1 Aralık Dünya AIDS Günü'ne Özel Etkinlik Gerçekleştirildi Bugün, 1 Aralık Dünya AIDS Günü. Bu anlamlı gün kapsamında, Malibu Corporation ve Di Piazza Medical Center iş birliğiyle düzenlenen özel etkinlik, 21:00'de Ocean Bar Otoparkı'nda gerçekleşti. Etkinlik, HIV/AIDS farkındalığını artırmak, önleme yöntemleri hakkında bilgi vermek ve destek olmak amacıyla düzenlendi.
Malibu ve DPMC Toplum Sağlığı İçin Bir Araya Geldi
1 Aralık Dünya AIDS Günü için tüm dünyada HIV/AIDS konusunda farkındalık oluşturmak ve bu önemli sağlık sorununa dikkat çekmek amacıyla birçok etkinlik düzenleniyor. Bu anlamlı gün kapsamında, Malibu Corporation ve Di Piazza Medical Center iş birliğiyle gerçekleşen özel etkinlik, Ocean Bar Otoparkı'nda gerçekleştirildi.
Etkinlik, sadece bilgi paylaşımını değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın gücünü vurgulamayı amaçladı. Katılımcılar arasında oluşturulan bu pozitif enerji, HIV/AIDS ile mücadelede birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Malibu Corporation ve Di Piazza Medical Center, bu tür etkinliklerle toplum sağlığını desteklemeye devam ediyor.
Di Piazza Medical Center Başhekimleri Açıklamalarda Bulundu
Di Piazza Medical Center Başhekimleri Eliane Blanchet ve Lilith Hill, 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde HIV/AIDS konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Eliane Blanchet Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Ben Başhekim Eliane Blanchet. Size biraz bu hastalığın tanımından ve belirtilerinden bahsedeceğim. AIDS, HIV pozitif kişilerin hiç bir tedavi almamaları sonucu, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde vücutta bazı beyaz kan hücrelerinin kandaki oranın çok düşük seviyelere gelmesiyle birlikte bağışıklık sisteminin çökmesi ve pek çok hastalık ve enfeksiyona açık hale gelmeleriyle birlikte oluşan bir sendromdur. AIDS, HIV virüsüne bağlı olarak geliişir, Ancak her HIV pozitif kişi AIDS olamaz. Tedavi edildiği sürece, hastalığın bu evreye gelme ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle erken tanı ile her zaman etkili bir sonuç alabiliriz.
Şimdi bana HIV nedir diye soracaksınız eminim. HIV, insandan insana kan ve bazı vücut sıvıları yoluyla bulaşan bir virüstür. HIV, kan yoluyla ya da anne sütü, sperm, boşalma öncesi sıvı, vajinal ve rektal sıvılar yoluyla bulaşmaktır. Bu sebeple cinsel ilişki yoluyla bulaşma riski fazla olan bir virüstür. HIV belirtilerine gelecek olursak şöyle başlamak istiyorum. Ateş, üşüme, boğaz ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, vücutta döküntü, ağız yaraları, kas ağrısı ve terleme. AIDS belirtilerine gelecek olursak, HIV gibi benzerlik gösterilmektedir. Ani kilo kaybı, zatürre, şişmiş lenf bezleri, geçmeyen yorgunluk, mantar, kalıcı deri lezyonları ağız yarları, anüs ve genital bölge yaralı, denge kaybı. O yüzden bu gibi belirletileri anladığınız an uzmana başvurunuz. Bu hastalığı tamamen temizleyen bir tedavi bulunmamaktadır, çeşitli ilaç tedavileri ile engellenebilmekte, bulaşmasını ve geliştirmesini önlemektedir. Bu ciddi bir hastalıktır, bunun önüne geçmek sizin elinizde.
Sağlıksız insan kanatsız kuş gibidir, bu yüzden kanatlarınızı kırmayın. Tekrardan güçlendirelim. Hastanemizde bunun için test yapmaktayız, eğer böyle bir durumla karşı karşıya gelirseniz mutlaka test yaptırınız.
Lilith Hill Ben Lilith Hill, DPMC Hastanesi'nde Psikiyatrist Başhekim görevi yapıyorum. Bugün burada, dünya genelinde HIV/AIDS ile mücadele ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. HIV/AIDS, insan sağlığını tehdit eden ve küresel çapta etkileri olan bir sağlık sorunudur. Bugün, bu sorunun üstesinden gelmek, önelemek ve destek sağlamak için bir adım daha atmış bulunuyoruz. İlk olarak, HIV/AIDS konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Hastalığın nasıl bulaştığını nasıl önlenebileceğini ve etkilenen bireylerin nasıl desteklenebileceğini anlamak, toplum olarak bu sorunla etkili bir şekilde mücadele etmemize yardımcı olacaktır. Bilgilenmek, korku ve önyargının yerine empati ve anlayışı getirmemize yardımcı olacaktır.
İkinci olarak, hastalık ile mücadelede toplumsal dayanışma büyük bir öneme sahiptir. Toplum olarak bir araya gelerek, AIDS ile yaşayan bireylere destek olabilir ve ayrımcılığa karşı durabiliriz. Son olarak, bu hastalıkların önlemi için küresel çapta çaba sarf etmek gereklidir. Sağlık sistemlerini güçlendirmek, eğitim programları düzenlemek ve erişilebilir sağlık hizmetlerini arttırmak bu mücadelede önemli adımlardır. Ayrıca, aşı geliştirme çalışmalarına destek vermek ve toplumları bilinçlendirmek de hayati önem taşımaktadır. Değerli katılımcılar, Dünya AIDS günü, sadece bir gün değil, sürekli bir çaba ve mücadele günüdür. HIV/AIDS'e karşı birlikte durarak, sevgi ve empati ile yaklaşarak, bilgi ve farkındalık oluşturarak bu zorluğun üstesinden gelebiliriz. Hep birlikte, HIV/AIDS'e karşı bir dünya yaratmak için el birliğiyle çalışmak dileğiyle.

|
|