Belli zamanlarda polis departmanı ihbarlarını meşgul eden yazılardan birisi de ".. yerde kadın/adam intihar ediyor gelin", veya daha üst düzey versiyonu "intihar ediyorum gelin". Şöyle ki bazı arkadaşlarımız (bunu yapanlar üzerine alınabilir), bu intihar işini loopa bağlamış durumda. İntihar rolüne kalkışan kişi (ki bundan hiçbir problem yok, tamamen yapılabilir ve normal olan bir durum), rol süresince iki seçenek ile karşı karşıya kalıyor. Ya cidden intihar edip ölecek, ya da kolluk kuvvetleri yardımıyla kurtarılacak. İntihar edip CK olursa problem yok, fakat asıl iş kurtarıldıktan sonra başlıyor. Kurtarılan kişi kurtarıldıktan sonra kısa süre içinde taburcu olup normal hayatına devam edebiliyor, intihar teşebbüsünde bulanacak derecede psikolojik sorun teşhisi konmuş birisinin direkt olarak insan içine çıkması mümkün değil. Fakat bu kişiler çıkıyor, çıktığı gibi aynı şeyi tekrarlamaya devam ediyor. Örnek verecek olursak bundan kısa bir süre önce bir kadın karakter günde en az 2-3 kere intihar teşebbüsünde bulunuyordu. Bunu yaptığı gibi, üzerine bir de bütün rolleri reddedip hiçbir şekilde uyum sağlamıyordu. Demem o ki intihar edecek insan zaten eder, orada saatlerce durup ilgi toplamaz. Ancak bu arkadaşların genel sorunu bu olsa gerek ki sadece ilgi ihtiyaçları karşılansın diye bu tür rollere kalkışıyorlar. Normal şartlar altında (gerçek hayatta) intihar teşebbüsünde bulunan kişi kolluk kuvvetleri yardımıyla kurtarıldıktan sonra öncelikle 5-7 gün arası hastanede gözetim altında tutulur, sonrasında rehabilitasyon merkezlerine gönderilir. Kişinin psikolojik durumu ve raporu göz önünde bulundurularak bir süre belirlenir. Bu süre 30 gün, 60 gün veya 90 gün olabilir. Bunun oyuna da entegre edilmesi taraftarıyım. İşin oyun tarafından bakmak gerekirse bu süreç minimum seviye olan 5-7 gün olarak değerlendirilebilir. Fazla uzun gelirse yönetimin uygun gördüğü bir süre için hem realistik bir boyut kazandırmak hem de insanları bu tarz non-rp şeylerden caydırmak adına gelmelidir.
Sizin de yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim