uzayabilir) 1000 dolar elde edebilirken işletmelerde veya başka yerlerde çalışarak tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi belirli bir maaş alarak daha çok para kazanabilirsiniz.

Şuanki para mantığı ile kendim şöyle bir düşünüyorum; Birisi işletmeye çalışmak için geldiğinde ona ne kadar maaş versem? Gerçekçi düşününce iki saatte 2500 dolar gerçekten iyi para diyorum fakat oyunda olduğumuz aklıma geliyor ve karşıdaki kişinin bu parayı küçümseyeceğini biliyorum. 5000 dolar olsun diyorum sonrasında bu paranın gerçek hayatta elde edilmesinin bir mekanda barmenlik veya barmaidlik yaparak elde edilemeyeceği aklıma geliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#71 - 13.09.2020 14:25
Ben kendi düşüncemi belirttim, siz kendi düşüncenizi belirtmişsiniz. O halde karşınızda ki insanı "bu mal zaten anlamıyor yada anlamamış" diyerek açtığınız argenin arkasına sığınarak tabiri caizse aptala anlatır gibi anlatmanızı veya yazmanızı doğru bulmuyorum.
Ne yani goygoya vurup paramızı elimizden alıyolaaaar, parama dokunmaa! diye hashtag falan mı yazmalıydım buraya anlamıyorum?

2 3 kişi belki daha fazla kişi toplanıp bu argeyi planlamış fikir alışverişinde bulunmuş olabilirsiniz ama sunucudaki diğer oyuncuları da hesaba katmanızı öneririm. İnsanın olduğu her yerde karşıt fikirler olur düşünceler ve zıtlaşmalar olur ki olabilir de.

Yazdıklarınızı da okuyorum, yani olabilir de olmayabilir de fakat oyuna yeni başlayan birisi 400 dolar ile başlıyodu 40 dolar ile başlayıp ehliyet telefon vs alması biraz zorlaşacaktır.

20 yazmışım 40 diye düzeltildi.

Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Fakat yazıyı okumadığınızı ya da anlamadığınızı yine anlayabiliyorum. Bazı araç ve evler hariç her şey onda bir oranında azaltılacak dediğimiz zaman buna telefon da ehliyet de girer. Düşünceniz için teşekkür ederim.

En fakiri de aynı durumda kalacak en zengini de. Kimsenin bir kaybı yok. Onda bir demek herkes için onda bir demek. Hala fakir oyuncuları düşünün demenize anlam da veremiyorum. Ben de fakirim 50K param bile yok henüz, sürekli harcadım. Bu sistem vuracak olsa en çok beni vururdu. Yukarıdaki ARGE, Manifesto ve çeşitli oyuncuların bahsettiği konu dışında, roleplaye uygun, hazırlanmış kusursuz bir ARGEdir. Bir hata görüyorsanız söyleyin. Fakat söylediğiniz hata lütfen ilk bahsettiğiniz yanlış anlama durumları gibi olmasın.

Ayrıca genel için konuşuyorum. Eğer anlaşılmayan bir şey varsa bana özel mesaj atabilir. Saatlerce bu sistemin hiçbir oyuncuyu fakirleştirmeyeceğini aksine yalnızca oyunda gözüken yüksek para miktarını azaltacağını, her şeyin de buna denk olarak azalacağını anlatabilirim. Hiç yorum yapmamak anlamadan yorum yapmaktan iyidir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#72 - 13.09.2020 14:46
Kafa karışıklığını gidermek için, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle bahsedilen ARGE'nin daha kolay anlaşılması için aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. Yazılan ARGE'yi anlamayabilirsiniz ya da kafanız karışabilir. Gayet doğal zira öneri çok uçuk bir öneri. Her ne kadar kabul edilmeyecek de olsa bu fikri tam olarak kavrayabilmemiz için bir tablo yaptım ve sizlere sunmak istiyorum.

Buradan çıkan sonuç şudur, her iki CJ, farklı evrenlerde, diğer herkesle eşit oranda kazanıyor. Aynı şekilde giderleri de kendi yaşadıkları evrene göre ayarlanmış durumda. Her ikisi de kendi evreninde aynı hayatı, farklı miktarlar üzerinden yaşıyor. Hayat ikisi için de aynı.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 14:48 Diversa »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#73 - 13.09.2020 14:54
Özel mesaj yoluyla Arge hakkında ki düşüncemi sana ilettim.

Spoiler: GösterGizle
aynı b*kun laciverti, ne gerek var diyeceğim ama senin vereceğin tepkiyi de o kadar iyi biliyorum ki
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#74 - 13.09.2020 14:57

Spoiler: GösterGizle
aynı b*kun laciverti, ne gerek var diyeceğim ama senin vereceğin tepkiyi de o kadar iyi biliyorum ki

Sevgili JSW, gerekliliklerini zaten konunun ilk postundan itibaren yazdığımız bütün yazılarda belirttik. Fakat sen okuduğunu iddia etmene rağmen, yazdığın yorumlar bunun aksini ispatlar nitelikte. Bir bira bir tekilaya çıkan 300$ fatura ne kadar saçma hissettiriyorsa, 5000$lara kadar bırakılan bahşişler ne kadar gerçeği yansıtmıyorsa, kaza yapınca adamın sana /paraver 5000 yapıp git tamir ettir caz yapma ne demesi ne kadar insanı soğutuyorsa, bu ar-ge de bunu önlemen için açıldıysa, ne gerek var demek sence de biraz absürd kaçmıyor mu?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#75 - 13.09.2020 14:58

Evet, durum tam olarak spoiler içinde yazdığınızın özeti. Bahşiş olarak 500 dolar değil de 50 dolar verilmesinin roleplaye daha uygun olduğunu savunuyoruz.

Ayrıca açıklık getirmek istiyorum. Bir insanın bir şeyi anlamaması, eksik anlaması ve sonucunda kendisine daha açık bir dille anlatılması bir hakaret değildir. Eğer bunun bir hakaret olduğunu düşünen olduysa da tüm içtenliğimle herkesten özür dilerim. Niyetim kimseyi küçümsemek ya da aşağılamak değildir. Tek isteğim paylaştığım önerinin herkes tarafından anlaşılabilir olmasıdır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#76 - 13.09.2020 15:00
Oyunda bile zengin olmamızı istemiyorlar... Belki /karakter yazdığımda orada bir milyon görmek hoşuma gidiyor, belki bahşiş olarak iki bin dolar bırakmaktan keyif alıyorum, heee? #paramadokunma

Dürüst olalım; tam olarak bu, bu arada.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#77 - 13.09.2020 15:38
Kafa karışıklığını gidermek için, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle bahsedilen ARGE'nin daha kolay anlaşılması için aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. Yazılan ARGE'yi anlamayabilirsiniz ya da kafanız karışabilir. Gayet doğal zira öneri çok uçuk bir öneri. Her ne kadar kabul edilmeyecek de olsa bu fikri tam olarak kavrayabilmemiz için bir tablo yaptım ve sizlere sunmak istiyorum.

Buradan çıkan sonuç şudur, her iki CJ, farklı evrenlerde, diğer herkesle eşit oranda kazanıyor. Aynı şekilde giderleri de kendi yaşadıkları evrene göre ayarlanmış durumda. Her ikisi de kendi evreninde aynı hayatı, farklı miktarlar üzerinden yaşıyor. Hayat ikisi için de aynı.

Diyelim ki CJ'in 450.000 doları var ve CJ Huntley ve bir tane 200.000lik işyeri almak istiyor Huntley 250.000 dolar. CJ in parasından 0 atılacak CJ in 45.000 kalacak Huntley ve istediği işyeri 250.000 ve 200.000 de kalacak. CJ o para için 2 ay çalıştı CJ rol planı yaptı ve artık rol planını gerçekleştiremiyor. O iş yerini alması için 2 ay değil 12 ay sadece para kasması ve rol yapmaması lazım. Ama CJ'in arkadaşı Ryder ona 2000 dolara freeway alabileceğini söylüyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#78 - 13.09.2020 15:43

Diyelim ki CJ'in 450.000 doları var ve CJ Huntley ve bir tane 200.000lik işyeri almak istiyor Huntley 250.000 dolar. CJ in parasından 0 atılacak CJ in 45.000 kalacak Huntley ve istediği işyeri 250.000 ve 200.000 de kalacak. CJ o para için 2 ay çalıştı CJ rol planı yaptı ve artık rol planını gerçekleştiremiyor. O iş yerini alması için 2 ay değil 12 ay sadece para kasması ve rol yapmaması lazım. Ama CJ'in arkadaşı Ryder ona 2000 dolara freeway alabileceğini söylüyor.

Huntley ve iş yerinin fiyatının düşeceğini neden hesaba katmadığınızı anlamadım.

Ayrıca belirtmekte fayda var, sunucuda satıldığı fiyat gerçek hayata vurulduğunda uçuk fiyattır.

Huntley'in karşılığı tam olarak RANGE ROVER EVOQUE model araçtır. Bu aracın 2020 modeli 50-60 bin dolar bandında satışa sunuluyor. Yani bu mantıkta bu aracın fiyatı da, ayn şekilde onda bir azaltılacak ve hatta daha gerçekçi yapılması gerekirse bir tık arttırılacak.

İstisnai dediğimiz araçlar Cheetah, Infernus gibi araçlardı. İstisnai dediğimiz evler de Richman, Mulholland'daki villalardı. Bu araç ve villaların fiyatı sabit kalabilir. Lüks bir villa 250 bin dolar olarak kalabilir.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 15:57 Diversa »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#79 - 13.09.2020 15:53
@Diversa Sunucu açılalı 1 yıl olmuş, ekonomi tam olarak oturmuşken sunucunun başında yapılması gerekeni şimdi değiştirmek tüm düzeni alt-üst edecektir. Kimileri için avantajlı bir durum olabilir ama kimilerinin aleyhine bir durum olur. Ayrıca herkesin parasından bir 0 eksilecek, evlerin-araçların-iş yerlerinin sistemsel değerlerinden eksilecek falandı filandı çok uğraştırır yönetim ekibini. Sunucu açılışında ekonomi düzeni buna göre planlansaydı olabilirdi ama artık her şey için çok geç. Çokta kafaya takılacak bir durum değil oyun oynuyoruz gerçek hayat gibi düzen yapacaksak o richmandeki evleri alman 5-10 yıl sürer. Ha zevklimi olur evet ama oyunda rolle para kasarak o paralara ulaşmak mümkün değil bu yüzden herkes günlerini, yıllarını meslek bölgelerinde geçirir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok