Konu: [14.08.2020 - Ismael Garcha, Darvos Grigoryen] DM, Silah Kural İhlali, Fear-RP  (Okunma sayısı 249 defa)

elv

*
v2 Oyuncusu
#0 - 14.08.2020 00:58

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ismael Garcha @phobia, Davros Grigoryan @bakhtiyaryaveri

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.08.2020 00:36

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: -

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Onaylı hoodumuza giriyorum, üst taraftan adamlara bakıyorum. Adamlar araçtan inip herhangi bir emote veya bir şey yazmadan direkt olarak bana sıkmaya başlıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/nTfdNj.png https://i.hizliresim.com/FwdJrQ.png

Ek açıklamalar(varsa): Koruma parası alıp koruduğumuz adamlar için Kasparov birliği helikopter ile onaylı hoodumuza indi ve koruduğumuz adamı istediklerini söylediler, bizde burada olmadığını ve korumuş olduğumuz adamı vermeyeceğimiz söyledik. Kasparov'n kurucusu denen herif söylediklerimizden sonra ileri geri konuşmaya başaladı ve birkaç dakika daha hoodda durup helikopter ile ayrıldılar ve bu olaydan sonra Renzodan izin alarak hoodumuzda koruduğumuz adamı almak için izin alınmış ve silahlı bir şekilde hooda girmişler ve herifleri almak için gerekli rolü yapmışlar. Bende attığım relogdan sonra hooda doğru koştum ve hiçbir şey yapmadan araçtan indiler ve emote vermeden direkt olarak sıktılar. Bu kişilerin tek amacı DM olduğu için kişilere gerekli cezanın uygulanmasını istiyorum. Teşekkürler.

#1 - 14.08.2020 01:03
Öncelikle selam, siz bize savaş ilan ettiğiniz için biz sizin hood bölgenizi basıyoruz, seni vurmayalımda ağaçları mı vuralım? Hood onaylı bir birliği hood onaylı olduğumuz için 5 kişi ve üstü kişiyle basabiliriz herhangi bir baskında Fear-RP yapma zorunluluğum yok. Emote konusunda gelirsek ise sen oyuna yeni girmiş bir kişisin ben her oyuna yeni girmiş oyuncu için emote vermek mi zorundayım ben orada emotemi verdim. Oyuna sen yeni girdin diye senin için emote vermeme gerek yok senin yeni girdiğinide bilmiyordum.
« Son Düzenleme: 14.08.2020 01:08 bakhtiyaryaveri »

#2 - 14.08.2020 01:07
Öncelikle selamlar, biz oraya neredeyse 3-4 araç geldik daha fazla da olabiliriz saymadım. İçeriye girerken emotelerimizi zaten verdik. Dışarı çıkarken seninle karşılaştık ve senide vurduk. Aktif bir baskında sonradan gelen sensin, tekrar emote vermemize gerek olduğunu düşünmüyorum. Fear-RP ihlali ne alaka onu anlamadım.

elv

*
v2 Oyuncusu
#3 - 14.08.2020 01:22
Öncelikle selamlar, biz oraya neredeyse 3-4 araç geldik daha fazla da olabiliriz saymadım. İçeriye girerken emotelerimizi zaten verdik. Dışarı çıkarken seninle karşılaştık ve senide vurduk. Aktif bir baskında sonradan gelen sensin, tekrar emote vermemize gerek olduğunu düşünmüyorum. Fear-RP ihlali ne alaka onu anlamadım.

Öncelikle selam, siz bize savaş ilan ettiğiniz için biz sizin hood bölgenizi basıyoruz, seni vurmayalımda ağaçları mı vuralım? Hood onaylı bir birliği hood onaylı olduğumuz için 5 kişi ve üstü kişiyle basabiliriz herhangi bir baskında Fear-RP yapma zorunluluğum yok. Emote konusunda gelirsek ise sen oyuna yeni girmiş bir kişisin ben her oyuna yeni girmiş oyuncu için emote vermek mi zorundayım ben orada emotemi verdim. Oyuna sen yeni girdin diye senin için emote vermeme gerek yok senin yeni girdiğinide bilmiyordum.
Sizin oraya gelme amacınız bize sıkmak değil, Danny Wheeler ve birliğine sıkmak. Aktif olarak devam eden bir baskının ortasına gelmedim, siz çoktan araçlara binip gitmeye hazırlanıyordunuz ve üstten size baktığım gibi araçtan inip sıkmaya başladınız. Eğer savunmanız bu kadar ise adminin yanıtını bekleyelim.

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

#4 - 14.08.2020 01:24
Ne hakla tek amaçları DM diyebiliyorsun?

elv

*
v2 Oyuncusu
#5 - 14.08.2020 01:27
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.

#6 - 14.08.2020 01:30
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.
Şikayette "Kasparov" adını kullanıyorsun, üstüne üstlük " Kasparov'n kurucusu denen herif" gibi bir kelime kullanıyorsun cevap verince mi suç oluyor?

elv

*
v2 Oyuncusu
#7 - 14.08.2020 01:38
Spoiler: GösterGizle
Şikayeti Yanıtlamak

Şikayette "Kasparov" adını kullanıyorsun, üstüne üstlük " Kasparov'n kurucusu denen herif" gibi bir kelime kullanıyorsun cevap verince mi suç oluyor?
Yönetime göre suç evet, bunu sorgulamanın yeri burası değil. Olayda kasparovu geçirmem şikayete dahil etmiş olduğum anlamına gelmiyor, nasıl olsa şikayet size açmışım değil mi? Ve sizden istenilen gerekli savunmayı yapmanız. Tartışma çıkarmak değil. İyi forumlar :)

#8 - 16.08.2020 06:53
Öncelikle DM için kapsamlı bir şikayet oluşturulmamış. DM olduğunu düşünüyorsanız daha kapsamlı bir şekilde oluşum şikayeti oluşturmanız gerekiyor çünkü roldeki kişiler sadece iki kişiden ibaret değil.

Silah emoteu hakkında: "Onaylı hoodumuza giriyorum, üst taraftan adamlara bakıyorum. Adamlar araçtan inip herhangi bir emote veya bir şey yazmadan direkt olarak bana sıkmaya başlıyorlar."

İlgili kural: "Karşı tarafın görmesi için silah çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir."

Şu demek oluyor; o karakter bölgeye henüz yeni giriş yaptığı için (silah çekme emoteu değil), ateş etme emoteu belirtmeniz gerekirdi ki elinizde silah olduğunu, ateş ettiğinizi anlasın/emoteu görsün. İlgili karakterler bu kapsamda Silah Kural İhlali'nden cezalandırılacak.