Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2066 defa)

#90 - 13.09.2020 18:13
Değişen bir şey olmayacak tek şey, fiyatlar az gözükecek o kadar kısacası saatlik bonusu biçmek yerine rollerle para kazanmak bot gibi para kazanmak istemiyorsanız bence para kazanmanın yolunu bulmalısınız.

Yorumunuzdan hiçbir şey anlamadım. Anladığım kadarıyla sizi düzelteyim, eğer yanlış anladıysam da beni düzeltirseniz sevinirim.

Bu sistemde meslekten gelen paralar da azalacak. Her şeyden onda bir bu anlama geliyor. Yani bu durumda rollerle kazanılan paralar da deli gibi değere binecek. Bir bira & çerez sattığınızda gelen 10 dolar işinize yaramıyorken bu regülasyon ile bu para değer kazanacak. Sosisli satan herkes gerçekten gelir elde etmeye başlayacak.

@Chevalier dediğinizi yanlış anladıysam beni düzeltirseniz sevinirim.
Kısacası demek istediğim şey şu, bir insan zaten normalde saatliğini ya da 15 dakikalığını örnek veriyorum 1,000 kazansa o insan zaten yıla vurduğunda dünyanın en zenginlerinden bir tanesi olur.  Yani şöyle düşün adam 15 dakikalığından $1,000 kazansa saatliği nerden baksan 4,000'e denk geliyor bundan da günlüğü 12 saat çalışsa günlük 48,000$ kazanmış olur. (Amerika'da 48,000'e ne arabalar var :P) Nerede böyle işler gerçekten var mı diye sorarsan kamyon sürmekle vs. bile elde edemeyeceğin belki de gerçek hayatta bu kadar para kazanamazsın zaten günlük olarak ki burası da o mentaliteyle ilerletilmiş.

Sen parayı değersizleştirirsen eğer insanlar paranın değerini bilmiş olmayacaklar, değişen tek şey insanlar kaba tabirle cimri olacaklar ve bunun bir oyun değil de aslında gerçek hayattan farksız olacaktır. Düşünsene adam, günlük 3 saat oyun oynuyor mesela günlük 1,5 saat para kastığını düşün, 1,5 saat rol yaptığını düşün bu adam sürekli gerçekteki gibi fakir mi olmak zorunda sonuçta gerçek hayattaki zaman ve parayla paralel olması tamamen saçma olur, parayı değersizleştirirsende yine aynı kapıya çıkıyor. 

Özetle, bir player günün 15 saatini burada oyunda bir şeyler almak için uğraşırsa adam aynısını hayatta yapsa zaten zengin olur mesela benim mal varlığım fazla ama bunu gerçek hayatta yapabiliyor muyum? Hayır, neden bankalar ne o kadar faiz veriyor ne de bana devlet günlük 200 dolar para veriyor tamamen oyun mentalitesi olarak düşünebilirsin bunu. Oyunda birileri zengin olmak istiyorlarsa, ya gerçekten rol ile kazanabileceği bir para (güzel bir işletme, gıda sektörü, yani rol ortamı yüksek vs. insanların para vereceği) kaynağı bulmalı ya da gerçekten bahsi geçen saatlerce para kasma olayını yapmalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#91 - 13.09.2020 19:54
Önceki yorumları hiç okumadım, paranın çok değerli olduğu bir evren hariiikiaağ! İki üç dolara bir şeyler almak, bin / iki bin dolara bir şeyler almaktan çoook daha fazla zevk vereceğini düşünüyorum. En kötü iki üç ay denenmeli.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 19:58 naturezza »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#92 - 13.09.2020 20:46
Bakınız aslında bu öneri aşırı geliştirilebilir bir öneri. Bu öneri için en büyük engelden bahsedelim.

+"60.000'lik bir ev 6.000 olursa saçma olmaz mı?"
-Kesinlikle olur!

+Peki evin fiyatını 6.000 değil de 15.000 yaptık. Bu sefer bu evi almamız daha zorlaşmayacak mı?
-Kesinlikle daha da zorlaşacak. En azından normal bir eve iki katı fiyatından fazla para ödeyeceğiz.

+Ee hali hazırda evi olanlar da var. Onlar, yeni başlayan oyunculara göre daha avantajlı değil mi? NEREDE HAK NEREDE ADALET SEVGİLİ DİVERSA!!!
-Level atladıkça gelen para bir tık arttırılabilir. Mesela level atladıkça 2500 dolar cebimize iner. Bu sayede yeni başlayan her oyuncu için mantık aşağı yukarı aynı ilerler.

Şöyle toparlayalım. Ev fiyatları ve iş yeri fiyatlarından bir sıfır atıldığında çok düşük rakamlar görüyoruz. Bunu görmemek için bir tık arttırılabilirler. Bu sorunu çözmek için level atlandığında alınan maaş arttırılabilir.

Bu durum tartışmaya çok açık. Önerileriniz ve fikirlerinizle bir çözüme ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Aslında bir şehre aylar yıllar önce gelip orada bir hayat kurmuş kişilerin yeni gelenlerden daha avantajlı olması garip bir durum değil. Hayat adil değil, Sunucu ekonomisinin de adil değil, eğlenceyi bozmayacak oranda Gerçekçi olması gerekiyor.  Bu şekilde bakıldığında mülk fiyatlarında  "0 çıkar, üçle çarp(veya ikiyle çarp)" gibi bir formül kullanılabilir dediğiniz gibi.

Mülk sahibi olmak metropollerde ultra lüks bir durumdur zaten.  Bu yüzden asıl önemli olan, mülk sahibini ve kiracıyı memnun eden, erişilebilir bir kira sistemini sunucuya oturtmak oluyor sanırım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#93 - 13.09.2020 22:08
Ben bol sıfır seviyorum, paraya daha çok sıfır koyalım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#94 - 13.09.2020 22:14
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#95 - 13.09.2020 22:22
Olmasa da olur tekrar söylüyorum, ha 1 sıfır atmışız ha atmamışız. Evsiz rolü yapıp banka hesabımızda 100k 200k 500k olup kullanmadıktan kullanamadıktan sonra ha 1 sıfır atmışız ha 1 sıfır daha eklemişsiniz buna da kesin gözüyle bakmışsınız ne fark eder. Ha mafya babası olup 1m paranız var ha outsider karakterde 1m paranız var ha sizin olmasını istediğiniz gibi olmuş ekonomi ha şimdi olduğu gibi kalmış ikisi de aynı sistem. Ne fark eder oğlu ne fark eder yani. Yalının da dediği gibi "olmasa da olur, olmasa da olur"

Sizin tabirinizle şunu da anlamıyorum, ekleneceğini yada bu sistemin getirileceğine inanarak kesin gözüyle bakıyorsunuz buna da böyle bakmamanızı öneririm.

xD
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#96 - 13.09.2020 22:29
Olmasa da olur tekrar söylüyorum, ha 1 sıfır atmışız ha atmamışız. Evsiz rolü yapıp banka hesabımızda 100k 200k 500k olup kullanmadıktan kullanamadıktan sonra ha 1 sıfır atmışız ha 1 sıfır daha eklemişsiniz buna da kesin gözüyle bakmışsınız ne fark eder. Ha mafya babası olup 1m paranız var ha outsider karakterde 1m paranız var ha sizin olmasını istediğiniz gibi olmuş ekonomi ha şimdi olduğu gibi kalmış ikisi de aynı sistem. Ne fark eder oğlu ne fark eder yani. Yalının da dediği gibi "olmasa da olur, olmasa da olur"

Sizin tabirinizle şunu da anlamıyorum, ekleneceğini yada bu sistemin getirileceğine inanarak kesin gözüyle bakıyorsunuz buna da böyle bakmamanızı öneririm.

xD

Forumdan PM atıp benimle dalga geçmeyin demesini biliyorsunuz ama bizim yaptığımızı söylediğiniz şeyi yapmaktan da vazgeçmiyorsunuz.

Şahsıma ait olan ileti

Spoiler: GösterGizle
Kafa karışıklığını gidermek için, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle bahsedilen ARGE'nin daha kolay anlaşılması için aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. Yazılan ARGE'yi anlamayabilirsiniz ya da kafanız karışabilir. Gayet doğal zira öneri çok uçuk bir öneri. Her ne kadar kabul edilmeyecek de olsa bu fikri tam olarak kavrayabilmemiz için bir tablo yaptım ve sizlere sunmak istiyorum.

Buradan çıkan sonuç şudur, her iki CJ, farklı evrenlerde, diğer herkesle eşit oranda kazanıyor. Aynı şekilde giderleri de kendi yaşadıkları evrene göre ayarlanmış durumda. Her ikisi de kendi evreninde aynı hayatı, farklı miktarlar üzerinden yaşıyor. Hayat ikisi için de aynı.

Kimse bu öneri gelecekmiş gibi davranmıyor. Okumadan etmeden bu tarz yorumlar yapmayı da bırakmalısınız, size bunu içtenlikle tavsiye ediyorum. Burada insanlar bir şeylerin gelişmesi ya da değişmesi için fikir alışverişinde bulunuyor. Hala anlamadıysanız bir sıfır atmanın en basitinden ne gibi bir etkisi olacağını size öğreteyim.

Bir mekanınız var, 3-5 dolara bira satıyorsunuz. Mevcut sistemde birisi size 3-5 dolar atsa bir etkisi olmaz. 10 bira satsanız 50 dolar yapar umursamazsınız. Fakat bizim bahsettiğimiz regülasyonda 10 bira ile 50 dolar kasarsanız bu sizin 2x paydayinize eşittir.

Özelden böyle konuşup buraya da böyle alaycı dille yazmanıza anlam veremiyorum.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok