Konu: Ruhsatlı silah alımı ve Silah Ruhsatı  (Okunma sayısı 525 defa)

#0 - 10.07.2020 10:12
Bugün öğrendiğim bilgi ile sunucuda silah ruhsatı olmadığını ve ruhsatlı silah alınmadığını öğrendim bence sunucuya ruhsat alımı ve ruhsatı olanların orta bir fiyatta silah alabilmesi için Ammunationa bir npc eklenmesi gerekiyor çünkü Legal bir kişi ruhsat sistemi olmadan üzerinde kendini korumak içinde olsa bir silah bulunduramıyor. Şimdi diyebilirsiniz Legal adam neden silah taşısın legal bir kişiyede saldıranlar bulaşanlar takılanlar illaki oluyor, karşısındaki adam ona silah veya bıçak çektiğinde Legal kişi mecburen kendini korumak için ona bir tepki vermeli bunuda ruhsatlı silahı ile yapabilir. Polis geldiğinde veya polis çevirdiğinde silah ruhsatını göstererek tutuklanmaktan kurtulabilir tabikide bu şu anlama gelmiyor. İllegal adam ruhsat alsın istediğine sıksın vs. anlamına gelmiyor ama bu sistem gelirse gerçekten çok çok güzel olur tabikide bunu geliştirebilrsiniz ben sadece ufak bir örnek verdim ve bir istekte bulundum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 10.07.2020 10:33
Yönetimin onayladığı legal birliğin güvenlik vb. rollerini yapan kişilere yönetim tarafından silah verilebilir. Ruhsatlı olarak. Diğer seçenekler suistimale açık gibi duruyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#2 - 10.07.2020 10:40
Legal rol yapıp, illegal hiç bir birliğe girmeyen biri sırf kendini korumak istediği için Cpt. Vice'dan Colt-45 sipariş ediyor ama hiç kullanmıyor diyelim. Silah ruhsatı olmadığı halde silahı olup kullanmadığından bu kişi illegal olarak adlandırılıyor.
Herkes illegal rol yapmıyor, legal rol yapmak isteyen bir kesim var ama onlarda illegal olarak görülüyor silahı olmasa bile.
Daha önceden illegal rol yaptığımdan dolayı legal karakterimde bile illegal olarak adlandırılıyorum silahım yada /envanter de silah parçası olmamasına rağmen? bunu ne olarak adlandırabiliriz peki?

Son olarak, bu Arge'nin desteklenmesi tarafındayım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
#3 - 10.07.2020 10:47
tabikide bu şu anlama gelmiyor. İllegal adam ruhsat alsın istediğine sıksın vs. anlamına gelmiyor ama bu sistem gelirse gerçekten çok çok güzel olur tabikide bunu geliştirebilrsiniz ben sadece ufak bir örnek verdim ve bir istekte bulundum.
Kimse yanlış anlamasın, İdlewood'da köşe tutan zenci neyse İta-ame rolünde bilinen bir karakter de aynı kefededir, ikisine de silah ruhsatı verilmez verilemez.
Ek olarak; bunun bir npc üzerinden yürümesinden ziyade yetkili ekibinden birinin bunu rolle yapması daha sağlıklı olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 10.07.2020 14:28
Desteklemiyorum. İlk sebep: Şehrin rolsel olarak zaten suç oranı çok yüksek, üstüne bir de sivil silahlanma olursa işler iyice zıvanadan çıkabilir, rolsel olarak bu yüzden açılmadığını düşünüyorum.

Diğer sebep ise: Zaten şehirde PD harici legal olan ve ya legale yakın yaşayan kaç kişi var ki. Tabii ki legaller var fakat çoğu illegal. İllegaller silahlanıp terör estirirken -ki yönetim açık bir dille çatışma yanlısı olmadığını, işlerin rolsel olarak, konuşarak, zihin oyunları yapılarak olayların çözülmesini istediğini belirtti- bir de legaller "kendini koruma amaçlı" silahla karşılık verdiğini düşünün. Rolseli bırak, sunucuya uzaktan baktığında nasıl görülür. Ki yönetimin de bu iki sebepten şuana kadar getirmediğini düşünüyorum.

ruhsatı olanların orta bir fiyatta silah alabilmesi için Ammunationa bir npc eklenmesi gerekiyor çünkü Legal bir kişi ruhsat sistemi olmadan üzerinde kendini korumak içinde olsa bir silah bulunduramıyor.

Ayrıca rolsel kısımda, halka açık bir bildiride bu konu hakkında bilgi verilmiş. Bu sebeple de ruhsat çıkartma gelmeyeceğini düşünüyorum. Eğer profesyonel avcı, poligon hobisi olan biri gibi bir rol yapıyorsanız düşünüyorum ki yönetim rolü yeterli gördüğünde ruhsat almanızı sağlayacaktır.

Legal rol yapıp, illegal hiç bir birliğe girmeyen biri sırf kendini korumak istediği için Cpt. Vice'dan Colt-45 sipariş ediyor ama hiç kullanmıyor diyelim. Silah ruhsatı olmadığı halde silahı olup kullanmadığından bu kişi illegal olarak adlandırılıyor.

Ruhsatın yok, silah taşıyorsun. Legal kurala karşı gelmişsin. Kısaca illegalsin. Burada sıkıntı yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 10.07.2020 15:33
Herkesin kolayca silah alması her zaman bana saçma gelmiştir, şuan ki sistem gayet yerinde. Sunucuda kimse birbirine -legal, illegal fark etmez- durduk yere salça olmuyor yani karakteriniz kimseye zararı yoksa diğer karakterlerinde size zararı olmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
#6 - 10.07.2020 16:50

Ruhsatın yok, silah taşıyorsun. Legal kurala karşı gelmişsin. Kısaca illegalsin. Burada sıkıntı yok.
Silah ruhsatlandırma gibi bir olay var da biz mi ruhsatlandırmasını yapmadık canım benim? Ruhsatlandırma olsa zaten kurala karşıt bi durum olmayacak silah taşısa bile kaldı ki zaten Cpt. Vice'dan Colt-45 sipariş etmesek bile -sözüm sana değil- illegal olarak adlandırılıyoruz bu zihniyetten çıkmadıktan sonra.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 10.07.2020 17:22

Silah ruhsatlandırma gibi bir olay var da biz mi ruhsatlandırmasını yapmadık canım benim? Ruhsatlandırma olsa zaten kurala karşıt bi durum olmayacak silah taşısa bile kaldı ki zaten Cpt. Vice'dan Colt-45 sipariş etmesek bile -sözüm sana değil- illegal olarak adlandırılıyoruz bu zihniyetten çıkmadıktan sonra.

Neden bu kadar derine girildi ki. Eyalet yasalarında 1.23 Ruhsatsız silah bulundurma diye bir kanun var. Ruhsatlandırma da departman tarafından kapalı olarak gözüküyor. Bunu gören bir vatandaş tabii ki görünce illegal sanacak -ki Vice gibi bir şehirde-. Ayrıca Ruhsatlandırma kapalıyken silahı aldıysan demek oluyorki illegal yollardan almışsın, bunu kendin de söylüyorsun zaten.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 10.07.2020 18:14

Bu terim hatalı ve güncel değildir, ayrıca silah almakta o kadar kolay değil.
(Kastettiğim şey örneklemenin hatalı olmasıdır, sadece "kendimi korumak için alacağım" diye sebep sunarsanız reddedilirsiniz)

PF, CCW (hatta PDSD üyesiyseniz LEO CCW) tarzı uzun, meşakatli ve pahalı bir süreç ister silah lisansı

Ayrıca ruhsatlı silah bulundurmak IC olarak anayasa tarafındanda korunur (bknz; 2nd Amendment), yani departman IC olarak ruhsatlı silah alınmasını kapatamaz.

Kesinlikle destekliyorum, ruhsatlı silah alımı gelmesi gereklidir.
Ancak tabikide bu işlemi yapacak kişilerin ve sorumluların bu işten anlıyor olması gerekmektedir.
« Son Düzenleme: 10.07.2020 18:15 mhrhan »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 16.07.2020 11:35
Desteklemiyorum silah ruhsatı alıp illegal olarak kullanıcakların sayısı oldukça fazla olur .
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok