Herkes illegal rolün fazla olması sebebiyle bunun olmaması gerektiğini söylemiş. İllegal rolün fazla olduğuna katılıyorum fakat hayattan düşünelim, suç sebebiyle karmaşanın fazla olduğu ve tehlike oranının yüksek olduğu şehirlerde, kişinin kendini koruyabilmek için silahlanması çok da mantıksız görünmüyor. Ki Amerika gibi yargının birinci güç olduğu ve özel mülkiyet haklarının önemli olduğu bir ülkeyi düşünürsek, bireysel silahlanmanın daha serbest olabilmesi gerekiyor. Bir karakterin legal olması veya sivil olması onun caydırıcı şeyleri kullanamayacağı anlamına gelmemeli.
Bu elbette herkese ruhsat verilsin demek değil, fakat illegal tehditler alan karakterle, öncelikle de özel güvenlik personeli (avukatlık gibi eğitime tabii sistemsel bir lisans ve meslek yoluyla), Amerikan Ordusu veteranı, gazeteci,Şehirde bir milyon üzerinde yatırımı olan işadamı statüsündeki kişiler ve organize bir suç örgütünün hedefi olmuş madur legal bir karakterin gerekli başvurularla ruhsat alabilmesi gerekiyor. Bununla ilgili sunucu politikasını bilmiyorum fakat uygun şartlar oluşursa ve kanıtlarla gidilirse sorun çıkarılacağını zannetmiyorum.
Ek olarak elbette, varoşlarda yaşayan bir grup yan kesici, legal karakteri kaçırıp bayılttığı için bunu talep etmekten bahsetmiyorum. Daha çok, yaptığı (legal içerikli) rollerle İllegal bir birliğin hedefine girmiş ve düzenli tehdit alan/alacak karakterlerden bahsediyorum.