Tek taraflı bakmamak gerek. Her iki tarafta emek veriyor; (radyo yayınları, normal reklamlar) vb. vb. işin içinde bu kadar para dönüyor ve sonrasında bir oluşum kendi mekânının daha fazla dolması için gelip oradaki ortamı sabote ediyor/bozmaya çalışıyor. Bu açık ve net; Etkinlik Baltalamaktır. Böyle bir şeye asla izin verilmemeli. O mekânın sahibinide düşünmek gerek. Satın almak, dekor parası, DJ, barmen/barmaid bunların hepsi ayrı dert. Bazı mekân sahipleri, daha fazla dolması için yüksek ödüllü yarışmalar dahi düzenliyor. Bunun hiçbir şekilde bozulmaması/sabote edilmemesi gerek. IC olarak anlaşıp, saatleri değiştirmek varken o ortamı bozmak doğru bir seçim olmayacaktır.
Desteklemiyorum.
Yazdığım AR-GE ile yazdığın şeyin hiçbir alakası yok dostum, verdiğim örnek bir ROL ve bizim bulunduğumuz yer bir Roleplay serverı. Verilen emekten kastınız nedir? Ortada yapılan bir rol var ve OOC olarak hiçbir yanlışı bulunmuyor, aramızda yaşanan anlaşmazlığa illegal bir oluşum olarak yine illegal bir çözüm üretiyoruz, ve bu planı uygulamaya koyuyoruz.
Olayı neden OOC bir boyuta taşıdığını anlamakta çok zorlanıyorum, her şeyin tıkır tıkır rolü yapılmışken, ve yapılan roller meyve vermişken/iki tarafa da rol çıkarmışken bu kadar agresif tutumunuzu ve sırf rolde IC karakterlerinizin yaşadığı bir problem dolayısıyla OOC açılan bir AR-GE'ye böyle baştan savma bir yazıyla cevap vermenizi kınıyorum.
Roleplay serverında herkes birbiriyle IC anlaşamayabilir, bu karakterlerin doğasında var fakat IC yaşanan olayları OOC olarak idrak edemeyip, karakterlerinizin kinini ve yaşadığı sıkıntıyı böyle forum konularında insanların fikirlerini kötüleyip doğru düzgün düşünmeden sadece alıntıla butonuna basarak OOC'ye yansıtırsanız bu oyundan asla zevk alamayacaksınız. Desteklemeyen arkadaşlar kendi fikirlerini belirterek yazarsa çok sevinirim, zira yönetim bu mesajları okuyor ve herkesin tek tek fikrini merak edecektir.
Bu olay zaten illegal bir olay, sizce bizim karakterlerimizin (illegal rolü yapan kişiler) sabote edecekleri organizasyonun kötü duruma düşmesi/para kaybına uğraması umrunda olur mu? Olmaz. Yine IC ile OOC'yi karıştıran güzel arkadaşlarımla karşı karşıya hissediyorum. Umarım IC ve OOC'yi birbirinden ayırdıktan sonra bu konuya tekrar bakar, temiz bir zihinle cevaplarsınız.